Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@08:34:17 GMT

غذاهایی که برای رفع مشکلات گوارشی موثرند

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۹۰۵۳۳

غذاهایی که برای رفع مشکلات گوارشی موثرند

همه افراد برخی اوقات ناراحتی معده را تجربه کرده‌اند که کاملا طبیعی است و می‌تواند به علت مصرف موادغذایی، استرس، انگل‌ها، آلرژی و حساسیت‌های غذایی باشد. در ذیل برخی از مواد غذایی که برای ناراحتی معده مفید هستند معرفی شدند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، سوپ‌های رقیق مانند سوپ مرغ به راحتی هضم می‌شوند و ویتامین‌ها، پروتئین و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از استفراغ یا اسهال رنج می‌برید، سوپ‌ها می‌توانند به هیدراته نگه‌داشتن بدن کمک کنند.

نان ساده با توجه به اینکه فرد با معده ناراحت ممکن است اشتهای زیادی نداشته باشد می‌تواند برای تامین نیاز روزانه بدن خود غذا‌های سبک که هضم آسان دارند را مصرف کند.

زنجبیل اگر از حالت تهوع رنج می‌برید، زنجبیل می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که زنجبیل دارای خواص آنتی‌اکسیدان است و آنتی‌اکسیدان‌ها با محافظت از سلول‌های سالم در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد به پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک می‌کنند البته زنجبیل دارای اثرات ضد التهابی است.

برخی از گیاهان دارویی مانند شیرین‌بیان، بابونه و نعناع نیز برای آرامش معده موثر هستند، زیرا بابونه دارای خواص ضدتهوع و ضدالتهابی است و به کاهش گاز و تسکین ناراحتی معده کمک می‌کند. همچنین، ریشه شیرین‌بیان دارای ویژگی‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی است و به درمان درد معده کمک می‌کند. برنج سفید ساده به راحتی هضم می‌شود و انرژی را تامین می‌کند، زیرا حاوی کربوهیدرات است.

مرغ، بوقلمون یا ماهی بدون چاشنی و بدون پوست که آب‌پز یا کبابی شود به راحتی هضم می‌شود و پروتئین و احساس سیری ایجاد می‌کند. تخم‌مرغ می‌تواند پروتئین و کربوهیدرات را برای بدن فراهم کند.

بلغور جو دوسر و غلات سبوس‌دار معمولا می‌توانند به‌عنوان تسکین‌دهنده عمل کنند. جو دوسر منبع فیبر محلول است که می‌تواند حرکات روده را عادی کند و ممکن است بهتر از گندم که منبع قابل‌توجه فیبر نامحلول است تحمل شود.

جویدن آدامس بدون قند نیز ممکن است برای ناراحتی معده مفید باشد. نتایج برخی تحقیقات نشان می‌دهد که جویدن آدامس به مدت ۳۰ دقیقه بعد از غذا می‌تواند مفید باشد. جویدن آدامس ترشح بزاق را افزایش می‌دهد و اسید را به معده باز می‌گرداند. بهتر است از آدامس‌هایی با طعم نعناع که ممکن است منجر به سوزش سر دل شود اجتناب کنید.

پوره سیب شیرین نشده، می‌تواند یک رژیم کوتاه‌مدت مفید برای افرادی باشد که از ناراحتی معده رنج می‌برند. پوره سیب برای معده ملایم است، اگرچه مقداری فیبر دارد. این فیبر در صورت ابتلا به اسهال می‌تواند مفید باشد.

ماست، منبع عالی پروبیوتیک‌هاست که باکتری‌های مفیدی هستند که می‌توانند به هضم سالم کمک کنند همچنین منبع عالی از مواد مغذی مهم مانند پروتئین و کلسیم است البته ماست بدون چربی یا کم چرب برای معده ناراحت، ممکن است بهتر از انواع پرچرب باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه سلامتی غذا گوارش ناراحتی معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۰۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این داروها عامل میگرن هستند

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این مطالعه که در نشریه «نئورولوژی کلینیکال پراکتیس» (Neurology Clinical Practice)، منتشر شده، ارتباط بالقوه بین داروها و مکمل‌های ضد اسید «مهارکننده‌های پمپ پروتون» با علامت اختصاری PPI (یکی از انواع درمان‌های دارویی است که می‌تواند برای کاهش اسید معده و تسکین علائم ریفلاکس اسید معده استفاده شود) مانند اسموپرازول (Nexium) و امپرازول (Prilosec) و داروهای مسدود کننده H۲RA هیستامین (H) مانند فاموتیدین (Pepcid AC) یا سایمتیدین با سر دردهای میگرنی را شناسایی کرده است .

به گزارش هلت لاین، نتایج این تحقیق نشانگر آن بود که در مقایسه با افرادی که از داروهای مهار اسید معده استفاده نمی‌کردند، خطر بروز میگرن و سردرد شدید، برای افرادی که از داروهای مهارکننده PPI (نوعی درمان دارویی برای کاهش اسید معده) استفاده می‌کردند، ۷۰ درصد، برای کسانی که از داروهای مسدود کننده (H۲RA) استفاده می‌کردند، ۴۰ درصد و برای کسانی که آنتی‌اسیدهای عمومی مصرف می‌کردند ۳۰ درصد بیشتر از افرادی بود که از داروهای ضد اسید استفاده نمی‌کرند.

دکتر مدحت میخائیل، پزشک متخصص مدیریت درد در مرکز پزشکی «مموریال کر اورنج کاست» در کالیفرنیا، که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت که هیچ نوع ارتباط شناخته شده‌ای بین ریفلاکس اسید معده و اپیزودهای میگرن وجود ندارد، اما همه داروهای مهار کننده PPI ، مسدود کننده‌های H۲ و آنتی اسیدهای عمومی، عوارض جانبی مانند سردرد، تهوع و خستگی ایجاد می‌کنند.

میخائیل گفت: یک نظریه این است که مشکلی در سیستم عصبی مرکزی یا سطح گلوتامات (ماده ای شیمیایی که سلول‌های عصبی برای ارسال سیگنال به سلول‌های دیگر استفاده می‌کنند) ایجاد می‌شود که یکی از تسهیل کننده‌های مسیر درد است و ممکن است بیماری رفلاکس اسید و سردرد را با یکدیگر مرتبط کند. هنگامی که اسید بیش از حد تولید و حفظ شود، باعث ایجاد یک آبشار التهابی در مخاط معده و مری می‌شود.

این متخصص افزود: تأثیر مهار کننده‌های PPI بر جذب منیزیم در بدن می‌تواند نقش مهمی در ایجاد اپیزودهای میگرنی یا سردردهای شدید داشته باشد و با توجه به این واقعیت که از این دسته از داروها اغلب برای مهار اسید معده استفاده می‌شود می‌توان یک ارتباط احتمالی بین استفاده از این داروهای مهار کننده با سردردهای میگرنی در نظر گرفت.

دکتر کلیفورد سگیل، متخصص مغز و اعصاب در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، کالیفرنیا، که او نیز در این مطالعه شرکت نداشت، گفت که به طور کلی، سطوح بالای استرس می تواند شرایطی را برای ریفلاکس اسید معده یا میگرن ایجاد کند.

سگیل گفت: به عنوان یک متخصص مغز و اعصاب، توضیح اینکه چرا هر دارویی برای تغییر سطح اسید معده می تواند باعث تغییر در مغز بیمار شود تا دفعات سردرد یا میگرن را افزایش یا کاهش دهد، چالش برانگیز است، اما به عنوان یک متخصص مغز و اعصاب، می‌توانم این طور بگویم که به راحتی می‌توان افزایش استرس زندگی را در ایجاد سردردهای میگرنی و ریفلاکس معده موءثر دانست.

افراد دارای اضافه وزن یا چاق، باردار، افراد سیگاری یا کسانی که به طور مرتب در معرض دود سیگار هستند، در معرض بالاترین خطر ابتلا به ریفلاکس اسید معده هستند. البته مصرف داروهای ضد رفلاکس معده در دراز مدت می‌تواند خطر زوال عقل را نیز افزایش دهد.

بیشتر بخوانید:

ارتباط عجیب سر دردهای میگرنی با این بیماری مزمن | میگرن خطر انواع سکته‌ ها و افسردگی را افزایش می‌ دهد علت غیرمنتظره سردردهای شدید مرد آمریکایی کد خبر 848089 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - میگرن معده پزشکی

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی