Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حامد تقوایی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری این کنگره جهانی، گفت: این کنگره بصورت خودجوش از ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با بعثت پیامبر (ص) از حرم شاهچراغ (ع) آغاز شد و هنرمندان را از کل جهان فراخوان کردیم که آثار خود را در۷ زبان مختلف در ۲۵ رشته برای کنگره ارسال کنند.

وی یادآور شد: در گام اول کنگره برای تولید آثار ۷محور داشتیم که برهه های زندگی پیامبر (ص) را پوشش می داد برای ادامه کنگره در سال های آتی یک موضوع اختصاصی مانند سیمای پیامبر (ص) در قرآن یا نهج البلاغه یا معرفی یکی از صحابه پیغمبر هم درکنار محورهای کلی جشنواره اعلام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فرصت هفت ماهه هنرمندان برای ارسال آثار به کنگره تصریح کرد: دوم آبان ۱۴۰۰ آخرین مهلت ارسال آثار بود در این مدت باتوجه به اجرای برنامه های متعدد توسط کنگره شش ورکشاپ هنری گسترده و هفت پیش کنگره ادبی تبلیغات گسترده ای برای رسیدن فراخوان به هنرمندان انجام شد و نهایتاً ۷ هزار و ۴۰۰ اثر دریافت کردیم.

تقوایی ابراز داشت: باتوجه به اینکه کنگره با موضوع اختصاصی درباره حضرت محمد (ص) بود و یک موضوع آیینی داشت، از لحاظ تعداد آثار و کشورهای شرکت کننده منحصر به فرد محسوب می‌شود.

دبیر کل جشنواره با اشاره به شروع داوری پس از اتمام مهلت ارسال اثار، ادامه داد: ۶۰ تن از چهره های سرشناس کشور به عنوان هیات داوری مشغول داوری آثار در رشته های مختلف شدند و کیفیت آثار ارسالی باعث شد که تعداد آثار برگزیده و شایسته تقدیر در بعضی رشته ها افزایش یابد نهایتاً به ۵۰ اثر حائز رتبه و ۷۰ اثرهم بعنوان آثار شایسته تقدیر رسیدیم.

تقوایی در خصوص جزئیات برنامه اختتامیه نیز خبر داد: نهم اسفند ماه ۱۴۰۰ ساعت نه صبح در تالار حافظ اختتامیه این کنگره و رویدادهای جنبی آن در شیراز برگزار خواهد شد. وی یادآور شد: برای اختتامیه رویدادهای متعددی طراحی شده و از هفتم اسفندماه رویدادها در شیراز آغاز می‌شود.

تقوایی افتتاح نمایشگاه آثار برگزیده رشته های مختلف در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، اکران ۲۱ فیلم برگزیده کنگره در سینما فرهنگ شیراز و برگزاری ورکشاپ‌های تخصصی در حوزه نمایشنامه نویسی و فیلم کوتاه از جمله برنامه های جنبی نمایشگاه برشمرد و گفت: نمایشگاه آثار برگزیده در رشته های مختلف از هفتم تا دوازدهم اسفندماه دایر است و از ساعت نه صبح تاپنج بعداز ظهر پذیرای علاقمندان خواهد بود فیلم‌های برگزیده نیر هفتم و هشتم اسفندماه از دوبعدازظهر تا ساعت نه شب در سینما فرهنگ اکران می‌شود و در اختتامیه میزبان مهمانان ویژه چون استاد نصرالله قادری و و کوروش زارعی خواهیم بود علاوه بر آن هفتم اسفند ساعت ۸شب اختتامیه بخش عربی کنگره را باحضور ۴شاعر برگزیده از کشور مصر، الجزایر، مغرب و عراق دربرنامه داریم و تمام آثار کنگره به زبان عربی پخش خواهد شد.

وی افزود: هشتم اسفند نیز شاهد برگزاری جشنواده آواها و نواها تحت عنوان آوای حرا هستیم و گروه‌های سرود منتخب استان فارس از شهرستانهای مختلف در سالن سینما فرهنگ باهم رقابت می‌کنند.این رویداد باهمکاری بسیج هنرمندان به عنوان یک رویدادمشترک باکنگره درنظرگرفته شده است.

تقوایی شعرخوانی شعرای برگزیده فارسی زبان در حرم مطهر احمد ابن موسی (ع) و اجرای جمعی بانگ اذان را از جمله برنامه های روز هشتم برشمرد و ادامه داد: صبح نهم اسفند ماه ساعت نه صبح اختتامیه کنگره با حضور سخنرانان ملی و برگزیدگان کنگره با هدف معرفی و تقدیر از برگزیدگان در تالار حافظ شیراز برگزار خواهد شد و پویش اذان در اذان درسطح شهر رقم می‌خورد.

وی در خصوص این پویش توضیح داد: در این پویش درشب مبعث افراد متقاضی شرکت در پویش در مکان های پرتردد شهر اذان زنده اجرا می‌کنند و به ازای هر پنجاه شرکت کننده دومیلیون جایزه به این پویش اضافه خواهد شد.

دبیر کل کنگره با اشاره به تعداد آثار وتعداد رشته ها و تنوع زبان شرکت در کنگره اذعان داشت: به عنوان سال اول کار بزرگی انجام شد باتوجه به اینکه کار خودجوشی بود و با هم افزایی دستگاه ها همراه شد ما امروز می‌توانیم ادعا کنیم بزرگترین رویداد فرهنگی هنری ادبی کشور در شیراز رقم خورده با تکرار آن در سال‌های بعد می‌توانیم شاهد یک رویداد بزرگ در جهان اسلام باشیم.

تقوایی یادآور شد: اختتامیه به معنای اتمام کنگره نیست بلکه اتمام فراخوان دور اول است ولی اصل کنگره یک رویداد جاری است و برای یک سال آینده نشر آثار را در دستور کار داریم که اهمیتش برای ما به اندازه همان بخش فراخوان است که آثار به مخاطب برسد ان شاءالله در تلاش هستیم که همزمان با سالروز بعثت در سال ۱۴۰۱ دور دوم کنگره را رونمایی کنیم.

وی درخصوص شیوه انتشار آثار نیزپاسخ داد: برای انتشار آثار اجرای نمایشگاه در شهر ها و کشورهای مختلف چاپ کتاب شعر و داستان نبوی را در دستورکار داریم علاوه بر آن سایت حرفه ای و نمایشگاه مجازی هم خواهیم داشت و جا دارد یک گنجینه دائمی درشهر شیراز برای ارائه خروجی های این کنگره بزرگ ایجاد کنیم.

به گزارش مهر برگزیدگان اولین کنگره محمد پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر نهم اسفندماه درشیراز معرفی می‌شوند.

کد خبر 5429785

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه شیراز شیراز ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه آمار کرونا خطبه های نماز جمعه شیوع کرونا بارش برف تبریز بارش باران همدان عکس استانها گرگان واکسن کرونا اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای البرز خواهد شد رشته ها ساعت نه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۷۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • لزوم حمایت فدراسیون فوتبال از پروژه ساخت فیلم «شهدای تیم فوتبال آزادی سمنان»
  • نمایشگاه شهدا سمنان برای بازدید رهبر معظم انقلاب آماده می‌شود
  • حفظ سرمایه اجتماعی با برگزاری مطلوب کنگره بزرگداشت ۳ هزار شهید سمنان
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • آیین اختتامیه هفته برزگداشت سعدی برگزار شد
  • برگزاری آیین اختتامیه جشنواره قرآنی «پله های آسمان» در تبریز
  • آغاز بیست و نهمین کنگره قرآن کریم در چهارمحال و بختیاری
  • آغاز بیست و نهمین کنگره قرآن کریم مدارس سمپاد چهارمحال و بختیاری