Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@17:15:06 GMT

پیشنهاد صادرات گاز قطر از مسیر ایران

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۹۳۷۴۳

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، کشور قطر یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده گاز طبیعی مایع (LNG) در جهان است. میدان گازی اصلی قطر در شمال این کشور به نام گنبد شمالی با مساحت 6 هزار کیلومترمربع با میدان گازی پارس‌جنوبی ایران مشترک است.

گزارش سالانه بریتیش پترولیوم سال 2021، قطر از لحاظ ذخایر گازی اثبات شده، بعد از روسیه و ایران با مقدار 24.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 تریلیون مترمکعب در جایگاه سوم قرار گرفته و از سال 2006 به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده LNG جایگاه خود را در بازارهای جهانی تثبیت کرده است.

*وضعیت تولید و صادرات گاز قطر زیر ذره‌بین

از آنجا که قطر با تقاضای داخلی نسبتاً پایین انرژی مواجه است، قادر است 60 درصد از تولید گاز طبیعی خود را به دیگر کشورها صادر کند.

طبق گزارش‌های مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF)، این کشور در سال 2020 از مجموع 211 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تولید شده تنها 22 میلیارد مترمکعب را با خط لوله دلفین به امارات و عمان صادر و 106 میلیارد مترمکعب را به‌صورت LNG به کشورهای هندوستان، کره­ جنوبی، ژاپن، چین، انگلستان، پاکستان، کویت و سایر کشورها صادر کرده است.

در نتیجه مشاهده می‌شود که کشور قطر در آن جا که امکان زیرساختی داشته از خط لوله برای صادرات گاز استفاده کرده است و در دیگر موارد حتی برای مسافت‌های کوتاه زیر 6 هزار کیلومتر که صرفه اقتصادی صادرات گاز به‌صورت LNG وجود ندارد، گاز را به‌صورت مایع صادر کرده است.

قطر در سال 2020 میلادی در مجموع 27 میلیارد مترمکعب به کشورهای هند، پاکستان، ترکیه، عراق و کویت با مسافت‌های کمتر از 6 هزار کیلومتر صادرات داشته است.

کشور قطر طی فرایند توسعه گازی در سال‌های پیش‌رو، در نظر دارد تا سال 2027 ظرفیت صادراتی خود را با عملیاتی کردن دو فاز جدید، 68 میلیارد مترمکعب افزایش دهد. از طرفی گزارش‌های گروه بین‌المللی واردکنندگان  LNG، حاکی از آن است که بیش از 10 قرارداد میان‌مدت و بلندمدت این کشور، با مقدار تخمینی 30 میلیارد مترمکعب بین سال‌های 2021 تا 2025 منقضی می‌شود.

* فرصت طلایی ایران برای صادرات گاز قطر به کشورهای همسایه از طریق خط لوله

موقعیت جغرافیایی ایران که در همسایگی با کشورهای واردکننده گاز قرار گرفته است این فرصت را به کشور می‌دهد تا با استفاده از ظرفیت خط لوله سراسری و صادراتی، نسبت به صادرات، سوآپ و یا ترانزیت گاز قطر از مسیر خود اقدام کند.

محمدمهدی علیزاده، کارشناس انرژی با اشاره به فرصت‌های ایران می‌گوید: در حال حاضر خطوط لوله صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق دارای ظرفیت مازادی است که امکان بهره‌برداری از آن برای این هدف به ‌صورت عملیاتی وجود دارد، همچنین پاکستان، کویت و در گام بعد هند نیز می‌تواند کشورهایی باشند که در صورت تکمیل خطوط لوله صادراتی به ‌جای واردات گاز به ‌صورت LNG از طریق خطوط لوله و با هزینه‌ای پایین‌تر برای واردات گاز اقدام کنند.

وی اظهار داشت: به عنوان مثال در حال حاضر حدود نیمی از عمر قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان می‌گذرد ولی هنوز اقدامی جدی برای اجرای این قرارداد در دولت سیزدهم انجام نشده است. احیای این قرارداد با اتکای به گاز قطر می‌تواند یکی از دستورکارهای جدی وزارت نفت قرار گیرد.

قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان با نام خط لوله IP در قالب خط لوله صلح  ما بین شرکت ملی صادرات گاز ایران و شرکت ISGS پاکستان در تاریخ 5 ژوین 2009 (15 خرداد 88) به مدت 25 سال منعقد شد، تاریخ آغاز تحویل گاز طبیعی به پاکستان 31 دسامبر 2014 (دی 93) و میزان حجم گاز طبیعی صادراتی 8 میلیارد مترمکعب در سال (21 میلیون متر مکعب در روز) تعیین شده بود.

در نتیجه ضروری است با توجه ‌به ظرفیت بالای صادرات گاز قطر و منقضی شدن بخشی از قراردادهای صادرات LNG این کشور با هدف صادرات، سوآپ و یا ترانزیت به کشورهای همسایه از جمله پاکستان،عراق، ترکیه، کویت و یا حتی هند که زیرساخت‌های آن نیز قابل تأمین است نسبت به انعقاد قرارداد با این کشور اقدام شود، موضوعی که می‌تواند در سفر آتی سیدابراهیم رییسی، رییس‌جمهور کشورمان، به قطر برای شرکت در نشست مجمع صادرکنندگان گاز دنیا مورد پیگیری قرار گرفته و سنگ بنای آن گذاشته شود.

 

منبع: فارس این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد پاکستان ترکیه گاز صادرات گاز میدان گازی گاز قطر اخبار مرتبط آغاز صادرات گاز روسیه به صربستان و بوسنی از راه ترکیه افت ۷۲درصدی حجم گاز صادراتی به ترکیه در شش ماهه تحریم‌ها مانع از صادرات گاز به پاکستان از طریق خط لوله صلح بلاتکلیفی ادامه‌دار توقف صادرات گاز به پاکستان/پول صادرات گاز به عراق تاکنون به یورو… خط لوله صلح دروازه ورود به بازار بزرگ انرژی آسیای شرقی/فرصت دوباره ایران برای نقش آفرینی… همکاری مشترک ایران و قطر در بازار جهانی گاز ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ آخرین خبر ها پیشنهاد صادرات گاز قطر از مسیر ایران قیمت خودروهای دانگ فنگ + جدول قیمت کامل (۲۹ بهمن ۱۴۰۰) خبر خوب؛ بودجه ویژه برای افزایش حقوق معلمان بی راهه های مالیاتی در ایران / عدالت مالیاتی محقق شده است؟ قیمت خودروهای کی ام سی + جدول قیمت کامل (۲۹ بهمن ۱۴۰۰) سیاست «شتر گاو پلنگ» برای گران کردن اینترنت ​پمپئو:خوشحالم جمهوری خواهان مجلس در برابر مذاکره مجدد محکم ایستاده‌اند آمار ابتلای کودکان هرمزگانی به اومیکرون افزایش یافت لامپ کم مصرف ارزان قیمت چند؟ + جدول ادغام دو سازمان محیط زیستی / آزمودن یک تجربه‌ ناموفق مخالفت امام جمعه تهران با خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس بازیکن پدیده خواننده است، مهاجم پرسپولیس پرنده فروش بود! تا ۱۰ سال دیگر کرونا با ما است شاسی بلندهای جک چند؟ + جدول قیمت کامل (۲۹ بهمن ۱۴۰۰) کمبود دارو نداریم صحبت بایدن با گوشی امن کاخ سفید رایزنی تلفنی وزاری دفاع آمریکا و روسیه قطعنامه سنای آمریکا به حمایت از اوکراین بخش دیگر ارتش روسیه از مرز اوکراین عقب نشینی کرد آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۱۱/۲۹) آخرین مهلت بازماندگان ثبت نام کنکور ارشد ۱۴۰۱ علم الهدی: مردم دارند مقاوم بار می آیند افزایش ۶۰ درصدی حقوق ها صحت دارد؟ تارا اتوماتیک ۱۰ میلیون ارزان شد + جدول قیمت کامل (۲۹ بهمن ۱۴۰۰) مجلس سیگنال های مثبتی از سازمان بورس دریافت نمی کند / نگرانی بورسی ها به حق است جلوگیری از تعطیلی دولت بایدن توسط کنگره ​برگزاری جلسه دوجانبه باقری و انریکه مورا در وین صرافی های رمزارز مجوز ندارند / در صورت بروز مشکل، پول مردم چه می شود؟ پیش بینی بازار طلا و ارز برای اول اسفند/ دلار به ۲۵ هزار تومان می رسد؟ مبلغ عیدی جدید معلمان حق التدریس تصویب شد ​ابراز امیدواری مسئول سیاست خارجی اروپا درباره مذاکرات وین ​آمریکا: امکان دیدار میان وزیران خارجه ایران و آمریکا وجود ندارد هشدار اروپا به روسیه در به رسمیت شناختن دونباس تاکید محمود عباس بر راه حل دو دولت در دیدار با پلوسی حداقل حقوق معلمان ۵.۵ میلیون تومان شد پیشرفت های قابل توجه در هفته گذشته در مذاکرات وین ترامپ به دادگاه نیویورک احضار شد ​مخالفین برجام در آمریکا شروع به سنگ اندازی کردند گرم کردن خانه با شوفاژ برقی چقدر هزینه دارد؟ + جدول اوکراین، بحرانی که قابل اجتناب بود آگهی مسکن باز هم از سایت ها حذف می شود! حملات اوکراین ادامه دارد جلسه شورای امنیت با موضوع اوکراین طالبان به قانون اساسی دوره جمهوریت پایبند خواهد بود اوکراین باید به توافق مینسک پایبند باشد پیش بینی بایدن از حمله روسیه به اوکراین نگرانی نیکی هیلی از توافق با ایران انتقاد رییس دوما از فضاسازی های غرب چرا اکثر بازنشستگان نمی توانند وام بدون ضامن بگیرند؟ جزییات برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش + لینک ثبت نام بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پاکستان ترکیه گاز صادرات گاز میدان گازی گاز قطر صادرات گاز ایران میلیارد مترمکعب جدول قیمت کامل صادرات گاز قطر صادرات گاز گاز طبیعی خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۳۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقوط اتوبوس به دره در شمال پاکستان با ۲۰ کشته (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لحظه هولناک از سقوط تلخ تانکر حامل سوخت (فیلم) سقوط وحشتناک یک زن از اتوبوس درون شهری (فیلم) لحظه سقوط عجیب کامیون در دریا (فیلم)

دیگر خبرها

  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • آموزش ساخت پمپ آب قوی با مواد اولیه ساده و ارزان در خانه (فیلم)
  • سقوط اتوبوس به دره در شمال پاکستان با ۲۰ کشته (فیلم)
  • ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • ایران ۲۸ زندانی پاکستانی را آزاد می کند
  • نحوه ساخت یک جعبه ابزار کاربردی با لوله پلیکا به روشی ساده (فیلم)
  • نحوه اتصال مستقیم شلنگ به لوله آب (فیلم)
  • نشست خبری مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​