Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس پیشین مرکز برنامه ریزی راهبردی وزارت خارجه گفت: تیم مذاکره کننده ایران نپذیرفته که سیاست دومینویی امریکا و اروپا یعنی‌ کشاندن روند مذاکرات به موضوعات موشکی و منطقه ای و غیره ادامه پیدا کند و این نکته مثبت کار است.

به گزارش ایسنا، مصطفی مصلح زاده رییس پیشین مرکز برنامه ریزی راهبردی وزارت خارجه در ‌نشستی که روز دوشنبه از سوی ‌بسیج اساتید برگزار شد درباره ساختار مذاکره جاری در وین گفت: متاسفانه ساختار همان ساختار قبلی در دولت گذشته و  دولت های پیشین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین مشکل این است که باید پرسید چه شد پذیرفتیم که طرف ما در مذاکرات ۱+۵ باشد و این ساختار بسیار نامناسب و بد به وجود اید. در بهترین وضعیت اگر چین و روسیه کنار ما باشند باز هم ما باخته‌ایم، چون سه به چهار می شویم و آنها باز هم به ما سر هستند.

مصلح زاده گفت: بدتر از آن پذیرفتیم که اتحادیه اروپا هم در مذاکرات نماینده داشته باشد. چرا این ساختار را پذیرفتیم که رییس مذاکره نماینده اتحادیه اروپا باشد و در عمل منافع ۲۸ کشور را وارد مذاکرات کنیم؟ کسی باید رییس باشد که بی طرف باشد در صورتی که اروپا به هیچ وجه بی‌طرف نیست.
وی تصریح کرد: ما اساسا وقتی وارد مذاکره می شویم یعنی پذیرفتیم که متهم هستیم. و ایران باید ثابت کند که گناهکار نیست. مذاکرات برجام در اصل یک دادگاه است و میز مذاکره نیست. و در اصل به جای اینکه انها ثابت کنند که ایران دنبال سلاح هسته ای است ایران را متهم کرده اند و متهم را وادار کردند که ثابت کند دنبال بمب هسته ای نیست! این در حالی است که ایران به تمام ادعاها علیه برنامه هسته ای اش پاسخ داده است.

مصلح زاده گفت: از انجایی که بر اساس برجام هنوز داریم مذاکره می کنیم، استراتژی امریکا این بوده است که اساسا ایران یک سال با ساخت بمب هسته ای فاصله داشته باشد، یعنی آنها باز هم ایران را از اتهام ساخت بمب هسته ای مبرا نکرده‌اند. ما در برجام ۱۰۲ محدودیت را پذیرفتیم تا مبادا دنبال بمب اتمی باشیم و اگر توافق شود تازه به همان روند برجام برمی گردیم.  

وی استراتژی امریکا و اروپا در برجام را «دومینو»یی دانست و گفت: وقتی ایران ۱۰۲ محدودیت را یک بار دیگر بپذیرد تا به برجام برگردد اما امریکا و اروپا هیچ مجازاتی نشوند یعنی روند متهم سازی انها ادامه دارد. ما می توانستیم شرط مذاکرات بازگشت به برجام را این بگذاریم که هم ایران و هم امریکا به یک نسبت مساوی ان پی تی را اجرا کنیم و رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی رییس مذاکرات باشد و ملاک مذاکرات بازگشت دو طرف به ان پی تی باشد. در آن صورت امریکاست که ان پی تی را نقض کرده است.

وی اظهار کرد: تیم فعلی فعلا نپذیرفته که سیاست دومینویی امریکا و اروپا یعنی‌ کشاندن روند مذاکرات به موضوعات موشکی و منطقه ای و غیره ادامه پیدا کند و این نکته مثبت کار است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مذاكرات وين برجام توافق خوب امریکا و اروپا هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۱۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت:‌ مذاکرات با دشمن صهیونیستی در قاهره به مراحل سرنوشت سازی رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «محمد الحاج موسی» در گفت‌ وگو با پایگاه «عربی ۲۱» اظهار کرد: مقاومت تمام تلاش خود را برای برداشتن موانع به منظور دستیابی به توافق برقراری آتش بس و پایان دادن به تجاوز دشمن صهیونیستی انجام داده و به این تلاش‌ها ادامه می‌دهد.

وی افزود: این توافق باید محکم و صریح و دشمن به بندها و شروطی که به منظور تأمین منافع ملت فلسطین در آن گنجانده شده است، پایبند باشد.

الحاج موسی ادامه داد: ما به دنبال یک توافق واضح و غیرقابل تفسیر هستیم، زیرا اصطلاحات مبهم ممکن است به دشمن اجازه تفسیر آن را به شکل دلخواه خود بدهد.

وی تصریح کرد: گروه‌های مقاومت در پاسخ به طرح پیشنهادی، خواستار تغییرات ریشه‌ای در آن نشدند، بلکه کلمات و اصطلاحات مبهمی در آن وجود داشت که مقاومت خواستار اصلاح آن در متن توافق نهایی شد.

سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین اظهار کرد: ساعات سرنوشت سازی پیش رو داریم تا به جدیت اشغالگران برای دستیابی به توافق پی ببریم، زیرا در مذاکرات گذشته بارها شاهد وقت کشی، فرار و تأخیر رژیم صهیونیستی بودیم.

الحاج موسی اضافه کرد: دشمن صهیونیستی در مذاکرات گذشته گاهی مقاومت و گاهی میانجی‌ها را مانع دستیابی به توافق معرفی می‌کرد، در حالی که تنها مشکل در این مسیر، خود اشغالگران بودند و اکنون نیز مشکل اصلی خود آنها هستند.

وی افزود: در چند ساعت آینده، موضع دشمن به طور کامل مشخص می‌شود و همه خواهند دید که آیا او برای دستیابی به توافق جدی است و یا اینکه مانند گذشته وقت کشی می‌کند.

الحاج موسی بیان کرد: مقاومت خواستار تضمین‌های بین‌المللی برای اجرای توافق از سوی دشمن صهیونیستی است، ما آمریکا را فرمانده جنگ علیه نوار غزه می‌دانیم و این آمریکاست که پوشش سیاسی، نظامی و اطلاعاتی برای آن تأمین می‌کند.

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین تصریح کرد: مقاومت با دید مثبت در مذاکرات جاری شرکت کرده و امیدوار است که به نتیجه برسد و هیچ طرفی نباید درباره مقاومت فکر دیگری کند.

به گزارش ایمنا، مذاکرات برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه در پایتخت مصر ادامه دارد و شبکه اخباریه قاهره به نقل از یک منبع بلندپایه در هیأت امنیتی مصر که میانجیگری در روند مذاکرات رژیم اسرائیل و حماس را بر عهده دارد، افزود که دو طرف در مورد بسیاری از موارد اختلاف نظر به اجماع رسیدند.

این منبع به شبکه اخباریه قاهره گفت که پیشرفت محسوسی در مذاکرات حاصل شده است.

در همین حال یک منبع امنیتی مصر به رویترز گفت که نتایج مذاکرات این بار در قاهره با دفعات قبل متفاوت خواهد بود.

این منبع که به نام آن اشاره‌ای نشده با بیان اینکه «ما در بسیاری از موارد به توافق رسیده ایم» افزود: اما چند نکته باقی مانده است.

وی ادامه داد: این بار اوضاع بهتر به نظر می‌رسد، اما اینکه آیا به زودی توافقی حاصل می‌شود، بستگی به این دارد که اسرائیل آنچه را که برای دستیابی به آن لازم است ارائه می‌دهد یا خیر.

منبع: ایرنا

کد خبر 750711

دیگر خبرها

  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • آغاز مذاکرات پرسپولیس برای تمدید قرارداد بازیکنان
  • ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است
  • منابع مصری: مذاکرات آتش‌بس بی‌نتیجه بود/ گفت‌وگوها امروز ادامه دارد
  • عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس/ گفتگو‌ها به روز دوم کشیده شد
  • پایان بدون توافق روز اول مذاکرات قاهره درباره غزه/ گفت‌وگوها احتمالا یک هفته طول بکشد
  • منابع مصری:مذاکرات آتش‌بس بی‌نتیجه بود/گفت‌وگوها امروز ادامه دارد
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!