Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@19:29:57 GMT

ایحاد هر تخت بیمارستانی ۲ میلیارد تومان هزینه دارد

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۶۶۸۳

ایحاد هر تخت بیمارستانی ۲ میلیارد تومان هزینه دارد

دکتر علی جنتی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، توجه به اقتصاد سلامت را یکی از اولویت ها و رئوس برنامه های دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان و اضافه کرد: چنانچه در برنامه های کلان حوزه سلامت به این موضوع مهم و محوری توجه نشود، بسیاری از سرمایه گذاری ها منجر به حصول نتایج مورد نظر نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ایجاد و راه اندازی یک تخت بیمارستانی با اشغال زمینی به وسعت استاندارد ۸۵ مترمربع، مستلزم تحمل هزینه های جانبی فراوان است، اظهار داشت: بر این اساس خدمات نظام سلامت کشور باید به سمت در دسترس بودن امکانات پزشکی و بهداشتی برای آحاد مردم در شهرها، بخش ها و روستاهای مختلف سوق داده شود تا با تجمیع این امکانات زمینه های لازم و کافی برای برخورداری ها فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنتی، توجه به اصل اساسی سطح بندی را از الزامات موفقیت نظام سلامت دانست و با تاکید بر اینکه خدمات پزشکی، بهداشتی و بیمارستانی باید در استان های مختلف سطح بندی شود، ادامه داد: این امر باید با لحاظ قرار دادن معیارهایی همچون جمعیت، نزدیکی به شهرهای بزرگ و سایر مسایل صورت بگیرد تا مثلا" به جای استقرار  دستگاه سی تی اسکن در یک روستای کم جمعیت که شاید استفاده از این دستگاه ذی قیمت تنها برای چند نفر در طول سال ممکن شود و در بقیه روزها بلااستفاده باقی بماند، همین دستگاه در یک شهر بزرگ تر و مجاور به کار گرفته می شود تا حجم جمعیتی بالایی از آن برخوردار شوند.

وی تجمع گرایی امکانات بیمارستانی و پزشکی در شهرهای بزرگ را یکی از سیاست های کاری مهم دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان و اضافه کرد: با توجه به منابع مالی پایدار محدود دولتی در شرایط کرونایی و تحریمی اولویت بندی در آذربایجان شرقی برای برخورداری از امکانات بیمارستانی در دستور کار قرار گرفته است.

جنتی، فعالیت با ظرفیت کامل نیروی انسانی و تجهیزاتی را یکی از آثار و ثمرات تجمیع امکانات بیمارستانی و پزشکی در کشور و استان برشمرد و گفت: با تحقق این موضوع در دسترس بودن امکانات پزشکی برای آحاد مردم که جزو وظایف ذاتی و اصلی نظام سلامت است، عملیاتی خواهد شد.

وی فشارهای سیاسی ناشی از جناح بندی ها طی سال های گذشته را یکی از چالش های مهم نظام سلامت کشور دانست و با بیان اینکه بسیاری از منابع در اثر همین سیاست بازی ها هدر رفته است، یادآور شد: در این زمینه در بسیاری از امکانات پزشکی در مناطقی به کار گرفته شده است که حجم جمعیتی بسیار پایینی داشته اند، اما به دلیل فشارهای سیاسی ضمن ایجاد مراکز بیمارستانی با تجهیزات گران قیمت، هم اکنون شاهدیم که عملکرد سالانه این مراکز برای توسعه سلامت کشور ناچیز بوده است.

جنتی توجه به اقتصاد مقاومتی را لازمه رسیدن به بهره وری بالا در ارکان مختلف اداری و به خصوص نظام سلامت برشمرد و با تاکید بر اینکه مسیر خدمت باید از راه بهره وری و سطح بندی حاصل شود، گفت: بدون تردید در شرایط تحریمی فعلی باید با لحاظ کردن اقتصاد مقاومتی به سمت بهره وری رفت.

وی مدیریت هزینه ها و توجه به امکانات بخش خصوصی و خیرین را یکی از راهکارهای مهم دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای ارایه خدمات مناسب به مردم بیان و اضافه کرد: با توجه به کمبودهای بودجه ای در بخش های مختلف به خصوص در بخش عمران و ساخت و ساز اماکن بیمارستانی و درمانی، باید از ظرفیت های بسیار وسیع خیرین و سرمایه گذاران بخش خصوصی برای توسعه این بخش به بهترین شکل مممکن استفاده کرد.

این متخصص خدمات بهداشتی، رعایت استاندارد جهانی جمعیت به تحت های بیمارستانی را از الزامات مهم توسعه نظام سلامت بیان کرد و افزود: طبق آخرین استانداردهای جهانی به ازای هر ۱۰۰۰ نفر، میانگین ۱ به ۷ تخت بیمارستانی می باشد که این رقم در ایران بسیار پایین تر است و باید تلاش شود این استاندارد در زمان معین شده ای ترمیم شده و ارتقا یابد.

جنتی مولدسازی منایع موجود را یکی از راهکارهای مهم در توسعه نظام سلامت برشمرد. 

به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی با داشتن حدود ۹ هزار دانشجو در ۲۰۰ رشته تحصیلی و ۳۳ واحد آموزشی جزو دانشگاه های برتر کشور به شمار می رود و در حال حاضر ۱۹۰ دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.

دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۸۷۵ عضو هیات علمی دارد و با برخورداری از ۳۰ مرکز تحقیقاتی تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی را به جامعه علمی ارایه کرده است.

۱۳ مرکز آموزشی و درمانی، ۳۰ مرکز تحقیقاتی، توسعه و رشد فناوری و تعداد ۱۹ شبکه بهداشت از جمله امکانات دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی تبریز مدیریت پرهزینه بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی تبریز مدیریت پرهزینه دانشگاه علوم پزشکی تبریز مدیریت پرهزینه بهداشت و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نظام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۶۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی منطقه پدافند هوایی شمال شرق امام رضا (ع)، امیر سرتیپ دوم ستاد علی خلیل آبادی در همایش تجلیل از بهورزان نمونه دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، با اشاره به جایگاه بهورزان در سطح جامعه، اظهار کرد: با شروع به کار بهورزان، کشور در زمینه شاخصه‌های ارتقاء سطح سلامت به مؤلفه‌های چشمگیری رسید و فعالیت‌های تنظیم خانواده نیز به صورت گسترده در کشور انجام شد.

جانشین منطقه پدافند هوایی شمال شرق بهورزان را رکن اصلی شبکه های بهداشت و درمان دانست و افزود: همه کارکنان این سیستم با فداکاری، ایثار، صبر و جدیت برای پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و اجرای برنامه های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از خود گذشتگی نشان می دهند که این جای تقدیر و تشکر دارد.

وی تصریح کرد: بهورزان از شریف ترین طبقه در نظام سلامت کشور هستند که با زحمت فراوان سبب چرخش چرخه‌های سلامت و زندگی می‌شوند.

خلیل آبادی با تقدیر از زحمات کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خدمات خوبی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده و باید بدانیم این موهبت بزرگی است که مسئولان خدمت کنند، تا ملت راحتی را احساس نمایند، زیرا مسئولین تکیه گاه مردم هستند.

جانشین منطقه پدافند هوایی شمال شرق کشور با اشاره به زحمات کادر درمان و پرستاران در ایام شیوع بیماری کرونا خاطرنشان کرد: در ایام شیوع بیماری کرونا پرستاران سراسر کشور صبر، حوصله، فداکاری، از خود گذشتگی و ایثار را به نمایش گذاشتند و با جانفشانی در کنار مردم و بیماران بودند که تقدیر از آنان شاید بخش کوچکی از زحمات این عزیزان را جبران کند.

در این مراسم از بیش از ۱۰۰ مربی بهورزی که به افتخار بازنشستگی نائل شدند و همچنین بیش از  ۵۰ نفر مربیان نمونه شاغل در این حوزه تقدیر به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند
  • بهورزان دیده بانان و پیشگامان عرصه سلامت هستند
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد
  • رئیس شورای عالی نظام پزشکی: مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند