Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محسن شریفی در پنجاه و پنجمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و روسای پژوهشگاه‌های سراسر کشور که صبح امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد گفت: ۸۰ پایگاه نمایه تقریبا معتبر شناسایی شده و نشریات علمی باید این موارد را مطالعه کنند تا در اسکوپوس و وب آو ساینس فعالیت داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به برنامه وزارت علوم در زمینه بین‌المللی شدن و حضور در نمایه‌های معتبر گفت:در این راستا کارگروه برنامه‌ریزی برای نمایه‌سازی نشریات علمی داخلی  در پایگاه‌های معتبر بین‌المللی تشکیل شده است. همچنین کتابچه راهنمای نمابه‌سازی تدوین شده است. برگزاری کارگاه‌های تخصصی نمایه‌سازی نشریات علمی و ارزیابی نشریات انگلیسی زبان و فارسی برای شناسایی نشریات مستعد برای نمایه‌سازی از جمله برنامه‌های دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم به شمار می‌رود.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم  گفت: برای بین‌المللی شدن و حضور در نمایه‌های معتبر مشوق‌هایی در نظر گرفته‌ایم که از جمله آن می‌توان به تدوین شیوه‌نامه حمایتی نشریات علمی دارای نمایه بین‌المللی معتبر، پرداخت مالی به نشریات نمایه شده اشاره کرد. اخیرا مبلغ ۳.۸ میلیارد تومان به نشریات نمایه شده با رتبه الف پرداخت شده است. از طرفی نامه وزیر علوم برای پایه تشویقی سردبیران و مدیران مسئول ابلاغ شده و دستورالعمل اعطای پایه تشویقی به سردبیران و مدیران مسئول برای تصویب در هیئت امنا ابلاغ شده است.

وی افزود: بخش عمده تحقیقات دانشگاهی مبتنی بر تحصیلات تکمیلی است، پایان‌نامه‌ها زیر معاونت آموزشی است اما معاونان پژوهشی باید کمک کنند تا تحقیقات دانشگاهی به سمت حل نیازهای کشور باشد. 

وی‌ خاطرنشان کرد: منشور و موارین اخلاق در پژوهش در گذشته ابلاغ شده است و معاونان پژوهشی باید در راستای اطلاع‌رسانی مفاد این منشور اقدامات لازم را داشته باشند. همچنین نشریات نامعتبر نیز توسط وزارت علوم اعلام شده و معاونان باید اطلاع‌رسانی لازم در این زمینه را داشته باشند. 

وی درباره تقویت جایگاه واحدهای پژوهشی در نظام علم و فناوری گفت: واحدهای پژوهشی شامل پژوهشگاه‌های ملی، وابسته به دانشگاه، وابسته به دستگاه‌های اجرایی و وابسته به بخش خصوصی است. در این راستا واحدهای پژوهشی باید ماموریت مشخص و متفاوت از دانشگاه‌ها با رویکرد حل مسئله و رایج در حوزه تخصصی داشته باشند. همچنین عملکرد و ارزیابی سازمانی و نظام ارتقای هیئت علمی متفاوت و متناسب با ماموریت نیز مورد پایش قرار گیرد.تقویت ارتباط بین پژوهشگاه و دانشگاه و نیروی انسانی و نظام پژوهشگری و تفکر گروهی در اجرای پروژه‌ها از جمله دیگر برنامه‌های وزارت علوم در این حوزه به‌شمار می‌رود.

شریفی درباره برنامه وزارت علوم درباره توسعه شبکه‌ها و دوره‌های پژوهشی گفت: توسعه هسته های پژوهشی به‌ویژه در دانشگاه‌ها به صورت بین دانشکده‌ای و بین گروهی، شناسایی قطب‌های علمی با رویکرد تقویت کارگروهی، تقویت دوره‌های پسادکتری و دستیار پژوهشی به‌عنوان بخشی از نیروی مورد نیاز پژوهش در کنار هیئت علمی و توسعه دوره دکترای پژوهش محور با اولویت در مراکز پژوهشی از جمله برنامه‌های ما در زمینه توسعه شبکه‌ها و دوره پژوهشی است.

جزئیات منابع اعتباری اختصاص یافته برای تقویت شاعا

عبدالساده نیسی در ادامه این برنامه اظهار کرد: شبکه‌سازی و دیپلماسی علمی در سطح بین‌المللی ازجمله برنامه دفتر حمایت و پشتیبانی است. تمامی محققان کشور برای تحقیقات به آزمایشگاه ‌و تجهیزات نیاز دارند. از دانشگاه‌ها خواسته شده این اطلاعات خود را در سامانه شاعاثبت کنند. 

وی افزود: منابع اعتباری اختصاص یافته برای تقویت شاعا بر اساس تبصره ۴ در سال ۹۸، ۵۸۵۹ میلیارد ریال (۴۰ میلیون یورو) و بر اساس تبصره ۴ در سال ۹۹، ۲۳۷۰ میلیارد ریال ( ۳۰ میلیون یورو مشترک با وزارت بهداشت)  بوده است.

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم  گفت: تعداد آزمایشگاه‌های شاعا ۱۰ هزار و ۹۱‌ مورد است که ۷۱ هزار و ۶۰۱  تجهیزات در آن به ثبت‌ رسیده است. ۳۵۹۸ خدمات و ۵۱۵۰ نفر کاربر آزمایشگاهی در شاعا ثبت شده است.
به گفته وی، ما موظف نیستیم آزمایشگاه بنا کنیم اما به آزمایشگاه‌ها کمک خواهیم کرد.

انتهای پیام/

نیوشا یعقوبی کد خبر: 1130521 برچسب‌ها وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری داشته باشند نشریات علمی دانشگاه ها بین المللی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۷۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، لبناخمیس مهدی رئیس هیئت عالی رتبه وزارت علوم کشور عراق و هیئت همراه به منظور گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی، برپایی تورهای مشترک فناوری و برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی‌های فناورانه ایران در کشور عراق از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و واحدهای فناور آن بازدید کردند.

در این جلسه حسن زمانیان به سابقه همکاری‌های فرهنگی و علمی دو کشور اشاره و گفت: وجود اشتراکات مذهبی، تاریخی، فرهنگی و علمی دو کشور ایجاب می‌کند که گسترش همکاری و تعامل در زمینه‌های مختلف علمی افزایش یابد.

معاون وزیرعلوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به تحصیل دانشجویان دکترای پژوهشی دارای طرح پژوهشی تقاضا محور بیان داشت: این سازمان آمادگی خود را جهت پذیرش دانشجوی دکترای پژوهش محور از کشور عراق اعلام می‌دارد.

در ادامه لبنا خمیس مهدی گفت: سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با فضای بزرگ، پژوهشکده‌های نوین و دانشمندان گرانقدر، نقشی بزرگ در گسترش و رشد علمی ایفا کرده است. امیدواریم بتوانیم با گسترش روابط با چنین سازمانی، از تجربیات آن در کشور عراق استفاده کنیم و دانشجویان و استادان ما با حضور در این مرکز با نوین ترین دستاوردهای علمی آشنا شوند.

رئیس هیئت عالی رتبه وزارت علوم عراق ضمن بیان امتیازات ویژه سفر خود به ایران اظهار داشت: به لطف الهی، امروز دیداری بسیار ارزشمند و مفید به همراه هیئت وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران داشتیم و برای اولین بار است که چنین مرکز بزرگ علمی و پژوهشی را مشاهده می‌کنم و دیدگاه جدیدتری نسبت به ایران پیدا کردم.

وی با اشاره به توانمندی‌های سازمان با وجود ۹ پژوهشکده بیان داشت: سازمان با دستاوردهای گوناگون و فعالیت‌های علمی گسترده توانسته است در منطقه تعاملات خوبی را ایجاد کند و کشور عراق نیز تمایل دارد در زمینه‌های تحقیقاتی و طرح‌های کلان به ثمر رسیده همکاری و مشارکت داشته باشد.

لبنا خمیس مهدی گفت: پارک علم و فناوری عراق در سال گذشته افتتاح شده است و می‌توان از تور فناوری و برپایی نمایشگاه توانمندی شرکت‌های ایرانی جهت تعاملات علمی و فناورانه بین پارک علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و عراق استفاده کرد.

در پایان این دیدار معاون پژوهش و توسعه وزرت علوم عراق و هیئت همراه از پژوهشکده برق و فناوری اطلاعات، مهندسی پزشکی، آزمایشگاه‌های تخصصی بانک‌های سویه‌های خون، سایت ماهواره و چند واحد فناور سازمان که در زمینه‌های تجهیزات پزشکی و قطعات هوایی فعالیت داشتند، بازدید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد