Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@23:50:11 GMT

از تحریم‌ های واشنگتن تا جلسه کبرا در لندن

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۴۷۱۶

از تحریم‌ های واشنگتن تا جلسه کبرا در لندن

به گزارش جام جم آنلاین، ایالات متحده آمریکا تصمیم روز دوشنبه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، برای به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه «جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک» را محکوم و اعلام کرد که رئیس جمهوری آمریکا، جو بایدن، با امضای یک فرمان اجرایی تمامی سرمایه‌گذاری‌ها، تجارت، و تامین مالی افراد آمریکایی با آن مناطق را به اشکال مختلف ممنوع می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید دوشنبه شب گفت: ما چنین اقدامی را از سوی روسیه پیش‌بینی کرده‌ایم و آماده پاسخ فوری هستیم.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز می‌گوید تصمیم روز دوشنبه پوتین نمونه دیگری از بی‌احترامی آشکار به قوانین و هنجارهای بین‌المللی است.

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت: روسیه با این کار تعهدات خود در توافقنامه‌ های مینسک را زیر پا گذاشته است و ادعاهای خود را که به دیپلماسی پایبند است، نقض کرده و به «حاکمیت ملی اوکراین و تمامیت ارضی» آن به روشنی حمله کرده است.

بلینکن همچنین گفت که واشنگتن به هماهنگی با اوکراین و متحدان و شرکای خود برای برداشتن گام‌های مناسب در پاسخ به اقدام غیرقابل‌قبول روسیه ادامه می‌دهد.

در بیانیه وزیر خارجه آمریکا که در همین رابطه صادر شده آمده است که «حمایت ما از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین و همچنین از دولت و مردم اوکراین تزلزل‌ناپذیر است.»

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم این تصمیم روسیه را محکوم کرد و گفت: به رسمیت شناختن استقلال مناطق جدایی‌طلب شرق اوکراین، نقض آشکار قوانین بین‌المللی، تمامیت ارضی اوکراین و توافق‌ مینسک است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صفحه توئیتر خود نوشت: اتحادیه اروپا و متحدان با وحدت و جدیت خود برای همبستگی با اوکراین عمل خواهند کرد.

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس نیز اعلام کرده که صبح سه‌شنبه به‌وقت محلی "جلسه کبرا" (جلسه کمیته اضطراری دولت انگلیس) را برای گفت‌وگو درباره تحولات اوکراین و اعلام سریع تحریم‌ علیه روسیه برگزار می‌کند. جانسون همچنین در بیانیه‌ای به این تصمیم مسکو واکنش نشان داده و متعهد شده که تحریم‌هایی را علیه روسیه اعمال کند.

نخست وزیر انگلیس گفت: این نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین و توافق مینسک است. تحریم‌های لندن با اولین حمله روسیه به اوکراین آغاز می‌شوند، اما آنچه اکنون اتفاق افتاده است خبر بسیار بدی است.

از طرفی، وزارت خارجه ترکیه نیز به رسمیت شناخته شدن استقلال مناطق جدایی طلب شرق اوکراین توسط روسیه را نقض حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین دانست.

وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای، به رسمیت شناخته شدن استقلال به اصطلاح جمهوری‌های دونتسک و لوهاسنک توسط روسیه را مغایر با توافق‌نامه‌های مینسک و نقض محرز حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین دانسته و اعلام کرد: این تصمیم روسیه غیرقابل قبول و مردود است.

به گزارش آناتولی، این وزارتخانه در ادامه این بیانیه، بار دیگر بر پایبندی آنکارا بر حفظ اتحاد سیاسی و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرد و طرف‌های مرتبط را به خویشتن داری و رعایت قوانین بین‌المللی فراخواند.

پارلمان روسیه هفته گذشته طی اقدامی از پوتین خواسته بود که استقلال دو منطقه تحت کنترل شورشیان اوکراین را به رسمیت بشناسد و پوتین میگوید تصمیم دوشنبه شب خود را بنا به درخواست روسای دونتسک و لوهانسک گرفته است.

پس از به رسمیت شناختن این دو جمهوری، پوتین به نیروهای روسی دستور داد تا به عنوان صلح بان وارد این مناطق شوند.

منبع: ایسنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اوکراین پوتین لوهانسک دونتسک روسیه حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۴۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند

دولت چین معافیت‌های تعرفه‌ای برای واردات برخی محصولات آمریکایی را تا پایان نوامبر سال جاری تمدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دارایی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد پکن معافیت های تعرفه‌ای برای واردات برخی محصولات آمریکایی را تا 30 نوامبر سال جاری تمدید می کند.

این وزارت خانه افزود: معافیت های بیشتر که از روز چهارشنبه اول ماه مه اجرایی می شود، در ادامه معافیت های اخیر است که روز سه شنبه منقضی می شود.

در همین حال سه روز پیش وزیر خارجه چین در دیدار با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی خود تاکید کرد که منطقه آسیا و اقیانوسیه نباید به میدان جنگ برای قدرت های بزرگ تبدیل شود و گفت که واشنگتن اقدامات بی پایانی برای ضربه زدن به اقتصاد و فناوری چین انجام داده است.

وانگ یی به بلینکن گفت که واشنگتن نباید از تایوان به عنوان ابزاری برای کنترل چین و توقف تسلیحاتی آن استفاده کند.

همچنین سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست در امور داخلی چین دخالت نکند.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک‌های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم‌های بانک‌های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفت‌وگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت گرفت که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

در همین حال چندی قبل وانگ یی وزیر امور خارجه چین در گفتگو با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، اظهار کرد واشنگتن باید تحریم های اعمال شده بر کارخانه ها و افراد چینی را بردارد.

آقای یی در این گفتگو اظهار داشته واشنگتن باید این تحریم ها را بردارد و به حقوق توسعه مشروع چین، آسیب نرساند.

براساس این گزارش، واشنگتن تحریم هایی را بر شرکت های مختلف چینی اعمال کرده، شرکت هایی که واشنگتن آنها را به همکاری با صنایع نظامی چین به رغم انکار این شرکت ها متهم کرده است. تحریم های آمریکا همچنین بر افراد و نهادهای چینی وضع شده که متهم به نقض حقوق بشر در منطقه شین جیانگ هستند.

در ماه های اخیر روابط بین آمریکا و چین شاهد علایمی از بهبودی است در حالی که هر دو طرف گام هایی را برای ایجاد دوباره کانال های ارتباطی پس از تنش های فزاینده فی مابین طی دهه های اخیر، برداشته‌اند.

چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را نداردچین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • دلیل پاشینیان برای «واگذاری روستاها به آذربایجان»
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟