Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس آشتیانی پژوهشگر حوزه ارزهای دیجیتال و عضو انجمن بلاکچین ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، درباره تاثیر ارز دیجیتال بر اقتصاد ایران گفت: تکنولوژی بلاکچین و دارایی‌های دیجیتال ابعاد گسترده‌ای دارد. گاهی این موجودیت می‌تواند نمود دارایی و پول پیدا کند گاهی نیز نمود سهام یا خدمت داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تکنولوژی یک مفهوم است و گستردگی زیادی دارد.

وی افزود: ارز دیجیتال توانسته خود را به عنوان یک دارایی به اثبات برساند، مانند بازار فلزات گران‌بها یا بازار سهام. در حال حاضر این حوزه، بخش بزرگی از پول‌های دنیا را به خود جذب کرده است و بیشتر هم جذب خواهد کرد. در حال حاضر عمق این بازار به ۲ هزار میلیارد دلار رسیده است و خود را به عنوان یکی از حوزه‌های نوین سرمایه‌گذاری تثبیت کرده است.

آشتیانی با بیان اینکه ارزهای دیجیتال تاثیر بسزایی در اقتصاد دارد، گفت: اگر ما روی این حوزه چشم ببندیم در این نوع دارایی فقیر خواهیم ماند. همانطور که هر کشوری ذخایری از طلا دارد، می‌توان به عنوان یکی از حوزه‌های سرمایه‌گذاری ذخایری از دارایی‌های دیجیتال هم داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ارز دیجیتال حوزه‌ای بدون مرز است، بیان کرد: وقتی حوزه ای بدون مرز باشد، فرصت برابری را برای همه کشورها ایجاد می‌کند تا بتوانند از مزیت‌های آن حوزه استفاده کنند.

این پژوهشگر حوزه ارزهای دیجیتال ادامه داد: کشور ما در چند سال اخیر تحت فشارهای اقتصادی خاصی بوده است. این حوزه با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، می‌تواند یک فرصت بزرگ برای ما باشد تا بتوانیم سهمی در اقتصاد ارز دیجیتال داشته باشیم و از مزایای اقتصاد بدون مرز بهره‌مند شویم.

آشتیانی در ادامه برشمردن مزیت‌های ارز دیجیتال گفت: یکی از سختی‌های تجارت بین‌المللی برای ما نحوه تسویه و پرداخت ارزش است. در حال حاضر نقل و انتقالات پول برای ما یک مشکل اساسی است. اگر ما شریک تجاری‌ داشته و بتوانیم با او مبادلات تجاری داشته باشیم، دارایی های دیجیتال برای پرداخت ارزش بسیار راهگشا خواهد بود.

وی با بیان اینکه برای استفاده از ارز دیجیتال نیازمند زیرساخت‌هایی در کشور هستیم، عنوان کرد: مهم‌ترین مسئله به رسمیت شناختن دارایی‌های دیجیتال است. اگر این اتفاق رخ دهد، تاجران می‌توانند از آن به عنوان منبع پرداخت ارزش استفاده کنند. در حال حاضر اگر تاجری وسیله پرداخت ارزش مبادلاتش، ارز دیجیتال باشد، مبادی داخلی کشور مانند گمرک و بانک مرکزی آن را به رسمیت نمی‌شناسند.

آشتیانی با اشاره به اینکه عدم قانون‌گذاری در این باره، باعث عقب‌ماندگی ایران در حوزه ارزهای دیجیتال شده است، بیان کرد: در خیلی از کشورها نهاد بالادستی برای قانون‌گذاری در این حوزه وجود دارد. اما متاسفانه در کشور ما قانون‌گذارها به صورت بخشی عمل می‌کنند. بانک مرکزی در حوزه پولی مسئولیت دارد، سازمان بورس در یک زمینه، وزارت اقتصاد و امور دارایی در زمینه دیگر فعال است و این مسئله باعث شده که تمام ابعاد این حوزه توسط یک منبع قانون‌گذاری نشود.

وی با بیان اینکه نباید در این حوزه به صورت چکشی برخورد کرد، گفت: باید ریسک‌ها را بررسی و مدیریت کرد. مدیریت هم نباید با نگاه صفر و یکی باشد. در مدیریت ما باید بتوانیم ریسک‌ها را کاهش دهیم و از منابع این حوزه استفاده کنیم.

عضو انجمن بلاکچین ایران ادامه داد: زمانی ما بانک مرکزی را مخاطب قرار می‌دادیم. اما بانک مرکزی فقط می‌تواند بخش کوچکی از این بخش را مدیریت کند. در حال حاضر، نقش وزارت اقتصاد کمرنگ شده است. در حالی‌ که ارزهای دیجیتال نقش دارایی را دارند.

آشتیانی با بیان اینکه مشارکت ندادن بخش خصوصی در قانون‌گذاری و تصمیم‌گیری، به عنوان یک بخش تاثیرگذار در این حوزه یک اشکال بوده است، گفت: رویکرد درست، رویکردی دور از تدوین‌گری سنتی و دستوری است. با مشارکت دادن بخش خصوصی در تدوین‌گری می‌توان این عقب‌ماندگی را جبران کرد. اگر قانون‌گذاری بر بستر توسعه پیاده شود، می‌تواند فرصت مناسبی برای رشد کسب و کارها و جذب سرمایه‌های دیجیتال از سایر کشورهای جهان باشد.

انتهای پیام/

خبرنگار: احسان منتظریانی

کد خبر: 1130311 برچسب‌ها ارز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ارز دارایی های دیجیتال ارزهای دیجیتال پرداخت ارزش ارز دیجیتال قانون گذاری حال حاضر عنوان یک بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۱۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود

در بازدید دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش ‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی از سازمان انرژی اتمی ایران مقرر شد که نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی ضمن بازدید از شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در گفت‌و گو با معاون رییس سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل این شرکت در خصوص زمینه های استفاده از انرژی هسته ای در حوزه گیاهان دارویی از جمله رفع آلودگی های میکروبی، قارچی و کاهش مصرف سم بحث و تبادل نظر کرد.محمدرضا شمس اردکانی که به دعوت پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در راس هیئتی در محل این سازمان حضور یافته بود، ضمن تشکر از این دعوت گفت: امروز علم و دانش در کشور متولی‌هایی دارد که هم‌‏افزایی این مجموعه‌ ها می‏‌تواند توسعه علمی کشور را رقم بزند. ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی ریاست جمهوری، برنامه‌‏های خود را بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی) در راستای آماده‌سازی سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در طب سنتی، حفظ میراث مکتوب طب سنتی و تقویت اقتصاد گیاهان دارویی و طب سنتی و توجه به ارتقای تکنیک‏‌های موجود در این حوزه قرار داده است. استفاده از انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از تکنیک‌‏های مطرح جهانی در رفع آلودگی‌های میکروبی، قارچی و  کاهش مصرف سم در تولید گیاهان دارویی نیز می‌تواند قابل توجه باشد.

دبیر ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به بازار جهانی گسترده گیاهان دارویی که به گفته وی در سال ۲۰۵۰ به  حدود پنج هزار میلیارد دلار خواهد رسید، اظهار کرد: میزان درآمدزایی بازار گیاهان دارویی در سال ۲۰۵۰ تقریبا سه برابر درآمد بازار نفت خواهد بود که برای داشتن سهمی از این بازار، باید هم‌‏افزایی سازمانی تقویت شود.

وی در ادامه آمادگی ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی ریاست جمهوری را برای همکاری متقابل اعلام و پیشنهاد کرد: در این راستا تفاهم‏نامه‌‏ای بین ستاد و شرکت، منعقد و در زمینه کاربرد پرتوها در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی نیز مانند آیین‌نامه عطاری‌‏ها و بارانداز گیاهان دارویی با همکاری انجمن‌‏های علمی مربوط، مستندسازی انجام شود.

دبیر فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی همچنین بر استفاده از ظرفیت فرهنگستان علوم در راستای فرهنگ‏‌سازی و فواید کاربرد پرتوها در ایجاد اعتماد عمومی تاکید کرد.

شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران نیز گفت: نقش پرتوها در کیفیت زندگی مردم باید بیش از پیش نمایان باشد زیرا محصولات کشاورزی، مواد غذایی، بهداشت و سلامت، محیط زیست و صنعت با حضور پرتوها کیفیت بهتری خواهند داشت. با ایجاد سامانه پرتودهی در ابتدا تنها استریل کردن وسایل و تجهیزات پزشکی انجام می‌شد اما با توسعه این سامانه‌‎ها و اهمیت کاربرد پرتوها در کشاورزی و سلامت، سند آمایش سرزمینی تدوین شد. در نتیجه این آمایش، ۱۲ منطقه دارای اولویت تولید محصولات کشاوزی از نظر نوع محصول، تناژ تولیدی و قابلیت پرتودهی، انتخاب شده و براساس آن سند راهبردی توسعه محصولات کشاورزی در جهت توسعه صنعت هسته‌‏ای تهیه شد.

وی ادامه داد: کاربرد فناوری هسته‌ای و پرتودهی مواد غذایی یکی از شیوه‌های نوین مؤثر در جهت ارتقای امنیت غذایی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سازمان بهداشت جهانی، سازمان تجارت جهانی و ... از سالیان گذشته به دنبال استفاده از فناوری هسته‌ای به عنوان راه حلی مناسب و کارآمد برای کمک به امنیت غذایی و مبارزه با گرسنگی و سوء تغذیه، در سراسر جهان بوده و در این راستا همکاری‌های گسترده‌ای را آغاز کرده‌­اند.

شیرمردی با اشاره به این‌که استفاده از پرتوها در بخش کشاورزی از دهه ۵۰ میلادی آغاز شده است، اظهار کرد: با استناد به آمار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان بهداشت جهانی در دنیا بیش از ۶۰ نوع مواد غذایی برای اهداف مختلف شامل کنترل و مهار جوانه زدن، تاخیر در رسیدن، کاهش میکروارگانیسم‌ها، از بین بردن حشرات، غیرفعال کردن انگل‌ها، جلوگیری از فساد و افزایش زمان ماندگاری و ... پرتودهی می‌شود. در مورد گیاهان دارویی، پرتودهی بر روی ادویه‏ جات، دمنوش و داروهای گیاهی انجام شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی برخی محصولات شرکت مانند هیدروژل پوشش‌‏دهنده زخم، پودربندآورنده خون (همواستات)، سوپرجاذب بهداشتی، سوپرجاذب کشاورزی (مؤثر در کشت دیم و مقابله با خشکسالی)، آفت‌‏زدای و خشک‏‌کن مایکروویو، هیدرومالچ، سامانه پرتودهی با اشعه ایکس (کاربری کشاورزی، بیولوژی و عقیم‌‏سازی حشرات)، سامانه پرتودهی خودحفاظ گاما و ... پرداخت.

شیرمردی افزود: یکی از مهم‏ترین محصولات شرکت، دستگاه اسانس‌‏گیر صنعتی است که مجهز به سنجه اپتیکی است و علاوه بر تولید اسانس، پایش کیفیت ذرات خروجی از دستگاه را برای افزایش خلوص انجام می‌دهد. اسانس گیاهان دارویی و معطر استخراج ‎شده با امواج مایکروویو به دلیل بهره‌‏گیری از این سنجه‌‏ها دارای خلوص بالا است.

معاون سازمان انرژی اتمی بر درخواست حمایت از ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی در معرفی محصولات و همراهی برای فرهنگ‏سازی سودمندی کاربرد پرتوها در موارد مذکور تاکید کرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در پایان جلسه مقرر شد تا از طرف ستاد و شرکت، افرادی به عنوان رابط معرفی شوند تا طی جلسات مستمر، نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشرفت نهضت ملی مسکن در غیبت بانک‌های خصوصی
  • لزوم نظارت مستمر بر اجرای مناسب پروژه‌های مشارکتی در شهر اصفهان
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • سند آمایش سرزمینی ورزش استان ایلام تدوین شده است
  • لزوم توجه دولت به مشارکت و امنیت خاطر مردم در سرمایه‌ گذاری‌ ها
  • لزوم تلاش جدی مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • آینده برای لرستان روشن است/ لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود