Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی از ارائه پیشنهادی به هیات رییسه مجلس برای اصلاح موضوع حق الامتیاز و حق السهم کارورهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی در بودجه ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا میر تاج الدینی گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ عنوان شده حق الامتیاز و حق السهم دولت از کارورهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی به میزان ۲ درصد افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی ردیف ۱۳۰۴۰۴ نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اصلاح این موضوع پیشنهاد داده ام که «حق الامتیاز و حق السهم کارورهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی دارای پروانه تلفن همراه که دارای شبکه نهایی دسترسی هستند به میزان ۲ درصد افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی ردیف ۱۳۰۴۰۴ نزد خزانه داری کل کشور واریز شود.»

این عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ در مورد دلایل توجیهی این پیشنهاد بیان کرد: این پیشنهاد در راستای حمایت از توسعه شبکه ثابت در کشور و شبکه ملی انتقال داده، مطرح شده تا در متن این قانون به صراحت قید شود که افزایش ۲ درصدی حق السهم صرفا شامل کارورهای مخابراتی شود که دارای پرونده تلفن همراه و دارای شبکه نهایی دسترسی هستند.

میرتاج الدینی ادامه داد: برخلاف برنامه های کلان توسعه ارتباطات کشور و شبکه ملی انتقال داده و سیاست های شورای عالی فضای مجازی، بخش اعظم سیاست گذاری‌ها و جهت دهی‌ها در حوزه ارتباطات صرفا روی زیرساخت شبکه موبایلی متمرکز بوده است. متاسفانه توسعه شبکه پهن باند به ویژه شبکه فیبر خانگی به عنوان یکی از مهم ترین الزامات جهت توسعه شبکه ملی داده های کشور صورت نپذیرفته است.

وی بیان کرد: توسعه شبکه ارتباطات ثابت در قیاس با شبکه ارتباطات موبایل توسعه یافتگی کمتری داشته است و عملا با توجه به ضریب نفوذ کمتر نسبت به شبکه ارتباطات موبایل روبرو است و به همین دلیل پیشنهاد فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

همچنین سهیل یحیی زاده، رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه، توضیح داد: هم‌اکنون در کشور در زمینه شبکه تلفن همراه بیش از ۱۰۰ میلیون مشترک فعال داریم که بیش از نیمی از آن ها در شبکه نسل سوم و چهارم موبایل فعال هستند و ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور هم‌اکنون بیش از ۱۲۰ درصد است. علاوه بر این در زمینه شبکه پهن باند ثابت بیش از ۹ میلیون مشترک ثابت داریم که بخش اعظمی از آن در شبکه سیمی و مسی در قالب تکنولوژی های مبتنی بر DSL فعال هستند و ضریب نفوذ بخش ثابت متاسفانه زیر ۳۰ درصد است.

وی افزود: درصورتی که بر اساس برنامه توسعه ای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مشترکان پهن باند ثابت تا سال ۱۴۰۰ به بیش از ۲۰ میلیون مشترک ثابت می رسید، باید بخش اعظمی از این مشترکان از تکنولوژی مبتنی بر فیبر خانگی FTTH بهره می بردند که در عمل این امر محقق نشده است.

رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بخش عمده درامد وزارت ارتباطات در بودجه ۱۴۰۱ از محل حق السهم اپراتورهای تلفن همراه که دارای شبکه نهایی دسترسی نیز هستند محقق خواهد شد، گفت: حق السهم اپراتورهای ثابت به دلیل عدم توسعه شبکه و رشد منفی بازار، سهم بسزایی در تحقق بودجه وزارت ارتباطات ندارد.

یحیی زاده ادامه داد: متاسفانه سال گذشته نیز این تبصره در بودجه ۱۴۰۰ وجود داشت و آنجا نیز شفاف سازی لازم صورت نگرفت و عملا روح قانون در تبصره مربوطه مدنظر قرار نگرفت و صرفا شامل شرکت های کوچکی شد که عملا دسترسی شبکه نهایی کاربر را ندارند.

وی تاکید کرد: در صورتی که متن مربوطه به افزایش ۲ درصدی حق الامتیاز و حق السهم کارورهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی دارای پروانه تلفن همراه که دارای شبکه نهایی دسترسی هستند، تغییر پیدا نکند، شاهد ورشکستی شرکت های کوچک فعال در بخش اینترنت ثابت خواهیم بود و اشتغالزایی در این بخش را دچار مشکل می کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محمدرضا میرتاج الدینی لایحه بودجه ۱۴۰۱ کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات شورای عالی فضای مجازی مخابرات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی توسعه شبکه بودجه ۱۴۰۱ تلفن همراه ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۲۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعهد اپراتورها برای پوشش فیبر نوری تا ۱۴۰۴

به گزارش خبرنگار مهر،امیر محمد زاده لاجوردی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در شبکه اجتماعی ویراستی در خصوص ویژگی پروانه یکپارچه شبکه و خدمات (UNSP) که به سه اپراتور مخابرات ایران، رایتل و مبین نت توسط وزیر ارتباطات اعطا شده بود گفت: تمرکز این الحاقیه (پروانه) بر یکپارچه‌سازی خدمات ثابت و سیار و همچنین توسعه فیبرنوری است.

وی افزود: پروانه مشمولین تا سال ۱۴۱۰ تمدید و متعهد می‌شوند تا سال ۱۴۰۴ سرجمع ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری در کشور ایجاد کنند.

لاجوردی در پایان گفت: دولت هم تا سال ۱۴۰۸ از حق‌السهم خود از محل سرویس فیبر تقریباً چشم‌پوشی کرده است.

به گزارش مهر، اوایل اردیبهشت ماه، پروانه یکپارچه شبکه و خدمات (UNSP) به سه اپراتور مخابرات ایران، رایتل و مبین نت توسط وزیر ارتباطات اعطا شد تا به ترتیب مخابرات ایران متعهد به ایجاد ۷ میلیون، مبین نت ۳ میلیون و شرکت رایتل ۲ میلیون پوشش خانوار در پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها شوند.

کد خبر 6095441 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • تعهد اپراتورها برای پوشش فیبر نوری تا ۱۴۰۴
  • آغاز عملیات اجرایی طرح ملی فیبر نوری در شهر شاهدیه یزد
  • مدرسه فریلنسری ایران راه اندازی می‌شود
  • آماده باش مخابرات خوزستان در پی هشدار بارش سنگین و وقوع سیلاب احتمالی
  • برگزاری نخستین جلسه ستاد اربعین وزارت ارتباطات
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • شناسایی تجهیزات در خطر سیلاب خوزستان
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود