Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@11:16:33 GMT

راهکار کاهش خشونت‌های خانگی چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۰۲۱۵

راهکار کاهش خشونت‌های خانگی چیست؟

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، خشونت بر اساس تعاریف سازمان جهانی بهداشت، عبارت است از استفاده عمدی از زور یا قدرت فیزیکی، تهدید دیگران یا خود، علیه یک گروه یا جامعه که به احتمال زیاد منجر به جراحت، مرگ، آسیب‌روانی، رشد نامناسب یا محرومیت شود. خشونت خانگی در ایران اغلب به موارد اعمال زور و تضییع حق از سوی یکی از اعضای خانواده (اغلب مرد) نسبت به دیگر اعضا (اغلب زن و کودک) اطلاق می‌شود و عموما در اصطلاح عامه به ضرب و شتم زن و کودک می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اظهارات سازمان‌هایی همچون بهزیستی، پزشکی قانونی و ... نرخ تاب‌آوری در جامعه ما کاهش  یافته است.  در فروردین سالجاری محمود علیگو، سرپرست دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: بیشترین تماس‌ها با مرکز ۱۲۳ در حوزه خشونت مربوط به آزار مانند کودک‌آزاری، همسرآزاری و معلول‌آزاری و به طورکلی خشونت‌خانگی بالاترین میزان تماس‌های ما را به خود اختصاص می‌دهد.

وی درباره اهمیت مساله تاب‌آوری در کاهش خشونت خانگی  افزود: اجرای فعالیت‌های مشاوره باید به سمت فعال‌تر شدن ظرفیت اجتماعی و افزایش میزان تاب‌آوری خانواده برود، اما متاسفانه تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله زیادی داریم.

راهکار کاهش خشونت‌های خانگی چیست؟

عالیه شکربیگی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و عضو گروه علمی، تخصصی جامعه‌شناسی زنان در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز درباره راهکارها برای کاهش خشونت‌های خانگی در بین خانواده‌های ایرانی گفت: در دیدگاه سنتی زنِ خانه از صبح باید تمامی مسئولیت‌ها را به عهده بگیرد و همین قضیه یک نوع خشونت برعلیه زنان است. در این طرز فکر زن باید در خانه به همگان سرویس داد و همین قضیه منجر به بروز ناکامی در بین زنان می‌شود.

وی  با بیان اینکه این طرز فکر خشونت‌ورزی در حق زنان است، افزود: با بررسی دلایل بروز اختلافات و خشونت‌های خانگی باید به این امر اذعان داشت که افراد به دلیل فقدان مهارت‌های ارتباطی با یکدیگر مشکلات متعدد را تجربه می‌کند. همین مقوله نشان دهنده نیاز جامعه به آموختن مهارت‌های اجتماعی و جای خالی آن در بین آموزش‌های مدارس، دانشگاه ها و ... است.

نظام تقسیم کار در بین اعضای خانواده آموزش داده شود

این جامعه‌شناس تاکید کرد: از سوی دیگر انتظار می‌رود تا جامعه آگاهی و احترام به حقوق شهروندی در خانه را بیاموزند. در این شرایط وقتی در خانواده‌ها نظام تقسیم کار به افراد آموزش داده شود و هر یک از افراد وظایف و تکالیف خود را بدانند به میزان قابل توجهی تنش در بین افراد خانواده کاهش می‌یابد.

شکربیگی ادامه داد: افراد باید ناظر بر رفتار و تعاملات با خانواده و فرزندان باشند و به حرف‌های یکدیگر گوش بدهند و مهارت‌های گفت‌وگو در خانه را تقویت کنند. مهمترین مساله زندگی مهارت گفت‌وگو در خانواده‌هاست. از سوی دیگر خشونت‌ورزی باعث بروز مشکلات در عرصه‌های مختلف می‌شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افراد در خانواده‌ها باید بتوانند در قالب گفت‌وگو به حل مسائل بپردازند و افراد از پرخاش به یکدیگر دست برداشته و به شناسایی و حل و فصل مشکلات بپردازند. در این وضعیت انتظار می‌رود تا تصمیم‌گیران در نهادهای آموزشی کشور مهارت گفت و گو  و مهارت زندگی را از سنین کودکی به افراد آموزش داده تا آنها در سنین بزرگسالی بتوانند بدون بروز مشکلات متعدد در مواجه با نارسایی‌ها اقدامات مناسب را در دستور کار خود قرار دهند.

 انتهای پیام/

زهرا سلیمانی کد خبر: 1129453 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی خشونت های خانگی کاهش خشونت خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۰۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید فضای رسانه را به سمت بهره‌وری سوق داد

محمد مهدی کوثری، کارشناس رسانه در پاسخ به این سوال که نقش رسانه تا چه اندازه می‌تواند در تربیت بچه‌ها تأثیرگذار باشد؟ گفت: در حال حاضر، رسانه مثل هوا در زندگی همه ما جاری است. زیرا ما؛ از همه اقشار و سنین و با افکار و عقاید مختلف با رسانه درگیر هستیم و با این مقوله و ابزار ارتباطی کار می‌کنیم و از مزایای آن بهره مند می‌شویم. به همین دلیل، طبیعتاً اگر بتوانیم این فضا را به سمت بهره‌وری و استفاده بیشتر پیش ببریم و از مزایای آن در زمینه‌های مختلف آموزش، توانمندی‌های فردی و... بیشتر استفاده کنیم کمک کننده است؛ بنابراین هر قدر به این سمت برویم و پیشرفت کنیم بدنبال آن، می‌توانیم از ابزار رسانه نیز، بهتر بهره‌مند شویم.

این کارشناس رسانه با اشاره به فراگیری رسانه در زندگی افراد بعد از شیوع ویروس کرونا در سال‌های گذشته تصریح کرد: رسانه به ویژه فضای مجازی بعد از شیوع بیماری کرونا در میان گروه‌های مختلف سنی بسیار فراگیر شد و به همین دلیل، هرقدر بتوانیم منابع و آورده‌های رسانه‌ای بهتری را برای همه اقشار جامعه فراهم کنیم و در اختیار آن‌ها قرار دهیم مفیدتر است و الان هم، می‌بینیم که به لطف خدا، تولیدات رسانه‌ای ما بیشتر شده اند؛ هم در سازمان صدا و سیما و هم در خارج از آن؛ به طوری که در فضای مجازی شاهد تولید بعضی از برنامه‌های خوبی هستیم. 

کوثری با اشاره به نقش والدین برای هدایت فرزندان در استفاده از ابزار رسانه ادامه داد: هنر والدین این است که در وهله اول، بتوانند فضای خانواده را به سمت و سویی پیش ببرند تا فرزندان و افراد خانواده بتوانند آورده و بهره‌وری بهتری از رسانه داشته باشند و در مرحله بعدی، همه افراد خانواده هم بتوانند از این طریق رشد کنند و خانواده بتواند به سمت متعالی شدن و بهره‌وری بیشتر از این ابزار پیش برود.

این کارشناس رسانه افزود: با توجه به این‌که بخش عمده‌ای از فضای زندگی افراد را رسانه تشکیل می‌دهد حتی می‌توان خانواده را از طریق رسانه جهت داد که این موضوع می‌تواند از فرزندان شکل بگیرد چراکه رسانه می‌تواند این اختیار را به پدر و مادر دهد تا مطالبی که آموزش آن‌ها و دسترسی به این مطالب سخت و دشوار است را راحت‌تر در اختیار داشته باشند و باید توجه کرد که در بحث رسانه برای کودکان می‌توان از فضاسازی استفاده کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • پول‌ های زیر فرش/ پردرآمدترین مشاغل خانگی کدام‌اند؟
  • باید فضای رسانه را به سمت بهره‌وری سوق داد
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • اهدای جوایز نفیس برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف در ۲۱ هفته
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • پیش بینی کاهش ناترازی برق به ۱۱ هزار مگاوات