Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کرمانشاه از پیگیری برای تبدیل منطقه "بوزین و مره‌خیل" تا بخش‌هایی از شمال شرق سلیمانیه عراق به عنوان "ذخیره گاه زیست کره" خبر داد.

فرشاد فتاحی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پتانسیل‌های فراوانی که در منطقه اورامانات داریم، گفت: منطقه بوزین و مره خیل تا شمال شرق سلیمانیه عراق و سد "دربندیخان" در استان سلیمانیه می‌تواند در قالب یک لکه بزرگ به عنوان "ذخیره گاه زیست کره" معرفی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از "ذخیره گاه زیست کره" به عنوان منطقه‌ای یاد کرد که تنوع زیستی بالایی دارد و ادامه داد: چنانچه "ذخیره گاه زیست کره"، بین‌المللی و مشترک بین دو کشور باشد، از اهمیت دوچندانی برخوردار خواهد شد.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کرمانشاه با بیان اینکه اکنون در کشور چند "ذخیره گاه زیست کره" مهم در ارومیه، بخش مرکزی کشور و ... داریم، عنوان کرد: نواحی شمال غرب استان کرمانشاه تا شمال شرق سلیمانیه عراق نیز پتانسیل تبدیل شدن به "ذخیره گاه زیست کره" را دارد.

فتاحی یکی از ویژگی های مهم این منطقه را علاوه بر غنای زیستی بالای آن وجود گونه‌های منحصر به فردی مانند گوزن مینیاتوری و شوکا در این محدوده دانست و تاکید کرد: همچنین این منطقه منشا  نوع وحشی و اولیه گندمی بوده که امروز بشر در جهان از آن برای تغذیه استفاده می کند.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر این منطقه یک "اکوتون" نیز محسوب می‌شود، یعنی مرز بین منطقه سردسیر و گرمسیر که از لحاظ تنوع زیستی بسیار غنی است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست کرمانشاه از پوشش گیاهی غنی این منطقه هم یاد کرد و افزود: تراکم جنگل‌های بوزین و مره‌خیل در باینگان با تراکم جنگل های شمال برابری می‌کند.

فتاحی با بیان اینکه معرفی این محدوده بین‌المللی به عنوان "ذخیره گاه زیست کره" باید توسط سازمان ملل و یونسکو صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: اگر در این محدوده "ذخیره گاه زیست کره" داشته باشیم، می توان از اعتبارات بین المللی نیز برای کمک به گونه‌های این محدوده استفاده کرد.

وی از پیگیری برای اینکه محدوده بوزین و مره خیل تا شمال شرق عراق به عنوان "ذخیره گاه زیست کره" معرفی شود خبر داد و افزود: این امر همراهی طرف عراقی را هم نیاز دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی كرمانشاه محیط زیست یونسکو ذخیره گاه زیست کره بوزین و مره خیل تنوع زیستی شمال شرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۹۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا طاهری با اشاره به برگزاری جلسه بررسی مشکلات و معظلات رودخانه کن با حضور معاون این اداره کل، نمایندگان کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر، اداره کل محیط زیست استان تهران، شرکت آب منطقه ای تهران، شهرداری های مناطق ٥، ٩، ١٨، ٢١، ٢٢ گفت: رودخانه کن بزرگترین رودخانه ورودی شهر تهران است و از منظر محیط زیستی و گردشگردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با گسترش محیط شهری، افزایش نفوس و کاهش نزولات جوی و بهره برداری های غیر اصولی صورت گرفته معضلات فراوارنی را به‌وجود آورد است.

وی به بخشی از معضلات این رودخانه اشاره و تصریح کرد: تخلیه نخاله و پسماند، ورود فاضلاب های بهداشتی و صنعتی، نبود ایمنی مناسب در حریم و بستر رودخانه و … از جمله موضوعات مطرح و بررسی شده در این جلسه بود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مطرح کرد: پس از تبادل نظر و تشریح مشکلات و اقدامات صورت گرفته در بخش های مختلف، مقرر شد ماتریس وظایفی برای همه دستگاه های متولی تنظیم شود و همچنین همکاری هایی فی مابین در خصوص رفع معضلات مربوط به رودخانه کن تقویت شود.

کد خبر 6093949

دیگر خبرها

  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود