Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، شرکت کاشی اصفهان از جمله شرکت‌های سابقه‌دار در امر تولید است که در سال ۸۸ در راستای سیاست‌های اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شده است، طبق گفته کارگران این شرکت چند ماهی است که کارگران شرکت مطالبات و حقوق خود را دریافت نکرده‌اند؛ این در حالی است که در سال‌های گذشته هم این کارگران عیدی و همچنین حقوق خود را نیز سر وقت و به طور کامل دریافت نمی‌کردند و وعده‌های مسؤولان وقت در رابطه با پیگیری مطالبات آن‌ها محقق نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد حسین شهسواری، مدیرعامل کارخانه کاشی اصفهان، پیش از این در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان، از حل تدریجی مشکلات کارخانه و اضافه کردن نیروهای جدید سخن به میان آورده و قول داده بود: در جهت توسعه تولید و ایجاد اشتغال تا پایان سال ۳۰۰ نیروی دیگر نیز که عمده‌شان بومی منطقه خواهند بود، در این مجموعه مشغول به کار خواهند شد (این مطلب را اینجا بخوانید)

 

 

نه حقوق گرفته‌ایم، نه قرارداد ما را تمدید کردند

یکی از کارگران کارخانه کاشی اصفهان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در این باره اظهار داشت: از شهریورماه تاکنون به ما حقوق نداده‌اند؛ در حال حاضر هم یک ماه است کارخانه تعطیل است و گفته‌اند که باید کارت بازرگانی آن صادر شود، این کارت نزدیک به ۱۰ روز است صادر شده و دادستان نجف‌آباد به ما قول داده بود به محض اینکه این کارت صادر شود، حقوق ما را پرداخت کنند، چندین میلیارد فروش هم داشته است، ولی در حد ۱۰۰ میلیون به ۲۰ یا ۳۰ نفر از کارگران پرداخت شده و مابقی کارگران که بیش از ۴۰۰ نفر هستند، حقوقی دریافت نکرده‌اند.

وی ادامه داد: این کارخانه را از سال ۸۸ که به بخش خصوصی واگذار شد، در ۲ سال ابتدایی خوب بود؛ اما از سال ۹۰ به این طرف که پی در پی سرمایه‌گذار آن را تغییر دادند، اوضاع کارخانه به هم ریخت؛ ما از طریق استانداری و فرمانداری و دادستانی هم پیگیری کرده‌ایم، ولی فعلا به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم؛ حتی سال پیش به دفتر رئیس‌جمهور هم نامه نوشتیم.

این کارگر کارخانه کاشی اصفهان افزود: در سال‌های قبل هم حقوق و مطالباتی داشته‌ایم؛ یعنی از سال ۹۴ به این طرف اصلا عیدی نگرفته‌ایم و کل سال ۹۵ را حقوق طلبکاریم؛ ۲ یا ۳ ماه در سال ۹۶ و ۴ ماه در سال ۹۸ هم حقوق نگرفتیم؛ به کسانی هم که بازنشست شدند، پرداختی صورت نگرفت و مدیریت جدید کارخانه هم نزدیک به ۶۰ نفر از افراد باسابقه را به دلیل اعتراضات و مطالباتی که داشتند از اینجا اخراج کرد؛ این در صورتی است که همه ما قرارداد داشتیم، اما از آذر به این طرف قراردادها را نیز تمدید نکردند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته نیز که حقوق دریافت می‌کردیم به این صورت بود که حقوق هر ماه را یکجا به ما نمی‌داد، بلکه در زمان‌های مختلف و با مقدارهای خیلی کم در حد ۵۰۰ هزار تومان یا ۲۰۰ هزار تومان یا یک میلیون تومان در مقاطع مختلف این را پرداخت می‌کرد؛ در حال حاضر زندگی بسیاری از کارگران این کارخانه از هم پاشیده است.

 


ابوالفضل ابوترابی، نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی

 

این کارخانه توسط مدیرعامل‌های مختلف به یغما رفته است

ابوالفضل ابوترابی، نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مشکلات کارخانه کاشی اصفهان با بیان اینکه در این باره از قوه مجریه گلایه داریم، اظهار داشت: قوه مقننه در این زمینه نمی‌تواند کاری انجام دهد؛ چرا که قوه مجریه در سال ۱۳۸۸ بر اساس اصل ۴۴ این کارخانه را به بخش خصوصی واگذار کرد و در نتیجه این کار، کارخانه توسط مدیر عاملان و هیأت‌مدیره‌های مختلف به عمد یا با سوء مدیریت به یغما رفت.

وی ادامه داد: علاوه بر فروش امکانات زیاد از جمله ویلا و دفتر کار در مکان‌های مختلف، بدهی‌های زیادی به بانک، مالیات، تأمین اجتماعی وجود دارد و همچنین بدهی‌های مواد اولیه به بخش خصوصی و بدهی‌‎های کارگران از جمله حقوق، پاداش‌های پایان خدمت و... نیز مطرح است.

ابوترابی با تأکید بر اینکه انتظار داریم این مبحث در این دولت به سرانجام برسد، عنوان کرد: قوه مجریه در این موضوع در رأس است و نیاز است استاندار و معاونان در کمیسیون کارگری استان جوابگو باشند.

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه کارخانه کاشی اصفهان در حال حاضر در اختیار بخش خصوصی است، تصریح کرد: چهارشنبه هفته گذشته در جلسه‌ای با معاون سیاسی امنیتی استانداری مطرح کردم که تا چه زمانی باید اختیارمان در دست افرادی باشد که منفعت شخصی را بر منفعت عمومی ترجیح می‌دهند؛ مدیر عاملانی که بر سر کار می‌آیند دلسوزی نمی‌کنند؛ چون هزینه‌ای در این راستا نداده‌اند و به همین علت منفعت شخصی‌شان بر منفعت استان و شهرستان ارجحیت دارد و بر همین اساس مسؤولان نیز اختیاری ندارند.

وی با بیان اینکه در جلسه از معاون استاندار تقاضا کردم که در این باره تصمیمی قاطع گرفته شود تا تکلیف کارگران مشخص شود، گفت: نیاز است به لحاظ قانونی به گونه‌ای عمل کنیم تا مدیریت کارخانه کاشی اصفهان در ‌دست حاکمیت قرار بگیرد و این موضوع کاملا ممکن است.

ابوترابی با بیان اینکه در حال حاضر که مدیریت در دست حکومت نیست مدیرعامل هر اقدامی که می‌خواهد را انجام می‌دهد و هیچ شخصی پاسخگو نیست، خطرنشان کرد: عدم قاطعیت بین مسؤولان استانداری در این ۱۰ سال باعث شده است که تصمیم شجاعانه را نگیرند.

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به استاندار، معاونان استانداری و مدیر کل دادگستری استان می‌گویم که شرایط فعلی، زمان تصمیمات سخت است، تصریح کرد: برای ۱۰ سال قبل جوابی به مردم نداریم و انتظار دارم استانداری و دادگستری که این پرونده را در دست دارند با پیشنهادی که مطرح کردم این مشکل را حل کنند.

 


موسی مباشری فرماندار نجف‌آباد

 

از مدیرعامل کاشی اصفهان وثیقه گرفته‌ایم تا حقوق‌ها را پرداخت کند

موسی مباشری، فرماندار شهرستان نجف‌آباد نیز در زمینه اتفاقات کارخانه کاشی اصفهان اظهار داشت: این کارخانه بعد از مدت‌ها تعطیلی، یک سرمایه‌گذار از طریق ستاد تسهیل استان پیدا شده و بعضی از خطوط تولید را اورهال و کار تولید را شروع کرده است؛ عمده بار این کارخانه هم صادراتی بوده است و به همین دلیل باید بعضی از الزامات اداری و قانونی را رعایت می‌کردند.

وی ادامه داد: این مورد مصادف شد با بستن مرزها توسط عراق به علت کرونا و اربعین، به همین دلیل تاجر عراقی که جنس را خریداری کرده بود، نمی‌توانست آن را تحویل بگیرد و پول را پرداخت کند؛ همین باعث شد مقداری از مطالبات این کارگران بماند.

مباشری عنوان کرد: خوشبختانه بحث‌های اجرایی و اداری و گمرکی در حال حاضر حل شده است و تجار عراقی هم توانسته‌اند پول خود را واریز کنند و کارخانه هم شروع به پرداخت حقوق کارگران کرده است؛ به یک چهارم کاگران حقوق پرداخت شده و مابقی نیز تا آخر هفته پرداخت می‌شود.

فرماندار نجف‌آباد افزود: با توجه برطرف شدن موانع مالی و اداری، مطمئن هستیم که تا پایان سال در چند نوبت به این‌ها پول پرداخت می‌شود؛ در کمیسیون مربوطه در فرمانداری مصوب شده است که هر چند میلیاردی کاشی موجودی که در این کارخانه به فروش رفت، به حسب کارگران واریز شود و دادستان هم از سرمایه‌گذار وثیقه گرفته است که فقط به کارگران پرداخت کند و اگر از این مقدار، مازاد بر حقوق معوق کارگران چیزی ماند، بخشی از آن به معوقات سال‌های قبل و بخش دیگر به دستگاه‌های خدمات‌رسان مثل آب و برق و گاز پرداخت شود.

 

مشکل کارت بازرگانی کاشی اصفهان حل شد؛ مدیریت شرکت معوقات را پرداخت کند

امیررضا نقش معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز درباره مشکلات پیش‌آمده در کارخانه کاشی اصفهان و پیگیری‌های صورت‌گرفته بیان کرد: طی ۳ ماه گذشته تلاش‌های زیادی در جهت رفع مشکلات عدیده صنایع کاشی اصفهان به ویژه در بخش کارگری، با قید اولویت و استفاده از ظرفیت‌های قانونی وحمایتی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه در استان انجام گرفت.

وی افزود: تمام تلاش‌ها به تداوم تولید، انجام صادرات، حفظ اشتغال  و پرداخت معوقات کارگران معطوف گردیده است و مدیریت شرکت باید در این خصوص اهتمام جدی داشته باشد.

نقش اظهار کرد: در این راستا متوقف شدن صادرات شرکت به دلیل عدم تمدید کارت بازرگانی که ناشی از بدهی معوقه به تامین اجتماعی و امور مالیاتی بود، به سرعت در دستور کار کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان قرار گرفت و با پیگیری‌های مستمر و مضاعف از طریق مبادی ذی‌ربط در استان و همچنین حسن نظر و مساعدت وزارت صمت در اوایل بهمن‌ماه گذشته، مشکل تمدید کارت بازرگانی شرکت مرتفع شد و طبق گزارش‌های حاصله، روند فروش و صادرات شرکت مذکور از سر گرفته شده است.

تلاش شد در این گزارش با مدیرعامل شرکت کاشی اصفهان نیز صحبت کنیم اما وی پاسخگوی تماس‌های خبرنگار فارس نبود.

انتهای پیام/۶۳۱۲۸/آ/

منبع: فارس

کلیدواژه: کاشی اصفهان حقوق قرارداد کارگر معیشت نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی کارخانه کاشی اصفهان کارت بازرگانی بخش خصوصی حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۵۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده

ایسنا/گیلان رئیس سازمان چای، بهای برگ سبز چای در سال گذشته را ۱۸۶۸ میلیارد تومان دانست که تاکنون بالغ بر ۱۸۳۷ میلیارد تومان آن پرداخت شده و خاطرنشان کرد: دولت ۱۰۰ درصد مطالبات را پرداخت کرده و کارخانجات چایسازی موفق به پرداخت ۹۷.۲ درصدی شده‌اند که میانگین آن به ۹۸ درصد می‌رسد.

حبیب جهانساز امروز، هشتم اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز چین بهاره برگ سبز چای از روزهای آینده، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و سرمای اوایل سال، شاهد تاخیر در چین اول هستیم، اما به زودی برداشت را آغاز می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تمهیدات لازم جهت خرید تضمینی برگ سبز و عقد قرارداد با کارخانجات فراهم شده است، افزود: چین بهاره تا پایان خردادماه ادامه دارد، اما در مجموع چهار چین در سه فصل بهار، تابستان و پاییز انجام می‌شود.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به فاصله یک ماهه تا ۴۵ روز بین هر چین، اضافه کرد: ۹۰ درصد باغات چای در اراضی شیبدار و دیم بوده و لذا شرایط اقلیمی در زمان برداشت اثرگذار است.

جهانساز بهای برگ سبز چای در سال گذشته را ۱۸۶۸ میلیارد تومان دانست که تاکنون بالغ بر ۱۸۳۷ میلیارد تومان آن پرداخت شده و خاطرنشان کرد: دولت ۱۰۰ درصد مطالبات را پرداخت کرده و کارخانجات چایسازی موفق به پرداخت ۹۷.۲ درصدی شده‌اند که میانگین آن به ۹۸ درصد می‌رسد؛ البته شرط عقد قرارداد با کارخانجات در سال جدید، تسویه کامل مطالبات است.

وی با اشاره به مشکلات کارخانجات در فروش و بازاریابی و تامین نقدینگی، اضافه کرد: سال گذشته، واردات چای به شرط خرید چای داخلی بود که بالغ بر ۱۰ هزار تن چای از کارخانجات خارج شد و بخشی از نقدینگی کارخانجات را برای سال جدید تامین کرد.

رئیس سازمان چای با بیان اینکه چای‌سازی کارخانجات به ویژه برندها کیفی‌تر شده است، عنوان کرد: شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی نرخ خرید تضمینی برگ سبز در سال جدید را تصویب کرد و شاهد افزایش ۳۰ درصدی بها به صورت میانگین هستیم؛ یعنی بهای برگ سبز درجه یک از ۱۳ هزار و ۹۹۰ تومان در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ هزار تومان و بهای برگ سبز درجه دو از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۵ هزار تومان رسیده است.

وی یکی دیگر از مصوبات شورای قیمت‌گذاری را واردات چای به شرط خرید چای داخلی دانست و ادامه داد: طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری، پنج درصد از ارزش بهای برگ سبز با توجه به ظرفیت‌های قانون بودجه ۱۴۰۳ برای افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه صنعت چای تعلق می‌گیرد.

جهانساز افزایش ۳۰ درصدی تولید چای خشک را نتیجه قیمت متناسب خرید برگ سبز و پرداخت به موقع مطالبات و ارائه تسهیلات ارزان قیمت اصلاح و احیا و به‌زراعی باغات و بهسازی کارخانجات دانست و یادآور شد: برای سال جاری برداشت ۱۴۵ هزار تنی برگ سبز و تولید ۳۲ هزار تنی چای خشک را پیش‌بینی می‌کنیم که در صورت مساعدت اقلیمی، افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان چای با تاکید بر لزوم کنترل قیمت و حجم واردات چای، اضافه کرد: سال گذشته شاهد واردات ۴۲ هزار تنی چای بودیم که به بازار چای داخلی کمک کرد؛ این در حالی است که نیاز کشور به چای خشک ۸۵ هزار تن بوده و تولید داخل فقط ۳۰ درصد این نیاز را تامین می‌کند.

وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در برندسازی چای داخلی و بازاررسانی آن، تاکید کرد: بیش از ۸۰ درصد چای تولیدی وارد بازار مصرف می‌شود؛ همچنین سالانه شاهد صادرات ۱۰ هزار تنی چای ایرانی هستیم.

جهانساز یکی از شاخصه‌های بارز چای ایرانی را عدم استفاده از سموم دانست و خاطرنشان کرد: باغات ما دچار آفات خسارت‌زا نیستند و هیچگونه توزیع سم شیمیایی نداریم، اما در صورت لزوم از سموم بیولوژیک استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستور برای جلوگیری کسر امتیاز از نفت!
  • حدود ۱۰۰ درصد مطالبات کارگران در مهاباد بروز است
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • رکورد وصول مطالبات صندوق توسعه ملی شکسته شد
  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع
  • اجرای پویش کاشی حرم در لرستان
  • جدول اضافه حقوق‌ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک نتیجه اثربخشی اصلاحات در حوزه حقوقی است
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک دی