Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@02:54:36 GMT

عبور از قله اوجِ موج ششم و خطری که همواره در کمین است

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۵۲۲۷

عبور از قله اوجِ موج ششم و خطری که همواره در کمین است

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، ته‌تغاری زمستان و آخرین ماه سال همیشه با خود بوی گل، سبزه، شکوفه و بهار و عید به ارمغان می‌آورد.

اسفند ماه که از راه می‌رسد آنقدر حس و حال قشنگ با خود می‌آورد و دوان دوان جای خودش را به روزهای بهاری سال نو می‌دهد که در چشم برهم‌زدنی تمام می‌شود.

روزهای کوتاهی که بوی نو شدن، تازه شدن و نفس کشیدن می‌دهد تا نویدبخش آمدن روزهای شکوفه و سبزه و چمن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال اما، سومین باری است که اسفند دیگر رنگ باخته است و شور و شوق سال‌های نه چندان دور را در کوله‌بارش ندارد، درست از همان سالی که در بقچه‌اش ویروسی به‌نام کرونا داشت.

اسفند سال ۹۸ که از راه رسید خبر از ویروس تازه‌ورودی داد که رعب و وحشت ناشی از آن عید ۹۹ را حسابی به کاممان تلخ کرد و همگی قرنطینه خانگی شدیم.

تهیه ماسک و محلول ضدعفونی‌کننده و دوری از نزدیکان مهم‌ترین دغدغه آن روزهایمان شده بود، همان روزهای سخت و دیرگذری که داغ‌های زیادی بر دلمان نشاند و البته کمی ما را به خود آورد که قدر داشته‌هایمان را بیشتر بدانیم.

دلمان ضعف می‌رفت برای مهمانی و دورهمی، برای بوسیدن و بوسیده شدن، برای خرید کردن و عیددیدنی رفتن اما همه را به امید رسیدن روزهای خوب به جان خریدیم.

رفته رفته مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شد و شکل مجازی به خود گرفت، کارگاه‌های تولید ماسک راه‌اندازی شدند، ضدعفونی کردن معابر و خیابان‌ها آغاز شد و بسیاری از مشاغل تعطیل شدند، درست همان زمان کسب و کارها بیشتر رنگ و بوی مجازی به خود گرفت.

جهاد پر رنگ‌تر شد و جوانان و نوجوانان جهادگر در یاری رساندن به همنوعان‌شان از هم سبقت گرفتند.

بعد از گذشت مدتی، کم‌کم اوضاع آرام‌تر و شرایط عادی‌تر شد اما همچنان ضرورت زدن ماسک احساس می‌شد تا اینکه سخن از تغییر جهش ویروس، پیدایش سویه‌های جدیدتر، پیدایش موج‌ها یکی پس از دیگری و... شنیده شد و بار دیگر همه مراسم‌ها تعطیل شدند.

عید سال بعد نیز با تعطیلی سفرهای نوروزی ادامه یافت و موج‌ها یکی پس دیگری از راه می‌رسیدند.

حالا پس از گذشت بیش از دو سال از آن روزهای پر فراز و نشیب در حالی که واکسن در دسترس همه قرار داشت و از طرفی اوضاع می‌رفت تا بعد از پنج موج، نوروز آرام‌تری را برایمان رقم بزند سر و کله سویه دیگری پیدا شد و همه کاسه کوزه‌مان را به هم ریخت.

کرونا یادآور روزهای تلخی است که  در کنار جهادگری‌ها دلتنگی را بهتر معنا می‌کند، درس عبرتی تلخ و شیرین و البته یادآور رشادت‌های سپیدپوشانی که در این راه قربانی شدند و عقب نکشیدند.

حالا روزهای منتهی به سال ۱۴۰۱ نیز یکی پس از دیگری می‌گذرند تا به سرعت برق و باد ما را وارد قرن جدیدی کنند، قرنی که امید است با آمدنش همه تلخی‌های ناشی از کرونا را بشوید و ببرد.

خانه‌تکانی و آماده کردن هفت‌سین برای نوروز از رسوم کهنه ایرانیان است و خرید رخت و لباس نو یکی از جذابیت‌های آمدن نوروز، این روزها اما باز هم زنگ خطر قرمز کرونا زبانه کشیده است و محدودیت‌ها فریاد سر داده‌اند.

به گفته معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز اوضاع ۲۶ شهر قرمز است و ۷ شهر نارنجی و ۲ شهر زرد هستند.

عباس رضاییان‌زاده به فارس می‌گوید: تعداد موارد مثبت جدید طی ۲۴ ساعت گذشته هزار و ۸۲۱ نفر، تعداد بستری ۱۷۸ نفر و ۱۳ مورد مرگ نیز ثبت شده است.

حدود یک ماه گذشته، روزهای بدون مرگ هم به ثبت رسیده بودند

وی ادامه می‌دهد: از میان بستری‌های سطح استان ۱۳۶ نفر کودک هستند که ۸ آنها در ای سی یو به سر می‌برند و یک کودک دو و نیم ساله نیز تا کنون در استان فارس به دلیل ابتلا به کرونا از میان ما پر کشیده است.

قطعا دردناک‌ترین بخش ماجرای کرونا، از دست دادن عزیزان و داغدار شدن خانواده‌های بسیاری بود، برخلاف انچه که تا پیش از شیوع امیکرون گفته می‌شد که کودکان کمتر در معرض خطر قرار دارند؛ اما این سویه بی‌رحمانه کودکان را مورد هدف قرار داده است و باشدت سرایت بسیار بالا تا کنون افراد بسیاری را آلوده کرده است.

او با اشاره به اینکه اوجِ موج ششم را به تازگی پشت سر گذاشته‌ایم همچنان نسبت به سرایت بالای این ویروس هشدار می‌دهد و از مردم می‌خواهد ضمن استفاده از 2 عدد ماسک از حضور در تجمعات و پاساژهای سربسته و مکان‌های شلوغ خودداری کنند؛ چرا که همچنان موارد بستری در حال افزایش است.

رضاییان‌زاده می‌گوید: مراکز جامع سلامت را فعال کردیم تا در همه محله‌ها تزریق واکسن در دسترس باشد.

آغاز واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ ساله نیز نوید رسیدن بهاری زیباتر را به همراه دارد

معاون بهداشت دانشگاه از کاهش ساعات فعالیت مراکز جامع سلامت خبر می‌دهد و می‌گوید: باتوجه به اینکه بیشتر مردم دز اول و دوم را تزریق کرده‌اند و تزریق دز سوم نیز باید در سلامت کامل صورت گیرد و از طرفی شدت انتقال امیکرون بسیار بالا بوده و تقریبا در بیشتر خانواده‌ها حداقل یک نفر به امیکرون مبتلا شده است، اضافه می‌کند: ما در این شرایط بقیه افراد خانواده را نیز مبتلای بدون علامت تلقی می‌کنیم و چون هنگام بیماری تزریق واکسن فایده‌ای ندارد، مراجعه برای تزریق کم‌تر شده است.

او اظهار می‌کند: پس تعداد مراکز را ۱۱ مورد به ۳۶ مورد افزایش دادیم اما ساعت کاری‌شان کمتر شده است و در همه محلات در دسترس مردم هستند.

وی اضافه می‌کند: قبلا ۱۱ مرکز صبح تا شب خدمات ارائه می‌کرد ولی اکنون ۳۲ پایگاه در ساعت اداری و چهار مرکز از صبح تا شب در خدمت مردم هستند.

امید که نوروز ۱۴۰۱ سال آبی و البته سفید شدن همه شهرهای کشور از ویروس کرونا باشد و بار دیگر رنگ و بوی زندگی عادی در فضای شهر و دیارمان بپیچد.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: امیکرون نوروز ۱۴۰۱ عید نوروز خرید عید انتقال سریع واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۵۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تونل‌های بمب‌گذاری شده و کمین‌های پیشرفته؛ دردسر جدید نظامیان اسرائیلی+ فیلم

شبکه الجزیره قطر شب گذشته تصاویری از تاکتیک‌های موفق شاخه نظامی حماس در نبرد زمینی با ارتش اشغالگر منتشر کرد که شامل استفاده از بمب‌های دست‌ساز و کمین‌های ویژه از جمله تونل‌های بمب‌گذاری شده است.

به گزارش مشرق، «دشمنت را بشناس. این یکی از اولیه‌ترین اصول قواعد جنگ است..یا همان‌طور که آکادمی نظامی وست‌پوینت آمریکا می‌گوید؛ شفاف کردن میدان نبرد». شبکه الجزیره قطر با این جملات، گزارش تصویری اختصاصی از تاکتیک‌های نظامی شاخه نظامی حماس در غزه و بمب‌های مورد استفاده آن پس از حدود هفت ماه جنگ را منتشر کرد.

در این تصاویر نیروهای کتائب شهید عزالدین القسام در یکی از تونل‌های غزه نشان داده می‌شوند که در حال بمب‌گذاری آن پیش از ورود نیروهای اسرائیلی هستند تا از آن به عنوان کمینی جدید برای اشغالگران استفاده کنند.

به نظر می‌رسد که این تونل بمب‌گذاری شده القسام برای همین کارکرد مشخص یعنی کمین برای نظامیان اشغالگر اسرائیلی ایجاد شده است.

یکی از فرماندهان القسام به الجزیره گفت که آماده‌سازی این کمین‌ها مستلزم کسب تجربه در برخورد با مواد منفجره و تطبیق ابزارهای جنگی موجود متناسب با صحنه عملیات است. ضمن این‌که موفقیت این کمین در گرو یک تلاش اطلاعاتی دقیق است.

به گفته این فرمانده، کمین‌گذاری برای دشمن اسرائیلی شامل سه مرحله است:

۱- فریب دشمن و کشاندن آن به منطقه کمین که مستلزم اطلاع و پیش‌بینی واکنش‌های نیروی متخاصم است.

۲- استتار و پنهان کردن تله‌های مهندسی شده برای جلوگیری از شناسایی.

۳ انتظار برای لحظه مناسب به منظور فعال کردن کمین در دقیق‌ترین مکان و زمان.

با نزدیک شدن به پایان هفت ماه جنگ ویرانگر رژیم اسرائیل علیه نوار غزه، کتائب القسام به طور فزاینده‌ای بر کمین‌ها علیه دشمن تکیه می‌کنند تا توانایی خود را برای سازگاری با تغییرات میدانی نبرد نشان دهند. به ویژه که این روزها تل‌آویو بیش از پیش بر ضرورت حمله زمینی به رفح تاکید می‌کند.

الجزیره شب گذشته همچنین تصاویری از تجهیزات و تسلیحات به غنیمت گرفته شده از نظامیان اسرائیلی که در یکی از کمین‌های بمب‌گذاری شده در غزه هدف قرار گرفتند، به نمایش گذاشته شد.

همچنین تصاویری از استفاده القسام از بمب‌های دست‌ساز ضد نفر «القفازیه» ( بمب‌های جهنده) منتشر شد که برای نخستین‌بار در عملیات طوفان‌الاقصی از آن استفاده شده است.

چند هفته پیش بود که کتائب القسام جزئیاتی از نحوه عملکرد بمب القفازه منتشر کرد. بمب ضد نفری که در زیر زمین جاسازی می‌شود و به محض فعال شدن به صورت عمودی به میزان یک تا یک و نیم متر بیرون می‌آید و سپس ترکش‌های آن به صورت دایره‌ای به قطر سه متر پرتاب می‌شود تا بیشترین اصابت ممکن را داشته باشد.

الجزیره همچنین تصاویری از استفاده کتائب القسام از بمب‌های دیگر از جمله «شواظ»، «تتبیر الفراغیه»، «الرعدیه» و «الفدائیه» و کارکرد هریک از آنها در نبرد طوفان‌الاقصی منتشر کرد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • تونل‌های بمب‌گذاری شده و کمین‌های پیشرفته؛ دردسر جدید نظامیان اسرائیلی+ فیلم