Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@13:00:16 GMT

۱۴۰۰ هکتار از پایاب شبکه سد گلابر زیر کشت رفت

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۶۰۰۶

۱۴۰۰ هکتار از پایاب شبکه سد گلابر زیر کشت رفت

ایسنا/زنجان رئیس گروه بهره‌برداری و نگه‌داری از آب‌های سطحی شرکت آب منطقه‌ای زنجان گفت: با تامین آب، ۱۴۰۰ هکتار از پایاب شبکه سد گلابر زیر کشت رفته است.

علیرضا نجفلو در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای رفع موانع در تامین آب به‌ خصوص در فصل تابستان، این شرکت نسبت به نگه‌داری و بهره‌برداری از شبکه اصلی گلابر در قالب انعقاد قرارداد با پیمانکار واجد شرایط اقدام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اهالی این منطقه نیز نسبت به تجمیع اراضی در قالب تعاونی‌ یا شرکت‌های کشاورزی اقدام کرده‌اند و این موضوع باعث مدیریت هدفمندتر در توزیع آب شده است.

این مسئول ادامه داد: ۱۴۰۰ هکتار از اراضی پایاب شبکه گلابر در سال آبی ۱۳۹۹ - ۱۴۰۰ که از مهرماه پارسال شروع و تا انتهای شهریور امسال ادامه پیدا کرده بود، به زیرکشت محصولاتی مثل سیب‌زمینی، ذرت، چغندر، کلزا، گندم و سایر محصولات رفته است و علی‌رغم اینکه امسال، سال کم‌آبی بود ولی با توجه به تعهد ایجاد شده نسبت به تامین آب ۹ میلیون متر مکعب آب برای محصولات، اقدام شده است.

نجفلو با اشاره به رعایت الزامات ناشی از صرفه‌جویی که در برنامه سازگاری با کم‌آبی استان پیش‌بینی شده است، گفت: نسبت به ثبت دقیق میزان آب تحویلی از طریق کنتورهای حجمی اقدام و با میزان هیدرومدل شبکه مطابقت داده شده که این بزرگ‌ترین کمک برای پیشگیری از هدررفت و پرت آب از شبکه است.

رئیس گروه بهره‌برداری و نگه‌داری از آب‌های سطحی شرکت آب منطقه‌ای زنجان خاطرنشان کرد: آب تامین‌ شده از راه ایستگاه پمپاژ اصلی و از طریق کانال، فلون، سیفون لوله‌ای به شش دریچه تقسیم آب منتقل شده و با استفاده از شبکه فرعی که شامل خطوط لوله و ۴۴ ایستگاه پمپاژ فرعی است به اراضی انتقال می‌یابد و مناطق تحت پوشش شبکه شامل اراضی شهر زرین‌آباد و نیز روستاهای گلابر سفلی، جوقین، ینگی‌کند الماسی، خانگاه، خانجین و سایر مناطق اطراف است و بیش از ۵۰۰ خانوار نیز از اهالی این منطقه از محل این شبکه بهره‌مند شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زنجان سد گلابر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۶۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح مدیریت تلفیقی (ICM) در سه هزار هکتار شالیزار مازندران به منظور تولید برنج سالم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، فرید بیگی، امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جلسه ستاد گیاه پزشکی استان مازندران در ساری از اجرای روش مدیریت تلفیقی (ICM) در اراضی کشاورزی مازندران خبر داد و اظهار کرد: این روش با اهداف حاصل‌خیزی خاک، مدیریت آفات و بیماری‌ها، مدیریت آب، تناوب زراعی، کنترل علف‌های هرز و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی است.

وی افزود: برای تولید محصول سالم برنج به روش مدیریت تلفیقی (ICM)، مصرف بهینه کود، استفاده از تله‌نوری و مبارزه مکانیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای این طرح در سه هزار هکتار اراضی شالیزاری استان به‌منظور تولید برنج سالم خبر داد و گفت: این برنامه سال گذشته در ۱۴۰ هکتار اراضی شالیزاری مازندران اجرا شد.

بیگی با اشاره به اینکه بیماری زنگ زرد از جمله بیماری‌های مهم مزارع گندم است، تصریح کرد: تاکنون با بیماری زنگ زرد در ۱۹ هزار هکتار مزارع گندم استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفت شپشک توت روی کیوی یادآور شد: به لزوم مبارزه با این آفت و دریافت گواهی ارتقای سلامت کیوی (کد QR) دستور کار قرار گرفت که وجود این آفت مانع صادرات کیوی به خارج از کشور می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی سال گذشته برای فعالیت آفت مگس مدیترانه‌ای و شکار آفت در سال قبل و ادامه این شرایط مطلوب در سال جاری، مبارزه با مگس میوه با اولویت کانون‌کوبی مورد تاکید است، عنوان کرد: سال گذشته مبارزه شیمیایی با مگس میوه در ۵۰ هزار هکتار و مبارزه غیرشیمیایی با این آفت نیز در ۱۰۱ هزار هکتار از باغ‌های استان انجام و ۱۳۷ هزار مگس به‌وسیله تله‌های فرمونی و جلب‌شونده در ایستگاه‌های پیش‌آگاهی استان شکار شد.

کد خبر 749095

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • اسناد مالکیت ۸۷۴ هکتار زمین طرح نهضت ملی مسکن استان بوشهر صادر شد