Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد مرندی» تحلیلگر سیاسی حاضر در وین پایتخت اتریش در مصاحبه با شبکه دولتی «تی‌آرتی» ترکیه درباره مذاکرات وین گفت: آمریکا و تروئیکای اروپایی در صورتی که خطوط قرمز ایران را بپذیرند و از تلاش‌های بیهوده برای افزودن موضوعات غیر برجامی به مذاکرات خودداری کنند، فرصتی برای رسیدن به توافق دارند. ایران فقط یک توافق خوب را می‌پذیرد و ضرب‌الاجل‌ها بی‌معنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر ایالات متحده و تروئیکای اروپایی عجله دارند، باید از تعلل و اتلاف وقت خودداری کنند.

به گزارش فارس، مرندی همچنین توضیح داد: تاریخ، اوباما را به خاطر تحریم‌های فشار حداکثری جنایتکارانه و ترامپ را به دلیل تشدید آن‌ها و بایدن را به خاطر ادامه سیاست‌های ترامپ به خاطر خواهد آورد. اما همه آن‌ها شکست خوردند و از آنجایی که رژیم‌های ناتو در رویارویی با روسیه و چین ضعف نشان می‌دهند، بهترین کار برای آن‌ها این است که هزینه‌ها را کاهش دهند و توافق را بپذیرند.

مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

مرندی درباره فرصت پیش روی طرف غربی اظهار داشت اگر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها تصمیم درست را بگیرند، فرصت بسیار خوبی وجود دارد که برجام در چند روز آینده احیا شود.

او سپس در پاسخ به سوالی درباره ضرب‌الاجل‌های ساختگی غرب مبنی بر این که در صورت عدم توافق در این دور از مذاکرات، توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران به پایان خواهد رسید، گفت: ایرانی‌ها هرگز ضرب الاجل‌های آمریکایی‌ها را جدی نمی‌گیرند، ما مجموعه‌ای از ضرب‌الاجل‌ها را داشته‌ایم، و ایران به کار خود مثل همیشه ادامه داده و آن‌ها را نادیده گرفته و هیچ اتفاقی هم نیفتاده است.

این کارشناس حاضر در وین افزود: چیزی که برای ایران اهمیت دارد، یک توافق خوب است نه هر توافقی و ایران برای رسیدن به توافق خوب عجله دارد، زیرا تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها اعمال کرده‌اند، زنان و کودکان را هدف گرفته، مثل همان کاری که آن‌ها در افغانستان، یمن، سوریه و ونزوئلا انجام می‌دهند.

مرندی ادامه داد: آن‌ها مردم عادی را هدف قرار می‌دهند، بنابراین ایرانی‌ها می‌خواهند که تحریم‌ها هر چه زودتر برداشته شوند. اما ایران این اشتباه را نمی‌کند که تحت فشار وارد یک توافق بد شود؛ بنابراین اگر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها الزامات یک توافق خوب را پبذیرند، توافقی وجود خواهد داشت در غیر اینصورت لفاظی واشنگتن وضعیت امور را در وین یا در میز مذاکره تغییر نمی‌دهد.

او در ادامه در خصوص تحریم‌های آمریکا با تاکید بر این که باراک اوباما کسی بود که تحریم‌های ظالمانه را آغاز و ترامپ آن را بازگرداند و تاریخ اوباما را به عنوان کسی که جنایت علیه بشریت و علیه مردم عادی انجام داده، به خاطر خواهد آورد، گفت: وقتی ترامپ به قدرت رسید، او آن تحریم‌ها را به رغم توافق هسته‌ای بازگرداند، و آن‌ها را تشدید کرد. مشخص است که مردم جان خود را از دست دادند، خانواده‌ها رنج کشیدند و هدف همین بود و بایدن به همراه اروپایی‌ها همینطور که در حال صحبت هستیم، تحریم‌های فشار حداکثری را که زنان و کودکان را هدف قرار داده، ادامه می‌دهد.

مرندی اظهار داشت:، اما آن‌ها (تحریم‌ها) شکست خوردند و مقام‌های آمریکایی و سیاستمداران ارشد و سیاستمداران سابق همه اذعان کرده‌اند که تحریم‌های فشار حداکثری شکست خورده و ایرانی‌ها برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را به جلو برده‌اند. آن را توسعه داده‌اند.

وی تصریح کرد: ایران روابط خود را با کشور‌هایی مثل چین، روسیه، جهان جنوب و کشور‌های همسایه گسترش بیشتری داده تا فشار را جبران کند و البته که آمریکا و کشور‌های اروپایی در حال مواجه شدن با مشکلات فزاینده هستند و همانطور که دیدیم رئیس ناتو ضعف ناتو را در رویارویی با روسیه نشان داده، مسائل با چین و همچنین مشکلاتی که می‌بینیم در داخل آمریکا و اروپا در حال افزایش است، بنابراین آمریکا باهوش و واقع‌گرا خواهد بود اگر الزامات یک توافق خوب که برای همه طرف‌ها مفید باشد را بپذیرد.

او در خصوص زمان اعلام پیشرفت و توافق احتمالی گفت: گفتن زمان سخت است، می‌تواند کاملا نزدیک باشد، اما باز هم بستگی به این دارد که آیا آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها آماده برخی تصمیم‌گیری‌ها هستند و همچنین مسائل حل شده و فقط چند مسئله مانده که نیاز به تصمیم‌گیری در واشنگتن دارد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: توافق هسته ای آمریکایی ها و اروپایی ها یک توافق خوب ضرب الاجل ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۴۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!

به گزارش جام جم آنلاین، افزون بر آمریکا که در روزهای اخیر افراد و تهادهای جدیدی را در فهرست تحریم گنجلنره، اتحادیه اروپا هم مشغول بررسی طرح‌های جدید تحریمی است.

رویترز گزارش داده است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند. 

این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

اما آنچه صاحبنظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، اینست که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایحاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند.

دلیل این بی‌توجهی‌ها اینست که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد این در چهار دهه گذشته به تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.

رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سالهای اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.

صاحبنظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.

نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سالهاست به تحریمهای غرب عادت کرده و سیاستهای خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.

به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!