Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران یک  این مقام آمریکایی پنجشنبه شب به وقت محلی در حالیکه مذاکرات وین اکنون به مرحله‌ای رسیده است که سرنوشت آن صرفا به تصمیمات سیاسی طرف‌های غربی به ویژه آمریکا بستگی دارد، ادعا کرد در صورتی که ایران جدیت نشان دهد، توافق طی چند روز آینده امکان پذیر است.

 

اگر ایران جدیت نشان دهد در مورد بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام ظرف چند روز به توافق برسیم



یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با بیان اینکه پیشرفت قابل توجهی در هفته گذشته حاصل شده است، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه بدون اشاره به تعهدات واشنگتن در این برهه زمانی در پی خروج از برجام مدعی شد: اگر ایران جدیت نشان دهد، ما می‌توانیم در مورد بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام ظرف چند روز به توافق برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد هر چیزی فراتر از آن، احتمال بازگشت به توافق را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد.

معاون سخنگوی کاخ سفید عصر پنجشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران افزود: مذاکرات با ایران در مورد بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام به نقطه اضطراری رسیده است.

کارین ژان پیر معاون سخنگوی کاخ سفید گفت: یک توافق که به نگرانی‌های همه طرف‌ها رسیدگی کند در دسترس است.

 

پیشرفت‌های هسته‌ای ایران بازگشت به برجام را غیر ممکن می‌سازد

 

وی در راستای سیاست بکارگیری ضرب الاجل‌های ساختگی آمریکا درباره مذاکرات وین برای فشار بر ایران در میز مذاکره مدعی شد اگر در چند هفته آینده به این توافق دست نیابیم، پیشرفت‌های هسته‌ای ایران بازگشت به برجام را غیر ممکن می‌سازد.

این مقام کاخ سفید همچنین در تداوم سیاست هراس از پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب برجام مدعی شد حرف نهایی این است، ما با یک وضعیت بسیار خطرناک مواجه هستیم. برنامه هسته‌ای ایران تحت برجام کمی محدود بود و از سوی بازرسان بین المللی بر آن نظارت می‌شد.

 

دستیابی به توافق هنوز قطعی نیست


یک مقام آمریکایی نزدیک به مذاکرات وین روز پنجشنبه به وقت محلی اظهار داشت که "پیشرفت واقعی" ایجاد شده است، اما دستیابی به توافق هنوز قطعی نیست.

تارنمای روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به نام این مقام آمریکایی اشاره نکرده و نوشته است مذاکرات سخت و دقیق برای احیای توافق هسته‌ای بین المللی با ایران ممکن است به پایان خود نزدیک باشد و دیپلمات‌ها می‌گویند پس از نزدیک به یک سال مذاکره، توافق در دسترس است. اما واکنش منفی در میان منتقدان این توافق در آمریکا تازه آغاز شده است.

دیپلمات‌ها می‌گویند که آمریکا و ایران به زودی در خصوص بازگشت به پایبندی به برجام تصمیم خواهند گرفت.

نیویورک تایمز ادعا کرد به گفته مقامات دیگر که به دلیل حساسیت مذاکرات نخواستند نام آن‌ها فاش شود یکی از نکات که هنوز در مورد آن بحث می‌شود چگونگی کاهش دادن تولید سوخت هسته‌ای ایران است.

این رسانه آمریکایی نوشت جمهوری خواهان و حتی برخی از دموکرات‌ها در تلاش هستند تا جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را از تعهد مجدد به برجام باز دارند.

اولیانوف پیشتر به خبرنگاران گفته بود که مذاکرات وین به مراحل پایان نزدیک شده است «اما به زمان بیشتری نیاز داریم - نه خیلی طولانی - تا کار‌ها را تکمیل کنیم.» وی با ابراز خوش‌بینی نسبت به روند مذاکرات عنوان کرد که امکان توافق تا پایان ماه فوریه وجود دارد.

علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران چهارشنبه شب با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: بعد از هفته‌ها مذاکرات فشرده، بیش از هر زمان به توافق نزدیک شده‌ایم، اما تا وقتی درباره همه‌چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نشده است.

حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران نیز در گفت و گوی اختصاصی روزنامه فایننشیال تایمز که امروز منتشر شد، گفت که واشنگتن قاصر از رسیدگی به خواسته ایران مبنی بر ارائه تضمین در مورد عدم خروج طرف‌های امضاکننده برجام از این توافق بوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: افکار عمومی در ایران به دلیل خروج آمریکایی‌ها از برجام نمی‌تواند گفته‌های رئیس یک حکومت، چه برسد ایالات متحده باشد، را به عنوان ضمانت بپذیرد.

وی پیشنهاد کرد که کنگره آمریکا در بیانیه‌ای سیاسی تعهد خود به برجام را ابراز کند.


دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از ششم دی‌ماه آغاز شده و اکنون به مرحله‌ای رسیده است که نتیجه گفتگو‌ها صرفا به تصمیمات سیاسی طرف‌های غربی بستگی دارد. اگر طرف‌های غربی تصمیمات لازمی را که به آن آگاه هستند، اتخاذ نمایند، می‌توان چند موضوع باقی‌مانده را حل کرده و ظرف چند روز به توافق نهایی دست یافت.

هیات ایرانی بر اساس اصول و دستورالعمل‌ها پیشنهادات و خواسته‌های روشن خود در موضوعات باقی‌مانده را روی میز قرار داده است و اکنون توپ کاملا در زمین طرف‌های غربی است.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: توافق ایران و آمریکا مذاکرات وین برجام ایران جدیت نشان دهد هسته ای ایران طرف های غربی مذاکرات وین مدعی شد چند روز طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۲۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو نمی‌تواند برای دستیابی به توافق تصمیم بگیرد

  

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلويزيونی «قدس»، «محمود مرداوی»، از رهبران حماس، در گفتگو با این شبکه با طرح این سوال که «آیا موضع اسرائیل برای ورود به مسیری که به توافق منتهی می‌شود، جدی است»؟ گفت: ارزیابی ما این است که اسرائیلی‌ها هنوز نمی‌توانند تصمیم لازم را برای دستیابی به این هدف، به علل سیاسی داخلی بگیرند.

او افزود: رسیدن به توافق، مستلزم نقش بیشتر آمریکاست؛ آمریکا باید نتانیاهو را برای گرفتن تصمیمی سیاسی برای ورود به گفتگو‌های غیرمستقیم که منجر به توافق شود تحت فشار قرار دهد.

محمود مرداوی تاکید کرد: الان توپ در زمین آمریکاست و خواسته ما ساده است؛ اعمال فشار بیشتر به نتانیاهو.

او همچنین افزود: بدون اعمال فشار به نتانیاهو، این دور از گفتگو‌ها نیز مثل دوره‌های قبلی شکست خواهد خورد و در همه موارد، علت شکست گفتگوها، لجاجت نتانیاهو بود.

به گزارش شبکه تلویزیونی «العربی»، یک رهبر حماس در گفتگو با این شبکه بیان کرد که «نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، همچنان به دنبال به شکست کشاندن تلاش‌ها برای رسیدن به توافق آتش بس در غزه است.

این رهبر حماس تاکید کرد که مقاومت تنها توافقی را به امضا خواهد رساند که به طور واضح، متضمن توقف هرگونه عملیات نظامی ارتش صهیونیستی در نوار غزه و خروج نیرو‌های این رژیم از نوار غزه باشد.

او گفت نتانیاهو اهمیتی به سرنوشت نظامیان اسیران اسرائیلی نمی‌دهد و آنها را به عنوان قربانیان جنگ قلمداد می‌کند تا از پرداخت هرگونه تاوانی برای آزادی آنها طفره برود.

دیگر خبرها

  • بلینکن: توافق آتش‌بس باید برای حماس یک «تصمیم آسان» باشد
  • از پیشرفت در مذاکراه تا ضرب‌الاجل اسرائیل/ گفتگو در مرز خوش‌‎بینی و بدبینی جریان دارد
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • نتانیاهو نمی‌تواند برای دستیابی به توافق تصمیم بگیرد
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟