Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان محیط زیست گفت: قیمت تمامی کالاها باید بر اساس میزان آب مصرفی آن تعیین شود و آب باید مبنای توسعه کشور قرار گیرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم ؛ دکتر علی سلاجقه با حضور در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با اهمیت محیط زیست در کشور بیان کرد: محیط زیست یک موضوع فرادستگاهی است اما متاسفانه در دستگاه‌های اجرایی کشور جایگاه مناسبی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از نظر قانونی, قوانین خوبی برای حفاظت از محیط زیست داریم اما در عمل اتفاقی نمی‌افتد و در بسیاری از دستگاه‌ها هنوز محیط زیست در اولویت قرار نگرفته است.

وی در رابطه با نقش کشاورزی و صنایع آب‌بر در بحران آب کشور گفت: قیمت تمامی کالاها باید بر اساس میزان آب مصرفی آن تعیین شود و آب باید مبنای توسعه کشور قرار گیرد. بسیاری از مناطق کشور ما از جمله فلات مرکزی دیگر توان بارگذاری صنایع و کشاورزی را ندارند و این صنایع آب‌بر باید در صورت امکان منتقل شوند.

رئیس سازمان محیط زیست اظهار کرد: در دولت سیزدهم سند آمایش مبنی بودجه‌ریزی کشور شده است که اتفاقی مثبت و یک گام رو به جلو است. البته سند آمایش نیز کامل نیست و بنده معتقدم از نظر علمی در قسمت‌هایی مشکل دارد.

سلاجقه در رابطه با اهمیت استفاده از تجارب گذشتگان در کنترل منابع آبی گفت: در گذشته نیاکان ما منابع آبی را خوب مدیریت کرده‌اند. به عنوان مثال آب را در فلات مرکزی به کمک قنات مدیریت کردند که این قنات‌ها در عصر حاضر نیز بهترین تکنولوژی برای استحصال آب در فلات مرکزی هستند. متاسفانه ما قنات‌ها را نابود و آن‌ها را به مسیر فاضلاب رو تبدیل کردیم.

وی در رابطه با مصرف 85 درصدی منابع آب کشور در کشاورزی توضیح داد: دیگر اجازه نمی‌دهیم که هر نوع کشتی در هر جایی از کشور انجام شود و از این به بعد کشاورزی و آبیاری در هر استان بر اساس نقشه آمایش کشور و بر اساس نقشه الگوی کشت استان انجام می‌شود.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: روش‌ها و الگوهای کشت کشاورزی به کمک دانشگاه‌ها تعیین شده است که با حداقل آب بیشترین بازده را بدهد. وزارت کشاورزی نیز باید یک بار برای همیشه تعیین کند که چه مقدار آب در کشاورزی مصرف می‌شود.

وی مشکل جهاد کشاورزی را در بخش مدیریت دانست و گفت: متاسفانه کشاورزی در کشور ما آب محور نیست, الگوی کشت درستی وجود ندارد, سیلاب‌ها مدیریت نمی‌شود و روش‌های نوین آبخیزداری نیز در کشور انجام نمی‌شود.

رئیس سازمان محیط زیست در رابطه با از دست رفتن سالانه 2 و نیم میلیارد خاک حاصل خیز گفت: این مقدار فقط در شرایط نرمال کشور است و در شرایط سیل این فرسایش بیشتر می‌شود بیشتر است. در سال 1398 و سیل عظیمی که در کشور رخ داد, حدود 1 میلیارد و 200 میلیون تن خاک حاصل‌خیز از دست دادیم و این مقدار عظیم خاک در سد کرخه و دز جمع شد و به سدها نیز آسیب زد.

 سلاجقه در موضوع افزایش شوری خاک بیان کرد: هر زمان که کیفیت آب تغییر کند کیفیت خاک هم تغییرمی‌کند؛ بهره‌برداری بی‌رویه از آب زیرزمینی کیفیت آب سفره‌ها را تحت تاثیر قرار داده و باعث شده تا آب شور به سطح خاک بیاید و کیفیت خاک را کاهش دهد.

وی آلودگی هوا را گریبان‌گیر تمام ارکان کشور دانست و توضیح داد: خوشبختانه ستاد هوای پاک کشور در دولت سیزدهم تشکیل شده است و در این ستاد 62 تکلیف برای دستگاه‌های مذکور تعریف شده است و سازمان محیط زیست نظارت می‌کند تا دستگاه‌ها در مدت زمان تعیین شده به وظایف خود عمل کنند.

وی به برخی از اقدامات کشور در جهت مهار آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: برقی کردن اتوبوس‌های تهران و 9 کلان‌شهر آلاینده, گازسوز کردن موتورسیکلت‌ها و ارتقاء استاندارد بنزین به یورو 6 از جمله برنامه‌های آینده دولت در جهت کاهش آلودگی هوا هستند. 

معاون رئیس جمهور ادامه داد: در بحث آلودگی هوا صنایع و معادن نیز تکالیفی دارند که باید به آن عمل کنند و آلایندگی امواج, آلودگی هوا, آلودگی‌های صوتی و ..., را بر اساس تکالیفی که به آن‌ها ابلاغ شده است کاهش دهند.

سلاجقه در رابطه با ادغام سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌ها تصریح کرد: مجموعه منابع طبیعی جزء انفال است و باید از نظارت وزارت جهاد کشاورزی خارج شود. کشاورزی یکی از کاربرهای منابع طبیعی است و نمی‌تواند بر منابع طبیعی نظارت کند. منابع طبیعی و محیط زیست 100 درصد یکی هستند و اگر ادغام این 2 سازمان انجام شود قطعا به نفع کشور خواهد بود.

وی در خصوص اصلاح قانون موارد استفاده و حمل سلاح نیز خاطرنشان کرد: قانون استفاده از سلاح توسط نیروی انتظامی و محیط‌بانان باید اصلاح شود که این موضوع از 3 هفته قبل در دستور کار قرار گرفته و در کمیسیون تخصصی پیگیری می‌شود.

لایحه اصلاحیه قانون محیط‌بانان به‌زودی ارائه می‌شود تاکید مجدد رئیس سازمان محیط زیست بر توسعه پایدار

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی خشکسالی سازمان محیط زیست کشاورزی خشکسالی سازمان محیط زیست رئیس سازمان محیط زیست منابع طبیعی آلودگی هوا دستگاه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۸۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر طاهری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه با بیان اینکه پروژه با هدف به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی ناشی از منابع آلاینده اجرا شد، اظهارداشت: این پروژه علاوه بر شناسایی منابع آلاینده زیست محیطی رصد و نظارت منطقه‌ای بر وضعیت منابع آلاینده، ارائه راه کارهای مدیریتی کاهش پیامدهای محیط زیستی، ایجاد بستری مناسب برای تصمیم گیری بهتر و ارتقای آگاهی‌های عمومی در رابطه با مسائل زیست محیطی را در پی خواهد داشت.

وی مراحل انجام پروژه را شامل فاز مطالعات و بررسی کلیات وضعیت محیط زیستی منطقه، شناسایی منابع آلاینده سطح منطقه، تهیه بانک اطلاعاتی، ارائه راهکارهای کاهش آلاینده‌ها، تهیه اطلس زیست محیطی منطقه و ارائه راه کارهای مدیریت محیط زیست در منطقه عنوان کرد.

طاهری بابیان اینکه در این اطلس منابع آلاینده هوا، خاک، نور، انرژی، امواج و.. شناسایی شده است، افزود: در گام دوم براساس داده‌های احصا شده، برنامه ریزی برای به حداقل رساندن آلودگی ناشی از مراکز آلاینده آغاز خواهد شد.

کد خبر 6089935

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد