Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@16:21:25 GMT

آسیب‌شناسی کارکرد احزاب در موسم پساانتخاباتی

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۹۸۰۲۰

آسیب‌شناسی کارکرد احزاب در موسم پساانتخاباتی

قاسم محمدی سخنگوی جمعیت آبادگران ایران اسلامی  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب ایرنا با بیان اینکه احزاب به عنوان رکنی از ارکان دموکراسی در سایه قوانین کشور بعد از هر انتخابات –چه برنده باشند یا بازنده- باید بتوانند بدنه حزبی خود را بازسازی کرده و به فعالیت‌های تشکل خود جان تازه‌ای بدهند، اظهار کرد: حزبی موفق است که همواره نیروهایش از پایین به سمت بالا در حرکت باشند و سالها در یک حالت و با یک تیم قدیمی درجا نزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی افزود: احزاب در فضای بعد از هر انتخابات باید نظرات مردم و اصناف مختلف را جمع‌آوری، بررسی و تحلیل داده کنند و برای پیداکردن راه حل، آن مطالبه را در اختیار کارگروه‌ها، کمیته‌ها و دفاتر تخصصی خود قرار دهند. احزاب بر حسب ضروت‌ها و تقاضاها و نیازهای اجتماعی در چارچوبی که نظام سیاسی، قانون اساسی و تکالیف حزبی اجازه می‌دهند، گام به گام پیش می‌رود و به عنوان واسطه بین مردم و نظام سیاسی عمل می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه ما فقط عنوان حزب را یدک می‌کشیم، گفت: اینکه احزاب بتوانند به عنوان رکن دموکراسی اقدامات ذکر شده را انجام دهند، جای تردید است که حداقل در کوتاه مدت چنین فضایی را به دست بیاورند. آنچه ما به عنوان کارکردهای متعارف حزب در دنیا می‌شناسیم قاعدتا احزاب باید حوزه‌های تخصصی مختلف و  متنوعی را شکل داده و کادرهای مرتبط با آن را شکل بدهند چراکه به نوعی کمیته‌های تخصصی احزاب نظرات متنوع و متکثر جامعه را نمایندگی می‌کنند.

محمدی با اشاره به اینکه کار جدی در ایجاد کمیته‌های تخصصی در احزاب ایران نشده است، بیان کرد: احزاب ما در این حوزه هم ضعف عمده دارند، هر از گاهی بر حسب نسیم‌های موسمی سیاسی، وضعی و آلارم‌های اجتماعی که ناشی از انتخابات است عده‌ای معطوف به این وضعیت می شوند و البته اکثراً قائم به فرد و در قالب جبهه‌ها، انجمن‌ها، جمعیت‌ها و ائتلاف‌هایی به سراغ افکار عمومی می‌روند اما این کنش‌های فصلی و موسمی به حدی تکرار شده که حزب بعد از انتخابات عملا ماموریت خود را پایان یافته تلقی می‌کند و چون برای منتخبان مورد حمایت حزب برنده مکانیسم عیارسنجی عملکرد و پاسخگویی وجود ندارد، به مرور مردم را دلزده می‌کنند و این همان آسیب و مرضی است که احزاب ما امروز به آن مبتلا هستند.

 مدیریت حزبی کشور دچار مشکل است

نماینده پیشین مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی می‌گویند بخش مربوط به احزاب قانون اساسی باید اصلاح شود،اما من چنین اعتقادی ندارم. در حال حاضر زود است سراغ قانون اساسی برویم چون هنوز در پایین دست، احکام و قوانین موضوعی احزاب را حل نکردیم. امروز علاوه بر خلأهای قانونی مربوط به احزاب، در حزب‌داری هم دچار مشکل هستیم.
 

نیاز به یک انقلاب حزبی داریم

محمدی ادامه داد: به نظرم برای ایجاد جامعه‌ای عملگرا و زنده برای شریک شدن مردم در کارزارهای مهم سیاسی بعد از چهل و سه سال که از انقلاب می‌گذرد، نیاز به یک انقلاب حزبی داریم و لازم است احزاب از نظر شکلی و محتوایی بعد از ۴۳ سال پوست اندازی کنند، چون در تشکیل دولت، مجلس و دیگر نهادهای انتخابی واقعا جای احزاب خالی است و جا دارد در مورد ارتباط یافتن قانون احزاب با قانون انتخابات یک فکر اساسی و تجدیدنظر جدی شود.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های حزب آبادگران مبتنی بر برنامه‌محوری، ارائه برنامه، آموزش‌های باز و جامعه محور و کمک روند آشنائی جامعه با فلسفه تحزب و کارکرد ذاتی حزب در مسیر درستی قرار دارد، اظهار کرد: جمعیت آبادگران جوان مجامع عادی و فوق‌العاده خود را به صورت مرتب برگزار می‌کند. این حزب در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، محیط زیستی، بین‌الملل و تا حدودی مباحث اقتصادی کمیته‌های فعال دارد که در این کمیته‌ها مجموعه‌ای مرکب از جوانان، بانوان و افراد مجرب و البته متخصص و دانش‌آموختگان دانشگاه پیرامون حوزه تخصصی خود در جلساتی برنامه‌ریزی شده بحث، تبادل نظر و نهایتا اقدام به جمع آوری و فایل کردن تصمیمات و تحقیقات خود می‌کنند و بخشی از نتایج جلسات تخصصی کمیته‌های حزب آبادگران جوان در اختیار سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها و مراکز مربوطه و کلا دولت مستقر قرار می‌گیرد.

هیچ بهانه‌ای نمی‌تواند مانع فعالیت‌های حزبی ما شود

نماینده پیشین مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به ادامه‌دار شدن شیوع ویروس کرونا، حزب آبادگران جوان در بسترهای آنلاین به صورت روزانه، هفتگی و ماهیانه در قالب کمیته‌های مختلف از یک سو و جلسات شورای مرکزی از سوی دیگر فعال است و هیچ بهانه‌ای نمی‌تواند مانع فعالیت‌های حزبی ما شود. حزبی که دارای مرامنانه، منشور و مانیفست است باید به سمتی برود که هم کارکرد حزبی را به صورت اکتیو حفظ کند و هم در جهت نفع ملی که سطحی از آن در زنده ماندن کنش‌های سازمان یافته حزبی تبلور می‌یابد حرکت کند. معتقدم ما یعنی افراد و احزاب وظیفه داریم برای بالندگی و توسعه همه جانبه ایران و نظام جمهوری اسلامی تمام اهتمام خود را به کار گیریم.  

وی خاطرنشان کرد: دولت‌ها هم باید قابلیت نقدپذیری توسط احزاب بازنده (دولت‌های در سایه) را داشته باشند و اینکه اولا  شرایط را برای فعالیت حزب یا احزاب رقیب تسهیل کند و دوم، مشورت‌ها، راهکارها و برنامه‌هایی که احزاب در ارکان و کارگروه‌های تخصصی خود چکش‌کاری و پخته کرده‌اند را با روی فراخ و رغبت تا حدی که ممکن است، به کار ببندند. همچنین دولت‌های مستقر این نگاه را نسبت به مطبوعات منتقد رقیب تعمیم دهند و رسانه‌ها هم باید نقدشان منصفانه و به وقتش هم نقاط قوت و توفیقات دولت مستقر را پررنگ کنند. 
 

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی محمدرضا باهنر علی لاریجانی روحانی قانون انتخابات اردبیل محمدی قانون اساسی حسن روحانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی محمدرضا باهنر علی لاریجانی مجلس شورای اسلامی محمدرضا باهنر علی لاریجانی روحانی قانون انتخابات اردبیل محمدی قانون اساسی حسن روحانی مجلس شورای اسلامی قانون اساسی کمیته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۸۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد

دبیرخانه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب زمانبندی انتخابات دبیران کل احزاب برای عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب را اعلام کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، دبیرخانه کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در اطلاعیه شماره یک، برنامه زمان‌بندی انتخابات دبیران کل احزاب ملی و استانی را برای عضویت در کمیسیون فرا قوه‌ای احزاب اعلام کرد.

متن اطلاعیه به شرح زیر است:

به استناد بند (3) و تبصره (3) ماده (10) قانون نحوه فعالیت احزاب وگروه‌های سیاسی مصوب 1394 مجلس شورای اسلامی و بر اساس مصوبه جلسه 1403/1/28 کمیسیون فرا قوه ای احزاب مبنی بر انتخاب هیأت نظارت بر انتخابات نمایندگان احزاب ملی و استانی برای حضور در کمیسیون و تعیین تاریخ برگزاری انتخابات، بدین وسیله از دبیران کل احزاب ملی  و استانی جهت شرکت در انتخابات  دعوت می شود.

برنامه زمان‌بندی انتخابات مذکور مستند به قانون، دستورالعمل مربوط و رویه حقوقی به شرح زیر است:

دبیران کل داوطلب می توانند به مدت پنج روز از روز یکشنبه 1403/2/9 تا روز پنجشنبه 1403/2/13 با مراجعه سکوی وزارت کشور یا مراجعه حضوری به اداره کل سیاسی وزارت کشور نام نویسی اقدام کنند.

بررسی و اعلام نظرهیأت نظارت در خصوص داوطلبان از روز شنبه 1403/2/22 تا روز چهار شنبه 1403/2/26 انجام و اسامی نامزدها در سکوی اطلاع رسانی وزارت کشور منتشر خواهد شد.

معترضان نسبت به تصمیمات هیأت نظارت 2روز فرصت دارند تا از روز شنبه 1403/2/29 تا روز یکشنبه 1403/2/30 اعتراض خود را ثبت کنند.

کمیسیون احزاب ظرف مدت 48 ساعت از روز دوشنبه 1403/2/31 تا روز سه شنبه 1403/3/1به اعتراضات رسیدگی و نتیجه نهایی را به هیأت نظارت اعلام می‌کند.

انتخابات روز پنج شنبه 1403/3/10 (انتخابات احزاب ملی راس ساعت 09:00 صبح و انتخابات احزاب استانی رأس ساعت 14:00 بعدازظهر) در محل وزارت کشور برگزار خواهد شد.

هیات نظارت از تاریخ برگزاری انتخابات به مدت سه روز در خصوص شکایات واصله رسیدگی و اعلام نظر می‌کند.

دیگر خبرها

  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • فیلم/ آخرین وضعیت فهرست های احزاب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • قیمت ساندرو در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قنبرزاده: باشگاه‌ها برای بیانیه‌نویسی مسابقه گذاشته بودند
  • مردم نباید به انتخابات دور دوم مجلس بی‌اعتنا باشند