Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان ـ بیشتر افراد گمان می‌کنند که استان مرکزی صنعتی است و جای چندانی برای گردشگری ندارد. برای همین برخی گردشگران و مسافران هم که پا به این استان گذاشته‌اند مقصدشان استان‌های مجاور با آن بوده است. اما واقعیت این است که این استان صنعتی نقاط بی‌نظیر طبیعی و تاریخی برای بازدید دارد. یکی از آن‌ها سنگ نگاره‌های تیمره هستند که در نزدیکی شهر خمین قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیمره از زیستگاه‌های کهن ایران محسوب می‌شود و از عصر یخبندان سکونتگاه انسان بوده است.

قدمت برخی از این سنگ‌نگاره‌ها به بیش از ۴۰هزار سال قبل می‌رسد، این سنگ نگاره‌های تاریخی پر از تصاویری هستند که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند.

برای بازدید از سنگ‌نگاره‌های تیمره می‌توانید هم از خمین و هم از گلپایگان اصفهان حرکت کنید. اما اگر هدفتان گردش در استان مرکزی است از خمین به سمت تیمره بروید. جاده دسترسی به این موزه روباز طبیعی خاکی است. باید خودروی خود را کنار این جاده خاکی پارک کنید و یک مسیر فرعی را تا رسیدن به رودخانه ادامه دهید. آن طرف رودخانه با کمی جست و جو به این سنگ‌نگاره‌ها خواهید رسید. حدود ۲۱ هزار سنگ‌نگاره شگفت‌انگیز با نقوشی منحصر به فرد در این مکان یافت می‌شود. وجود آب فراوان و شرایط مناسب برای شکار از دلایلی بوده است که در دوره باستان تیمره را به مکانی برای استقرار بشر در این منطقه تبدیل کرده بود.

روی این تابلو‌های صخره‌ای مربوط به زمانی که خط و نگارشی وجود نداشت، مجموعه اطلاعاتی به وسیله نقوش مختلف به تصویر کشیده شده است. اطلاعاتی مانند چگونگی شکار، آیین و رسوم و شیوه زندگی.

تصاویری که روی این سنگ‌نگاره‌ها حک شده شامل بزکوهی، اشکال هندسی عجیب و غریب، قوچ، پلنگ، گرگ، گوزن، شیر، گراز، آهو، گورخر، شتر و پرندگانی مانند کبک، بوقلمون، هد هد و درنا، شکار با چماق، چنگک، تصاویر شکارچیان سوار بر اسب، رقص‌های جادویی، زنان باردار و زایش آدمی، نبرد‌های پهلوانی و جنگ‌های تن به تن است. تصویر بز کوهی بیش از دیگر تصاویر روی این سنگ‌نگاره‌ها دیده می‌شود.

زیرا بز کوهی در نزد ایرانیان باستان مقدس بود و نماد فرشته یا یک نیروی غایی بود که در مواقع سختی از طرف خدا به کمک انسان می‌آمد.

همچنین نقش‌هایی از اهلی کردن سگ از نژاد تازی توسط زنان تا اهلی کردن اسب توسط مردان در این آثار مصور قابل دیدن است.

اما یکی از نقوش اسرارآمیز این سنگ‌نگاره‌ها که موجب شگفتی پژوهشگران است تصویر انسان‌هایی شبیه به فضانوردان امروزی با سر‌هایی بزرگ و تنه‌هایی کلفت و پا‌هایی کوتاه است که برخی معتقدند همان آدم فضایی‌ها بوده‌اند.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آدم فضایی باستانشناسی سنگ نگاره ها سنگ نگاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۴۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد عنکبوت در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مدارگرد مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا، عکس جدیدی را از ویژگی‌های کوچک و تاریک سیاره سرخ ثبت کرده که به عنکبوت‌ شباهت دارند. 

بررسی‌های صورت گرفته از تصاویر مذکور، این ویژگی‌ها را ‌مانند گروهی عنکبوت نشان می‌دهد که در منطقه‌ای از مریخ موسوم به اینکا سیتی (Inca City) واقع در نزدیکی قطب جنوب سیاره سرخ در حال حرکت هستند و اگرچه در روز زمین بارش‌های مداوم شکوفا شدن گل‌ها را در پی داشته اما، در سیاره سرخ شاهد لشگر عنکبوت‌ها هستیم.

این ویژگی‌های کوچک و تاریک از میان شکاف‌های سطح مریخ جوانه می‌زنند. دانشمندان می‌گویند، این پدیده زمانی ظاهر می‌شود که نور خورشید بهاری بر لایه‌های دی اکسید کربن که در زمستان تاریک مریخ رسوب کرده‌اند، می‌تابد.

 براساس بیانیه آژانس فضایی اروپا،  یخ دی‌اکسید کربن به نوبه خود در لایه زیرین سطح مریخ به گاز تبدیل می‌شود و درنهایت تجمع حاصل از آن به شکل یخ ضخیم درمی‌آید‌.

گاز آزادشده، غبار تیره را از زمین زیرین خود به سمت بالا می‌برد و در نهایت گرد و غبار را وادار می‌کند تا پیش از نشستن روی سطح، مانند آب فوران‌کرده از یک آبفشان، از لایه‌های بالایی یخ پرتاب شود. این امر، ساختارهای ترک‌خورده و عنکبوت‌مانند را در اندازه ۴۵ متر تا یک کیلومتر ایجاد می‌کند.

منطقه موسوم به اینکا که به طور رسمی با نام «آنگوستوس لابیرینتوس» (Angustus Labyrinthus) شناخته می‌شود، شبکه‌ای خطی و تقریباً هندسی از برآمدگی‌ها مانند آنچه که روی زمین است را به نمایش می‌گذارد و بخشی از یک ویژگی دایره‌ای به عرض تقریبی ۵۳ مایل (۸۶ کیلومتر) است.

مقامات سازمان فضایی اروپا در بیانیه‌ای گفتند: ما هنوز دقیقاً مطمئن نیستیم که منطقه اینکا چگونه شکل گرفته، ممکن است تپه‌های شنی در طول زمان به سنگ تبدیل شده باشند. شاید موادی مانند ماگما یا ماسه از میان صفحات شکسته سنگ مریخ به بیرون نفوذ کرده و این منطقه شکل گرفته است.

جدیدترین تصاویر از  این منطقه توسط دوربین استریو با وضوح بالا مدارگرد مارس‌اکسپرس در ۲۷ ماه فوریه حدود دوماه پیش هنگام فصل پاییز مریخ ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری
  • کشف بزرگترین ردپای دایناسور شکاری در تاریخ
  • بزرگترین ردپای دایناسور شکاری کشف شد
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟