Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@11:04:24 GMT

عزم اسکاتلند برای کاهش ۳۰ درصدی تردد خودروهای شخصی

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۶۵۲۲

عزم اسکاتلند برای کاهش ۳۰ درصدی تردد خودروهای شخصی

مدیران گلاسگو، بزرگ‌ترین شهر اسکاتلند و چهارمین شهر پرجمعیت در بریتانیا، ادعا کرده‌اند تا سال ۲۰۳۰، تردد از طریق وسایل نقلیه شخصی را تا ۳۰ درصد کاهش خواهند داد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، برنامه‌ریزان گلاسکو در نظر دارند از طریق کاهش ۳۰ درصدی رفت و آمد وسایل نقلیه شخصی، نه تنها به بهبود کیفیت هوا کمک کنند بلکه حس برابری میان مردم را افزایش دهند، نرخ فقر را به حداقل برسانند، به رشد اقتصاد کمک کنند و در نهایت، مناطقی با زیست‌پذیری بیشتر به وجود آورند که در آن، شیوه‌های فعال حمل و نقل بر عبور و مرور مردم حاکم خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، حدود ۳۰ درصد سفرهای شهری گلاسکو در مسافت‌هایی کمتر از یک کیلومتر انجام می‌شود و در نتیجه، شهر قابلیت کاهش انتشار گازهای آلاینده از طریق تغییر استراتژی‌های تردد را دارد.

در این راستا، مدیران استراتژی‌های مختلفی را طراحی کرده‌اند و در نظر دارند، تا سال ۲۰۳۰ از طریق پیاده‌سازی آن‌ها به هدف صفر انتشار کربن خود دست یابند. علاوه بر این، برنامه‌ریزان شهر امیدوار هستند به واسطه تغییر گرایش تردد میان مردم، نابرابری حاکم بر شهر را به حداقل برسانند، ضمن این‌که دسترسی تمام ساکنان را به مشاغل امکان‌پذیر کنند، خدمات و آموزش را با کیفیت بهتر در اختیار آنان قرار دهند و در نهایت، ایمنی فراگیر را در بخش حمل و نقل عمومی و زیرساخت‌های دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی فراهم آورند.

بهبود زیرساخت‌های دوچرخه‌سواری

برنامه‌ریزان گلاسکو، استراتژی جدیدی برای رفت و آمد داخل شهر طراحی کرده‌اند که بر اساس آن، قرار است شبکه گسترده‌ای از زیرساخت‌های دوچرخه‌سواری به وجود آید و مناطق از زیست‌پذیری بیشتری برخوردار شود تا در نتیجه، دسترسی عمومی مردم به خدمات ضروری و امکان کاهش مسافت سفرها از طریق پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری فراهم آید.

گزارش‌های حاکی است که تقریباً نیمی از مردم گلاسکو از داشتن وسایل نقلیه شخصی محروم هستند و به همین دلیل، مدیران شهر در نظر دارند استراتژی‌هایی به کار گیرند تا دسترسی به تمام خدمات را از طریق حداکثر ۳۰ دقیقه پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری برای همه امکان‌پذیر کنند.

هزینه لازم برای توسعه زیرساخت‌های جدید بیش از ۴۷۵ میلیون پوند تخمین زده شده است که البته مدیران بزرگ‌ترین شهر اسکاتلند مدعی شده‌اند در صورت پیاده‌سازی طرح، سود حاصل از آن برای بزرگ‌ترین شهر اسکاتلند به بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون پوند خواهد رسید.

کاهش سفر از طریق وسایل حمل و نقل شخصی

آمار منتشر شده از اداره حمل و نقل بریتانیا نشان داده است که در سال ۲۰۲۰، حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مایل سفر در گلاسکو به وسیله خودروهای موتوری انجام شد که این رویداد، تبعات مثبت زیادی برای شهر به ارمغان آورد. در واقع، تردد از طریق خودروهای موتوری به واسطه شیوع بیماری کووید -۱۹ نسبت به سال‌های گذشته، کاهش قابل توجهی را تجربه کرد زیرا مردم به منظور حفظ سلامت خود، سایر شیوه‌های رفت و آمد نظیر دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی را برای عبور و مرور داخل شهری خود برگزیدند.

مدیران گلاسکو برای این‌که وابستگی شهرنشینان را به خودروهای شخصی در دوران پساکرونا نیز کاهش دهند در نظر دارند یک سیستم متروی جدید را راه‌اندازی کنند که هزینه‌ای حدود ۱۶ میلیارد دلار برای آن تخمین زده و پیش‌بینی شده است تکمیل فرآیند، بیش از ۳۵ سال طول بکشد. سیستم متروی جدید، بیشتر در مناطق محروم متمرکز خواهد شد و قرار است از مرکز شهر تا ۱۵ کیلومتر بیرون از آن نیز امتداد یابد تا امکان دسترسی ساکنان فقیر مناطق دورافتاده را نیز افزایش دهد.

همسان‌سازی سیستم شارژ کارت‌های اعتباری وسایل نقلیه عمومی

در حال حاضر، مردم گلاسکو برای سوار شدن بر وسایل نقلیه عمومی مختلف، مجبور هستند کارت‌های اعتباری متفاوت خریداری یا آن‌ها را شارژ کنند که همین امر، منجر به اتلاف وقت زیاد برای آن‌ها و در نتیجه گرایش کمتر به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی شده است. مدیران شهر در نظر دارند این مشکل بزرگ را از طریق همسان‌سازی سیستم شارژ وسایل نقلیه عمومی برطرف کنند به این صورت که هر شهروند با داشتن تنها یک کارت اعتباری بتواند از شیوه‌های متعدد وسایل حمل و نقل عمومی بهره بگیرد.

نبود استفاده زیاد از اسکوترهای برقی

برنامه‌ریزان در بسیاری از شهرهای بریتانیایی طی دو سال گذشته، مردم را به استفاده از اسکوترهای برقی سوق داده‌اند تا نحوه تلفیق وسایل حمل و نقل کوچک را با اکوسیستم تردد مورد ارزیابی قرار دهند با این حال، مدیران گلاسکو در این طرح شرکت نکردند اما از ترویج آن در آینده نزدیک خبر داده‌اند. مدیران شهر به این باور رسیده‌اند که اسکوترهای برقی نیز مانند دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی می‌تواند به بهبود رفت و آمد در شهر کمک کند و مهم‌تر این‌که، ممکن است استفاده از آن به عنوان یک روش سبز تردد، برای مردم جالب‌تر نیز باشد.

کد خبر 556690

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان کشورهای جهان اسکوتر اسکاتلند گلاسگو گلاسکو حمل و نقل عمومي حمل و نقل حمل و نقل پاک مترو دوچرخه دوچرخه سواری پیاده روی بریتانیا تردد خودرو ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا کرونا و حمل و نقل کرونا و حمل و نقل عمومی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وسایل حمل و نقل دوچرخه سواری برنامه ریزان نظر دارند وسایل نقلیه پیاده روی رفت و آمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۶۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی رفع شد

به گزارش‬ خبرگزاری‬ مهر‬ به‬ نقل‬ از‬ روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بین المللی به ایران و تردد داخل مرزهای کشورمان، با همکاری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و پلیس راهور فراجا، بلامانع شد.

این طرح در راستای تحقق اهداف «سند انتظار» دولت سیزدهم در خصوص «اولویت های تحولی حوزه گردشگری» و تأکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر تسهیل ورود مسافران و ‏گردشگران دیگر کشورها با وسایل نقلیه شخصی به ایران، انجام شد و برای به نتیجه رسیدن آن، طی دو سال اخیر اقدامات مؤثری از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با همکاری سایر سازمان های مسئول انجام شده است.

از آنجایی که گردشگری و سفر با استفاده از وسایل نقلیه شخصی موجب کاهش هزینه های سفر، افزایش سرعت تردد، افزایش تعداد گردشگران و همچنین رونق کسب و کار تمامی صنوف و اقشاری که در مسیرهای گردشگری فعالیت دارند می شود، طرح روان سازی و تسهیل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه شخصی مسافران و گردشگران خارجی به کشور از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ارائه و پیگیری شده است.

سفر زمینی با وسایل نقلیه شخصی یکی از عناصر مورد علاقه و انگیزه های گردشگران دنیاست. این نوع سفر در سال های اخیر طرفداران بیشتری در جهان پیدا کرده است. از این رو، تسهیل تردد بین المللی وسایل نقلیه مسافران و گردشگران خارجی می تواند به رشد گردشگری ورودی و افزایش سهم آن در شاخص های اشتغال زایی و اقتصادی به ویژه تولید ناخالص داخلی کشور موثر عمل کند.

این مشکل، سالیان متمادی موجب نارضایتی گردشگران شده بود که خوشبختانه پس از پیگیری ها و هماهنگی های کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با مقامات و مدیران دستگاه های ذیربط در کشور با تأیید معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، موضوع بلامانع بودن ورود وسایل نقلیه با پلاک بین ‏المللی به کشور، در فروردین ماه ۱۴۰۳ توسط رئیس پلیس راهور فراجا به تمامی واحدهای ذیربط ابلاغ و به اجرا گذاشته شد.

در پی اجرای این طرح، زین پس بر اساس کنوانسیون ‏های بین ‏المللی و قانون الحاق ایران به‏ کنوانسیون عبور و مرور جاده‏ای (۱۹۶۸ وین)، ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بین المللی به ایران و تردد داخل مرزهای کشورمان، بلامانع است و فقط خودروهایی‏ که بدون پلاک بین‏ المللی قصد ورود به‏ کشور را دارند ملزم به نصب فوری پلاک گذر موقت در تمامی مبادی ورودی به کشور، خواهند بود.

کد خبر 6092871 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • خودروهای برقی خطرناکند؟
  • خودروهای برقی به سرنشینان دیگر خودروها آسیب می‌رسانند
  • ثبت چهار میلیون و ۲۸۲ هزار تردد بین استانی در فروردین امسال
  • رفع مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی
  • حل مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران
  • شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران
  • کنترل ۲۱۵۰ دستگاه ناوگان عمومی در محور‌های مازندران
  • مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی رفع شد
  • ثبت بیش از ۴۹ میلیون تردد در ورودی و خروجی‌ های آذربایجان ‌غربی
  • ثبت بیش از ۴۹ میلیون تردد خودرو در ورودی و خروجی‌های آذربایجان‌غربی