Web Analytics Made Easy - Statcounter

هومن نریمانی، مدیر طرح و برنامه و دبیر هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس اظهار داشت: کاشت حلزون شنوایی در کشور ما از سال ۱۳۷۲ آغاز شده است و انجام این عمل جراحی سابقه ۲۸ ساله دارد. تا پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۱۴۰۴۵ عمل کاشت حلزون شنوایی در مراکز کاشت حلزون سراسر کشور انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طی این بیست و هشت سال، بیشترین اعمال کاشت حلزون در سالهای ۱۳۹۵ به تعداد ۱۱۴۷ عمل ، سال ۹۷، به تعداد۱۲۲۴ عمل و سال ۹۹ به تعداد ۱۲۰۳ عمل انجام شده است اما در سال ۱۴۰۰ با وجود همه مشکلات و پیک های کرونا خصوصا پیک پنجم که مراکز کاشت حلزون عملا تعطیل شد و تخت‌های بستری این بخش‌ها به بیماران کرونایی اختصاص داده شد، تا پایان سال جاری به تعداد ۱۳۰۰ عمل کاشت حلزون در یک سال خواهیم رسید که این تعداد عمل، یک رکورد در تاریخ بیست و هشت ساله کاشت حلزون کشور  محسوب می شود.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ پانزده مرکز فعال کاشت حلزون در کشور وظیفه انجام اعمال کاشت در بیماران ناشنوا را بر عهده داشته اند، افزود: افزایش تعداد مراکز کاشت حلزون درحالی است که در سال ۱۳۸۵ تعداد مراکز کاشت حلزون ۵ مرکز بود اما امروز عملا تمام قطبهای کشور از شمال شرق ( خراسان)، شمال غرب (تبریز)، جنوب شرق (زاهدان) جنوب غرب( اهواز) و استانهای مرکزی تحت پوشش کاشت حلزون قرار دارند و بیماران می توانند بدون سفرهای طولانی به خدمت کاشت حلزون دسترسی داشته باشند و خدمات پس از جراحی را از این مراکز دریافت کنند.

نریمانی با بیان اینکه بیماران تا یک سال پس از عمل جراحی برای دریافت خدمات باید با مرکز ارائه کننده خدمت در ارتباط باشند گفت: این بیماران پس از جراحی نیاز به خدمت گفتار درمانی دارند لذا توصیه می شود که افراد نیازمند به جراحی در نزدیکترین مرکز جراحی شوند تا برای دریافت خدمت دچار مشکلات رفت و آمد نشوند. مراکز کاشت طوری تقسیم بندی شده اند که هموطنان می توانند در سریع ترین زمان ممکن خدمات را دریافت کنند.

 مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در پاسخ به این پرسش که سن مناسب برای انجام عمل کاشت حلزون چه زمانی است گفت: سن ایده آل قبل از ۴ سالگی است و هرچه سن کودک بالاتر برود، راه های عصبی که انتقال دهنده پیام های عصبی هستند به تدریج دچار زوال می شوند. ترجیح می دهیم کاشت قبل از ۴ سالگی انجام شود. در اکثر منابع علمی دنیا سن یک سال حداقل سنی مناسب  تعیین شده است و  این اعمال تا سن ۴ سالگی انجام می شود. از سن ۴ سالگی به بعد باید تلاش بیشتری برای موفقیت عمل انجام شود.

وی گفت: کاشت حلزون شنوایی تنها عملی است که باعث رفع کامل معلولیت می شود و هیچ درمان دیگری برای معلولیت ها وجود ندارد که بیمار با انجام یک عمل به طور کامل درمان شود.

نریمانی با بیان اینکه شخص ناشنوایی که سن متوسط ۶۵ سال دارد، در طول عمر حدود ۸۰۰ میلیون الی یک میلیارد تومان برای بودجه های عمومی دولت هزینه خواهد داشت درحالی که کاشت حلزون با هزینه ۵۰ میلیون تومان انجام می شود یعنی یک بیستم آن هزینه. مضاف بر این انجام کاشت حلزون باعث می شود فرد در مدرسه عادی تحصیل کند همچنین بار روانی بیماری از دوش خود بیمار و خانواده برداشته شود. خوشبختانه بچه های کاشت حلزونی را داریم که مدارج عالی تحصیل را در رشته های خوب علوم انسانی،تجربی و ریاضی کسب کرده اند و با افراد عادی ازدواج کرده‌اند و در مشاغل خوب مشغول به کار هستند. بزرگترین پاداش برای ما این است که این افراد امروز رنج بیماری را ندارند و مثل فرد عادی درحال زندگی کردن هستند.

وی درباره جایگاه ایران در حوزه کاشت حلزون اظهار داشت: ایران در منطقه خاورمیانه در زمینه کاشت حلزون رتبه اول را داراست و از نظر آمار جزو ۱۰ کشور اول کاشت حلزون در دنیا هستیمُ با توجه به کیفیت بالای انجام عمل کاشت حلزون در کشور ما، بسیاری از بیماران کشورهای همسایه متقاضی کاشت در ایران هستند و حتی برخی از کشورهای اطراف که پزشک ندارند از پزشکان ایرانی برای عمل کاشت استفاده می‌کنند.

نریمانی افزود: در بسیاری از کنگره‌های مطرح جهانی اساتید ایرانی با ارایه مقالات کاشت حلزون ایران را به دنیا معرفی می‌کنند.

 مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران با بیان اینکه این نوع عمل هزینه‌بر است گفت: باید ترتیبی داده شود که بودجه مربوطه که در قانون بودجه دیده شده در زمان مقرره تخصیص پیدا کند تا اعمال جراحی در زمان مناسب و اسرع وقت برای افراد نیازمند انجام شود.

وی افزود: به دلیل وضعیت بودجه‌ای کشور بودجه کاشت حلزون طی سالهای اخیر تخصیص داده نشده و هیات امنا از محل بودجه‌های داخلی خود هزینه ها را انجام داده است درحالی که اگر سرفصل بودجه‌ای ما اختصاص پیدا کند می‌توانیم تعداد عمل جراحی بیشتری انجام دهیم و زمان انتظار را کوتاه کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کاشت حلزون ایران در منطقه خاورمیانه کاشت حلزون شنوایی کاشت حلزون شنوایی مراکز کاشت حلزون عمل کاشت حلزون کاشت حلزون ۴ سالگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۶۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مبلغ درخواستی از سوی مسئولان استان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست و باید برآورد دقیق و کارشناسی شده وجود داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در جمع خبرنگاران در استانداری کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از نظر پیشگیری، آمادگی و مقابله با بحران نسبت به سایر استان‌ها وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: این وضعیت باز هم کافی نیست و باید پیشگیری در حوزه‌های مختلف که می‌تواند احتمال خطر در آن وجود داشته باشد، با استفاده از ظرفیت استان مورد توجه قرار گیرد و ما نیز وظیفه داریم بودجه مورد نیاز را به ویژه برای شهر کرمانشاه تهیه کنیم.

وی درباره تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه گفت: در شهرستان سرپل‌ذهاب برخی از اماکن عمومی از جمله ساختمان‌های اداری، مساجد، کتابخانه‌ها و مراکز بهداشت هنوز ساخته نشده و نیاز به بودجه دارد و باید به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برآورد دقیقی از میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این اماکن وجود ندارد و تعیین اعتبار و زمان تأمین آن نیاز به برآورد دارد و البته از این به بعد همچون سال گذشته بودجه براساس براورد تخصیص نمی‌یابد بلکه به صورت مرحله به مرحله با پیشرفت کار و دقت در محاسبه و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های موجود پرداخت می‌شود. این ساختمان‌ها باید ساخته می‌شد، اما با کم‌دقتی رها شده و اکنون ما بنا داریم تا انتها همراهی کنیم و نیازی به اعلام اعتبار نیست. ساختمان‌های دولتی باید بیمه باشند و در صورت تخریب به هر دلیل، ما نباید یک ریال برای بازسازی آن کمک کنیم و کاری که اکنون قرار است انجام شود کاری اضافه بر وظیفه است.

نامی با اشاره به اینکه برای ساخت و بازسازی مساجد می‌توان از ظرفیت خیران استفاده کرد، گفت: ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم که این وضعیت ساماندهی شود اما باید همراه با دقت باشد و با برآورد کارشناسی برآورد صحیحی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شعار سال باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده شود، افزود: در رابطه با ساماندهی آبشوران نیاز به اقدامات اولیه دارد و در ابتدا باید نقشه دیجیتال شهر تهیه شود که بتوانیم تصمیم درستی بگیریم و اعتبار آن از منابع استانی و بخشی نیز از بودجه مدیریت بحران تأمین می‎‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای ساماندهی آبشوران نیز اطلاعات دقیقی از نحوه انجام عملیات، شیب رودخانه و نوع مصالح مورد استفاده وجود ندارد و نمی‌توان بدون داشتن این اطلاعات اعتباری برای آن برآورد کرد.

نامی با اشاره به استفاده از پساب شهر کرمانشاه برای صنایع افزود: در قانون بودجه 1402 قید شده که تمایم شرکت‌های صنعتی باید از پساب استفاده کنند و تمام دستگاه‌ها باید در حد توان برای تصفیه پساب و انتقال آن به شهرک‌های صنعتی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز در کرمانشاه به خوبی انجام شده است، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده باید در کشور 250 میلیون اصله درخت کاشته شود و بنابر تأکید مقام معظم رهبری باید این درختان مثمر باشند و تولید چوب نیز می‌تواند در این دسته قرار بگیرد، زیرا در کشور سالانه به حداقل پنج میلیون مترمربع چوب نیاز است که بخشی از آن وارد می‌شود و به هر میزان این تولید چوب افزایش یابد واردات کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با این وجود تلاش می‌شود درختان کاشته شده مثمر باشد و نحوه عملکرد در این زمینه براساس تقسیمات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی به دقت پیگیری می‌شود، زیرا توسعه فضای سبز یکی از اصول مهم دنیا برای ادامه حیات بشر است.

نامی با اشاره به اینکه در تمام ابعاد مدیریت بحران مردم حضور فعال دارند، گفت: این حضور نیاز به سازماندهی و آموزش دارد و به همین دلیل قرارگاه مردم یاری بحران در کشور به منظور آموزش مردم و استفاده از ظرفیت مردم در بحران‌ها راه‌اندازی شده است.

برآورد دقیق از خسارت در مناطق زلزله‌زده انجام شده است

محمدطیب صحرایی نیز در این نشست با تأکید بر همراهی مدیریت بحران کشور تا پایان ساماندهی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه اظهار داشت: ممکن است اعتبار مورد نیاز بیشتر یا کمتر از برآورد و اعتبار درخواست شده باشد و مهم این است که از این وضعیت عبور کنیم. در صورت همراهی مدیریت بحران می‌توانیم در مدت زمان قابل قبولی تمام مناطق زلزله‌زده استان را از نابسامانی فعلی خارج کنیم.

صحرایی با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده تا پایان سال گذشته 2700 میلیارد تومان برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده نیاز است گفت: برآورد دقیق از خسارت‌ها وجود دارد و تقدیم خواهد شد و در صورت نیاز برآورد تکمیلی و کارشناسی‌های جدید انجام می‌شود.

استاندار کرمانشاه افزود: متأسفانه ردیف بودجه بازسازی مناطق زلزله‌زده از قانون بودجه حذف شده و برای بازگشت این ردیف حمایت مدیریت بحران نیاز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • بازیکن آلومینیوم: خدا به تلاش ما نگاه کرد و پیروز شدیم
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • استاندارد پرورش حلزون هنوز تدوین نشده
  • پرورش حلزون با احتیاط؛ استاندارد این صنعت هنوز تدوین نشده
  • افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم
  • الو! یه تغییر دائمی چند؟
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند