Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@00:38:30 GMT

کاربرد سیم سیلیکونی در صنعت

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۹۲۳۲

کاربرد سیم سیلیکونی در صنعت

سیم سیلیکونی در مقابل شرایط آب و هوایی نامساعد، مواد شیمیایی، اشعه ماوراء بنفش، مواد اسیدی و... نیز بسیار مقاوم هستند و سازگار عمل می‌کنند. این سیم به دلیل روکش سیلیکونی قوی که دارد، در مقابل رطوبت نیز همچون عایق عمل می‌کند.

به گزارش برنا، سیم سیلیکونی در مقابل شرایط آب و هوایی نامساعد، مواد شیمیایی، اشعه ماوراء بنفش، مواد اسیدی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نیز بسیار مقاوم هستند و سازگار عمل می‌کنند. این سیم به دلیل روکش سیلیکونی قوی که دارد، در مقابل رطوبت نیز همچون عایق عمل می‌کند.

معرفی سیم سیلیکونی

در این مطلب قصد ارائه توضیحاتی در رابطه با سیم سیلیکونی و کاربرد آن در صنعت را داریم. سیلیکون دارای خواصی است که با گذشت مدت زمانی طولانی نیز این خواص شیمیایی و فیزیکی تغییر پیدا نمی‌کند. این ماده در مقابل شرایط مختلف محیطی بسیار مقاوم می‌باشد. لذا سیم‌هایی که از جنس سیلیکونی هستند، در برابر آتش‌ سوزی و حرارت بسیار مقاوم عمل می‌کنند و دارای کیفیت بالایی هستند. در صنایعی مانند ریخته‌ گری، ذوب فولاد و صنعت شیشه، به دلیل وجود حرارت و احتمال بالا رفتن دما، باید از سیم و کابل‌هایی استفاده کرد که نسوز باشند. بطور معمول روکش کابل‌ها و سیم‌های نسوز از جنس سیلیکون می‌باشد. سیم سیلیکونی در مقابل شرایط آب و هوایی نامساعد، مواد شیمیایی، اشعه ماوراء بنفش، مواد اسیدی و... نیز بسیار مقاوم هستند و سازگار عمل می‌کنند. این سیم به دلیل روکش سیلیکونی قوی که دارد، در مقابل رطوبت نیز همچون عایق عمل می‌کند.

انواع سیم سیلیکونی نسوز

سیم سیلیکونی نسوز بر اساس پارامتر‌های گوناگونی به دسته‌ بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شود. این سیم از نظر کیفیت ساخت آن به دو دسته معمولی و کیفیت بالا تقسیم می‌شود. از لحاظ عایق‌سازی نیز به دو دسته تک روکش و دو روکش تقسیم می‌شود. از لحاظ سایز و اندازه نیز این سیم، دارای تنوع سایزی می‌باشد. سیم و کابل سیلیکونی به دلیل مزایای بسیاری که دارند، در مناطقی که سیم‌کشی‌های آن مناطق مهم و حساس می‌باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرند. کابل‌های سیلیکونی در انواع مختلف جرقه‌ زن، کابل کنترل، کابل اعلام حریق و کابل نسوز دو روکش بافت موجود هستند. از سیم روکش سیلیکونی، در تولید و ساخت کابل ابزار دقیق، کابل فشار قوی و کابل قدرت نیز استفاده می‌شود‌. 

کاربرد سیم سیلیکونی در صنعت

امروزه استفاده از سیم‌های برقی مختلف در صنایع افزایش پیدا کرده است. با توجه به این مسئله که در راه‌اندازی سیستم‌های برقی از سیم و کابل‌های مختلف حتما باید استفاده کرد، لذا اهمیت بالای سیم و کابل کاملا نمایان می‌شود. متناسب با هر محیطی باید از ابزار درست و مناسبی استفاده کرد. سیم و کابل نیز از این مسئله مستثنی نیستند، به همین منظور تولیدکنندگان اقدام به ساخت سیم و کابل‌های مختلفی نموده‌اند. یکی از پرکاربرد‌ترین این سیم‌ها، سیم‌ سیلیکونی نسوز است. با توجه به مزایا و ویژگی‌هایی که سیم‌های سیلیکونی دارند، از این سیم‌ها به منظور راه‌اندازی دستگاه‌هایی که در محیط‌های پر‌حرارت و با دمای بالا استفاده می‌شوند، بهره گرفته می‌شود. سیم نسوز سیلیکونی در صنایع مختلف و کارخانه‌های بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد‌. از جمله این صنایع می‌توان از صنایع ذیل نام برد:

صنایع پتروشیمی صنعت خودروسازی صنعت هوا و فضا صنایع پزشکی صنعت تولید فولاد کوره‌های صنعتی ترانسفورماتور‌ها ساخت واگن‌های راه‌ آهن سیم‌ کشی هواپیما تجهیزات آزمایشگاهی صنعت دارو‌سازی استفاده از این سیم، در سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق

همینطور این سیم، در ساخت لوازم برقی مختلف مورد استفاده در منازل مانند جاروبرقی، مایکروویو ها، بخاری‌ برقی و... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایا و ویژگی‌های سیم سیلیکونی نسوز

سیم سیلیکونی، دارای ویژگی‌ها و مزایای بسیاری است. از جمله این مزایا می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

به عایق دارای مقاومت بالا مجهز است. این سیم‌ها در مقابل اشعه‌های مضر مقاوم هستند. مجهز بودن به شیلد و محافظ در زمان بروز حادثه آتش‌سوزی، این سیم‌های نسوز دود خیلی کمی ایجاد می‌کنند. این سیم در تغییرات دمایی مختلف و بالا، از خود مقاومت بسیاری نشان می‌دهد. به همین دلیل می‌تواند در دمای منفی 60 درجه سانتی‌گراد تا دمای 250 درجه، مورد استفاده واقع گردد. این سیم و کابل انعطاف بسیاری دارند و دارای قابلیت شکل‌ ‎پذیری می‌باشند. در استفاده آنها در صنایع مختلف، محدودیت چندانی وجود ندارد. در زمان آتش‌سوزی نیز به عنوان مانعی در مقابل منتشر شدن حرارت  شعله عمل می‌کند. دارای مقاومت و پایداری بالایی در مقابل اصطکاک و سایش دارند. در ساخت تجهیزات صنایع غذایی نیز به دلیل اینکه سیم و کابل سیلیکونی، دارای خاصیت ضد قارچ هستند، از این سیم‌ها استفاده می‌شود. فاکتورها و عوامل مختلف موثر بر قیمت سیم سیلیکونی

در تعیین قیمت سیم سیلیکونی، فاکتورها و عوامل مختلفی تاثیر می‌گذارند. از جمله این عوامل می‌توان از مواد اولیه‌ای که در ساخت این سیم بکار رفته است نام برد. معمولا در ساخت این سیم، مس و آلومینیوم از جمله رایج‌ترین فلزاتی هستند که به عنوان هادی سیم‌های برق استفاده می‌شوند. لذا قیمت این فلزات بر قیمت سیم سیلیکونی نسوز نیز تاثیر می‌گذارند. با توجه به نوساناتی که در قیمت این فلزات مشاهده می‌شود، لذا قیمت سیم روکش سیلیکونی نیز دچار نوسان می‌شود.

قیمت مواد اولیه‌ای که در روکش و عایق سیم‌ها بکار می‌روند نیز بر قیمت نهایی سیم اثر می‌گذارند. عوامل مختلف دیگری وجود دارند که بر قیمت انواع مختلف سیم و کابل از جمله سیم سیلیکونی، تاثیر گذار هستند. از جمله این عوامل،  قیمت انرژی الکتریسیته‌ای است که هنگام تولید این سیم‌ها بکار رفته است. هزینه‌های حمل و نقل و همچنین دستمزد و حقوق نیروهای انسانی نیز بر قیمت نهایی سیم روکش سیلیکونی نسوز، تاثیر می‌گذارند.

استانداردهایی که در تولید سیم سیلیکونی باید در نظر گرفته شوند

برای تولید بسیاری از قطعات و ابزارهای مورد استفاده در صنایع، استانداردهایی تدوین شده‌اند. در ساخت این ابزار و قطعات، باید این استانداردها لحاظ شوند. به منظور تولید کابل و سیم نسوز سیلیکونی نیز سازمان استاندارد ایران، استانداردهای  ISIRI 1926-4 و ISIRI 1926-3 را تدوین نموده است. از جمله مهم‌ ترین استانداردها و تست‌هایی که مربوط به سیم و کابل‌های نسوز می‌باشند عبارتند از:

تست مربوط به اشتعال‌ پذیری بر اساس استاندارد IEC 60332-1-2 تست و سنجش مقاومت در مقابل آتش، طبق استاندارد IEC 60331-11 تست انتشار شعله بر اساس استاندارد ISIRI 3081 آزمون هالوژن بر اساس استاندارد IEC 60754-2 تست مقاومت رسانا، مطابق با استانداردهای ISIRI 1926-2 و ISIRI 3084 استانداردهای IEC 61034-1، IEC 61034-2 و IEC 60754-2 به منظور تست اسیدی بودن گاز و چگالی دود استانداردهای ISIRI 1926-1 و  ISIRI 1926-2 به منظور آزمون کهنگی و تست HV

با توجه به اهمیت بالای سلامت سیم و کابل سیلیکونی، زمان تهیه و استفاده از این سیم‌ها، نسبت به استاندارد بودن آن‌ها مطمئن شوید.

کارخانه سیم و کابل راهدار صنعت کیهان

برای خرید انواع سیم و کابل سیلیکونی باید مجموعه‌ای را انتخاب کنید که بتواند محصولات با کیفیت و دارای گارانتی را در اختیارتان قرار دهد. شرکت سیم و کابل راهدار صنعت کیهان اولین تولید کننده تخصصی انواع سیم و کابل‌های سیلیکونی مقاوم به حریق به شمار می‌آید که در مدت 23 سال فعالیت خود در این حوزه توانسته انواع سیم و کابل را مطابق با استانداردهای روز اروپا و تاییدیه سازمان آتش نشانی تهران با نام تجاری SilCable تولید کرده و عرضه نماید.

برای اطلاع از تمامی محصولات این شرکت می‌توانید به وب سایت https://rsk-co.com مراجعه نمایید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مقابل شرایط سیم و کابل مورد استفاده بسیار مقاوم مقاوم هستند عمل می کنند سیم ها انواع سیم بر قیمت بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۹۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟

پانوپتیکون (سراسربین) نوعی معماری است که در ابتدا برای طراحی زندان‌ها و با هدف بهبود رفتار زندانیان با تفکر «همیشه تحت‌نظر بودن» معرفی شد. این‌ رویکرد امروزه در قالب نظارت بر جوامع برای بهبود امنیت و سلامت، همچنین افزایش شفافیت عملکرد مقامات مورد استفاده قرار دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پانوپتیکون، نوعی معماری زندان محسوب می‌شود که در طول زمان تحت ایده‌ها و استفاده‌های جدید از مفهوم پیشگیری از خطاهای انسانی تکامل پیدا کرده است. این معماری در اصل روشی برای ایجاد ساختمان‌هایی است که به افراد داخل این حس را می‌دهد که قابل مشاهده هستند، بدون این‌که چگونگی آن را بدانند. پانوپتیکون نوعی ساختار زندان است که قدمت آن به قرن هجدهم بازمی‌گردد و در آن نگهبانان امنیتی زندانیان را از یک برج مرکزی تحت نظر قرار می‌دادند، بدون این‌که زندانیان بدانند این عمل چگونه انجام می‌گیرد.

نظریه پانوپتیکون چیست؟

تئوری پانوپتیکون معتقد است که افراد زمانی می‌توانند کنترل شوند که خود را تحت نظارت دائمی می‌بینند، حتی اگر کسی نظاره‌گر نباشد. این تئوری از تأثیر تحت نظر قرار داشتن توسط یک برج نگهبانی مرکزی در یک زندان ناشی شده است که همه زندانیان حتی در صورت حضور نداشتن نگهبان با دیده نشدن وی، می‌توانند آن را ببینند. از آنجا که زندانیان برج را می‌بینند، به این فرض که تحت نظر هستند بهترین رفتار خود را دارند. قلب واقعی ایده پانوپتیکون این است که فعالیت‌های خاصی وجود دارد که با نظارت، بهتر انجام می‌شوند.

تاریخچه و استفاده از پانوپتیکون

پانوپتیکون در اصل ایده ساموئل بنتام برای کارخانه‌های قرن هجدهم بود، اما برادرش جرمی بنتام پتانسیل آن را برای ساخت زندان درک کرد و به این ترتیب ده‌ها زندان با استفاده از این مفهوم ساخته شد. این معماری برای قرن‌ها به‌طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت، زیرا امکان نظارت بر تعداد قابل‌توجهی از زندانیان را با حداقل تعداد نگهبان فراهم می‌کرد. هدف از این طرح ایجاد احساس حضور «دانایی» نامرئی بود که جوامع انضباطی آن را پذیرفتند.

این مفهوم فیلسوف میشل فوکو را در سال ۱۹۷۵ مجذوب خود کرد، زیرا پانوپتیکون زندانیان را مجبور می‌کرد بهتر رفتار کنند و به کمک آن «تحمیل هر رفتاری بر هر کثرت انسانی» آسان بود. به عبارت دیگر القای یک رفتار از طریق فرم بنا امکان‌پذیر بود.

وی پانوپتیکون را به‌عنوان راهی برای نشان دادن تمایل جوامع انضباطی برای تحت تاثیر قرار دادن شهروندان خود استفاده کرد، زیرا همان‌طور که زندانی از ترس مجازات، رفتار خود را کنترل می‌کند، شهروندان نیز از ترس جریمه درست رفتار خواهند کرد.

پانوپتیکون در دنیای دیزنی

پارک موضوعی دنیای دیزنی در آمریکا نمونه‌ای از بهره‌گیری شرکت‌های مدرن از معماری پلیسی پانوپتیکون و توسعه این رشته شهرسازی بود، با این حال مفهوم آن از نگهبانانی که به‌زور زندانیان را ملزم به درست رفتار کردن می‌کنند، به نگهبانانی تغییر کرد که مراجعه‌کنندگان را به هیچ اقدامی مجبور نمی‌کنند، اما از درگیری یا استفاده نادرست از فضا جلوگیری به عمل می‌آورند. این مفهوم امروزه در شهرهای سراسر جهان استفاده می‌شود که افسران مجری قانون با پای پیاده یا دوچرخه به گشت‌زنی در شهرها می‌پردازند و حضور صرف آن‌ها منطقه را امن‌تر می‌کند. دادن این فرصت برای اطلاع‌رسانی شهروندان به مقامات از تخلف شخص دیگری نیز مؤثر است.

محیط پانوپتیکونی در نقش پلیس شهری

طراحی پانوپتیکون در سال ۲۰۲۰ برای کنترل همه‌گیری کووید -۱۹ نیز مورد استفاده قرار گرفت. پلیس یکی از نقش‌های کلیدی همه سیستم‌های بهداشت عمومی است و در طول همه‌گیری ویروس کرونا از طریق دستگاه‌هایی مانند نظارت دیجیتال، سازمان‌های مجری قانون و حتی پلیس غیررسمی از میان ساکنان جوامع به کنترل بیماری پرداخت.

پلیس غیررسمی در اصل نوعی پانوپتیکون محسوب می‌شود که مفهوم آن در سال ۱۹۶۱ با انتشار کتاب «مرگ و زندگی شهرهای بزرگ آمریکا» گسترش پیدا کرد که بر اهمیت پلیس غیررسمی در خیابان‌ها، پیاده‌روها و پارک‌ها، همچنین بر رابطه مثبت بین این نوع پلیس و امنیت شهری تأکید می‌کرد.

در یکی از مثال‌های واقعی کتاب، مردی در تلاش بود تا کودکی را از خیابان برباید که جمعیت کوچکی متشکل از ساکنان و صاحبان فروشگاه‌های آن منطقه مانع او شدند. اما لحظاتی بعد معلوم شد که این مرد پدر او بوده است، اما این نوع پلیس غیررسمی از آدم‌ربایی احتمالی جلوگیری کرد. در این نمونه، در واقع مجموع انسان‌ها و محیط طراحی‌شده پارک، یک فظای نظارتی غیر معمول را فراهم آورد که مانع از بروز یک جرم شد. فضای باز و محیط خانواده‌دوست پارک که فقط برای حضور کودکان و والدین طراحی شده بود و نه برای حضور افراد بی‌هدف، همگی به ساختار ضددزدی کمک کرد.

فضای خانواده‌دوست، منظور ترکیب وسایل بازی و میز وصندلی‌های چندنفری برای حضور والدین بود. گاهش زمین‌های بازی فقط شامل سرسره و تاب و سایر وسایل بازی می‌شود و والدین باید تنها نظاره‌گر کودکان باشند، در این شرایط ممکن است در اثر یک غفلت اتفاق ناخوشایندی رخ دهد. در بعضی از پارک‌ها نیز زمین بازی کودکان در کنار فضاهای باز بی‌سروته قرار گرفته که ممکن است پتانسیل حضور افراد متجاوز را به راحتی فراهم بیاورد و به همین دلیل نوع ساختار یک پارک که حالت نظارتی داشته باشد، به‌راحتی می‌تواند مانع از وقوع جرم باشد.

پانوپتیکون در عصر نظارت دیجیتال

پانوپتیکون به‌عنوان یک اثر معماری به یک نگهبان اجازه می‌دهد تا ساکنان را بدون این‌که ساکنان بدانند تحت نظر هستند یا نه مشاهده کند و در نیمه دوم قرن بیستم به‌عنوان راهی برای ردیابی گرایش‌های نظارتی جوامع انضباطی مطرح شد. ساختار اصلی این معماری یک برج مرکزی بود که توسط چندین سلول احاطه شده است. این برج دیده‌بانی از بسیاری جهات الگویی برای دوربین‌هایی است که به ساختمان‌ها متصل شده‌اند؛ دستگاه‌هایی که از روی عمد قابل مشاهده هستند و چشمان نظارت‌گر انسان‌ها را از دید پنهان می‌کنند. این نظارت امروزه در سطحی وسیع و در قالب اینترنت اشیا نیز صورت می‌گیرد.

بخش زیادی از زندگی بشر امروز در دنیای آنلاین می‌گذرد که در آن داده‌های زیادی بدون مالکیت فیزیکی و احساس صریح قرار گرفتن در معرض دید، به اشتراک گذاشته می‌شود. با این حال داده‌ها نه‌تنها توسط دولت‌ها، بلکه توسط شرکت‌هایی تحت‌نظارت هستند که مبالغ هنگفتی روی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند.

اتصال متقابل بین اشیا در خانه‌ها، اتومبیل‌ها و شهرها که عموماً به آن اینترنت اشیا گفته می‌شود، نظارت دیجیتال را به‌طور اساسی تغییر خواهد داد. در اصل ممکن است یک برج مرکزی وجود نداشته باشد، اما حسگرهای ارتباطی در نزدیک‌ترین اشیا به بشر وجود خواهد داشت. با ظهور سیستم‌های شبکه‌ای گسترده‌تر، همه چیز از ماشین لباسشویی گرفته تا اسباب‌بازی‌ها به‌زودی قادر به برقراری ارتباط خواهند بود و حجم وسیعی از داده‌ها را در زندگی ایجاد می‌کنند و این سیستم‌های نظارتی مرکزی هستند که باید در نقش پانوپتیکون امنیت تبادل اطلاعات را تامین کنند.

کد خبر 749228

دیگر خبرها

  • بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • کاربرد قفل کرکره برقی هوشمند
  • مصرف برق همدان در بخش‌های مختلف انضباط یابد
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟