Web Analytics Made Easy - Statcounter

هوشیاری، توجه و تمرکز بهتر و بیشتر نخبگان سیاسی، اقتصادی و رسانه ای نسبت به اجرای برنامه های تحولی وزارت صمت می تواند بخش قابل توجهی از خدعه های امروز دشمنان و بدخواهان را خنثی کند. - اخبار اقتصادی -

خبرگزاری تسنیم، بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم آذربایجان از ابعاد و زوایای گوناگون مورد تحلیل صاحب نظران قرار گرفته و خواهد گرفت اما آنچه که نگارنده در این یادداشت بر آن تأکید دارد، بخشی از سخنان ایشان در توصیه و سفارش به جوانانی است که دفتر حیات سیاسی و اجتماعی خود را در گام دوم انقلاب اسلامی تورق می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سفارش من به جوانهای عزیزماناین است که امروز ببینند دشمن در چه خطّی حرکت میکند، دشمن چه چیزی را هدف گرفته، نقطه‌ی مقابل آن را عمل کنند و حرکت کنند. با نگاه من، آن ‌طور که بنده اوضاع را مشاهده میکنم، دشمن ملّت را هدف گرفته، افکار عمومی را هدف گرفته، فکر جوانها را هدف گرفته؛ میلیاردها دلار دارند خرج می کنند، در این اتاقهای فکرشان -به اصطلاحِ خودشان اتاقهای فکر و گروه‌های اندیشه‌ورز- دارند تلاش می کنند برای اینکه ملّت ایران را و بخصوص جوانها را از این راه برگردانند. و وسیله‌ای که آنها دنبال میکنند فعلاً دو وسیله است: یکی فشارهای اقتصادی است برای اینکه مردم را به تنگ بیاورند و از نظام اسلامی جدا کنند، یکی هم لجن‌پراکنی است؛ لجن‌پراکنی‌ها، دروغ‌پردازی‌ها، تهمت زدن‌ها،این دو وسیله در اختیار دشمن است برای جدا کردن مردم از نظام؛»

به گواه تاریخ و بر اساس تجربه 43 ساله انقلاب شکوهمند اسلامی، یکی از مهمترین و با ارزش ترین سرمایه های نظام و انقلاب اسلامی، اعتماد همراه با اعتقاد مردمی بوده است که در تمامی صحنه ها و عرصه ها و در برابر حجم گسترده ای از توطئه ها و خدعه هایی که هرکدامشان می توانست برای فروپاشی و اضمحلال یک انقلاب و یک حکومت در هر نقطه ای از جهان، کفایت داشته باشد، از هیچ چیز در مسیر حفظ نظام و ارزش های آن دریغ نکردند.

به تعبیر رهبری معظم انقلاب این اعتماد همراه با اعتقاد از دو مسیر جنگ تمام عیار اقتصادی و عملیات های روانی پیچیده رسانه ای مورد هجمه بدخواهان قرار گرفته است. به عبارت دیگر با آسیب شناسی صحیحی که دشمنان این آب و خاک از علت العلل شکست تمامی اقدامات و ترفندها و دسیسه های 43 ساله داشته اند، دو مقراض سخت افزاری و نرم افزاری اقتصادی و رسانه ای را جهت قطع سرمایه گرانبهای نظام اسلامی یعنی پشتوانه و پشتیبانی مردمی هدف قرار داده اند.

ایشان با تأکید مستمر و مجدد بر ضرورت افزایش تلاش های درونی و تحرکات اقتصادی داخلی در مسیر خنثی سازی تحریم ها در کنار دیپلماسی فعال برای رفع تحریم های ظالمانه، در ادامه فرمایشاتی که در دیدار با فعالان عرصه تولید کشور داشتند، مجاهدان سنگر تولید و تجارت ایران را مخاطب قرار داده و همراهی آنان با مجاهدان تبیین در این مقطع حساس را موجب تداوم راه روشنی عنوان می کنند که تسریع در تحقق اهداف انقلاب یعنی تشکیل جامعه‌ی اسلامی در کشور و در نهایت رسیدن به تمدّن نوین اسلامی و تمدّن بزرگ اسلامی را به دنبال خواهد داشت.

وزارت صنعت، معدن و تجارت در طلیعه دوره تحولی خود بر تاب آوری و بازدارندگی اقتصاد کشور تصریح کرده است و سیاستگذاری ها، راهبردها و برنامه های تحولی و کلان خود را بر این مدار تعریف کرده است.

با تأمل در راهبردهای بخش صنعت، معدن و تجارت برای حرکت از وضعیت موجود به مطلوب در دولت سیزدهم که در راستای تحقق اهداف و چشم اندازهای این بخش مبتنی بر اسناد بالادستی مانند بیانیه گام دوم انقلاب، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست گذاری های مربوط به نامگذاری های سالانه، ترسیم شده است، دغدغه جدی پیشگامان تولید و تجارت کشور یعنی خنثی سازی راهبرد بدخواهان نظام و انقلاب از دریچه فشارهای اقتصادی مشاهده می گردد. راهبرد هایی که شامل تمرکز بر اقتصاد دانش‌بنیان، تنظیم سودآوری فعالیت‌ها، گسترش تعاملات بین‌المللی و اصلاح ساختار حکمرانی در بخش صنعت، معدن و تجارت شده و در قالب نقشه راه مشخص عملیاتی و اجرایی می شود.

بر مبنای این راهبردها تا کنون 106 پروژه تحولی (73 پروژه در اولویت اول، 12 پروژه با اولویت دوم و 21 پروژه با اولویت سوم) طراحی ‌شده که اکثر آن‌ها فعال‌شده‌اند و طراحی آن ها به شکلی بوده است که حتی در صورت استمرار تحریم‌ها به هیچ وجه اجرایی شدن آن‌ها با مخاطره یا توقف مواجه نشود و اثرات اجرای آن ها برای عموم مردم عزیز ملموس باشد.

اصلاح ساختار بازار کالاهای پایه از نخستین پروژه ها و برنامه های تحولی در سبد پروژه های مدیریت بازار وزارت صمت بود که در اواخر شهریور ماه، کاهش قیمت و ثبات بازار کالاهای پایه مانند سیمان و پس از آن فولاد را به همراه داشت. ثباتی که در هنگامه نوسانات ارزی کشور هم دچار خدشه نشد و نشانه امیدوارکننده ای از اجرای برنامه های خنثی کننده تحریم در وزارت صمت را بروز داد.

افزایش قابل توجه صادرات کشور به میزان بیش از 40 میلیارد دلار در 10 ماهه سال جاری نشانه دیگری از تحقق راهبردهای خنثی کننده تحریم در جامعه تولید و تجارت کشور بود. افزایشی که از وعده وزیر صمت به مردم و نمایندگانشان در موعد رای اعتماد، بیشتر هم بود و با وجود تمامی معضلات و مشکلات ناشی از تداوم تحریم ها، محقق شد.

دو مثال بالا نمونه ای از عینیت بخشی ملموس به کلان استراتژی تاب آوری و بازدارندگی اقتصادی مد نظر وزیر صمت در دوره تحولی را نمایان ساخت. استراتژی صحیحی که با تأکید مستمر وی بر انجام برنامه ریزی ها و اجرای پروژه های تحولی با قید استمرار تحریم ها همراه بوده و در مدت 6 ماهه وزارت هیچگاه حتی در برابر سوال نمایندگان و نقد منتقدان، کوچکترین گریزی به تحریم و آثار تحریم نداشته و به نوعی متولیان و فعالان صنعتی، معدنی و تجاری کشور در بخش های دولتی و خصوصی را از بیان توجیهات تحریمی بر حذر داشته است. یعنی همان چیزی که در بیانات رهبری معظم انقلاب به اینگونه مطرح شد: «ببینند دشمن در چه خطّی حرکت می کند، دشمن چه چیزی را هدف گرفته، نقطه‌ی مقابل آن را عمل کنید و حرکت کنید».

که البته در نامه وزیر صمت به ایشان نیز مورد تأکید قرار گرفته است:

«بیانات حکیمانه و راهبردی حضرت‌عالی، سربازان شما را در وزارت صنعت، معدن و تجارت مصمم‌تر کرد تا با عزمی راسخ و اراده‌ای استوار، نسبت به اصلاح روش‌های حکمرانی و ساختارهای مدیریتی درراستای تحقق تمدننوین اسلامی اقدام نموده و ضمن رفع کاستی‌‌های سال‌های اخیر، حرکت شتابان برای دستیابی به افق ترسیم شده در سند چشم انداز 1404 و تحقق آرمان‌های والایانقلاب اسلامیرا دنبال نمایند».

بررسی خط خبری رسانه های بیگانه و معاند که برای انقطاع مردم از نظام و انقلاب اسلامی، دروغ پردازی های مستمر و لجن پراکنی های مداوم را در دستور کار خود دارند نیز حاکی از برنامه ریزی ویژه آنان در جهت تخریب اقدامات و برنامه های تحولی وزارت صمت می باشد. به تعبیر دیگر وزارت صمت نه تنها در هجمه اقتصادی دشمنان در سنگر نخست مبارزه است بلکه در دایره فعالیت های پیچیده رسانه ای و در خط مستقیم تخریب اتاق های فکر و اندیشه ورزی آنان قرار دارد.

تقلیل دستاوردهای وزارت صمت در 6 ماه گذشته، شایعه پراکنی های مستمر در خصوص مدیران فعلی این وزارتخانه، القای تشکیک و تردید در نتایج برنامه ها و پروژه های تحولی، تقابلات رسانه ای با پویش هایی نظیر پویش خرید شفاف و بایکوت و سانسور خبری مواضع و اقدامات وزیر صمت، تنها گوشه ای از تلاش های این روزهای رسانه های معاندی است که به سفارش رهبر انقلاب می بایست در نقطه مقابل اهداف و خواسته های آنان حرکت کنیم.

نگارنده معتقد است هوشیاری، توجه و تمرکز بهتر و بیشتر نخبگان سیاسی، اقتصادی و رسانه ای نسبت به اجرای برنامه های تحولی وزارت صمت می تواند بخش قابل توجهی از خدعه های امروز دشمنان و بدخواهان را خنثی نموده و افزایش اعتماد و اعتقاد مردم به نظام و انقلاب اسلامی را به دنبال داشته باشد. این توقع در  کنار استقبال مدیران این وزارتخانه بزرگ در جهت پذیرش نقدها، پیشنهادات و آسیب شناسی برنامه ها و برنامه ریزی ها (حتی پروژه های در دست اجرا)، دستاوردهای ملموس بیشماری را برای عموم مردم عزیز به همراه خواهد داشت و صمت پیشران پیشرفت را در کنار صمت تمدن ساز متجلی خواهد کرد. 

* محسن احمدی مقدم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برنامه های تحولی انقلاب اسلامی نظام و انقلاب معدن و تجارت وزارت صمت برنامه ها تحریم ها پروژه ها وزیر صمت رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۸۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی_سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعا نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسرائیل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مسئله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، عنوان کرد: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

فصلنامه ماجرا ابتکار و شجاعت به خرج داده است

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و عنوان کرد: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولا از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌ بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیتی (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی_ سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • اقدامات خوب رسانه و هوشیاری مانع از تحقق اهداف دشمن می‌شود
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • طلایی‌نیک:«وعده صادق» بسیاری از معادلات را تغییر داد
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی
  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • روایت فرمانده فراجا از اهمیت هجمه سنگین دشمن علیه فرهنگ جامعه