Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-نیویورک تایمز در گزارشی به بررسی تحولات اوکراین و مذاکرات ایران بر بازار جهانی نفت پرداخت.
به گزارش خبرگزاری آریا، به نقل از نیویورک تایمز، در حالی که رهبران غربی زنگ خطر حمله قریب‌الوقوع روسیه به اوکراین را به صدا درآوردند، بهای نفت در روز جمعه کاهش و به بیش از 3 درصد سقوط کرد و پس از آن، بخش بزرگی از این نزول را جبران کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس این گزارش از آنجایی که روسیه حدود 10 میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کند، بازارها نگران احتمال اختلال در عرضه، ناشی از درگیری در اوکراین هستند، اما آنها همچنین به گزارش‌ها درباره پیشرفت مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای با ایران واکنش نشان می‌دهند؛ اتفاقی که می‌تواند ده‌ها میلیون بشکه نفت به بازار وارد کند.
علی باقری، مذاکره‌کننده ایرانی روز چهارشنبه هفته گذشته در توییتی نوشت: «پس از هفته‌ها گفت‌وگوهای فشرده، ما بیش از هر زمان دیگری به توافق نزدیک شده‌ایم. با این حال، تا زمانی که بر سر همه چیز توافق نشود، درباره هیچ چیز توافق نمی‌شود».
در پایان معاملات روز جمعه، نفت خام برنت، شاخص بین‌المللی، با کاهش 0.2 درصدی به 92 دلار و 92 سنت در هر بشکه رسید.
تنش‌های اوکراین؛ تاجران نفت روی توافق با ایران حساب باز کرده اند
شاخص وست تگزاس اینترمدیت نیز با 0.3 درصد کاهش به 91 دلار و 37 سنت در هر بشکه رسید.
در حالی که موانعی بر سر راه توافق جدید ایران همچنان باقی است، برخی تحلیلگران می‌گویند که به نظر می‌رسد هر دو طرف می‌خواهند بر آنها غلبه کنند.
اسکات مدلل، مدیرعامل گروه انرژی راپیدان، یک شرکت مشاوره‌ای، می‌گوید: «نشانه‌ها، چه از طرف تهران و چه از واشنگتن، برای من بسیار واضح است».
مدلل، افسر سابق آژانس اطلاعات مرکزی، می‌افزاید: «من فکر می‌کنم آنچه را که از نظر امتیازات از هر دو طرف برای دستیابی به توافق نیاز داریم، مشاهده می‌کنیم».
ریچارد برنز، رئیس ژئوپلیتیک در مرکز Energy Aspects، یک شرکت تحقیقاتی، نیز می‌گوید بازارها بین خطر تشدید بن‌بست در مرز اوکراین و روسیه و آنچه که به نظر می‌رسد پتانسیل رو به رشدی برای توافق در مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا است، مردد مانده اند، در حال حاضر به نظر می‌رسد چشم‌انداز توافق با ایران قویتر از نگرانی‌ها در مورد اختلال در عرضه نفت ناشی از درگیری بین روسیه و اوکراین است. برنز معتقد است: «ژئوپلیتیک باعث بالا و پایین رفتن بسیاری از مسائل شده است».
او می‌گوید ایران 80 میلیون بشکه نفت در انبار دارد که بخشی از آن در تانکرهای نزدیک بازارهای آسیایی آماده فروش است. تهران پس از آن می‌تواند تولید داخلی خود را به میزان 1.2 میلیون بشکه در روز در عرض 8 ماه افزایش دهد و عرضه های جدید قابل توجهی را به بازار بیاورد.
برنز ادامه می‌دهد اگر یک توافق اتفاق بیفتد و نفتی که اکنون ذخیره شده است به سرعت به بازار وارد شود، ممکن است قیمت‌ها پایین بیاید، اما به مرور زمان، جهان به نفت ایران نیاز خواهد داشت.
با این حال، سایر تحلیلگران می‌گویند که بازارهای جهانی ممکن است در اواخر سال میلادی با مازاد عرضه مواجه شوند.
البته محاسبات معامله‌گران در صورت وقوع جنگ بر سر اوکراین یا در صورت شکست مذاکرات با ایران می‌تواند به سرعت تغییر کند.
وقتی صحبت از اوکراین به میان می‌آید، نگرانی‌ها در مورد اختلال، بیشتر بر گاز طبیعی متمرکز است تا نفت. قیمت گاز اروپا که بازتاب بازار فشرده و ژئوپلیتیک پر نوسان است، بیش از چهار برابر بیشتر از یک سال گذشته است؛ وضعیتی که بر خانوارها و مشاغل پرمصرف مانند سازندگان کود و تولید کنندگان فلز فشار وارد می‌کند.
حدود یک‌سوم گاز طبیعی اروپا از روسیه تامین می‌شود که عمدتاً از طریق شبکه خطوط لوله انجام به قاره سبز می‌رسد. برخی از تحلیلگران تردید دارند که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بخواهد گازِ مهم‌ترین مشتریان خود مانند آلمان و ایتالیا را قطع کند. اما خطوط لوله در اوکراین می‌تواند در جنگ آسیب ببیند. برخی از تحلیلگران نیز نگران هستند که پوتین ممکن است برای تلافی تحریم‌های احتمالی اعمال‌شده توسط غرب، در صادرات گاز خود به اروپا تغییراتی اعمال کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اوکراین میلیون بشکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۹۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

 آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در پایان سفر سه روزه خود به پکن گفت: چین می تواند از طریق نفوذی که بر ایران دارد، در کاهش تنش ها در خاورمیانه نقش داشته باشند.
 
به گزارش ایرنا؛ آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است.
 
بلینکن تصریح کرد: «من فکر می کنم روابطی که چین [با حکومت ایران] دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»
 
وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در عین حال، چین را متهم کرد که با تداوم ارسال اقلامی که روسیه می تواند از آن‌ها در ساخت تسلیحات استفاده کند، به این کشور در ادامه حملات به اوکراین کمک می‌کند.
 
او مدعی شد: چین با تامین ریزتراشه‌ها و قطعات مکانیکی که می‌تواند برای اهداف نظامی استفاده شود به روسیه در این جنگ کمک می‌کند.
 
بلینکن در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا نیز در پایان این سفر  گفت که از دیدار خود برای مطرح کردن نگرانی های دولت بایدن در مورد حمایت چین از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه استفاده و تاکید کرده است که در صورت حمایت، اقدامات بیشتری از سوی واشنگتن مانند گسترش تحریم های موجود علیه بیش از ۱۰۰ نهاد و فرد چینی انجام خواهد شد.
 
آمریکا ادعا می کند که حمایت چین، روسیه را قادر می سازد تا تولید تانک، مهمات و خودروهای زرهی را افزایش دهد و به حمله خود به اوکراین ادامه دهد.
 
بلینکن افزود: «ما به چین گفتیم که اگر این حمایت متوقف نشود، اقدامات را افزایش خواهیم داد و احتمالا سایر کشورها نیز این کار را خواهند کرد. ما به دنبال این هستیم که آنها این حمایت را متوقف کنند، و اگر این کار را نکردند، ما اقدام خواهیم کرد.»
 
وزیر خارجه آمریکا از ارائه جدول زمانی برای اقدامات بیشتر خودداری کرد و گفت که همتایان چینی او نقش این کالاها را در جنگ اوکراین بی اثر دانسته اند اما این کالاها را تجارت با روسیه توصیف کرده و گفته اند که موفقیت مسکو به چین بستگی ندارد.
 
پکن پیش از این از آمریکا به عنوان «اتهامات بی اساس» درباره «تجارت و مبادلات عادی اقتصادی» بین چین و روسیه انتقاد کرده بود.
 
چین مدت ها اعلام کرده است که در جنگ اوکراین بی طرف‌ است و همچنان خود را به عنوان یک میانجی بالقوه صلح در مناقشه معرفی می کند، درحالی که از زمان آغاز جنگ روابط اقتصادی، استراتژیک و دیپلماتیک خود را با روسیه تقویت کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد