Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، کتاب توسعه اقتصادی شاهرود نوشته سید محمد موسوی شاهرودی (نجفی) دانشیار دانشگاه صنعتی این شهر در ۴۷۴ صفحه توسط انتشارات نوروزی گرگان منتشر شده است.

این کتاب که نویسنده آن را  به مردم دیار شاهوار، شاهرود تقدیم کرده، برای توسعه بخش های اقتصادی، صنعتی و گردشگری این شهرستان، الگوهای ریاضی تعیین، مشخص، معرفی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدل ریاضی (AHP) فرایند تحلیلی سلسله مراتبی (Analytical Hierarchy Process)، ابزاری ریاضی برای حل مساله‌هاست که اوایل سال ۲۰۰۰ میلادی دربین محققان حوزه مدیریت مورد توجه قرار گرفت.

 روش (AHP) در حقیقت ساختار حل مسائل به صورت تحلیلی به شمار می رود و یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های موجود در زمینه علوم مدیریت و تحقیقات عملیاتی است.

بخش اول این کتاب در ۱۰ فصل برای توسعه کشاورزی شاهرود بررسی و تحقیق شده است که شامل مطالعه و بررسی چهارچوب تئوری، دیدگاه ها، الگوهای توسعه کشاورزی، وابستگی انسان به کشاورزی، برنامه ریزی توسعه کشاورزی، نقش توسعه کشاورزی در توسعه اقتصادی ایران، مشکلات و راه حل های توسعه کشاورزی ایران، شاهرود در آیینه آمار، نتایج نظرات خبرگان کشاورزی درباره توسعه کشاورزی شاهرود و در آخر نظرسنجی از خبرگان است. 

در بخش دوم، توسعه اقتصادی شاهرود در هفت فصل به بخش صنعت و در قسمت سوم نیز مباحث مهم گردشگری این شهر در چهار فصل جداگانه از دیدگاه علمی و ریاضی مورد پژوهش و تحقیق مولف قرار گرفته است.

بخش هایی از کتاب

تولیدات داخلی شهرستان شاهرود به دلیل ظرفیت و موقعیت های متنوع آب و هوایی و به اصطلاح قاره کوچک بودن برای توسعه کشاورزی نیاز به توجه بیشتر دارد.

از نظر جغرافیایی قسمت جنوبی در مجاورت کویر واقع شده، آب و هوای نسبتا گرم و خشک دارد، قسمت مرکزی و نواحی شرقی معتدل و نواحی شمالی کوهستانی، سرد و خشک است و به همین خاطر تنوع تولید میوه بسیار زیاد است.

 سیب، گیلاس، زردآلو، سیب زمینی و پیاز، انگور، خرما، پسته بخشی از تولیدات باغی و زراعی این منطقه به شمار می رود.

شاهرود از لحاظ تولیدات کشاورزی مقام اول استان سمنان و در کشور جزو ۱۹ قطب کشاورزی است.

شاهرود به رغم وجود معادن مانندکرومیت، ذغال سنگ، سیلیس، دولومیت، فلدسپات، پتاس، مس، سرب، روی، بوکسیت، فسفات، گچ و خاک های صنعتی و کارخانه های قند و سیمان بیشتر یک منطقه کشاورزی و دامپروری است.

از این رو در این کتاب به سوال های جایگاه بخش کشاورزی در توسعه اقتصادی شهرستان و راهکارهای علمی توسعه بخش کشاورزی پرداخته شده است.

قدرت اقتصادی و همچنین سطح زندگی ملت ها امروزه از نظر مادی وابسته به ظرفیت صنعتی و نوع تکنولوژی است که مورد استفاده قرار می دهند.

از امتیازات ویژه شاهرود به تنوع مواد معدنی به واسطه موقعیت جغرافیایی خاص آن  اشاره می شود.

همچنین به رغم وجود معادن و شهرک صنعتی و استقرار واحدهای تولیدی هنوز حرکت جدی به سمت صنعتی شدن این شهرستان صورت نگرفته است .

در این تحقیق مکتوب به وسیله مدل ریاضی (AHP) توسعه صنعتی شاهرود را اولویت بندی و برنامه ریزی کردیم.

بخش سوم کتاب و پرداختن به موضوع گردشگری شاهرود

طبق تعریف برخی منابع، گردشگر افرادی هستند که مدت سفرشان کمتر از ۲۴ ساعت و بیشتر از یکسال نباشد.

بیشتر گردشگران بیش از هر چیز به آب و هوا، فرهنگ یا طبیعت مقصد خود علاقه‌مند هستند.

توریسم نیز مانند دیگر فعالیت های اقتصادی زمانی پدید می آید که عناصر ضروری درکنار هم قرار می گیرند سه عنصر مهم در این زمینه عبارتند از ؛ در آمد متغیر، یعنی پولی که صرف خرید لوازم غیر ضروری شود، دوم وقت که صرف خرید گردد و سوم سازمان دهی در غالب مسکن، تسهیلات و وسایل نقلیه است.

همچنین سلامت جسمانی، تمایل به سفر کردن و توجه به این موضوع که در برخی کشورها محدودیت هایی برای سفر وجود داشته یا دارد به خصوص در سفر به خارج از کشور از نکات مهم و قابل توجه است.

 درباره نویسنده

سید محمد موسوی شاهرودی (نجفی) نماینده دوره چهارم مردم شهرستان های شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی است که ۳۰سال اقتصاد، مدیریت، بازاریابی و استراتژیک، MBA، مهندسی اقتصاد و از این دست مباحث علمی را در دانشگاه تدریس کرده است. او فرزند آیت الله حاج سید عباس موسوی شاهرودی امام جماعت مسجد صاحب الزمان(عج) شهر شاهرود است. وی در سال۱۳۲۷ متولد شد، بیش از ۳۹ جلد کتاب در زمینه های مدیریت، اقتصاد، بازاریابی و مهندسی اقتصاد و مقالات متعدد در این حوزه منتشر کرده است.

 موسوی تحصیلات تکمیلی مقطع دکترای خود در ۲ رشته را به مدت پنج سال درآمریکا به سرانجام رساند و سه سال معاون مالی و اداری سفارت ایران در چین بود.

برچسب‌ها شاهرود کتاب کتابخوانی فرهنگ کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شاهرود کتاب کتابخوانی شاهرود کتاب کتابخوانی فرهنگ کتابخوانی توسعه اقتصادی توسعه کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۰۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!

وزیر ارتباطات از فراهم شدن امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت خبر داد.

وزیر ارتباطات درباره ارتباطات تصویری از طریق شبکه LTE بدون نیاز به اینترنت گفت: ما در سال ۱۴۰۱ در کمیسیون تنظیم مقررات، شرایط، ضوابط و تعرفه‌های VOLTE را تصویب کردیم. اما به دلیل تحریم‌ها، این قابلیت روی گوشی‌های خارجی در بازار کشور فعال نشده بود.

اما گوشی‌هایی که در داخل تولید می‌شوند، به این مجوز‌ها نیاز ندارند و می‌توانند این قابلیت را که روی شبکه فعال شده، به مردم ارایه کنند. تعرفه VOLTE در حد تعرفه صوت است. اما از آنجا که یک پهنای باند اختصاصی از طریق شبکه اپراتور بین دو طرف تخصیص داده می‌شود، کیفیت ارتباط تصویری بالا خواهد بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اتریوم و کاردانو چه تفاوتی دارند؟
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • (ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!
  • سرور ابری و آشنایی با ویژگی های آن
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار