Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- الهه کفایتی: در ادامه به معرفی چند نمونه ازامکانات تفریحی داخل پارک شهر تهران می پردازیم.

موزه صلح تهران

یکی از بخش‌های دیدنی و فرهنگی پارک شهر، موزه صلح است که در سال ۱۳۸۶ برای‌ ترویج فرهنگ و آداب صلح و به‌عنوان یکی از موزه‌های وابسته به موزه‌های بین‌المللی صلح، تأسیس شد.

در این موزه انواع ابزارآلات جنگی از قبیل ماسک‌های حفاظت از گازهای شیمیایی، سلاح‌های شیمیایی مانند بمب‌های خوشه‌ای و مین وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف اصلی این موزه نشان دادن عواقب ناگوار جنگ با صدمات و خسارات وارد شده بر انسان‌ها و محیط‌زیست است و به گونه‌ای برجسته به اجرای برنامه‌های آموزشی و فرهنگسازی می‌پردازد.

باغ پرندگان پارک شهر

باغ پرندگان یکی دیگر از اماکن دیدنی و تفریحی پارک‌شهر است که مساحتی در حدود ۵ هزار‌مترمربع دارد و با فضاهای سبز وسیع و حصار‌کشی ساخته شده و به یکی از جاذبه‌های پارک تبدیل شده است.

از جمله‌گونه‌های پرندگان موجود در این باغ می‌توان به کبوتر، مرغابی، فلامینگو، طوطی برزیلی، قرقاول، طاووس، قو و کوچین اشاره کرد.

کتابخانه پارک شهر

مرکز پارک شهر، یک کتابخانه قدیمی عمومی در سال ۱۳۵۰ تأسیس شد که امروزه در حدود ۳۵ هزار جلد کتاب را با موضوعات و زمینه‌های گوناگون در خود جای داده است و دارای بخش‌های مختلفی مانند بخش‌های نشریاتی، خدمات فنی، بخش کودک و بخش مرجع است.

دریاچه ارک شهر

این دریاچه مصنوعی که در ضلع شمال شرقی پارک‌شهر قرار گرفته، حدود ۴۰ سال بعد از تأسیس پارک در آن ساخته شده و مساحتی بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰‌مترمربع را به خود اختصاص داده است.

آکواریوم پارک شهر

در ضلع جنوب‌شرقی پارک، یکی از آکواریوم‌های خوب شهر تهران وجود دارد که ماهی‌های زیبایی را در خود جا داده است و با پرداخت هزینه‌ای اندک، می‌توان از تماشای این ماهی‌ها لذت برد. از دیگر امکانات پارک‌شهر می‌توان به زمین بازی کودکان، نمازخانه، وسایل ورزشی مجهز، سفره‌خانه، مسیرهای دوچرخه‌سواری، خانه فرهنگ، مسیرهای پیاده‌روی و آلاچیق‌های متعدد اشاره کرد.

پارک شهر از نگاهی دیگر

پارک شهر با وجود آنکه ثبت میراث نشده اما به‌عنوان یک میراث طبیعی بسیار حائز اهمیت است.

نیما توسلی، شهرساز و مدیر دفتر توسعه محله سنگلج، ضمن اشاره به این مورد، در ادامه می‌گوید: در ضلع جنوبی پارک، شوارای شهر و شهرداری مرکز قرار گرفته است و همین همجواری موجب شده امکان بسیاری از فعالیت‌ها و اتفاقات خوب قابل اجرا در این پارک، مهیا نباشد.

به‌عنوان مثال وجود تماشاخانه سنگلج، به‌عنوان قدیمی‌ترین تماشاخانه فعال در تهران، بهانه خوبی است که تاریخ محله سنگلج وشهرتهران را بازآفرینی کنیم و تجلی بخشیم. اما نگاه امنیتی ناشی از حضور شورای شهر و شهرداری این امکان را به ما نمی‌دهد. وی در ادامه با اشاره به تلاش‌های نافرجام در همین زمینه می‌گوید: در گذشته پیگیری‌های زیادی انجام دادیم که بتوانیم در مجاورت کتابخانه پارک شهر، درست در شمال تماشاخانه سنگلج، یک باغچه مفاخر ایجاد کنیم و در آن به معرفی مشاهیری بپردازیم که در این تماشاخانه به نقش‌آفرینی پرداخته‌اند. مثل عزت‌الله انتظامی، علی نصیریان و... اما نتوانستیم ‌کاری از پبش ببریم ومتأسفانه پارک‌شهر تحت تأثیر موقعیت شورای‌شهر و شهرداری قرار گرفته است.

توسلی احیای مسیر قدیمی سنگلج را، حتی به‌صورت نمادین، باعث افزایش بار ارزشی پارک‌شهر می‌داند تا آنجا که حتی اثرات منفی حضور معتادان و بزهکاران را در آن حوالی تخفیف می‌دهد.

کد خبر 658441

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پارک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۴۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون

«دیدار در سنگلج» به تهیه کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی، تولید جدید شبکه مستند، پرتره استاد سعید امیرسلیمانی از چهره‌های پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون است و به مرور به زندگی شخصی و حرفه‌ای این هنرمند می‌پردازد.

توکلی با اشاره به روند تولید این فیلم مستند گفت: تصویربرداری این مستند از اوایل پاییز سال ۱۴۰۲ شروع شد. ابتدا برای پیش تولید اثر با آقای امیرسلیمانی به گفتگویی دوستانه نشستیم تا از خاطرات و صحبت هایشان نکاتی را برای ساخت و چگونگی تولید دریافت کنیم. در این گفتگو، همراه با استاد آلبوم ها، عکس‌ها و نشریات قدیمی که مربوط به سال‌های فعالیت شان در عرصه بازیگری و اجرای تئاتر در سنگلج را مرور کردیم. ایشان به زیبایی تمام از آنها تعریف می‌کردند که گویی هنوز خودشان و خاطراتشان را در «سنگلج» زنده نگه داشته بودند، برای همین بود که همان لحظه ایده شروع تصویربرداری از این مکان به ذهن مان رسید.

توکلی همچنین در این باره گفت: در این فیلم خانم علی پور، همسرآقای امیرسلیمانی برای کمک به بالاتر بردن کیفیت این فیلم با در دست داشتن نشریات و عکس‌های قدیمی که در طول فعالیت هنری استاد جمع آوری کرده بودند کمک زیادی به ما کردند که بار تصویری کار ارتقاء پیدا کند. همچنین کمند و سپند امیرسلیمانی فرزندان استاد همکاری و همراهی خوبی با من در تولید این اثر داشتند.

وی افزود: استاد ایرج راد از پیشکسوتان مطرح عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون ایران با وجود مشکلاتی که داشتند، در تولید این مستند همکاری و کمک شایانی کردند.

از دیگر عوامل تولید می‌توان به مدیر تولید: امیرمهدی صادقی، تصویربردار: ابوالفضل اعلایی و صدابردار: مهرداد مقدسی اشاره کرد.

رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» از تولیدات جدید شبکه مستند روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، ساعت ۱۸ در فرهنگسرای ارسباران واقع در تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان جلفا برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • پاسداشت سعید امیرسلیمانی به بهانه رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» + تیزر مستند
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • سنگلج در خطر است!
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است