Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@02:02:02 GMT

خوراکی‌های موثر در کاهش علایم سرماخوردگی

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۸۶۵۸

خوراکی‌های موثر در کاهش علایم سرماخوردگی

معمولا افراد مبتلا به سرما خوردگی اشتهای غذا خوردن ندارند اما با این حال برخی از غذا ها ممکن است که به روند بهبودی کمک بسزایی کنند.

به گزارش مشرق، غذای سرماخوردگی یا بهتر است بگوییم تغذیه مفید برای فرد مبتلا به آنفولانزا و گرفتگی بینی باید محتویاتی داشته باشد که بدن را برای رفع این مشکل تقویت کند. معمولا افراد مبتلا به سرما خوردگی اشتهای غذا خوردن ندارند اما با این حال برخی از غذا ها ممکن است که به روند بهبودی کمک بسزایی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوردن غذای مغذی و نوشیدن مایعات فراوان می تواند مواد لازم و ضروری را برای بدن فراهم کند و آن را هیدراته نگه دارد و این گونه سرعت روند بهبودی را افزایش دهد.

تحقیقات پزشکی اثبات کرده اند که غذاهای زیر می توانند علائم سرماخوردگی را کاهش دهند :

۱. سوپ مرغ :

خوردن سوپ مرغ می تواند به رفع احتقان بینی و باز شدن مجاری هوا کمک کند و علائم بیماری در دستگاه تنفسی را تسکین دهد. سایر سوپ ها مانند ؛ سوپ سبزیجات نیز ممکن است اثرات مشابهی داشته باشند. سوپ ها علاوه بر مغذی بودن ، هضم آسان دارند و به راحتی آماده می شوند و از آن جایی که حاوی آب هستند به تقویت و هیدراته ماندن بدن کمک خواهند کرد.

۲. سیر:

سیر دارای خاصیت ضد ویروسی و ضد میکروبی است و می تواند به سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت سرماخوردگی کمک کند ، بنابراین حتماً سیر را به فراوانی در وعده های غذاییتان بگنجانید.

۳. غذاهای حاوی ویتامین C :

میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین C هستند و از سیستم ایمنی بدن حمایت می کنند.

برخی مواد غذایی سرشار از ویتامین C ، عبارتند از :
فلفل دلمه ای ( هر رنگی )
پرتقال یا آب پرتقال
گریپ فروت
کیوی
میوه ها و سبزیجاتی که حاوی ویتامین C هستند ، همچنین منبع خوبی از فلانوئید ها می باشند که فواید بسیاری برای سلامتی خواهند داشت و همچنین به کاهش خطر عفونت دستگاه تنفسی کمک می کنند.

برخی مواد غذایی سرشار از ویتامین C و فلانوئیدها همراه با یکدیگر ، عبارتند از :
سایر مرکبات مانند :لیموها
توت های قرمز یا آبی
انگور قرمز یا بنفش
بروکلی خام
سبزیجات با برگ سبز تیره
مصرف انگور

۴. زنجبیل :

یکی از مواد غذایی توصیه شده طب سنتی در زمان سرماخوردگی زنجبیل است ؛ زنجبیل می تواند به تسکین هرگونه حالت تهوع همراه با سرماخوردگی کمک کند زیرا به روند هضم کمک می کند و تخلیه معده را آسان خواهد کرد. زنجبیل را می توانید به صورت خرد شده به سوپ ها ، خورشت ها وسایر وعده های غذایی تان بیفزایید و یا به چای های گیاهی ، همراه با عسل و لیمو اضافه کنید و بنوشید.

۵. سبزیجات :

سبزیجات برگ دار ، دارای فیبر بسیاری هستند که به هضم غذا کمک می کنند. همچنین حاوی ویتامین C ، آهن و اسید فولیک است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی است که در روند بهبود سرماخوردگی موثر است که کلم و اسفناج از این نوع سبزیجات هستند.

۶. جو دو سر :

جو دوسر یک منبع عالی از پروبیوتیک فیبر است که می تواند به تغذیه باکتری های سالم بدن کمک کند و ترکیب آن با موز ، پتاسیم را نیز برای بدن فراهم می کند و برای تسکین تب ، اسهال و استفراغ ناشی از سرماخوردگی عالی است.

۷. غذا های بی مزه:

سرما خوردگی ممکن است باعث حالت تهوع شود و خوردن غذاهای غنی این شرایط را تشدید می کنند ،بنابراین مواد غذایی مانند:نان تست یا برنج قهوه ای راحت تر خورده می شوند. مصرف نان تست و برنج قهوه ای با سوپ و غذاهای ساده حاوی سبزیجات می تواند ، ویتامین ها و مواد معدنی کافی و لازم را برای بدن فراهم کند.

۸. ماست :

خوردن ماست حاوی باکتری های زنده می تواند به مقابله با سرماخوردگی کمک کند و همچنین منبع خوبی از پروتئین است. نکته :توجه داشته باشید که در برخی افراد ، لبنیات باعث افزایش تولید مخاط خواهد شد که به طور موقت علائم سرماخوردگی را بدتر می کند.

۹. مصرف مایعات :

هیدراته ماندن یکی از مهم ترین کارهایی است که شخص می تواند برای مقابله بدن خود با سرماخوردگی انجام دهد.

برخی مایعات مفید عبارتند از:

- آب :کلیه ها از آب برای شستشو و دفع مواد زاید بدن استفاده می نمایند. نوشیدن مقدار زیادی آب به بهبودی سریع کمک می کند.

- آب نارگیل :آب نارگیل سرشار از پتاسیم و سدیم کلرید است . نوشیدن آب نارگیل جایگزین خوبی برای الکترولیتهایی است که از طریق تعریق ، استفراغ یا اسهال از بدن دفع شده اند.

- آب گرم همراه با عسل ، لیمو و زنجبیل :این نوشیدنی برای کمک به سرماخوردگی عالی است.

۱۰. پیاز و تره فرنگی :

این دو ماده برای کمک به سلول های کشنده طبیعی مهاجمان و ویروس سرماخوردگی عالی هستند.

۱۱. عسل :

از آن جا که در دوران سرماخوردگی گلو می گیرد ، بهترین ماده برای تسکین آن عسل است زیرا با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی خود به مبارزه با عفونت ها ، ویروس ها و باکتری ها و قارچ ها کمک می کند.

۱۲. کفیر:

کفیر حاوی پروبیوتیک هایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و از آن جایی که پروتئین بیشتری نسبت به ماست و شیر دارد ، هضم آن آسان تر خواهد بود و در کل به تسکین علائم سرماخوردگی کمک خواهد کرد و از بدتر شدن آن پیشگیری می کند.

۱۳. غذا های سرشار از سلنیوم :

وجود میزان کافی از سلنیوم در بدن ، تولید سیتوکین ها را افزایش می دهد و همین امر موجب از بین رفتن ویروس سرماخوردگی خواهد شد.

برخی خوراکی های منبع سلنیوم عبارتند از :

آجیل
ماهی تن
صدف
قارچ
از آن جایی که قارچ ها منبع غنی از ویتامین D هستند ، خاصیت ضد ویروسی دارند و به مقابله با عفونت ها کمک می کنند. پلی ساکارید های موجود در قارچ از ترکیباتی هستند که سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت خواهند کرد.

مصرف آجیل

۱۴. کربوهیدرات ها :

کربوهیدرات به مقابله با اختلال در عملکرد سیستم ایمنی و پاسخ های التهابی ناشی از سرماخوردگی کمک می کنند.

۱۵. ماهی چرب :

ماهی های چرب ، مانند ماهی سالمون سرشار از ویتامین D هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند و علائم سرماخوردگی را تا حد زیادی کاهش می دهند.

۱۶. غذاهای سرشار از زینک :

زنیک یکی از موثرترین ها برای درمان سرماخوردگی است. مطالعات جدید حاکی از آن است که مصرف زینک در شروع سرماخوردگی می تواند مدت آن را کوتاه کند و حتی به یک روز برساند و مصرف قرص های حاوی زینک به صورت روزانه نیز شدت آن را کاهش می دهد. که کدو تنبل و نخود ها منبع خوبی از زنیک می باشند.

 ۱۷. گوجه فرنگی :

اگر گیاهخوار هستید ،سوپ گوجه فرنگی یک جایگزین عالی برای سوپ مرغ است. گوجه سرشار از آنتی اکسیدان است که باعث کاهش علائم سرماخوردگی و افزایش روند بهبود خواهد شد.

۱۸. شکلات تلخ :

شکلات تلخ حاوی آلکالوئیدی به نام توبرومین است که به کاهش التهاب ناشی از سرماخوردگی کمک می کند.

۱۹. رازیانه :

طبق مطالعات انجام شده روغن رازیانه به دلیل خواص ضدویروسی که دارد می تواند به درمان سرماخوردگی کمک کند.

منبع:ایسکانیوز

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس سفر به قطر قیمت سرماخوردگی سلامت اخبار سلامتی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت سرماخوردگی کمک علائم سرماخوردگی سرشار از ویتامین سیستم ایمنی بدن کمک می کنند مواد غذایی ویتامین C بدن کمک غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۸۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟

آفتاب‌‌نیوز :

 براساس گزارش لایوساینس، اکثر مردم حداقل یک بار در سال سرما می‌خورند، اما انسان خردمند چه زمانی برای اولین بار سرماخورد؟ 

پاسخ به این سوال دشوار است، تا حدی به این دلیل که بسیاری از ویروس‌ها باعث سرماخوردگی می‌شوند و تعداد کمی از آن‌ها در بقایای انسان باقی می‌مانند. اما این امکان وجود دارد که برخی از انسان‌های خردمند حداقل ۳۰۰ هزار سال پیش سرما خورده باشند.

سرماخوردگی معمولی یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌های تنفسی است. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سنسیشیال تنفسی اغلب باعث این بیماری می‌شوند. اما قبل از اینکه این پاتوژن‌ها بین مردم پخش شوند، احتمالاً انسان آن‌ها را از مهره داران دیگر گرفته‌است.

جوئل ورتهایم، ویروس شناس تکاملی در دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، گفت زندگی در نزدیکی حیوانات باعث ابتلا به ویروس جدید و تبدیل شدن آن به بیماری بومی بین انسان‌ها می‌شود.

معمولاً وقتی یک ویروس حیوانی به درون بدن انسان می‌رود، نمی‌تواند عفونت ایجاد کند، زیرا با میزبان جدید خود سازگار نیست. با این حال، یک ویروس گه گاه دارای مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب برای جهش موفقیت آمیز و حتی انتشار در بین انسان‌ها می‌شود. به عنوان مثال، ویروس‌های کووید-۱۹ و آنفولانزای خوکی اینگونه پدید آمدند.

دانشمندان فرضیه‌های متفاوتی درباره زمان اولین ابتلای انسان به ویروس‌های سرماخوردگی دارند. برخی از محققان بر این باورند که ویروس‌ها می‌توانستند از حیوانات به انسان‌ها در طلوع تمدن بشری (تقریباً ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ سال پیش) شروع به انتشار کنند. آن زمان انسان‌ها شروع به زندگی در محل‌هایی کردند که پاتوژن‌ها می‌توانستند به راحتی پخش شوند و سپس شروع به پرورش حیوانات پر از ویروس کردند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • سم زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار !
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • علایم و نشانه‌های مالاریا چیست؟
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»