Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@07:08:43 GMT

پوست و پروستات شایع‌ترین سرطان‌ در مردان همدان

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۸۱۰۸

پوست و پروستات شایع‌ترین سرطان‌ در مردان همدان

فاطمه ترکمان‌اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان، با اشاره به هفته ملی سلامت مردان ایرانی با شعار «مشارکت مردان، واکسیناسیون حداکثری (کرونا)، محافظت جمعی» بر اهمیت شیوه زندگی سالم و انجام واکسیناسیون به موقع با توجه به شرایط بیماری کرونا در این قشر تأکید کرد.

 وی شایع‌ترین بیماری‌های سرطان ایران و جهان را نام برد و گفت: متاسفانه سرطان دومین عامل مرگ در جهان به شمار می‌رود و شایعترین آنها در مردان ایران پروستات، معده، پوست، کولورکتال و مثانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه شایعترین سرطان‌ها در مردان استان همدان به ترتیب پوست، پروستات، معده، مثانه و روده بزرگ است افزود: در سال ۱۳۹۷، ۲ هزار و ۷۴۶ مورد جدید ابتلا به سرطان در استان همدان ثبت شده که ۵۴ موارد در مردان و ۴۶ درصد در زنان بوده است.

وی با بیان اینکه در سال ۲۰۱۸ حدود ۶.۹ میلیون مرگ یا یک مرگ از هر ۶ مرگ در جهان به علت سرطان بوده است خاطرنشان کرد: سرطان ریه، پروستات، کلورکتال، معده و کبد شایع‌ترین سرطانها در مردان در دنیا است.

ترکمان اسدی با تاکید به اینکه بین ۳۰ تا ۵۰ درصد مرگ‌های ناشی از سرطان، با تغییر یا اجتناب از عوامل خطر سرطان‌ها قابل پیشگیری است افزود: حفظ وزن طبیعی، رژیم غذایی سالم سرشار از میوه و سبزی، ورزش منظم و اجتناب از مصرف تنباکو شامل سیگار و تنباکو بدون دود از عوامل پیشگیری از بروز سرطانهای مختلف به شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه رژیم غذایی ناسالم یک عامل خطر جهانی برای سلامتی به شمار می‌رود گفت: افزایش تولید غذاهای فرآوری شده، توسعه سریع شهرنشینی و تغییر شیوه زندگی منجر به تغییر در الگوی رژیم غذایی شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان یادآور شد: مصرف مواد غذایی با انرژی زیاد، چربی، شکر و نمک افزایش یافته و افراد زیادی مقدار کافی میوه، سبزی و سایر منابع فیبر غذایی مانند غلات دانه کامل دریافت نمی‌کنند و این تغییرات منجر به افزایش بروز بیماری‌های مزمن نظیر انواع سرطان شده است.

وی بیان کرد: اضافه وزن و چاقی که با میزان بیشتر چربی در بدن همراه است، موجب افزایش خطر سرطان‌های دهان، حلق و حنجره، مری، معده، پانکراس، کیسه صفرا، کبد، کلورکتال، پروستات و کلیه می‌شود و بنابراین کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن و چاقی و حفظ یک وزن طبیعی در پیشگیری از سرطان نقش مهمی دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی دارای انرژی و کالری زیاد مانند انواع فست فودها با ازدیاد وزن، خطر سرطان را افزایش می‌دهند گفت: گوشت قرمز فاقد فیبر و دیگر مواد مغذی ضد سرطان است و اغلب میزان بالایی از چربی اشباع شده دارد. 

وی با تاکید به اینکه مصرف زیاد گوشت قرمز با افزایش خطر سرطان کولورکتال همراه است افزود: با کاهش مصرف گوشت قرمز می‌توان خطر ابتلا به سرطان را کاهش داد و از سوی دیگر، کباب کردن گوشت روی زغال یا سوزاندن آن موجب ایجاد مواد سرطانزا در آن می‌شود، بنابراین استفاده از روشهای سالم پخت گوشت توصیه می‌شود و اگر هم گوشت به روش کبابی آماده می‌شود، از حرارت زیاد اجتناب شود. 

ترکمان اسدی با بیان اینکه گوشت‌های فرآوری شده، نمک سود و دودی مانند سوسیس و کالباس با افزایش خطر سرطان روده بزرگ، راست روده و معده همراه ماست تصریح کرد: این اثر به واسطه ترکیبات نیتریت است که به این محصولات اضافه می‌شود و گوشت‌های نمک‌سود و دودی نیز خطر سرطان معده را افزایش می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه چربی‌های اشباع و ترانس برای سلامتی مضر هستند و خطر بروز سرطان را بیشتر می‌کنند عنوان کرد: چربی‌های اشباع به طور عمده در محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز و روغن‌های جامد یافت می‌شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: استفاده از گوشت در مقادیر متعادل و از نوع کم چربی، همچنین مصرف لبنیات کم چرب و استفاده از روغن مایع و کاهش میزان مصرف چربی‌های اشباع به کاهش خطر بروز بیماری‌های مزمن نظیر سرطان کمک می‌کند. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان فعالیت بدنی را در پیشگیری از بیماری‌ها موثر دانست و افزود: کم تحرکی از عوامل خطر بیماری‌های مزمن و مرگ در جهان است و موجب افزایش خطر سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد می‌شود و برآورد می‌شود که در صورت افزایش فعالیت بدنی، سالانه از ۴ تا ۵ میلیون مرگ جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه طبق برآورد از هر ۴ فرد بزرگسال، یک نفر فعالیت بدنی کافی ندارند گفت: فعالیت بدنی کافی، بروز سرطانهای مثانه، کولون، مری، معده و کلیه را در افراد بزرگسال کاهش می‌دهد و برای افراد بهبود یافته از سرطان، فعالیت بدنی میزان مرگ ناشی از تمام علت‌ها را کاهش می‌دهد و خطر عود مجدد سرطان را نیز کم می‌کند.

ترکمان اسدی با بیان اینکه دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۴ هزار ماده شیمیایی است که بیش از ۴۰ نوع آنها، مواد محرک یا سمی و سرطان‌زا هستند عنوان کرد: مصرف دخانیات منجر به افزایش خطر بسیاری از بیماری‌ها نظیر بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی، پوکی استخوان، دیابت و افزایش خطر بروز بسیاری از سرطان‌ها مانند سرطان‌های سر و گردن، ریه، معده، مری، روده، مثانه، کلیه، خون می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه از هر ۱۰ فرد مبتلا به سرطان ریه، ۹ نفر دخانیات مصرف می‌کرده‌اند گفت: قلیان نیز ۴۰۰ ماده سمی و سرطانزا دارد و تنباکوهای میوه‌ای علاوه بر این ۴۰۰ نوع سم، مواد مضرتری نیز دارند که از پوست میوه تخمیر شده با مواد افزودنی تهیه می‌شوند و می‌توانند باعث آلرژی، آسم و حساسیت شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه هر وعده قلیان معادل ۱۰۰– ۵۰ نخ سیگار است خاطرنشان کرد: افراد غیر سیگاری که در معرض دود سیگار اطرافیان خود هستند، در معرض افزایش خطر و ابتلا به همان بیماریهای افراد سیگاری قرار دارند و یک مرگ از هر ۱۰ مرگ ناشی از مصرف دخانیات در افراد در معرض دود سیگار اتفاق می‌افتد.

انتهای پیام/۸۹۰۲۶/

منبع: فارس

کلیدواژه: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان شایع ترین سرطان ها هفته سلامت مردان ایرانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزایش خطر سرطان ترکمان اسدی فعالیت بدنی گوشت قرمز بیماری ها سرطان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۸۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان

به گزارش خبرآنلاین ،نیازهای غذایی منحصربه‌فرد هر شخص ممکن است به میزان مصرف فعلی رژیم غذایی، سطح فعالیت، سطح استرس، ژنتیک و سابقه خانوادگی، محل زندگی و در دسترس بودن غذا بستگی داشته باشد.

ایسنا در خبری نوشت:علاوه بر این، متغیرهایی مانند مصرف الکل، مصرف کافئین و حتی سفر نیز می‌توانند در این مسئله نقش داشته باشند. به عنوان مثال، کسانی که الکل بیش از حد مصرف می‌کنند، در معرض خطر کمبود ویتامین B هستند.در ادامه تعدادی از ویتامین‌ها و مکمل‌هایی که برای سلامت مردان ضروری و ارزشمند هستند، معرفی شده‌اند:

ویتامین D

ویتامین D می‌تواند سطح تستوسترون سالم را در مردان افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D عاملی برای کاهش تستوسترون است و تستوسترون پایین باعث می‌شود مردان مستعد ابتلا به انواع مشکلات سلامتی مانند کمبود خواب، کاهش انرژی و متابولیسم یا اختلالات جنسی شوند؛ در نتیجه دریافت ویتامین D بخش مهمی از سلامت مردان است.

ویتامین D هم‌چنین نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان با افزایش جذب کلسیم دارد. علاوه بر این، ویتامین D با عملکرد خوب سیستم ایمنی مرتبط است. با این حال، بسیاری از مردان به دلیل کمتر قرار گرفتن در معرض آفتاب کافی در روز یا خوردن غذاهای غنی از ویتامین D، دچار کمبود ویتامین D هستند، بنابراین مصرف مکمل می‌تواند مفید باشد.

منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی است که برای بسیاری از عملکردهای مهم بدن، از جمله: ریکاوری عضلات، سنتز پروتئین، عملکرد اعصاب و موارد دیگر ضروری است. منیزیم در دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، بادام هندی، لوبیا سیاه، موز و اسفناج یافت می‌شود.

هم‌چنین مصرف مکمل منیزیم نیز مفید است. طبق تحقیقات، مکمل‌های منیزیم می‌توانند سطح تستوسترون خون در مردان را بهبود ببخشد و سلامت عضلانی را افزایش دهد. مقدار توصیه شده مصرف منیزیم در مردان ۴۰۰ تا ۴۲۰ میلی گرم در روز (هم از رژیم غذایی و هم از مکمل) است.

امگا ۳

امگا ۳ اسیدهای چرب اشباع‌نشده چندگانه هستند که فواید متعددی برای سلامتی دارند. امگا ۳ به سلامت قلبی عروقی، سلامت مفاصل و سلامت مغز در مردان کمک می‌کند. امگا ۳ در ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی به طور فراوان یافت می‌شود و در غذاهایی مانند دانه کتان، دانه چیا و گردو نیز به مقدار زیاد وجود دارد. اگر امگا ۳ کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کنید، می‌توانید از طریق مصرف مکمل امگا ۳، این کمبود را جبران کنید.

ویتامین‌های گروه B

ویتامین‌های B نقش اساسی در فرآیند تبدیل غذا به انرژی دارند. ویتامین‌های B شامل تیامین (B ۱)، ریبوفلاوین (B ۲)، نیاسین (B ۳)، اسید پانتوتنیک (B ۵)، B ۶ (پیریدوکسین)، بیوتین (B ۷)، فولات (B ۹) و B ۱۲ است. این ویتامین‌ها هم‌چنین با تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی، که برای عملکرد مغز و تنظیم خلق و خوی ضروری هستند، به داشتن یک سیستم عصبی سالم کمک می‌کنند. علاوه بر این، ویتامین‌های B ۶ و B ۱۲ برای سلامت قلب و عروق بسیار مهم هستند، زیرا به تنظیم سطح هموسیستئین و تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کنند.

برخی از عوامل سبک زندگی می‌توانند بر سطوح ویتامین B در بدن تأثیر بگذارند. مصرف الکل می‌تواند جذب چندین ویتامین B را مهار کند. افزایش سطح استرس می‌تواند برخی از ویتامین‌های B، به ویژه ویتامین B ۶ را کاهش دهد. از سوی دیگر، رژیم‌های غذایی با مقادیر کم ویتامین B می‌تواند منجر به افزایش سطح استرس و خلق و خوی ضعیف شود.

برای دریافت ویتامین B کافی، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و غنی از منابع ویتامین B یک گام کلیدی است. مصرف مکمل‌های B کمپلکس که حاوی تمام ویتامین‌های گروه B است را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

زینک (فلز روی)

روی یا زینک چندین مزیت مهم برای سلامت مردان دارد. این ماده معدنی نقش مهمی در عملکرد مناسب سیستم تولید مثل مردان، از جمله تولید اسپرم، سلامت پروستات و سنتز تستوسترون ایفا می‌کند.سطح کافی روی برای حفظ سطح تستوسترون سالم، که در میل جنسی و رشد عضلات نقش دارد، بسیار مهم است. روی هم‌چنین برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی، کمک به فعال کردن آنزیم‌های دخیل در پاسخ ایمنی و ارتقای سلامت کلی مفید است.

غذاهای غنی از روی عبارتند از: گوشت گاو، آجیل، دانه‌ها، لبنیات و تخم مرغ. مردان در صورت مصرف مکمل روی، مراقب باشند که میزان مصرف آن‌ها بیش از ۴۰ میلی گرم در روز نباشد؛ زیرا مصرف بیش از حد روی می‌تواند باعث کمبود مس شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901015

دیگر خبرها

  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • چگونه گوشت و پوست میلیون‌ها کروکودیل در کارخانه فرآوری می‌شود؟ (فیلم)
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • با مصرف این میوه جوان شوید