Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی رسمی شورای عالی مدیریت و هماهنگی امور انسانی و همکاری بین‌المللی یمن تاکید کرد که سازمان ملل متحد، اولویت خود را به منافع اقتصادی و کمک‌های مالی داده که از متجاوزان سعودی اماراتی دریافت می‌کند و به همین سبب به شریک آنها در کشتار مردم یمن تبدیل - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از صنعاء، «طلعت الشرجبی» سخنگوی رسمی شورای عالی مدیریت و هماهنگی امور انسانی و همکاری بین‌المللی یمن در گفتگو با خبرنگار تسنیم خاطر نشان کرد:معتقدم ساختار سازمان ملل متحد دچار نوعی سقوط اخلاقی و کاری بزرگی شده است، این انحراف حتی روند معیارهای تعامل با ماهیت این جنایات و تجاوزات را دستخوش تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان ملل متحد از ساختاری که حامی حقوق بشر بوده و به اصول و چارچوب‌های ثابت خاصی در تعامل با مسائل پایبند است، در خصوص یمن به گونه‌ای به مسائل آن نگاه می‌کند که نشان می‌دهد اولویت‌های دیگری برای سازمان ملل مد نظر قرار گرفته است.در واقع سازمان ملل روند و رویکردی را در پیش گرفته است که مبتنی برمنافع اقتصادی است.

الشرجبی خاطر نشان کرد : سازمان ملل متحد اولویت را به منافع اقتصادی و کمک‌های مالی داده که از کشورهای ائتلاف متجاوز سعودی ـ اماراتی به دستش می‌رسد و به زیان منافع قربانیانی است که در منشورها و اصول خود اعلام کرده برای دفاع از حقوق این قربانیان شکل گرفته است.از این رو ما شاهد آن هستیم که از کشتار غیرنظامیان و ویران شدن منازل بر سر ساکنان آن و نسل کشی خانواده‌های کامل از پدران تا پسران و نوادگان فقط ابراز نگرانی می‌کند در حالی که دفاع قانونی و مشروع یک ملت را با شدیدترین واژه‌ها محکوم می‌کند.

وی افزود: معتقدم سازمان ملل متحد، به ساختاری به گروگان گرفته شده از سوی قدرتهای استکبار جهانی از ایالات متحده گرفته تا انگلیس و فرانسه تبدیل شده است، کشورهایی که در این تجاوز نقش محوری دارند، همچنین توسط پول کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به گروگان گرفته شده است، پول‌‌هایی که توانسته است مسیر سازمان ملل را در تعامل با این مسائل تغییر دهد.

سخنگوی رسمی شورای عالی مدیریت و هماهنگی امور انسانی و همکاری بین‌المللی یمن اظهار داشت : از سوی دیگر سازمان ملل متحد رفتارهای به شدت روند تبعیض آمیزی را بین ملت‌های مختلف جهان در پیش گرفته است، واکنشی که به مسائل به وقوع پیوسته در میان سیاه پوستان دارد قابل مقایسه با حوادثی که برای سفید پوستان رخ می‌دهد، نیست.

 نوع واکنشی که به حوادث به وقوع پیوسته علیه مسلمانان دارد با رخدادهایی که برای یهودیان یا مسیحیان رخ می‌دهد هم همسان و برابر نیست، این در واقع تبعیض نژادی و تبعیض دینی است، نوع تعاملی که با مسائل آسیایی‌ها یا آفریقایی‌ها دارد به همان شکل و سطح تعامل با مسائل به وقوع پیوسته برای اروپایی و آمریکایی‌ها نیست.اما در اینجا ما نوعی اختلاف آشکار را در رفتار سازمان ملل متحد شاهد هستیم، اختلالی که باعث شد به عنوان یکی از طرف‌های تجاوز علیه یمن حاضر شده و بر این جنایات سرپوش بگذارد.

الشرجبی افزود:  سازمان ملل چون به وظایف ذاتی خود عمل نمی‌کند، این امر تنها به چشم پوشی یا جانبداری انجام نمی‌شود بلکه نوعی همپوشانی با متجاوزان هم داشته و به شریکی محوری چه در قتل یمنی‌ها یا در محاصره و گرسنگی دادن آنها تبدیل شده است.

وی افزود: جنبه تاسف برانگیز دیگر آن است که سازمان ملل متحد از پرونده بشردوستانه به عنوان یکی از ابزارهای جنگی استفاده می‌کند، به همین خاطر هرجا که نام و اشاره‌ای به پرونده بشر دوستانه می‌شود از آن به عنوان پرونده فشار استفاده کرده و هشدارهایی هم در کنار آن می‌دهد گویی که می‌خواهد درباره پیامدهای ادامه عملیات نظامی هشدار دهد از این رو است که پرونده مسائل بشردوستانه و امداد رسانی و کمک‌های نظامی را به یکدیگر مرتبط می‌کند، این در حالی است که بارها و بارها خواهان جدا سازی بخش امداد رسانی از پرونده نظامی‌شده ایم و تاکید کردیم که پرونده بشر دوستانه را به دور از عملیات نظامی مدیریت می‌کنیم.

اما این سازمان از این پرونده به عنوان اهرم فشار استفاده می‌کند، البته این اقدام به بنا به خواست کشورهای ائتلاف متجاوز صورت می‌گیرد طرف‌‌هایی که حامی مالی این کمک‌های امدادرسانی هستند.

سخنگوی رسمی شورای عالی مدیریت و هماهنگی امور انسانی و همکاری بین‌المللی یمن در ادامه گفت : جنبه دیگر، تلاش‌های انجام شده برای بهبود چهره زشت کشورهای ائتلاف متجاوز است.این کار چه با تمجید از عربستان به دلیل کمک‌های انسان دوستانه ارائه شده یا با حضور در فعالیت‌های انجام شده در کشورهای ائتلاف متجاوز انجام می‌شود، یکی از این رفتارها اعلام روز سازمان ملل متحد از داخل خاک امارات است که به معنای تلاش برای بهبود چهره آنها محسوب می‌شود.از این رو تصور می‌کنم ما در یک کشمکش جهانی قرار داریم که تمام کشورهای بزرگ، پول‌های هنگفت و نیز سازمان ملل متحد در آن مشارکت دارند.

وی خاطر نشان کرد: طبیعتا این موضوع با وجود شواهدی است که سازمان‌های محلی، و بعد از آنها منطقه‌ای و سپس بین المللی و حتی تیم کارشناسان سازمان ملل متحد آن را مستند کرده و در آن وقوع جنایات علیه غیر نظامیان در یمن، حمله به مراکز غیر نظامی و نوع سلاح‌های به کار رفته به اثبات رسیده است.در همین چارچوب هم عربستان سعودی در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان در یمن قرار گرفت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار یمن اخبار یمن کشورهای ائتلاف متجاوز سازمان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۹۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلنگری به طرفداران گفتمان سازش

اگرچه آمریکا در طول جنگ غزه، بارها قطعنامه‌هایی که باهدف آتش‌بس دائمی در غزه صادرشده را باهدف  حمایت از صهیونیست‌ها وتو کرده است، اما وتوی قطعنامه اخیر شورای امنیت مبنی بر پذیرش عضویت دائمی فلسطین در سازمان ملل متحد، جنس و ماهیتی دیگر دارد. درحالی‌که برخی  مقامات آمریکایی در اظهاراتی دروغین،  مدعی تمرکز بر روی راهکار دودولتی در راستای حل مسئله فلسطین بوده‌اند،وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط نماینده دولت بایدن خبر از استمرار حمایت مطلق کاخ سفید از نسل‌کشی در غزه می‌دهد.به عبارت بهتر، آمریکا با وتوی قطعنامه اخیر نشان داد نه‌تنها در جنگ غزه فرمانده اصلی میدان تقابل با فلسطینیان و منطقه محسوب می‌شود، بلکه حتی به راهکارهای اعلامی و ادعایی خود نیز کمترین باوری ندارد. این تناقض آشکار، برگرفته از شکست میدانی مشترک واشنگتن -تل‌آویو در جریان تحولات جنگ غزه و فراتر از آن، سردرگمی راهبردی آن‌ها در قبال مسئله فلسطین است. 

 

واقعیت امر این است که ابومازن، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و بازیگران منطقه‌ای مانند ریاض، ابوظبی، منامه و مسقط حساب ویژه‌ای بر روی پیشبرد طرح دو دولتی از سوی واشنگتن بازکرده بودند. این نگاه اعتماد آمیز به دشمن بشریت، منبعث از وعده‌هایی بوده که نه‌تنها در دوران ریاست جمهوری جوبایدن، بلکه در دوران ریاست جمهوری ترامپ و اوباما نیز به آن‌ها داده‌شده بود. بر همین اساس، طرح عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل ( تحت عنوان پیمان ابراهیم) پیش رفت و منتج به خطای راهبردی امارات و بحرین در عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها شد. اما وتوی قطعنامه اخیر در شورای امنیت سازمان ملل متحد، آن‌هم علی‌رغم موافقت ۱۲ عضو شورای امنیت و رأی ممتنع دو کشور ( سوئیس و انگلیس) ، بیانگر قرائت خاص کاخ سفید از طرح دو دولتی است! این مسئله نشان می‌دهد که اتفاقا آمریکا طرح دو دولتی را نیز نه به‌مثابه راهکاری برای حل بحران در منطقه غرب آسیا، بلکه به‌عنوان  ابزاری برای تحقق استیلا و سلطه صهیونیست‌ها بر غرب آسیا ارزیابی می‌کند.

رمزگشایی از سخنان رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل به‌وضوح چنین گزاره‌ای را تصدیق می‌کند:  «ایالات‌متحده همچنان از راه‌حل دو دولتی به‌شدت حمایت می‌کند. این رأی مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی‌دهد، بلکه اذعانی است به این‌که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد.» به عبارت بهتر، آمریکا پذیرش کشور مستقل فلسطین در سازمان ملل متحد را به  گفت‌وگوی مستقیم ( میان فلسطینیان و صهیونیست‌ها ) و در حقیقت، پذیرش مسئله عضویت فلسطین از سوی تل‌آویو کرده است! بدیهی است که در این مسیر، تل‌آویو از تشکیلات خودگردان امتیازاتی خواهد خواست که تنها یکی از آن‌ها، عاری سازی غزه و کرانه باختری از گروه‌های مقاومت است! شرط وقیحانه‌ای که هیچ‌گاه تحقق‌نیافته و در آِینده نیز نخواهد یافت. حتی تشکیلات خودگردان فلسطین به‌عنوان بازیگری که در قبال کشتار بی‌رحمانه فلسطینیان، بازی در زمین واشنگتن را نسبت به دفاع واقعی از ساکنان مظلوم غزه ترجیح داده است، نسبت به رفتار اخیر کاخ سفید شوکه شده است. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در بیانیه‌ای وتوی آمریکا را «ناعادلانه، غیراخلاقی و غیرقابل‌توجیه» خواند.بااین‌حال محمود عباس باید زودتر از این‌ها نسبت به دنائت آمریکایی‌ها اطمینان پیدا می‌کرد!

یکی از اصلی‌ترین بازندگان رأی‌گیری اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد، سیاستمدارانی هستند که بر روی واشنگتن در روند حل مسئله فلسطین حساب بازکرده‌اند! این رأی‌گیری نشان داد که راه‌حل واقع در فلسطین، روی آوردن به همان گفتمان مقاومت و ایستادگی همه‌جانبه در برابر واشنگتن و تل‌آویو است، نه روی آوردن به گفتمان سازش با دشمنانی که نماد ظلم و نسل‌کشی محسوب می‌شوند. در این معادله صریح و گویا، سرنوشت آمریکا و رژیم اشغالگر قدس با شکست و تباهی گره‌خورده است.

دیگر خبرها

  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • جنگ اسرائیل علیه غزه ۳۷ میلیون تُن آوار بر جای گذاشته است
  • جنگ اسراییل علیه غزه ۳۷ میلیون تُن آوار بر جای گذاشته است
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش‌های دانشجویی در آمریکا
  • سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً ۱۴ سال طول می‌کشد
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی