Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تمام کشورهای دموکراتیک دنیا اصل بر این است که قانون اساسی مورد خدشه واقع نشود، گفت: اما به طور کلی بازنگری در قانون اساسی تابو نیست.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به صحبت‌هایی که اخیرا در مورد بازنگری در قانون اساسی مطرح می‌شود، اظهار کرد: قانون اساسی مهم‌ترین قانون فرادستی یک کشور و اساسا یک سند معتبر ملی است که مردم آن را تایید و تصویب کردند و همه قوانین کشور در ذیل قانون اساسی تعریف می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال مصوبات مجلس شورای اسلامی از سوی شورای نگهبان با قانون اساسی تطبیق داده می‌شود و نباید مغایرتی با این قانون داشته باشد.

وی با بیان اینکه در تمام کشورهای دموکراتیک دنیا اصل بر این است که قانون اساسی مورد خدشه واقع نشود، ادامه داد: اما به طور کلی بازنگری در قانون اساسی تابو نیست، کما اینکه یک بار پس از گذشت ۱۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل وجود چالش‌هایی در اداره کشور، قانون اساسی به فرمان امام مورد بازنگری قرار گرفت.

این نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: در فصل چهاردهم قانون اساسی و در اصل ۱۷۷ نیز بازنگری در قانون اساسی جمهوری اسلامی در موارد ضروری پیش‌بینی شده و سازکار قانونی آن نیز به طور دقیق مشخص شده است. به طور کلی اگر قانون اساسی مورد بازنگری قرار گیرد و نقش مردم پررنگ‌تر شود، مردم بیشتر پشتیبان قانون اساسی خواهند بود.

آرین‌منش با بیان اینکه باید به برخی از موارد مغفول‌مانده در قانون اساسی توجه شود، عنوان کرد: برای مثال باید نسبت به بحث احزاب سیاسی توجه بیشتری صورت گیرد. در نظام‌های دموکراتیک و مردم‌سالار، احزاب سیاسی جزو ارکان اصلی انتخابات هستند و جزو نهادهای مدنی می‌باشند که نقش میانجی بین مردم و حاکمیت را دارند، اما ما در کشورمان عملا نقشی برای احزاب قائل نیستیم‌. بنابراین یکی از خلاءهای مهمی که در کشور وجود دارد، مسئله احزاب سیاسی و ضرورت نهادینه شدن و تقویت آن‌ها و ایفای نقش‌های جدی‌تر در کشور است.

وی بیان کرد: به نظر من تغییرات قانون اساسی هم نیازمند دریافت نظرات مردم است و هم نیازمند مطالعه و پژوهش در خصوص موانعی که در راه توسعه کشور وجود دارد. معتقدم که هر چقدر قانون اساسی بیشتر از پشتوانه آحاد مردم برخوردار باشد، مسئولان بهتر می‌توانند کشور را اداره کنند، یعنی جوانان باید احساس دلبستگی نسبت به قانون اساسی داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی قانون اساسي بازنگری در قانون اساسی بازنگری در قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۷۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، موسی الرضا حاجی بگلو ظهر دوشنبه در همایش روز ملی شوراها در نیشابور اظهار کرد: هدف از تشکیل شوراها در روستاها و شهرها واگذاری امور روستایی و شهری به مردم است.

وی افزود: لازم است برخی قوانین در رابطه با اختیارات شوراها تغییر پیدا کند تا نحوه کارکرد این نهاد مردمی تأثیرگذار تر باشد.

نایب رئیس شورای عالی استان‌های کشور بیان کرد: ۱۲۰ هزار عضو شورا در کشور داریم و نباید بخاطر تخلف یک عضو شورا در یک منطقه تمام اعضای شورا در استان و کشور را زیر سوال ببریم.

وی ابراز کرد: اعضای شورای روستاها هیچ حق و حقوقی دریافت نمی‌کند و ما پیگیری‌هایی در سطح استان و کشور انجام دادیم اما متأسفانه نهادهای مربوطه برای پرداخت حق جلسه اعضای شوراها همکاری نمی‌کنند.

حاجی بگلو تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم قانون شوراها را در سطح کشور اصلاح کنیم و اکنون از سوی شورای عالی استان‌های کشور پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم.

رئیس شورای استان خراسان رضوی گفت: طرحی را از سوی شورای عالی استان‌های کشور در حال پیگیری هستیم که هرگونه انتصابی از سوی رئیس جمهور و وزرا در استان‌ها منصوب می‌شوند باید ابتدا تاییدیه شورای استان‌ها را بگیرند.

احیای اقتصاد روستایی باعث رونق تولید کشور می‌شود

همچنین محمد رستمی منتخب مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در همایش روز ملی شورا در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور اظهار کرد: اعضای شورای اسلامی باید انگیزه نوکری و خدمت به مردم را داشته باشند و از سوی دیگر هدفی نیز از خدمت به مردم جهت ارتقای وضعیت منطقه وجود داشته باشد.

وی افزود: احیای اقتصاد روستایی باعث رونق تولید کشور می‌شود و از این رو نقاط قوت، فرصت و تهدید روستاها پایش شود تا شاهد احیای اقتصاد روستایی باشیم.

منتخب مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با شناسایی مشکلات کارخانجات باعث رونق آنها در سال جدید باشیم و اکنون متأسفانه شاهد تعطیلی و نیمه تعطیلی برخی کارخانجات در نیشابور بزرگ هستیم.

کد خبر 6091895

دیگر خبرها

  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • قانون‌گذاری‌های جدید حمایت از معلمان اعمال شود
  • ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت
  • اجتماع خانوادگی و مردمی در مرکز گلستان در حمایت از اجرای طرح ملی «نور» + فیلم
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • اصل ۷۵ اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم