Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@16:26:52 GMT

تبلیغ دین با ظهور رسانه‌ها، به شدت پیچیده شده است

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۹۹۷۲۴

تبلیغ دین با ظهور رسانه‌ها، به شدت پیچیده شده است

خبرگزاری مهر-گروه دین و آئین- نگار احدپور اقبلاغ: دین مبین اسلام، آئینی «جهانی» و «جاودانه» است و آمده تا رابطه بین «خدا»، «انسان» و «جهان» را تبیین و تنظیم کند. چنین دینی برای تحقق ویژگی‌هایی که از «خاتمیت» آن برخاسته، ماهیتاً باید تبلیغی نیز باشد و از همه ظرفیت‌ها برای گسترش خود بهره ببرد تا مفاهیم و پیام‌های آسمانی آن به همه انسان‌ها برای همیشه و در همه جا برسد و اتمام حجت محقق گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای این منظور، مبلغان دینی از رسانه‌ها در جهت انتشار و گسترش خود استفاده کرده است و می‌کند. با پیدایش و گسترش رسانه‌های جدید، باید به نسبت میان دین و رسانه توجه بیشتری شود. چرا که رسانه در ترویج اندیشه‌های معنوی و اخلاقی، به ویژه در حوزه دین، نقشی اساسی و بنیادی دارد. به نظر می‌رسد در میان رسانه‌ها، تلویزیون به دلیل گستردگی مخاطبان بهترین رسانه برای تبلیغ سریع و گسترده گفتمان‌های دینی به شمار می‌رود.

در این خصوص با محمدهادی همایون، رئیس و عضو هیأت علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات و از اعضای هیأت امنای دانشگاه امام صادق علیه السلام، به گفت و گو پرداختیم که در ادامه حاصل آن را می‌خوانید:

محمد هادی همایون با بیان اینکه آنچه در تبلیغ نقش محوری دارد، شخصیت، نفس و نیت مبلّغ است، گفت: با توجه به اینکه شخصیت مبلّغ یا هدایت‌گر در امر تبلیغ مؤثر است به نظر می‌رسد اگر او در اصلاح رابطه میان خود و خداوند تلاش کند، خداوند نیز رابطه او با مردم را اصلاح می‌کند، این امر به شدت در امر تبلیغ مؤثر است، همانطور که سوابق بسیار زیاد و شواهد و نمونه‌هایی در این خصوص در تاریخ داریم، کسانی که خود شناسی و خودسازی کردند، سخنانشان به دل می‌نشیند، قاعدتاً این موضوع باید در رسانه‌ها نیز ادامه منطقی پیدا کند.

جلب اعتماد مردم، عامل مهم تأثیرگذاری برنامه‌های تبلیغی

همایون افزود: مسئله سخت و پیچیده دوران معاصر ما همین است، که اگر رسانه‌ای قرار است همانند همان مبلغ فرهیخته و خالص عمل کند، باید شخص مجری که در جلوی دوربین و مقابل دیدگان مردم قرار می‌گیرد، دارای چنین ویژگی‌هایی باشد، و مراحل اخلاقی و کمالی را طی کرده باشد، اما آیا این کفایت می‌کند، آیا تهیه کننده، نویسنده، کارگردان و سایر عوامل آن برنامه نقشی در ابلاغ درست پیام به مخاطب ندارند؟ قطعاً این امر فراتر از حتی خود ساختار و سازمان بالادستی خواهد بود.

اگر رسانه‌ای قرار است همانند همان مبلغ فرهیخته و خالص عمل کند، باید شخص مجری که در جلوی دوربین و مقابل دیدگان مردم قرار می‌گیرد، دارای چنین ویژگی‌هایی باشد، و مراحل اخلاقی و کمالی را طی کرده باشد، اما آیا این کفایت می‌کند، آیا تهیه کننده، نویسنده، کارگردان و سایر عوامل آن برنامه نقشی در ابلاغ درست پیام به مخاطب ندارند؟

این عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که ابعاد موضوع تبلیغ دین، اتفاقاً با ظهور رسانه‌ها، اگر بخواهد در چارچوب تبلیغ اسلامی ادامه حیات دهد، به شدت در دوران معاصر پیچیده شده و ما بیش از هر چیز به خلوص و نیت خالص نه فقط در سطح انسان‌ها و عوامل درگیر در یک تولید رسانه‌ای که حتی در خود رسانه و ساختار رسانه نیاز داریم. به عنوان مثال جلب اعتماد یکی از موضوعات بسیار مهم ما در تبلیغ فردی و سنتی است و می‌دانیم که این امر یک قاعده است که اگر مبلّغی بتواند اعتماد مخاطب را به خود جلب کند، مسیر راحت تری در پیش دارد، اما اگر مخاطب به وی اعتماد نکند، حتی اگر طرز فکر و سخنانش منطقی و صحیح باشند، مبلّغ، کاری از پیش نخواهد برد.

وی افزود: این اعتماد باید در دوران معاصر به موضوع رسانه و ساختار و سازمان رسانه منتقل شده و رسانه باید این اعتماد را برای مردم ایجاد کند، که به شدت کار سختی است و بسیار فراتر از اعتمادی که یک شخص مبلّغ به آن نیاز دارد. این امر موجب می‌شود، ما با یک موضوع به شدت پیچیده و البته مهم مواجه هستیم که متأسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

عاشورا؛ اوج تبلیغ عملی دین است

این عضو هیئت امنای دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه سیره اهل بیت (ع) در ارتباط با موضوع تبلیغ دین، بسیار پربار و درخشان است، گفت: با وجود اینکه می‌توان زندگانی ائمه بزرگوار (ع) سرشار از مصادیق تبلیغ دین و جذب مخاطب از روش تبلیغ عملی و غیر زبانی دانست اما اوج این اتفاق را در جریان عاشورا و شهادت سیدالشهدا (ع) و یارانشان و اسارت اهل بیت (ع) می‌بینیم. عاشورا یکی از بزرگترین مصادیق تبلیغ دین با عمل است که در تاریخ بشریت ماندگار شده است.

رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) تاکید کرد: یکی از کلیدی ترین شاخص‌هایی هست که برای تبلیغ اسلامی وجود دارد، «دعوت عملی» است و اینکه مبلغ باید خود عامل باشد، مبلغ نمی‌تواند حرفی را به زبان آورد و در خفا عامل نباشد.

وی با اشاره به حدیث «کونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَیرِ أَلْسِنَتِکمْ» از امام صادق (ع) بیان کرد: از مهم‌ترین اصولی که یک مربی تربیتی و عقیدتی باید مد نظرش باشد این است که بخش مهمی از دعوت مردم به اسلام و اخلاق، از طریق غیر زبان است و بحث‌های زبانی وقتی اثرگذار خواهد بود که مستمعین اعتماد کاملی به گوینده داشته باشند. یکی از علل اصلی عدم موفقیت بعضی از مربیان در جذب مخاطبین نیز به همین موضوع مربوط می‌شود. از این رو یکی از دستورات اصلی دینی در دعوت مردم به اسلام راه اهل بیت علیهم السلام، دعوت از راهی به جز زبان است.

آنچه از دل برآید، بر دل نشیند

همایون افزود: تأثیر عمیق دعوت عملی از این جا سرچشمه می‌گیرد که هر گاه شنونده بداند گوینده از دل سخن می‌گوید و به گفته خویش صد در صد ایمان دارد گوش جان خود را به روی سخنانش می‌گشاید و سخن که از دل برخیزد بر دل می‌نشیند، و در جان اثر می‌گذارد، و بهترین نشانه‌ی ایمان گوینده به سخنش این است که خود قبل از دیگران عمل کند، همان گونه که امیرالمؤمنین علی علیه السلام می‌فرماید: أَیهَا النَّاسُ إِنِّی وَ اللَّهِ مَا أَحُثُّکمْ عَلَی طَاعَةٍ إِلَّا وَ أَسْبِقُکمْ إِلَیهَا وَ لَا أَنْهَاکمْ عَنْ مَعْصِیةٍ إِلَّا وَ أَتَنَاهَی قَبْلَکمْ عَنْهَا - ای مردم به خدا سوگند شما را به هیچ طاعتی تشویق نمی‌کنم مگر قبلاً خودم آن را انجام می‌دهم و از هیچ کار خلافی باز نمی‌دارم مگر این که پیش از شما از آن دوری جسته جسته‌ام

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو تصریح کرد: اگر بخواهیم این شاخصه‌ها را به صورت جدی در فضای رسانه‌ای منطبق کنیم، قاعدتاً باید تجدید نظر و بازنگری در برنامه سازی ها اتفاق بیفتد، از مجری، تهیه کننده، عوامل، مدیران و حتی خود سازمان، از نظام بودجه تا قواعد و قوانین و بخش نامه‌ها، همه باید مجدد بازنگری و تنظیم شوند.

نقاط ضعف برنامه‌های تبلیغی تلویزیون

همایون در نقد عملکرد تلویزیون در این خصوص گفت: نقاط ضعف رسانه ملی در دو بخش قابل طرح است، نخست نقاط ضعف نهادینه‌ای که جز جدایی ناپذیر رسانه است، به عنوان مثال در زمان تبلیغ از طریق یک برنامه تلویزیونی شما بازخورد مستقیمی از مخاطب دریافت نمی‌کنید، در حالی که در تبلیغ چهره به چهره، مبلغ از مخاطب بازخورد می‌گیرد و ادامه روند امر تبلیغ او تحت تأثیر بازخوردی است که دریافت می‌کند. اینکه بتوانیم شاخص‌های تبلیغ فردی و چهره به چهره را به سازمان تسری دهیم به نحوی که کاملاً مؤثر واقع شود، جدی‌ترین مسئله‌ای است که شاهد آن هستیم.

نقش علمای دین در تأثیرگذاری رسانه‌ها در تبلیغ دین

وی افزود: اقتضائاتی که در تلویزیون وجود دارد با سیره اهل بیت (ع) در خصوص موضوع تبلیغ دین، تطبیق کامل ندارد، و مشکل اصلی همین‌جاست که در نظام سنتی مبلّغ به یک حدی از خلوص و رشد و تعالی می‌رسد که پیام او را به طور مؤثر به مخاطب می‌رساند، اما آیا سازمانی که ما به عنوان رسانه از آن یاد می‌کنیم، می‌تواند همه آن خلوص را به همراه خود داشته باشد؟

همایون در پایان گفت: در بازسازی نظام رسانه‌ای بر مبنای قواعد دینی، انتظار پژوهش، اندیشه، تأمل و الگوسازی و ارائه راهکار از علمای دین و مسئولین این حوزه داریم.

کد خبر 5331058

منبع: مهر

کلیدواژه: مبلغان دینی صدا و سیما عاشورا تبلیغ دینی علمای شیعه سیره اهل بیت ع دین و رسانه بازسازی انقلابی عرصه فرهنگ برنامه تلویزیونی دانشگاه امام صادق ع قرآن کریم فعالیت های قرآنی قرآن حضرت زینب س معرفی کتاب حضرت علی عاشورا انقلاب کربلا حوزه علمیه امام علی ع نهج البلاغه فرهنگ و ارشاد اسلامی دانشگاه امام صادق تبلیغ دین رسانه ای رسانه ها اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۹۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت بوته با درخت

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه محمدهادی صحرایی در یادداشتی تحت عنوان «تفاوت بوته با درخت»، نوشت:

حدود ۲۱۰ روز از جنگ اسرائیل و متحدانش علیه مردم غزه می‌گذرد. هفت ماهی که هر روزش به اندازه یکسال سخت و جانفرساست. و مردم جهان توانستند چهره عریان صهیونیزم و تمدن غرب را با چشم خود ببینند و با عقل خود بفهمند. دیدن و فهمیدنی که ده‌ها سال توسط رسانه‌های جهان استکبار به اسارت گرفته شده بود.

می‌توان اولین دستاورد عملیات موفق طوفان الأقصی را در آزادسازی چشم و گوش و عقل انسان امروز از دست رسانه‌های افسونگر نولیبرال دانست و دید که چگونه دیده‌ها از سحر ساحران فرعون صهیونیست، آزاد شده و حتی اهل خانه فرعون هم در حال اسلام آوردن هستند. دستاورد دوم طوفان الأقصی و صبر بی نظیر مردم غزه هم مثل اولی، نصیب بشریت شد و بزکِ مظلومیت از چهره ستمگر صهیونیزم پاک شد.

مردم فلسطین، حدود هشتاد سال است که ذات شرور صهیون را فهمیده‌اند ولی مردم جهان نمی دانستند که موش کارتون تام و جری تا به این حد دندان تیز و خونریز و دل بی رحم دارد. نیاز بود که پرده تزویر و دروغ از پرده سینمای هالیوود و والت دیزنی و دیگر کمپانی‌ها و ماهواره‌ها و رسانه‌های صهیونی بیافتد و حقیقت واقعی دیده شود. مرور فیلم‌های معروف از تاریخ تأسیس اسرائیل به بعد نشان می‌دهد که این ۲۱۰ روز اخیر توانسته حدود ۸۰سال تلاش رسانه‌ای صهیونیزم جهانی را نقش بر آب کند. تلاشی که با آمیختن هنر و تکنولوژی و عشق توانسته بود از سامسون و دلیله و داوود شاه و... تا فهرست شیندلر و پیانیست و تا همین سریالهای طولانی و نیابتی اخیر که در برخی کشورهای آسیایی ساختند؛ از دیو، دلبر بسازد.

سینمایی«سامسون و دلیله» می‌گفت فلسطینیان با فریب توانستند قدرت فرابشری سامسون، پهلوان نامی یهود را توسط دختری فلسطینی به نام دلیله از او بگیرند و او را در غزه زندانی و تحقیر کنند و پس از آنکه سامسون قدرتش را بازیافت، معبد فلسطینیان را بر آنها خراب کرد. افسانه‌ای ۷۵ ساله مثل هولوکاست. ولی اکنون جهان می‌بیند که ۲۱۰ روز است که اسرائیل و حامیانش از فرعون‌ها گرفته تا قارون‌ها و سامری‌ها و با تمام توان افسانه‌ای خود نتوانسته‌اند حتی یک اسیر اسرائیلی را بیابند و آزاد کنند و حتی نتوانسته‌اند از میراث نامشروع خود دفاع کنند و ذهن مردم جهان را مثل همین ۸۰ سال اخیر فریب دهند. از سوی دیگر، مردم جهان تاکنون، یهودیان مهاجر به اسرائیل را قومی ستمدیده و مظلوم و قابل ترحم می‌دیدند و امروزه او را در قامت دیوانه مست مسلحی می‌بینند که بوی خون او را زنده نگه می دارد. این اگر مرگ دوران فریبکاری آنها و به آخر رسیدن قدرت سحر رسانه‌ای آنها نیست پس چیست؟

رسوایی و شکست ۲۱۰ روزه اسرائیل آنقدر عمیق و عجیب است که حتی غول‌های رسانه ای نیز توانایی جبران آن‌را دستکم تا سالهای متمادی نخواهند داشت. و اسرائیل در این شکست تاریخی و ماندگار، تنها نیست. دلیل پشتیبانی عجیب و ناموسی آمریکا و انگلیس و فرانسه و قارون‌های کم عقل هم به این دلیل است که شیشه عمر خود را به دست صهیونیزم داده و روی اسب بازنده شرط بسته بودند. حکایت امروز اسرائیل و حامیانش در جنگ علیه مردم غزه شبیه داستان عمربن عبدود در جنگ احزاب است. نه توان جنگیدن دارد و نه پاسخ قانع کننده.ای برای بازگشت از میدان برای افکار عمومی. مردم جهان و به ویژه آمریکا از دولتمردان خود خواهند پرسید که چرا به معرکه‌ای که ربطی به شما نداشت رفتید و چرا اینهمه هزینه کردید و چرا نتیجه اش مثل خلیج خوکها و ویتنام و طبس و افغانستان و... مملو از شکست شد؟

نسل امروز آمریکا اگرچه اسیر قلعه‌ای است که توسط سران «نواسرائیلی» اداره می‌شود ولی پس از جنبش وال استریت و اعتراضات به قتل جرج فلوید و تسخیر کنگره و... و امروزه در اعتراضات گسترده دانشگاهی نشان داده که علاقه دارد از درون این قلعه مخوف با دنیا سخن بگوید. جنبش دانشجویی امروز آمریکا دستاورد سوم طوفان الأقصی است که به تمام، می‌توان گفت شروع ثمردهی خون شهدای مظلوم غزه است که به بیداری مردم آمریکا خواهد رسید و پلیس خشن آمریکا نمی‌تواند با ارعاب و وحشت، برای مدت طولانی این آتش افروخته را زیر پا، پامال و پنهان کند.

پس از اعتراضات اقتصادی جنبش یک درصدی و اعتراضات به نابرابری های اجتماعی و تبعیض های نژادی در قتل جورج فلوید و اعتراضات سیاسی تسخیر کنگره، این اعتراضات به جامعه دانشگاهی و روشنفکری آمریکا رسیده و نسل‌های آینده می‌توانند آمریکا را با سؤالات چالشی و مبنایی مواجه کنند. کشور چهارصد ساله‌ای که مدعی مهد آزادی و قانون و حقوق و صلح است اگر بتواند آتش افروزی و فتنه انگیزی در بیش از ۱۰۰ جنگ بزرگ و استفاده انحصاری از بمب اتم در هیروشیما و ناکازاکی و ... را توجیه کند، استقرار تک تیرانداز در صحن دانشگاه خود را چگونه توجیه می کند؟ مهد علم و دانش را می‌شود باور کرد یا لشگرکشی نظامی به دانشگاه را؟ شعار حقوق زن و حفظ آزادی او را باور کرد یا به زمین کوبیدن استاد زن، در حالی که فریاد می زند «من پروفسورم»؟ شعار آزادی بیان را باور کنند یا بازداشت ۱۷۰۰ دانشجو در ۷۰ دانشگاه توسط پلیس خشن؟ احترام به دختران که شعار می‌دادند این بود که دختران را روی آسفالت دمر کنند و با زانو بکوبند و دستبند بزنند؟ وقتی پلیس نامتعادل آمریکای مدعی دموکراسی دهان مردم و دانشجو و استاد دانشگاه خودش را با مشت می کوبد، با مردم دیگر کشورها چه خواهد کرد؟

تفاوت بوته با درخت در ریشه دار بودن است.

دشمنان می فهمند و کتمان می‌کنند ولی ایکاش مدعیان ما و خودباختگان همین یک نکته را می‌دیدند و می‌فهمیدند. کشوری که چهارصد سال است با نابود کردن سه تمدن بزرگ، خود را بزرگ کرده با کشوری که وارث تمدن هفت هزارساله است فاصله ای به اندازه هزاران سال دارد. ما همین اکنون برخی اساتید دانشگاه داریم که اسلام و نظام را قبول ندارند و حتی از دشمن آشکاری مثل آمریکا و اسرائیل حمایت می‌کنند و با برخی از آنها رفاقت خانوادگی دارند و از نابودی کشور خود می‌گویند با این حال از بیت المال حقوق می‌گیرند و از تمام مواهب حتی بیشتر از سایر ایرانیان بهرمندند تا شاید اگر دانشی دارند به جامعه برسانند. ولی در جهان اینگونه نیست.

در آمریکا که مادر همه شعارهای بی‌عمل است‌، حتی اعتراض یک استاد به نحوه برخورد پلیس با دانشجویش را برنمی‌تابند و در همان صحن دانشگاه به زمین می‌کوبند و دستبند و... با مسؤول گروه و رئیس دانشگاهی که اخراج می‌شود و... آیا باورکردنی است؟ پلیس سرتاپا مسلح آنجا، پاسخ دانشجوی معترضی که چادر زده و تنها با یک ماسک و تیشرت در آنجا نشسته را مثل جانیان مسلح و مست و قاتلان حرفه‌ای می‌دهد، ولی در ایران ما حتی دانشجویی که با تبلیغات رسانه‌های دروغگو اغفال شده و کوکتل‌مولوتف پرتاب یا فحاشی یا پلیس را زخمی کرده بود را با مماشات و عفو می‌بخشند و از دهه هفتاد تاکنون‌، معدودی کارشان به برخورد قضائی رسیده و هرجا پلیس محترم، اشتباهی مرتکب شده با خاطی برخورد شده است. این تفاوت نیست؟

دستاورد چهارم اعتراضات دانشگاهیان مظلوم آمریکا به جنایات اسرائیل و آمریکا در غزه این بود که نشان داد تلاش رسانه‌های وارونه‌نمای جهان سلطه همین است که جنبش دانشجویی و اصیل ایران را که ریشه‌ای هفتاد ساله و میهن‌دوستانه و ضداستکباری دارد، در حد غذاخوری مختلط و کشف حجاب و تاپ و رکابی تقلیل دهند و مبتذل کنند. همان‌گونه که مشخص شد تلاش‌شان برای دانشجویان و جوانان خودشان هم همین است که مشغول هوس و شهوت و غفلت شوند و در مورد مسایل اصلی و اصیل، نیندیشند. جای مرتضای آوینی و نادر طالب‌زاده خالی است و خدایشان رحمت کند که حقیقت آمریکا و رسانه‌هایش را خوب می‌شناختند و می‌گفتند.

وقتی رسانه‌های چند میلیون دلاری، به جای پرداختن به دستگیری ۱۷۰۰ دانشجوی ۷۰ دانشگاه آمریکا به راهپیمایی یک نفره علیه حکم دادگاه ایرانی علیه یک مجرم می‌پردازند یعنی جبهه رسانه‌ای غرب با تمام توان به دنبال تطهیر جنایات استکبار از غزه تا دانشگاه‌های آمریکاست. گاهی با دروغ و گاهی با سکوت و گاهی با سوژه‌بافی مصنوعی. مقایسه اجمالی عملیات و جنگ جهانی رسانه‌ها در ضریب دادن و تحریک اغتشاشات سال ۱۴۰۱ ما با پوشش اعتراضات امروز آمریکا گویای یک بام و دوهوا و نفاق رسانه‌ها و مجامع حقوق بشری است که به فضل خدا و مجاهدت جوانان و جهادگران جهانی این عرصه‌، انحصار شیطانی رسانه‌ها شکسته خواهد شد و نوای پیروزی به جهانیان خواهد رسید. ان‌شاءالله

*محمدهادی صحرایی مسؤول سازمان بسیج رسانه استان کرمانشاه و فعال رسانه‌ای

انتهای پیام/

کد خبر: 1229307 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی فلسطین آمریکا اسرائیل

دیگر خبرها

  • پرونده مرگ مدیر شهرداری پیچیده شد؛ 3 کارمند در بازداشتند
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند
  • شلوغ‌بازی رسانه‌ای برای دروغ‌پراکنی
  • نتانیاهو کار مذاکرات با حماس را پیچیده کرد
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • تفاوت بوته با درخت
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • باخت بدموقع ویلا، معادله سهمیه را پیچیده کرد!‏
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟