Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، آتش‌سوزی در میانکاله از ظهر دیروز آغاز شد و تا ساعت ۲۲ یک‌شنبه ادامه داشت، در این آتش‌سوزی حدود ۱۴۰ هکتار از عرصه‌های میانکاله بنا به گفته مسؤولان محیط زیست در آتش سوخت.

اما سؤالی که برای افکار عمومی پیش آمده است، چرا با وجود استقرار بالگرد امداد در مازندران خبری از پرواز و اطفا حریق به میانکاله منتشر نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌اصغر احمدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران در پاسخ به این سؤال که چرا بالگرد برای مهار آتش میانکاله اعزام نشد،گفت: در دستورالعمل اطفاء حریق، پیگیری برای مهار آتش در مناطق حفاظت شده برعهده محیط زیست بوده و منابع طبیعی و آبخیزداری مسؤول پیگیری مهار آتش در مناطق عادی و جنگلی است.

وی اظهار کرد: پس از وقوع آتش افراد حاضر در منطقه تصورشان این بوده که خودشان می‌توانند نسبت به مهار آتش اقدام کنند.

احمدی در پاسخ به این سوال که چرا برای مهار آتش از بالگرد استفاده نشده است، گفت: مدیریت بحران ساعت ۲۰ شب در جریان آتش‌سوزی قرار گرفت که امکان پرواز بالگرد نبوده است.

*نماینده مدیریت بحران در جریان قرار داشت

عباسعلی ابراهیمی مدیرکل محیط زیست مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس میزان آتش‌سوزی مرتع در میانکاله را  ۱۴۰ هکتار اعلام کرد و در پاسخ به این سوال که چرا از ظرفیت بالگرد استفاده نشده، گفت: براساس قانون مدیریت بحران بند ج ماده ۱۴ اطفا حریق در جنگل‌ها و مراتع برعهده جهادکشاورزی و منابع طبیعی است.

مدیرکل محیط زیست مازندران خاطر نشان کرد: برای اطفا حریق اعتباراتی در اختیار منابع طبیعی  است  که میزان آن در سالجاری ۱۰۰ میلیارد تومان است.

وی در تشریح بیشتر این حادثه اظهار کرد: پس از دریافت اطلاعات آتش‌سوزی نیاز بود که همکاران ما برآورد اولیه از وضعیت حادثه دریافت می‌کردند.

ابراهیمی با اشاره به فاصله دو کیلومتری محل حادثه با منطقه اسکان محیط‌بانان، افزود: دسترسی به این منطقه هم تابع شرایط سخت بود با این وجود پس از دسترسی به محل آتش‌سوزی و بررسی جوانب اطلاعات مربوط به آتش‌سوزی را به نماینده مدیریت بحران در فرمانداری بهشهر اعلام کردیم.

وی اضافه کرد: کلانه رئیس منطقه  مراتب را به داوودی نماینده مدیر بحران در فرمانداری و رئیس منابع طبیعی اعلام کردند.

*درخواست بالگرد نداشتیم

در همین ارتباط گفت‌وگویی انجام دادیم با  مجید ذکریایی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران که در پیگیری ما اظهار کرد: عرصه میانکاله تحویل محیط زیست بوده و دور تا دور منطقه آتش‌سوزی شده، نیزار بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا پیگیری برای بالگرد و هماهنگی با شما است، افزود: این اقدامات باید توسط مدیریت بحران انجام شود اما چون عرصه در اختیار محیط زیست است، باید در این زمینه پیگیری لازم را انجام می‌داد.

 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران خاطرنشان کرد: روز گذشته زمان آتش‌سوزی را به ما اطلاع دادند و اصلا درخواستی برای بالگرد ارائه نشده است.

علی باقری جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران در پیگیری خبرنگار فارس گفت: پس از دریافت اطلاعات اولیه درباره آتش‌سوزی بنده به مدیریت بحران اطلاع دادم که عرصه میانکاله در حال آتش‌سوزی است.

در حال جمع‌بندی گزارش بودیم که اسحاق عطائی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری هم در ارتباط با آتش‌سوزی در میانکاله، بیان کرد: براساس قانون منابع طبیعی مسؤولیتی در مناطق حفاظت شده ندارد.

به گزارش فارس، آنچه که در این گزارش بیشتر به چشم می‌آید ضعف در هماهنگی بین مسؤولان اجرایی مشهود است که نشان می‌دهد هنوز متولیان امر اهمیت وجود بالگرد و قابلیت‌های استفاده از آن را درک نکرده‌اند.

وقتی بالگردی برای همین منظور در استان تامین شده توضیحات مسؤولان و متولیان امر از بین رفتن حتی یک هکتار مناطق جنگلی و منابع طبیعی هم توجیه است.

انتهای پیام/۸۶۰۰۴/ج/ی

منبع: فارس

کلیدواژه: اطفا حریق آتش سوزی میانکاله اعزام بالگرد آتش سوزی در میانکاله منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران مدیریت بحران محیط زیست اطفا حریق مهار آتش آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۲۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت:در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام، احشام اهالی ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری می‌شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگل‌های استان افزوده شده است. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.

سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستا‌های این طرح کوچ داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونه‌های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمین‌های خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگل‌های مخروبه در آن محدوده بوده است. 

سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگل‌های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوار‌های جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسع‌ها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است. 

وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها یکی از طرح‌های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • حریق در پشت بام یک منزل مسکونی در مشهد اطفا شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • رفع تصرف ۱۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رضوانشهر
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد