Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@01:26:31 GMT

چند درصد آمریکایی‌ها موافق برجام هستند؟

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۴۲۱۲

چند درصد آمریکایی‌ها موافق برجام هستند؟

آفتاب‌‌نیوز :

متیو کندریک خبرنگار ژئوپلیتیک و امور خارجی Morning Consult در گزارشی به تریح این پیمایش پرداخت و نوشت:بسیاری از رای دهندگان آمریکایی از توافق هسته ای الزام آور با ایران حمایت می کنند؛ که ممکن است زیاد به حساب نیاید.

تهران خوشحال خواهد شد که بشنود تعداد زیادی از رای دهندگان آمریکایی از توافق الزام آور برای لغو تحریم ها در ازای محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران حمایت می کنند، اما در عمل می‌تواند معنای کمی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از ماه‌ها پیشرفت آهسته آهسته، هفته گذشته مذاکرات در وین برای بازگرداندن توافق هسته‌ای ایران در سال 2015 پیشرفت‌های چشمگیری داشت و مذاکره‌کنندگان در مقطعی نشان دادند که در آستانه یک توافق جدید هستند. اما گفتگوها دوباره به بن بست خورده است چراکه ایالات متحده نمی تواند به یک توافق الزام آور متعهد شود و تهران مصمم است که خود را بار دیگر در معرض خروج یکجانبه آمریکا قرار ندهد.

بر اساس نظرسنجی جدید مورنینگ کانسالت/پولیتیکو، رای دهندگان آمریکایی به نوبه خود از یک توافق الزام آور حمایت می کنند - اما دشواری دستیابی به یک معاهده رسمی از طریق سنا، کاخ سفید را در برابر شانس های طولانی قرار می دهد.

توافق هسته ای الزام آور با ایران تقریباً دو برابر وضعیت بدون توافق محبوب است

از رای دهندگان آمریکایی پرسیده شد که در صورت دستیابی به توافق، ترجیح می دهند چه نوع توافق هسته ای با ایران اجرا شود.


از بالا به پایین: همه رأی‌دهندگان، دموکرات‌ها، مستقلین، جمهوری‌خواهان
آبی تیره: توافق الزام‌آور/ آبی روشن: توافق غیرالزام‌آور/ قرمز: بدون توافق/ خاکستری: بدون نظر

نظرسنجی در 12 تا 13 فوریه 2022، در میان نمونه 2005 رای دهنده ثبت نام شده ایالات متحده، با حاشیه خطای وزن نشده 2+- درصد انجام شد. به دلیل گرد کردن، مجموع اعداد ممکن است 100٪ نشود.

حمایت اکثریت واضح رأی‌دهندگان از توافق

بیش از یک سوم رأی دهندگان ایالات متحده خواهان توافق هسته ای الزام آور با ایران هستند که تقریباً دو برابر سهم 20 درصدی است که خواهان توافق نیستند. یک توافق غیر الزام آور دیگر مانند قرارداد 2015 با 18 درصد کمترین حمایت را دریافت می کند.

جمهوری خواهان نیز با 46 درصد موافق و 36 درصد مخالف، به احتمال زیاد از این توافق حمایت نکردند. در همین حال، 41 درصد از رای دهندگان جمهوری خواه گفتند که خواهان یک توافق الزام آور یا غیر الزام آور از مذاکرات وین هستند، در حالی که 35 درصد گفتند که ایالات متحده نباید وارد یک توافق شود.

اکثریت واضح رأی دهندگان - با 53 درصد - همچنین گفتند که از توافق 2015 ایران حمایت می کنند، در حالی که تنها 24 درصد مخالف آن بودند. این رقم از دسامبر 2021 حدود 3 درصد کاهش یافته است، اگرچه این حرکت در محدوده خطای نظرسنجی ها قرار دارد.

رای دهندگان آمریکایی از توافق 2015 ایران با اختلاف بیش از 2 برابر حمایت می کنند.

از رای دهندگان پرسیده شد که آیا از توافق هسته ای 2015 ایران که تحریم های اقتصادی علیه ایران را در ازای محدودیت برنامه هسته‌ای این کشور لغو می‌کند حمایت می‌کنند یا خیر؟


از بالا به پایین: همه رأی‌دهندگان، دموکرات‌ها، مستقلین، جمهوری‌خواهان
سبز تیره: کاملا موافق/فیروزه‌ای: موافق/ خاکستری: بدون نظر/ قرمز روشن: مخالف/ قرمز تیره: کاملا مخالف

نظرسنجی در 12 تا 13 فوریه 2022، در میان نمونه 2005 رای دهنده ثبت نام شده ایالات متحده، با حاشیه خطای وزن نشده +/-2 درصد انجام شد. به دلیل گرد کردن، مجموع اعداد ممکن است 100٪ نشود.

متیو کندریک در ادامه نوشته است: به سختی می توان تاثیر خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا از توافق هسته ای 2015 ایران را تنها سه سال پس از اجرایی شدن آن، نادیده‌ گرفت. اکنون دولت رئیسی در تلاش برای گرفتن تضمین از تیم مذاکره کننده آمریکایی برای امضای یک توافق جدید است. رئیسی برای حفظ اعتبار در داخل به دنبال تضمین های غیرمحتملی است که جانشین جمهوری خواه احتمالی بایدن در فرصت بعدی خروج ترامپ را تکرار نکند. اما با تقسیم سنا سخت است که ببینیم مذاکره‌کنندگان بایدن چگونه می‌توانند چنین تضمینی بدهند.

رأی دهندگان آمریکایی متوازن از بازگشت به یک توافق الزام آور با ایران حمایت می کنند، اما برای اینکه هر توافقی به عنوان یک معاهده رسمی تصویب شود، باید با اکثریت دو سوم سنا تصویب شود. این امر عملاً غیرممکن است.

سپس این سؤال پیش می‌آید که آیا چشم‌انداز لغو تحریم‌ها به اندازه کافی وسوسه‌انگیز است که ایرانی‌ها بدون دریافت تضمین معتبر، خطر خروج ایالات متحده را چند سال بعد به جان بخرند یا ایده‌ای دیگر برای پایداری توافق پس از دوره بایدن در نظر می گیرند؟

منبع: اقتصادنیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: توافق هسته ای احیای برجام نظرسنجی آمریکا رای دهندگان آمریکایی ایران حمایت می کنند الزام آور با ایران رای دهندگان توافق هسته ای ایالات متحده رأی دهندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۴۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع دانشگاه‌های ایران در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی

دانشگاه‌های ایران امروز با برگزاری تجمع در فضای آموزشی به حمایت از دانشگاهیان آمریکایی خواهند پرداخت.

به گزارش ایسنا، ورود نیروهای مسلح به فضای دانشگاهی به عنوان یک بدعت شوم و برخلاف پروتکل‌های آموزشی نقاب از چهره حاکمیت آمریکا برداشت،‌ کشوری که خود را به عنوان مهد دموکراسی و حامی حقوق بشر معرفی می‌کند؛ اما تحمل یک تجمع مسالت‌آمیز برای حمایت از مردم غزه از سوی دانشجویان آمریکا را ندارد و با استفاده از نیروهای مسلح این حرکت مدنی را  سرکوب می‌کند،‌ این سرکوب وحشیانه با لابی‌گری رژیم صهیونیست صورت گرفته و نشان می‌دهد که دولت آمریکا به عنوان نماد استکبار کاملا تحت کنترل رژیم صهیونیستی است و برای رضایت این اقلیت حاضر است که تمام پروتکل‌های بین المللی را زیر پا بگذارد و دانشجویان و اساتید را در فضای آموزشی و دانشگاهی سرکوب کند.

حمایت از مردم بی‌گناه فلسطین به حلقه اتصال میان آزادی‌خواهان در سرتاسر جهان تبدیل شده است،‌ به طوری که امروز در دانشگاهای ایران تجمعات فراوانی در خصوص حمایت از اقدام دانشجویان و اساتید دانشگاهی شکل گرفته است که مطابق برنامه ذیل برگزار می‌شود.

در دانشگاه تبریز امروز بعد از نماز ظهر و عصر از صحن مسجد پیامبر اکرم تجمعی با حضور دانشجویان و اساتید برگزار می‌شود.

تجمع دانشجویان و اساتید دانشگاه های خوزستان در محکومیت تعرض به دانشجویان و اساتید حامی فلسطین در دانشگاه های آمریکا نیز در قالب برنامه‌ای با عنوان وجدان بیدار برگزار خواهد شد.

اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه تهران نیز تجمعی در جهت حمایش از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا برگزار می‌کنند، این تجمع امروز بعد از نماز ظهر در مقابل سردر دانشگاه تهران برگزار می‌شود،‌ نمازگزاران مسجد دانشگاه تهران پس از اقامه نماز ظهر و عصر، به جمع تجمع‌کنندگان می‌پیوندند.

دانشگاه امیرکبیر نیز با طی بیانیه‌ای از خیزش دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی حمایت کرد.

در این بیانیه آمده است: در پی سیاست‌های حمایتی و ضدبشری ایالات متحده آمریکا از جنایات رژیم منفور صهیونیستی، در روزهای اخیر و به رغم بایکوت خبری، شاهد انتشار تصاویری تأسف‌برانگیز و شرم‌آور از سرکوب و برخورد خشونت‌بار پلیس آمریکا با اساتید و دانشجویان حامی فلسطین هستیم.تصاویری که به روشنی مؤید رفتارهای متناقض دولت آمریکاست که از یک طرف خود را به عنوان مهد آزادی بیان معرفی می‌کند و برای سایر کشورها نسخه‌ی رعایت حقوق بشر می‌پیچد، اما از طرف دیگر؛ این‌گونه اساتید دانشگاهی و دانشجویان را به جرم حمایتِ مدنی از مردم مظلوم غزه، سرکوب، تهدید و اخراج می‌کند.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر بار دیگر ضمن محکوم کردن جنایات رژیم غاصب صهیونیستی، مواجهه‌ بشردوستانه و شجاعانه دانشگاهیان آمریکا و موضع همدلانه در دفاع از مظلومیت مردم غزه را تحسین نموده، سرکوب این اساتید و دانشجویان را توسط پلیس و دولت آمریکا که مؤید حمایت همه‌جانبه از جنایات رژیم صهیونیستی است قویاً محکوم می‌کند.
 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • موافقت اکثر صهیونیست‌ها با استعفای فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی
  • تجمع دانشگاه‌های ایران در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • جنبش «همبستگی با غزه» گوش مدعیان دموکراسی را کر کرده است