Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر مذاکرات برای تأمین منابع مالی از سوی سرمایه‌گذار چینی برای منطقه ۳ آزادراه تهران-شمال در جریان است.

روزنامه ایران: روز گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون اجرایی رئیس جمهوری و رئیس بنیاد مستضعفان در بازدیدی مشترک از منطقه ۲ آزادراه تهران- شمال، برای تکمیل یک باند از این قطعه تا پایان سال آینده، برنامه‌های جدید را اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود پرونده آزادراه تهران- شمال در دولت گذشته بسته شود، مجری آزادراه تهران - شمال در سال 93 در گفت‌وگو با روزنامه ایران عنوان کرده بود که آزادراه تهران- شمال در دولت دوازدهم به پایان می‌رسد، اما تکمیل این پروژه مانند بسیاری از پروژه‌های عمرانی دیگر به «اما و اگر»ها سپرده شد و دولت سیزدهم پنجمین دولتی است که برای تکمیل آزادراه تهران - شمال فعالیت می‌کند.

قطعه دشوار
از 4 قطعه آزادراه تهران- شمال در حال حاضر قطعه یک و چهار تکمیل شده و تردد در آنها در جریان است. روز گذشته در بازدید رئیس سازمان برنامه و بودجه از قطعه دو، درخصوص تسریع در ساخت این قطعه تصمیماتی گرفته شد. با اینکه طول مسیر در قطعه دو فقط 22 کیلومتر است، اما تقریباً بیشتر مسیر تونل و پل است که ساخت این قطعه را دشوار و زمانبر کرده است.
خیرالله خادمی ،معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، در گفت‌وگو با «ایران» درخصوص برنامه جدید برای تکمیل قطعه دو آزادراه تهران - شمال گفت: دو منطقه باقی مانده از 4 قطعه آزادراه تهران - شمال، شامل مناطق دو و سه مجموعاً ۶۹ کیلومتر است. طول مسیرمنطقه دو، ۲۲ کیلومتر و منطقه سه ۴۷ کیلومتر است. از  باند رفت جنوب به شمال منطقه دو تونل البرز به طول 6.5 کیلومتر به پایان رسیده و ۱۶ کیلومتر باقی مانده است که با تأمین اعتبار لازم تا پایان سال ۱۴۰۱ به پایان می‌رسد. تونل البرز در منطقه دو آزادراه تهران- شمال طولانی‌ترین تونل خاورمیانه است. تونل البرز، تونلی سه قلو و دارای تونل‌های مجزا برای مسیرهای رفت، برگشت و سرویس است و متخصصان و مهندسان ایرانی طراحی و ساخته شده است. کشور آن را ساخته‌اند.
پروژه ساخت 4 قطعه آزادراه تهران- شمال تا سال 1394 در دست پیمانکاران چینی بود، اما پس از آن در اختیار بنیاد مستضعفان و پیمانکاران ایرانی قرار گرفت؛ بنیاد مستضعفان به‌عنوان سرمایه‌گذار 50 درصد از هزینه ساخت  آزادراه تهران- شمال را تأمین می‌کند. تأمین نیم دیگر هزینه ساخت این پروژه برعهده دولت است. معاون وزیر راه و شهرسازی در مورد تأمین هزینه تکمیل قطعه دو گفت: در دیدار روز گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه و سایر متولیان ساخت آزادراه تهران- شمال، سهم نقدینگی بنیاد به عنوان سرمایه‌گذار و دولت تدوین و با تأمین آن  تا پایان 1401 از یک باند قطعه دو بهره‌برداری می‌شود. بنیاد مستضعفان به عنوان طرف مشارکت دولت تأمین کننده مالی ۵۰ درصد از منابع مالی است و از پیمانکاران مختلف برای اجرای پروژه استفاده می‌کند.
خادمی افزود: عملیات اجرایی، در سرتاسر منطقه دو آزادراه به صورت فعال ادامه دارد و 2 هزار نیروی انسانی مشغول فعالیت در این منطقه هستند و 16 کیلومتر باقیمانده نیز با روند خوبی در حال اجراست.
به گفته خادمی، منطقه یک آزادراه به بهره‌برداری رسیده است، در ادامه این منطقه، تا پایان 1401 یک باند از منطقه دو تا پل زنگلوله در مازندران تکمیل می‌شود و به این ترتیب در این منطقه، با باند جدید و مسیرهای جاده فعلی 4 باند  زیر بار ترافیک می رود.
منطقه یک و دو آزادراه تهران شمال در مجموع 54 کیلومتر طول دارد. طول مسیر منطقه یک، 32 و منطقه دو، 22 کیلومتر است که 16 کیلومتر از تکمیل مسیر منطقه دو باقی مانده است. منطقه دو آزادراه تهران - شمال، در ادامه منطقه یک، از شهرستانک شروع می‌شود و به طول 22 کیلومتر، بعد از عبور از کوه‌های البرز، به شمال دامنه البرز در پل زنگوله، در کیلومتر 55 آزادراه به جاده فعلی چالوس متصل می‌شود. معاون وزیر راه و شهرسازی درخصوص علت تأخیر در تکمیل یک باند (باند رفت) از قطعه دو آزادراه گفت: دلیل تأخیر در یک باند تأمین منابع مالی برای این قطعه بوده که قرار بر تأمین آن از سوی طرفین مشارکت است به نحوی که تا پایان سال ۱۴۰۱ باند رفت قطعه دو  به بهره‌برداری برسد.

حضور چینی‌ها در قطعه 3
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سؤال که آیا سرمایه‌گذار خارجی به این پروژه ورود نمی‌کند، گفت: در حال حاضر مذاکرات برای تأمین منابع مالی از سوی سرمایه‌گذار چینی برای منطقه ۳ در جریان است، که با طراحی و بررسی نهایی مبلغ آن مشخص می‌شود.
آزادراه تهران- شمال به طول ۱۲۱ کیلومتر دارای چهار قطعه یا منطقه است که قطعه نخست و چهارم آن به بهره‌برداری رسیده است و دو قطعه دیگر باقی مانده است.


دولت متعهد به تأمین مالی آزادراه تهران - شمال

مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از بهره‌برداری باند رفت منطقه ۲ این آزادراه تا پایان سال ۱۴۰۱ خبر داد و یادآوری به حمایت دولت برای تزریق منابع مالی طرح گفت: با توجه به حجم کار و فعالیت در این پروژه، دولت در بخش تأمین مالی، به تعهدات خود عمل خواهد کرد.
وی افزود: یکی از نکات قابل توجه در این پروژه عظیم آن است که همه مشاوران و پیمانکاران و حتی همه مصالح به کار رفته در این پروژه، ایرانی است و تمامی تونل‌ها و پل‌های آن به دست مهندسان ایرانی طراحی و احداث شده است.
میرکاظمی ادامه داد: همچنین مقرر شد تا با بررسی‌های کارشناسی بیشتر، کار در منطقه ۳ آزادراه تهران- شمال نیز تعیین تکلیف شود.

آزادراه تهران - شمال حلقه میانی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب

سید صولت مرتضوی، معاون اجرایی رئیس جمهوری نیز که روز گذشته از قطعه دو آزادراه تهران - شمال بازدید کرد، گفت: این پروژه اتصال دهنده بخش‌های جنوبی و مرکزی کشور به دریای خزر است و اقتصاد دریا با توجه به پتانسیلی که دارد، یکی از مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی است.
معاون اجرایی رئیس جمهوری افزود: علاوه بر این، تکمیل آزادراه تهران- شمال نقش پررنگی در کاهش مسیر دسترسی به شمال کشور و همچنین کاهش مصرف انرژی و صرفه جویی در وقت دارد که با توجه به منافع مالی این صرفه‌جویی‌ها، هزینه‌های احداث این آزادراه طی چند سال جبران خواهد شد.
وی با تقدیر از عملکرد مهندسان و کارگران ایرانی در ساخت این پروژه گفت: این پروژه عظیم یک شاهکار مهندسی است و مهندسان توانمند ایرانی در این آزادراه، سازه‌های عظیمی را بنا کردند و قطعاً این توان و تجربه آنها می‌تواند در سایر کشورها نیز ارائه شود.

تزریق منابع جدید به آزادراه تهران-شمال

سید پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان نیردر بازدید مشترک رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اجرایی رئیس جمهوری از منطقه ۲ آزادراه تهران-شمال، از پیشرفت فیزیکی ۷۶ درصدی باند اول این منطقه خبر داد.
رئیس بنیاد مستضعفان با  پرداختن به زمان بهره‌برداری از مسیر رفت قطعه ۲ آزادراه تهران -شمال گفت: در حال حاضر 6.5کیلومتر از مسیر رفت در منطقه ۲ که شامل تونل البرز به عنوان بزرگترین تونل خاورمیانه است تکمیل شده و کار در ۱۶ کیلومتر دیگر این مسیر ادامه دارد.
فتاح افزود: سهم ۵۰ درصدی بنیاد مستضعفان تا امروز به طور کامل پرداخت شده و دولت نیز تا نیمه امسال به تعهداتش عمل کرد ولی با توجه به هزینه‌های دولت و مشکلات آنها در تأمین منابع، امروز مذاکراتی درخصوص تزریق منابع مالی از سوی دولت به این پروژه انجام گرفت.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: در بازدید روز گذشته تأکید شد که اگر دولت بتواند در اسفندماه امسال منابعی را به این پروژه تزریق کند، بهره‌برداری از مسیر رفت منطقه ۲ آزادراه تا پایان سال آینده قابل انجام است.
 

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رئیس سازمان برنامه و بودجه معاون اجرایی رئیس جمهوری معاون وزیر راه و شهرسازی رئیس بنیاد مستضعفان آزادراه تهران شمال دو آزادراه تهران تا پایان سال بهره برداری تأمین منابع سرمایه گذار حال حاضر تونل البرز منابع مالی برای تکمیل باقی مانده روز گذشته ۲ آزادراه منطقه یک منطقه دو باند رفت یک باند منطقه ۲ قطعه دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۷۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان

هتل صخره‌ای خرم‌آباد نزدیک به ۲۷ سال است عملیات اجرایی آن نیمه‌کاره مانده و تاکنون بار‌ها از سوی مسئولان از روند اجرای این پروژه انتقاد شده است، با توقف عملیات اجرایی این پروژه انتقادات از آن دوچندان شده به‌گونه‌ای که مردم لرستان از این پروژه به‌عنوان پروژه‌ای تاریخی یاد می‌کنند.

«ابوطالب شفقت» استاندار جدید لرستان  از برخی پروژه‌های شهر خرم‌آباد بازدید کرد، یکی از این پروژه‌ها هتل «صخره‌ای» بود، پروژه‌ای که استاندار لرستان دستور داد که مسئولان برای ادامه فعالیت سرمایه‌گذار این پروژه گردشگری همکاری لازم را داشته باشند.

ادامه کار در پروژه معطل احداث راه دسترسی

نعمتی نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد در این بازدید استاندار با اشاره به مشخصات فنی این پروژه، اظهار داشت: کار ما در این پروژه از سال ۹۵ شروع شده است.

وی عنوان کرد: در عرض یک تا دو سال توانستیم در این پروژه ۷۰ درصد پیشرفت کاری داشته باشیم.

نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد با بیان اینکه با مجوز شهرداری و نظام‌مهندسی ما فعالیت را در این پروژه آغاز کردیم، گفت: متأسفانه یک‌مرتبه شهرداری وقت به ما اعلام کرد که چرا هشت طبقه ساخته‌اید؟ گفتیم که ما بر اساس مجوز شهرداری این اقدام را انجام داده‌ایم.

نعمتی با بیان اینکه با این اوصاف پنج سال کار ما را در پروژه متوقف کردند، افزود: علی‌رغم مراجعه به استانداری و شهردار وقت، نتوانستیم کار را ادامه بدهیم، در نهایت پنج تا شش ماه قبل حدود هفت میلیارد تومان از ما گرفتند تا بتوانیم کار را ادامه بدهیم.

وی با اشاره به مشکل راه دسترسی به این هتل، افزود: این راه حدود ۱۲ هزار مترمربع است، ما با هزینه خودمان این راه را هموار و صاف کردیم، ما این درخواست را دادیم که این راه دسترسی را به ما بدهید تا خریداری کنیم.

دستور استاندار قبلی روی زمین ماند!

نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد با اشاره به درخواست و موافقت راه و شهرسازی دراین‌رابطه، بیان داشت: مرکز اعلام کرد که اختصاص این ۱۲ هزار مترمربع در حیطه اختیارات استان نیست و با اختصاص پنج هزار مترمربع در مرحله اول موافقت کردند.

نعمتی، افزود: سال گذشته این پنج هزار مترمربع واگذار و ما اعتبار آن را پرداخت کردیم، برگ واگذاری هم داریم، الان برای هفت هزار مترمربع مابقی منتظر مانده‌ایم.

وی با بیان اینکه ما با هزینه خودمان این هفت هزار مترمربع را صاف و هموار کرده‌ایم، گفت: الان می‌گوئیم که آمادگی داریم اعتبار این هفت هزار مترمربع را هم پرداخت کنیم، اما در این راستا فقط امروزوفردا با ما می‌کنند.

نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد با بیان اینکه استاندار قبلی دستور دادند که راه و شهرسازی ظرف یک هفته این کار صورت گیرد، الان یک هفته به پنج ماه رسیده و هنوز این هفت هزار مترمربع واگذار نشده است، بیان داشت: علی‌رغم این عدم واگذاری، ما سه قرارداد با سه پیمانکار عظیم منعقد کرده‌ایم.

نعمتی، افزود: الان چند نامه برای ایجاد زیرساخت‌ها هم داده‌ایم که متأسفانه هنوز پاسخ ما را نداده‌اند.

شهردار: فرایند تغییر کاربری باید انجام شود

داریوش بارانی بیرانوند شهردار خرم‌آباد نیز در این بازدید، اظهار داشت: بیش از ۲۷ سال است که این ساختمان به لحاظ روانی و اجتماعی فضای خیلی بدی را در بین مردم ایجاد کرده است.

وی عنوان کرد: مجموعه مدیریت شهری و استان همراه هستند، نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد یک دغدغه دارند که دغدغه ایشان به حق است و می‌گویند اینجا می‌خواهم هتل پنج‌ستاره احداث کنم، اما راه دسترسی مال من نیست، اگر در مسیر راه دسترسی من سازه‌ای ساخته شد و یا هر اتفاقی رخ داد و متناسب با شأن هتل من نباشد، باید چه کرد؟ این کاملاً درست است.

شهردار خرم‌آباد با تأکید بر اینکه تغییر کاربری فرایندی است که باید انجام شود، بیان داشت: ما مصوبه عدم نیاز شهرداری و شورای شهر را دراین‌رابطه نیاز داریم.

بارانی بیرانوند، بیان داشت: چهار تغییر کاربری نیازمند مصوبه شورای شهر است، اینها شامل فضای سبز، معبر، تأسیسات شهری و پایانه است.

وی با بیان اینکه ما بابت این قضیه هیچ مشکلی نداریم، گفت: من فکر می‌کنم مانعی برای ادامه کار الان وجود ندارد، نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد کار را شروع کند تا ما هم با ایشان همکاری و زمین را به ایشان تحویل بدهیم.

مدیرکل راه و شهرسازی: در حال رایزنی هستیم

بهزاد شاکرمی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان نیز در این بازدید، اظهار داشت: زمین راه دسترسی به هتل ۱۲ هزار مترمربع بوده که قبلاً پنج هزار مترمربع از آن به سرمایه‌گذار واگذار شده است.

وی عنوان کرد: در آخرین جلسه هم مقرر شد که اقدام به واگذاری بعدی هم دراین‌رابطه انجام شود.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه در این راستا استعلامات انجام شد، پرونده آماده ورود به کمیسیون ماده پنج برای تغییر کاربری و واگذاری است، گفت: یک تا دو استعلام منفی دراین‌رابطه داریم که به این دلیل نمی‌توانستیم پرونده را به کمیسیون ماده پنج ببریم.

شاکرمی، بیان داشت: در حال رایزنی برای رفع این مشکل هستیم.

استاندار لرستان: ادارات دولتی حق ندارند سلیقه‌ای عمل کنند

ابوطالب شفقت استاندار لرستان در واکنش به این سخنان مدیرکل راه و شهرسازی لرستان، اظهار داشت: ادارات دولتی حق ندارند سلیقه‌ای عمل کنند، باید منطق اظهارنظر مثبت یا منفی داشته باشند.

وی ادامه داد: اعمال سلیقه فردی را قبول ندارم، منطق کارشناسی باید دراین‌رابطه داشت، من هم کارشناس هستم و دراین‌رابطه کار‌های زیادی هم انجام داده‌ام.

استاندار لرستان با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری بار‌ها فرمودند که کار‌ها را به مردم واگذار کنید، گفت: سرمایه‌گذار هم باید با درنظرگرفتن اصول لازم فعالیت کند، دستگاه‌ها هم باید مطالبات خود را از سرمایه‌گذار داشته باشند و اعمال مدیریت هم کنند.

شفقت با بیان اینکه در این راستا سرمایه‌گذار همین امروز کار را در این پروژه شروع کنند و فردا که من از این پروژه بازدید کردم باید ببینم که کارگر در آن کار می‌کند، گفت: اداره کل راه و شهرسازی، معاونت عمرانی و… هم فرایند را برای ادامه کار سرمایه‌گذار طی کنند و کار‌های قانونی را بر اساس مر قانون انجام دهند.

وی تأکید کرد: وظیفه مسئولان است که مدیریت اصولی داشته باشند، اما بدانیم که کشور به سمت خصوصی‌سازی و تقویت مردم پیش می‌رود.

منبع: مهر 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • افزایش نقش چین برای استخراج معادن افغانستان
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان با اجرای ۷ پروژه
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک
  • توسعه و بهسازی بزرگراه های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا