Web Analytics Made Easy - Statcounter

لباس‌های ساخته شده از گیاه گزنه، پارچه‌هایی از جنس فلس ماهی، کفش‌هایی از برگ موز و آناناس دنیای مد را از کارخانه ها به محیط های طبیعی کشانده است.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، استفاده از مواد طبیعی در دنیای مد راه حل قطعی برای مشکلات و تولید بیش از حد ضایعات در صنعت مد و لباس نیست اما گامی ضروری در توسعه فناوری‌های پاک تر به شمار می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت "بناناتکس" که شعبه اصلی آن در فیلیپین قرار دارد، از برگ درختان موز برای تولید کیف، تی شرت و کفش برای شرکت "H&M" استفاده می کند.

"هانس شوئنگر" مدیر عامل شرکت "بناناتکس" در کنفراس "پریمیر ویژن" گفت: با تکنولوژی های ما احتمالا می‌توانید محصول نهایی را بخورید".

کنفرانس "پریمیر ویژن" پاریس جایی برای دور همی متخصصان صنعت مد و فشن است. در این همایش متخصصان صنعت مد دور هم جمع می شوند با دریابند که استفاده از کدام پارچه در فصل آتی بر بازار غلبه خواهد کرد.

شوئنگر گفت: "ما در روش جدید خود بخشی از گیاهان جنگلی را برداشت می‌کنیم. بنابرانی در مواد اولیه ما از هیچ گونه مواد شیمیایی، آفت کش و حتی آب (شهری- کشاورزی) استفاده نشده است".

شرکت برزیلی "نوا کائرو" نیز با استفاده از فلس‌های دور ریخته شده ماهی غول پیکر "پیراروکو" و گیاه استوایی "گوش فیل" محصولاتی مانند چرمی را تولید می کند.

شرکت "آناناس آنام" نیز کفش‌های نایک ساخته شده از برگ‌های آناناس را تولید کرده است.

این محصولات تقریبا خاص محسوب می‌شوند اما برخی از شرکت‌ها مصمم هستند که آنها را وارد جریان اصلی بازار کنند.

درخت موز- شرکت "بناناتکس" که شعبه اصلی آن در فیلیپین قرار دارد، از برگ درختان موز برای تولید کیف، تی شرت و کفش برای شرکت "H&M" استفاده می کند/ عکس تزئینی است

 

شرکت اسپانیایی "پیراتکس" نیز محصولات متعدی را ارائه می‌دهد که از بازیافت ضایعات تولید ذرت، نیشکر یا الیاف جلبک دریایی ایسلندی، بامبوی چینی یا چوب اتریشی ساخته  می‌شوند.

"پیلار تخادا لوپژ" سخنگوی کمپانی "پراتکس" در این باره گفت: "مسئله جایگزینی پنبه با محصول دیگر نیست بلکه پیدا کردن جایگزین‌های متنوعی است تا اطمینان یابیم از هیچ چیزی بیش از حد استفاده نخواهد شد".

یکی از گیاهانی که در صنعت مد بیش از حد مورد توجه قرار گرفته است گیاهی از خانواده "گزنه" است. از گزنه می‌توان برای تولید پارچه ای ابریشم مانند با طول عمر بالا در لباس های روزمره و لوکس استفاده کرد.

استفاده از این مواد در صنعت مد نشان می‌دهد که این فناوری‌ها چندان جدید نیستند.

لوپز در این باره گفت: "گزنه قرن‌هاست که برای تولید پوشاک استفاده می‌شود اما ما تا حد زیادی این مسئله را فراموش کرده ایم".

وی افزود: بخشی از کار ما معرفی جدید این ایده هایی است که از دست رفته اند.

برخی نیز در باره اتکا بیش از حد مواد جدید در صنعت مد برای حرکت به سمت تعادل در استفاده از مواد اولیه هشدار می‌دهند.

شرکت "نوا کائرو" با برگ های گیاه استوایی به نام "گوش فیل" محصولات شبیه چرم تولید می‌کند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

"ویکتور ساتو" از شرکت "گودز گودز" که به عنوان یک شرکت رسانه ای متخصص در حوزه فشن و مد کار می‌کند، گفت: "اگر همچنان به تولید همان مقدار همیشگی لباس ادامه دهیم مواد جایگزین هیچ فایده ای برای بهبود محیط زیست و کاهش ضایعات زیست محیطی صنعت مد نخواهند داشت".

وی گفت استفاده از گیاهان و مواد اولیه تازه می‌تواند به تخریب بیشتر جنگل ها منجر شده و راه را برای نابودی بیشتر گیاهانی که ماده اولیه مد روز تبدیل می‌شوند، باز کند.

به همین دلیل شرکت هایی مانند "بناناتکس" از تنها محصولات کشاورزی کاملا طبیعی استفاده می‌کنند. آنها به سراغ محصولات مزرعه ای و باغی نمی روند.

شوئنگر در این باره گفت: در پروژه‌های ما احیای جنگل، راه های مناسب احیای خاک و کار آفرینی برای محلیان در نظر گرفته شده است.

کفش، کیف و تی‌شرت شرکت "بناناتکس" از ماده اولیه برگ درخت موز فیلیپینی "آباچا" (آباکا) ساخته شده است/ عکس: خبرگزاری فرانسه

وی افزود: یک حد طبیعی برای تولید ما وجود دارد و ما از آن فراتر نخواهیم رفت.

شرکت اسپانیایی "پیراتکس" نیز بر مشارکت کشاورزان و زنجیره تامین فوق پیچیده تاکید دارد.

ساتو" از شرکت "گودز گودز" به عنوان یک متخصص در حوزه فشن و تامین مواد اولیه می‌گوید: به تحقیقات بیشتر در حوزه دوام کالاهای بیولوژیکی نیاز است زیرا بزرگترین آسیب زیست محیطی محصولات مد، مربوط به فرسودگی آنها است.

او گفت: اگر این محصول تنها 6 ما عمر کند، اثرات زیست محیطی زیادی را به بار می‌آورند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: برای تولید مواد اولیه صنعت مد بیش از حد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۰۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود

بتول دانش شهرکی گفت: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه‌های سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستان‌های ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش‌های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می‌تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مشکُران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت:وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه‌های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود