Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@21:37:22 GMT

ژن خوش شانسی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۹۵۳۰۴

ژن خوش شانسی می تواند در عدم ابتلای ما به برخی بیماری ها نقش داشته باشد. ناطقان: در برخی موارد، به نظر می‌رسد «شانس» حتی در عدم ابتلا به بیماری‌ها نقش دارد؛ به گونه‌ای که دانشمندان ژنتیک توضیح داده اند که چرا برخی از افراد چاق نسبتاً سالم می‌مانند، در حالی که برخی دیگر از بیماری‌های تغییردهنده زندگی مانند دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی رنج می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اگرچه همه افراد چاق در داشتن اضافه وزن مشترک هستند؛ اما دو نفر می‌توانند توده بدنی یا BMI یکسانی داشته باشند، اما با مقادیر چربی آن‌ها بسیار متفاوت باشد.

چربی ذخیره شده در زیر پوست نسبت به چربی ذخیره شده در اطراف اندام‌هایی مانند کبد و قلب ضرر کمتری دارد و ژن‌هایی که ما با آن‌ها متولد می‌شویم تعیین می‌کنند که چگونه و در کجا این چربی ذخیره می‌شود.

ژن‌های خوش شانسی

دکتر هانیه یاگوتکار، مدرس علوم زیستی در دانشگاه برونل لندن که این تحقیق را رهبری کرده است، توضیح می‌دهد که "برخی افراد دارای ژن‌های چربی بدشانسی هستند؛ به این معنی که آن‌ها سطوح بالاتر چربی را در همه جا ذخیره می‌کنند، از جمله زیر پوست، کبد و پانکراس. "

وی با اشاره به این که "این با خطر بالاتر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲ مرتبط است"، تصریح کرد: "برخی خوش شانس‌تر هستند؛ زیرا ژن‌هایی دارند که تنها منجر به افزایش چربی زیر پوستی می‌شود، در حالی که در کبد آن‌ها کم است. "

تیم محققان با استفاده از تکنیکی به نام تصادفی سازی مندلی دریافتند که از ۳۷ بیماری مورد آزمایش، ۱۲ بیماری از جمله بیماری عروق کرونر، سکته مغزی و دیابت، مستقیماً با ژن‌هایی مرتبط هستند که تعیین می‌کنند آیا فرد دارای "چاقی مطلوب" است یا خیر.

در حالی که می‌توان ادعا کرد که ۹ بیماری غیرمرتبط با چاقی به احتمال زیاد نتیجه حمل وزن زیاد بوده است، مانند ترومبوز ورید عمقی یا آرتروز زانو.

خطر چاقی

محققان هشدار داده اند که صرف نظر از این که فرد دارای چاقی مطلوب یا نامطلوب است؛ چاقی خطری برای سلامتی افراد محسوب می‌شود. به گونه‌ای که حتی افرادی که دارای چاقی مطلوب هستند، همچنان در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سنگ کیسه صفرا و آسم در بزرگسالی و پسوریازیس هستند.

آن‌ها همچنین دریافته اند که برخی از بیماری‌های دیگری مانند آلزایمر که قبلاً تصور می‌شد با وزن افراد مرتبط هستند، غیرمرتبط بودند.

علاوه بر این، آن‌ها گفتند که این یافته‌ها به پزشکان کمک می‌کند تصمیم بگیرند که آیا اثرات منفی چاقی افراد را هدف قرار دهند یا سعی کنند فقط آن‌ها را به کاهش وزن ترغیب کنند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: ژن ، خوش شانسی ، بیماری ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ژن خوش شانسی بیماری ها بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۵۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: البته در سال‌های قبل شماری افراد مبتلا به مالاریا در سبزوارشناسایی شده بودند که خوشبختانه با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.

دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.

وی گفت: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.

او افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه موارد فوق در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی از جمله رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی و... به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

دکتر غضنفری گفت: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • خوش‌شانسی دو موتورسوار از سقوط درخت (فیلم)
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار