Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@22:51:49 GMT

نمایی از سرنوشت کهکشان راه شیری

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۰۳۹۷

نمایی از سرنوشت کهکشان راه شیری

این برخورد پر پیچ‌ و تاب نمایی از چیزی است که انتظار کهکشان ما را می‌کشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، هابل تصویر جدید خیره‌کننده‌ای از برخورد سه کهکشان دور دست با یکدیگر ثبت کرده است.

این برخورد کیهانی "ادغام سه کهکشان"(triple galaxy merger) نامیده می‌شود. زمانی که سه کهکشان به آرامی به یکدیگر نزدیک می‌شوند و با نیروی‌های گرانشی یکدیگر را متلاشی می‌کنند چنین پدیده‌ای رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادغام‌های این چنینی در جهان رایج هستند و همه‌ی کهکشان‌های بزرگ از جمله کهکشان راه شیری ما، اندازه‌ خود را مدیون این ادغام‌های خشونت‌بار هستند. اگرچه این ادغام‌ها تخریب‌ کننده به نظر می‌رسند اما بیشتر سازنده هستند. با برخورد و متراکم شدن گازهای سه کهکشان همسایه، دریای وسیعی از مواد در مرکز کهکشان واحد ایجاد شده جمع می‌شود که ستاره های جدید از آن متولد می‌شوند.

ستاره‌های موجود نیز در همین حال از برخورد بدون آسیب جان سالم به در می‌برند. لایو ساینس پیشتر گزارش کرده است که اگرچه برهم‌کنش میان سه کهکشان مسیر مداری بسیاری از ستارگان را منحرف می‌کند اما فضای زیادی بین این ستاره‌ها وجود دارد بنابراین احتمال برخورد آنها تقریبا کم است.

به گفته‌ی ناسا، خوشه‌ کیهانی که در بالا دیده می‌شود "آی‌سی ۲۴۳۱"(IC ۲۴۳۱) نام دارد که در فاصله‌ی ۶۸۱ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی سرطان قرار گرفته است. اخترشناسان این ادغام را به لطف پروژه علمی شهروندی به نام "باغ‌وحش کهکشان"(Galaxy Zoo) ثبت کردند که در آن از بیش از ۱۰۰ هزار داوطلب برای طبقه‌بندی ۹۰۰ هزار تصویر بررسی نشده تلسکوپ هابل، دعوت به همکاری شد.

با کمک این پروژه آنچه که سال‌ها طول می‌کشید تا دانشمندان به آن برسند در عرض ۱۷۵ روز انجام گرفت.

مطالعه ادغام‌های کهکشانی به ستاره‌شناسان در درک بهتر گذشته و آینده کهکشان راه‌شیری کمک می‌کند. تصور می‌شود که این کهکشان طی ۱۲ میلیارد سال بیش از ۱۲ کهکشان‌ را بلعیده باشد و علاوه بر آن در مسیر برخورد با کهکشان دیگری به نام آندرومدا طی حدود ۴.۵ میلیارد سال دیگر قرار دارد. به گفته‌ی ناسا این برخورد به کلی آسمان شب را در زمین تغییر خواهد داد اما احتمالا منظومه شمسی سالم باقی می‌ماند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کهکشان راه شیری ادغام سه کهکشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۰۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ

سعید آزادیان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته در راستای پیاده سازی نظام حکمرانی آموزش عالی مأموریت گرا سیاست‌های توسعه‌ای را مبتنی بر حل مسائل و نزاعات منطقه‌ای، ملی و در برخی اوقات بین المللی گذاشته است.

وی ادامه داد: هرگونه گسترش در خصوص واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر نگاه مأموریت گرای آمایش محور است که در چند سال قبل اتفاق افتاده و امسال هم در مقطع ارشد و دکتری با همین رویکرد ۲۴۰ رشته محل را در کل کشور، درون استان‌ها و بر اساس نگاه مأموریت گرا با هماهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مصوبه شورای گسترش در واحدهای مرکز استان‌ها و واحدهای بزرگ‌تر ادغام کرده ایم.

رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یک استاندارد برای پذیرش در مقطع ارشد و دکتری از طرف وزارت علوم وجود دارد که ما مبتنی بر همان استانداردهایی که وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده است دانشجویان را پذیرش خواهیم کرد، در واقع هر اتفاقی که در سازمان سنجش وزارت علوم رخ بدهد، در دانشگاه آزاد اسلامی هم بر اساس ظرفیت‌هایی که وجود دارد اجرایی خواهد شد.

آزادیان با بیان اینکه قاعدتاً مجوز همه رشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت علوم صادر شده و مورد تأیید وزارت علوم است، گفت: در خصوص مقاطع ارشد و دکتری با توجه به تقاضایی که هر سال وجود دارد تعداد پذیرش یک مقدار متغیر است مثلاً در مقطع دکتری ۱۴ هزار نفر ظرفیت اسمی در سطح کشور وجود دارد اما اینکه این تعداد چقدر محقق بشود به انتخاب متقاضیان وابسته است که تا الان درگیر فرایند آن هستیم.

وی در پایان گفت: تعداد افرادی که به مصاحبه دعوت می‌شوند معمولاً به این بستگی دارد که چه تعداد افراد چه رشته محل را انتخاب می‌کنند و ما بر اساس یک تناسب بین رشته و ظرفیت و متقاضی افراد را به مصاحبه دعوت خواهیم کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ادغام یا تغییر رویکرد در انتظار دانشگاه‌های کم دانشجو
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم‌دانشجو ادغام می‌شوند
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم دانشجو ادغام می‌شوند
  • کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه
  • قدرت‌نمایی مقاومت بحرین و پیام‌های آن برای منطقه
  • بزرگترین حسرت در سیرجان سهم ستاره اسپانیایی (عکس)