Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در پنجاه و هشتمین نشست کنفرانس امنیتی مونیخ در شهر مونیخ حضور دارد، عصر جمعه ۲۹ بهمن ماه در ادامه دیدارهای خود در حاشیه این کنفرانس با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار و درباره مسائل مورد اهتمام و علاقه مشترک از جمله اوضاع یمن، افغانستان و آخرین تحولات در مذاکرات وین گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حسین امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به این که گفت‌وگوها و رایزنی‌های منظم بین دو طرف باعث نزدیکی دیدگاه‌ها شده است، در خصوص اوضاع افغانستان بر استمرار کمک‌های انساندوستانه به مردم این کشور تأکید کرد و موضوع تشکیل دولت فراگیر و مشارکت همه گروه‌های سیاسی در افغانستان را در رفع مسائل و مشکلات این کشور حائز اهمیت و بسیار موثر خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با ابراز تاسف از تداوم ورود موج گسترده آوارگان از افغانستان به ایران و مواجه شدن این کشور با خطرات ناشی از گسترش پدیده شوم تروریسم، آوارگان و تولید و قاچاق مواد مخدر که ثبات و امنیت منطقه و جهان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، بر ضرورت گسترش و تقویت کمک‌های سازمان ملل و خدمات کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به کشورهای همسایه افغانستان و در راس آن ایران تأکید کرد. 

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در خصوص وضعیت جاری در یمن با ذکر این نکته که موضوع یمن به نقطه بحرانی رسیده و تلاش برای حل و فصل سیاسی این بحران و جلوگیری از تداوم فاجعه انسانی در یمن باید حداکثری باشد، بر اهمیت نقش شخص دبیر کل سازمان ملل متحد در حل و فصل بحران یمن و پایان تجاوز و جنگ در این کشور تأکید کرد. 

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین  در خصوص مذکرات رفع تحریم ‌های ایران در وین، با اشاره به جدی و فشرده بودن گفت‌وگوها خاطرنشان کرد: پیشرفت‌ها در روند مذاکرات قابل توجه است، اما هنوز طرف مقابل در برخی موضوعات کلیدی باید در تامین حقوق و منافع مشروع ایران تصمیمات جدی سیاسی اتخاذ کند و اراده عملی خود را نشان بدهد.   

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز با ابراز خرسندی از فرصت این دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان و تبادل نظر و مشورت مستقیم خاطرنشان کرد: ما هم فکر می‌کنیم باید دولت افغانستان واقعا فراگیر باشد و نه نمایشی و معتقدیم دولت تک قومی راه حل مشکلات در افغانستان نیست. 

دبیرکل سازمان ملل متحد مراتب قدردانی عمیق این سازمان و جامعه جهانی را از رویکرد جمهوری اسلامی در قبال مهاجرین افغانستانی که وضعیت خطرناک و بحران به خود گرفته، اعلام و تأکید کرد: سازمان ملل متحد با اطلاع از وضعیت کمک‌های محدود و پایین نهادهای بین‌المللی به ایران، بر لزوم افزایش و تقویت حمایت ها و کمک های جهانی به ایران در خصوص مهاجران و پناهجویان افغانستانی و پیگیری این موضوع تاکید کرد.

دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به نگرانی های جامعه جهانی از رشد پدیده شوم تروریسم در افغانستان، همچنین دغدغه های رفع مسائل انسانی از جمله تحقق حق تحصیل و آموزش برای زنان و دختران در افغانستان، بر ضرورت حمایت و کمک به اقتصاد افغانستان و جلوگیری از بروز بحران و فروپاشی اقتصادی در این کشور که موجب تبعاتی برای ثبات و امنیت این کشور، منطقه و جهان می‌شود، تاکید کرد. 

وی با تایید دیدگاه ها و نگرانی‌های انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران و تداوم جنگ در یمن، خاطر نشان کرد استمرار این فاجعه انسانی واقعا شایسته جهان نیست و باید صلح و ثبات به این کشور و مردم یمن و منطقه برگردد و همه طرف ها و کشورها باید به تحقق راه حل سیاسی در یمن کمک کنند.

آنتونیو گوترش همچنین در خصوص موضوع مذاکرات وین و برجام هم تاکید کرد: همه منتظریم که یک توافق مورد قبول همه طرف ها برای اجرایی شدن هرچه زودتر توافق از سوی طرف های مذاکره و تامین منافع ایران حاصل شود.

وزیر خارجه ایران و گوترش چندی پیش نیز تلفنی گفت‌وگو کرده بودند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دبیرکل سازمان ملل آنتونیو گوترش دور هشتم مذاکرات وین اوضاع افغانستان دبیرکل سازمان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۷۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ اسرائیل علیه غزه ۳۷ میلیون تُن آوار بر جای گذاشته است

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب به نقل از الجزیره، روزنامه انگلیسی گاردین اظهارات یکی از مقامات سازمان ملل متحد درباره حجم ویرانی‌های جنگ در نوار غزه و همچنین مواد منفجره عمل نکرده در این باریکه را منتشر کرد.

بر اساس این گزارش، این مقام سازمان ملل متحد اعلام کرد که جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی آغاز شده است و تاکنون ادامه دارد، ۳۷ میلیون تُن آوار را در این باریکه بر جای گذاشته است.

این مقام سازمان ملل در ادامه تاکید کرد: بخش زیادی از بمب‌های ریخته‌شده بر سر نوار غزه، منفجرنشده است. از میان بردن این بمب‌های عمل‌نکرده ۱۴ سال به طول خواهد انجامید.

بر اساس اظهارات این مقام بین‌المللی ۱۰ درصد از مواد منفجره‌ای که در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه روی این باریکه ریخته شده عمل نکرده است و این موضوع مأموریت بین‌المللی در این باریکه را پیچیده می‌کند.

این مقام سازمان ملل متحد در ادامه با اشاره به حجم ویرانی ساختمان‌های مسکونی در نوار غزه تصریح کرد: ۶۵ درصد ار ساختمان‌های ویران‌شده در نوار غزه مسکونی بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب در مقابل ایران شد
  • سرمایه‌گذاری چین در معادن افغانستان
  • یک جام و دو فینال/ ایران به دنبال فتح آسیا؛افغانستان در پی فصل نو
  • جنگ اسرائیل علیه غزه ۳۷ میلیون تُن آوار بر جای گذاشته است
  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً ۱۴ سال طول می‌کشد
  • رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است