Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتصال شبکه برق ایران و قطر در راستای حرکت کشور به سوی تبدیل شدن به قطب برق منطقه، می‌تواند یکی از مهمترین دستورکار‌های رئیس‌جمهور در سفر به قطر تلقی شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روز‌های آینده رئیس جمهور در راستای توسعه دیپلماسی و توسعه روابط با اولویت کشور‌های همسایه به قطر سفر می‌کند، با توجه به موقعیت و ظرفیت همسایه جنوبی کشور در حوزه انرژی، توجه به پروژه‌های مشترک در این حوزه می‌تواند از دستور کار‌های اصلی این سفر تلقی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در شرایطی که سخن از روابط دیپلماسی انرژی بین ایران و قطر به میان بیاید، ذهن همه به سوی ظرفیت‌های مشترک در حوزه گاز طبیعی هدایت می‌شود در حالی که یکی از بزرگترین پروژه‌های حوزه انرژی مشترک بین دو کشور در حوزه برق تعریف شده است.


 اتصال شبکه برق ایران و قطر در دستور کار دولت مردان دو کشور


اتصال شبکه برق ایران و قطر به منظور ارتقای اطمینان‌پذیری شبکه برق دو کشور مسئله‌ای است که از سال گذشته در دستور کار قرارگرفته است، بر همین اساس، ۲۰ آبان‌ماه سال ۱۴۰۰، نخستین نشست مشترک کمیته پیگیری تفاهمات مشترک ایران و قطر در حوزه انرژی برگزار شد.

این جلسه با حضور نمایندگان وزارت نیرو، امور خارجه، ورزش و امور جوانان، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و راه و شهرسازی به همراه نمایندگان اتاق بازرگانی و سازمان توسعه تجارت در حالی برگزار شد که محور‌های بسیار زیاد اقتصادی مورد توجه طرفین قرار گرفت.

در این راستا یکی از مهمترین دستورات مورد بحث در این جلسه، به مسئله اتصال شبکه برق دو کشور با استفاده از خط انتقال دریایی اختصاص داشت.


مزایای تبدیل شدن ایران به قطب برق منطقه


به طور کلی شبکه تولید و توزیع برق ایران با ظرفیت نزدیک به ۹۰ هزار مگاوات در مقایسه با کشور‌های منطقه از توسعه بسیار بیشتری بهره‌مند شده است. تا جایی که این شبکه پتانسیل تبدیل شدن به قطب توزیع انرژی برق منطقه را در اختیار داشته و می‌تواند ایران را به بازیگر اصلی منطقه در حوزه تامین برق تبدیل کند.

تبدیل شدن ایران به قطب تولید و توزیع برق در منطقه علاوه بر اهمیت عمیق سیاست‌خارجی و مسئله تامین امنیت انرژی نقش قابل توجهی در تامین پایدار انرژی کشور دارد، زیرا میزان پیک مصرف در ایران مرتبط با بازه زمانی خاصی در فصل تابستان است و در شرایطی که اتصال شبکه برق ایران و شبکه برق کشور‌های همسایه وجود داشته باشد، این میزان پیک مصرف با استفاده از انرژی تولید سایر کشور‌هایی که پیک انرژی متفاوتی نسبت به ایران دارند، تامین می‌شود.

متاسفانه در سال‌های اخیر، مسئله ایجاد کردن زیرساخت‌های لازم به منظور تبدیل شدن ایران به قطب انرژی کشور جدی گرفته نشده، اما کشور‌های منطقه برای جایگزینی ایران اقدامات فراوانی را صورت داده‌اند.

برای مثال شرکت زیمنس آلمان در قالب قراردادی، تبدیل شدن کشور افغانستان به قطب توزیع برق منطقه آسیای مرکزی را هدف گرفته یا شرکت جنرال الکتریک آمریکا در قالب قرارداد‌های متعدد زیرساخت‌های انرژی کشور عراق را گسترش می‌دهند.


گام اول مسیر تبدیل شدن کشور به قطب برق منطقه برداشته می‌شود


در چنین شرایطی خبر اتصال شبکه برق ایران و قطر با استفاد از خط انتقال دریایی گام ابتدایی برای بازگشت به مسیر تبدیل شدن ایران به قطب انرژی منطقه و استفاده از تمام مزایای مذکور تلقی می‌شود.

از سوی دیگر بخش خصوصی صنعت برق کشور با در دست داشتن ۶۰ درصد از تولید برق کشور می‌تواند نقش بسیار موثری در تحقق هدف تبدیل شدن ایران به قطب انرژی منطقه ایفا کند و بازوی اصلی حاکمیت در این زمینه باشد.

بر همین اساس، محمدعلی فرحناکیان، مشاور وزیر نیرو در امور بین‌الملل در بیان دستاورد‌های این نشست، گفت: «امیدواریم بعد از حصول نتیجه و ملاحظه روسای کمیسیون مشترک ایران و قطر (وزیر صنعت قطر و وزیر نیروی ایران) زمینه تشکیل و برگزاری اجلاس هشتم کمیسیون مشترک ایران و قطر در کشور قطر فراهم شود.»


توان فنی اتصال فراساحلی برق در ایران وجود دارد


به گزارش فارس، پرونده اتصال شبکه برق کشور‌ها به یک دیگر در سطح منطقه‌ای و جهانی با محوریت تامین پایدار انرژی مسئله بسیار مثبتی تلقی می‌شود. این مسئله در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی به جهت تفاوت در افق و ساعت بسیار موثر است.

از سوی دیگر، با توجه به تجربه طراحی و ساخت خطوط انتقال برق فراساختی در کشور و بومی‌سازی این فعالیت، این پروژه می‌تواند در حوزه ساخت نیست فرصت قابل توجهی برای استفاده از توان فنی کشور را می‌ها کند.

علاوه بر این، ظرفیت کشور در حوزه تولید انواع کابل‌های انتقال و توزیع برق، ظرفیت بسیار خوبی تلقی خواهد شد و از این منظر نیز هیچ نگران فنی وجود ندارد.

در همین راستا، علیرضا غفوری‌فرد، قائم مقام فدراسیون صادرات انرژی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ضمن ارزیابی توان فنی کشور برای توسعه خط انتقال بین دو کشور ایران و قطر عنوان کرد: مشابه این مسئله در زمینه خطوط انتقال میعانات در گستره فرا ساحلی مطرح بود که مشخص شد چندین شرکت فعال در بخش خصوصی و بخش دولتی کشور پتانسیل این فعالیت را دارند.

غفوری‌فرد ادامه داد: اگر شرایط اتصال شبکه‌های برق دو کشور ایران و قطر مهیا شود، توان فنی اجرای این عملیات به طور کامل در کشور وجود دارد.

با توجه به سفر رئیس جمهور به قطر، اتصال شبکه برق ایران و قطر می‌تواند یکی از مهمترین دستور کار‌ها این سفر تلقی شده و زمینه برداشتن یک گام دیگر در جهت تبدیل شدن ایران به قطب برق منطقه نیز مهیا شود.

بر همین اساس، نگاهی به مسیر دولت سیزدهم بیانگر آن است که احیای دیپلماسی فعال انرژی با اولویت کشور‌های همسایه یکی از مهمترین محور‌هایی است که آیت‌الله رئیسی دنبال کرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قطب برق منطقه شبکه برق ایران و قطر اتصال شبکه برق ایران و قطر تبدیل شدن ایران به قطب قطب برق منطقه یکی از مهمترین ایران و قطر توزیع برق دستور کار برق کشور توان فنی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۷۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​

تین نیوز

مدیرکل محیط زیست استان قم با بیان اینکه اکوسیستم دریاچه نمک قم به شدت شکننده شده است، گفت: ستاد ملی مدیریت گردوغبار کشور اعلام کرده اگر دریاچه نمک آسیب ببیند، فلات بخش مرکزی نیز آسیب خواهد دید و کانون گرد و غبار و ریزگردها در منطقه فعال خواهد شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، محمدحسین بازگیر در پاسخ به شرایط فعلی دریاچه نمک و وجود ریزگردها در این منطقه اظهار داشت: دریاچه نمک، یکی از فرصت های خوب استان قم است که بین سه استان قم، اصفهان و سمنان قرار گرفته و وسعتی حدود 200 هزار هکتار دارد و از دشت مسیله پشتیبانی می کند و خوشبختانه هنوز به وضعیتی که گرد و غبار و ریزگرد ایجاد کند نرسیده است.

بازگیر افزود: بخشی از آن به دلیل قرار گرفتن در محیط مناسب است که در سمت استان سمنان، کویر مرکزی ایران واقع شده و وجود پارک ملی، خود یک زون حفاظتی برای دریاچه به حساب می آید، در سمت استان اصفهان هم پناهگاه حیات وحش یخاب وجود دارد و در سطح استان قم، شرایط مناسب تری از لحاظ میزان رطوبت و آب دریاچه را داریم.

وی با بیان اینکه متأسفانه به دلیل قطع حقابه ها و خشکسالی گسترده، اکوسیستم این منطقه به شدت شکننده شده است، گفت: متأسفانه کم کم با تهدید این فرصت گرانبها روبه رو می شویم و حق آبه هایی که باید به تالاب های اقماری دریاچه، مثل؛ تالاب مُرّه، تالاب حوض سلطان، تالاب بند علی خان در استان تهران و ...  برسد، نرسیده و رودخانه ها، ورودی و آوردهای گذشته را ندارد، در بالادست، هم سدهای زیادی و هم برداشت های زیادی داشتیم.

بازگیر عنوان کرد: آبی که هم اکنون در رودخانه شور، تالاب مُرّه به استان می رسد، با خودش آلودگی همراه دارد و آب سالمی نیست، اما کارهای خوبی هم در دست اقدام است، از جمله؛ دریاچه نمک که در پایین دست یک حوزه آبخیز بزرگ قرار گرفته، یکی از زیرحوزه های فلات مرکزی ایران است که 9 استان در این حوزه آبخیز مشترک و سهیم هستند که به دریاچه نمک منتهی می شود.

وی تصریح کرد: لازمه مدیریت و ساماندهی آن کارهای فرااستانی است که در سفر قبلی رئیس جمهور به استان قم، موضوع دریاچه نمک در یک کارگروه ملی به تصویب رسید و بیش از یک سال کار انجام شد و یک برنامه جامعی برای مدیریت این حوزه تهیه و با دستگاه های مختلفی که مرتبط با این حوزه اند، همچون وزارت کشور، وزارت نیرو و جهاد کشاورزی، وزارت صمت و ... تبادل اطلاعات صورت گرفت و در این راستا طرحی نوشته شد که در ششمین جلسه ستاد ملی تالاب های کشور به تصویب رسید.

مدیرکل محیط زیست استان قم اظهار داشت: جایگاه این ستاد در ذیل قانون حفاظت و مدیریت تالاب های کشور است و با حضور 10 عضو کابینه به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار می شود و شأن مصوبات این ستاد شبیه مصوبات ستاد هیئت دولت است.

بازگیر درباره پروژه های الویت دار طرح جامع دریاچه نمک گفت: کارهایی که باید در سطح کل حوزه صورت پذیرد، مشخص شده و برنامه 5 ساله برای آن تصویب و از اسفند ماه ابلاغ شده که در دستور کار همه دستگاه ها باید قرار گیرد.

 وی افزود: برای تحقق پیدا کردن این اقدامات، یک کارگروه ویژه تخصصی باید شکل گیرد که ستاد، مسئولیت این کارگروه را به استاندار محترم قم داده و استانداران سایر استان های حوزه و دستگاه های مرتبط هم در این کارگروه حضور دارند.

مدیرکل محیط زیست استان قم تصریح کرد: ستاد ملی مدیریت گرد و غبار کشور  اعلام کرده اگر دریاچه نمک آسیب ببیند، فلات بخش مرکزی نیز آسیب خواهد دید و کانون گردوغبار و ریزگردها در منطقه فعال خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • هفت میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری متصل هستند
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق