Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- کشاورزان یزدی به پشتوانه نظرات کارشناسی، بهره‌گیری از دانش روز و با تغییر الگوی کشت، علاوه بر کاهش مصرف آب کشاورزی تا یک دهم، در ردیف دوم تولید محصولات گلخانه‌ای کشور قرار دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، بخش کشاورزی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی به شمار می‌رود و به دلیل نقش بسزایی که این بخش در تامین غذا، رفاه جامعه، تولید ناخالص ملی  و در نهایت رشد اقتصادی ایفا می‌کنند باید سرلوحه برنامه‌های اقتصادی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یزد به عنوان استانی واقع در کویر مرکزی ایران که به دلیل کاهش باران و خشکسالی‌های پی در پی با مسئله کم آبی روبرو شده است، در برابر این محدودیت تسلیم نشده و به مدد بهره‌گیری از دانش روز و سخت‌کوشی بر کم‌آبی غلبه و با اصلاح الگوی کشت با بیش از دو هزار هکتار گلخانه صیفی و سبزی، توانسته در رتبه دوم تولید محصول قرار گیرد و علاوه بر تامین نیاز داخلی در عرصه صادرات نیز به شکل اثرگذار ایفای نقش کند.

اکبر شیخ‌علیشاهی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد در این رابطه در برنامه تور گردشگری کشاورزی بانوان رسانه‌ای استان یزد و معرفی محصولات سالم در این زمینه اظهار داشت: وضعیت تولیدات مجموعه گلخانه‌دارانی که در استان یزد فعال هستند نشان می‌دهد  سالانه افزون بر 54 هزار تن محصولات گلخانه‌ای صیفی و سبزی در استان تولید می‌شود.

وی افزود: از این میزان تولیدات 60 تا 70 درصد محصولات در بازارهای صادراتی عرضه می‌شود  و مابقی آن نیز مصرف داخلی دارد که در مجموع این فعالیت‌ها به صورت میانگین هفت تا 10 نفر در هر گلخانه مشغول به‌کار می‌شوند.

نهضت بزرگ گلخانه راه‌اندازی شود  نهضت‌گلخانه‌ای ظرفیت‌های استان را بالفعل می‌‌کند نخستین گلخانه کشت گیاهان دارویی شمال کشور به بهره‌برداری رسید

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد خاطرنشان کرد: 44 واحد شرکت بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای دارای مجوز در استان نیز فعال هستند که عمده آن‌ها در شهرستان‌های یزد و اشکذر واقع شده و علاوه بر ارائه خدمات در استان محصولات سایر استان‌های همجوار را نیز بسته‌بندی می‌کنند.

شیخ‌علیشاهی خاطرنشان کرد: در این واحدهای بسته‌بندی و کنترل کیفیت سالیانه نزدیک به 350 هزار تن محصول بسته‌بندی و وارد بازار داخلی و خارجی می‌شود که تکمیل کننده زنجیره از نشا تا بازار برای محصولات گلخانه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه اوج تولید محصولات گلخانه‌ای در اردیبهشت ماه است گفت: واحدهای کنترل کیفیت در استان با تشکیل پرونده و شناسنامه برای گلخانه‌داران بر تمام فرآیند تولید محصول نظارت دارند و همواره در این زمینه دیدگاه‌های علمی روز دنیا مورد توجه قرار می‌گیرد.

نکته بسیار ویژه در ارتباط با ایجاد و توسعه گلخانه‌ها در استان یزد، میزان مصرف بسیار پایین آب در این بخش است، به گونه ای که آب مصرفی در گلخانه‌ها نزدیک به یک دهم آب مصرفی در کشاورزی به روش سنتی است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد در حاشیه این تور و در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: بهره‌وری مصرف آب در گلخانه‌ها به این معنی که به ازای هر متر مکعب آب چه میزان تولید داریم، بیش از 10 برابر و در بعضی مواقع نزدیک به 15 برابر کشت سنتی می‌رسد.

شیخ‌علیشاهی خاطرنشان کرد: این به معنای آن است که اگر ما یک حجم آب برای یک هکتار کشاورزی در فضای باز تولید محصولات سبزی و صیفی استفاده کنیم، ممکن است تولیدمان برای مثال بین 20 تا 30 تن باشد در حالی که وقتی این فعالیت در قالب گلخانه باشد، از همین سطح و با همین میزان آب می‌توانیم 250 تا 300 تن محصول را برداشت کنیم و در نتیجه میزان بهره‌وری آب افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش  تسنیم ، با برنامه‌ریزی روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در قالب تور گردشگری یک روزه، از چند واحد گلخانه پرورش و تولید صیفی‌جات از جمله قارچ، گوجه فرنگی، خیارسبز، فلفل سبز،مجموعه تولید نشا و بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای بازدید به عمل آمد و بانوان خبرنگار از نزدیک در جریان فعالیت‌های این حوزه قرار گرفتند.

انتهای پیام/781/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی محصولات گلخانه ای تولید محصولات تولید محصول استان یزد بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۶۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود

محمد هادی ایمانیه در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳، ضمن تقدیر و تشکر از پرسنل سازمان جهاد کشاورزی استان به سبب زحمات فراوانی که متحمل شده اند، بر ارزیابی مداوم و مستمر تاکید کرد و گفت: همه فرمانداران و روسای ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه‌های کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک بصورت مستمر پایش شوند.

استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولین ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه‌های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده‌ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.

او در ادامه خواستار اعلام برنامه عملیاتی در حوزه جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۳ شد و افزود: برنامه عملیاتی مد نظر را برای دانش بنیان شدن حوزه‌های مرتبط با جهاد کشاورزی تا پایان اردیبهشت سال جاری ارائه دهید.

ایمانیه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کردن تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی را اقدامی ارزشمند در حوزه جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تشکیل شود؛ علی رغم اینکه شاید این علم جدید مشکلاتی داشته باشد، اما در زمینه جهاد کشاورزی، مصرف سوخت، دامداری و دامپروری، اصلاح الگوی کشت قطعا موثر و راه‌گشاست و می‌توان از این طریق تناسب بین کاشت محصولات زراعی و میزان تقاضا را رعایت کرد.

او در ادامه از مشارکت مردم در جهش تولید سخن گفت و با اشاره بر اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه‌های برتر را دارد، گفت: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولید کنندگان و مشارکت کنندگان سودمند خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.

او در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده ایم؛ امحا کشت‌هایی که از آب‌های غیرسالم استفاده می‌کند برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.

ایمانیه با تصریح بر اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالین این حوزه نیز وجود دارد ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب به جایگزینی زمین‌های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت‌های غیر مثمر و احداث جنگل کاری و همچنین ایجاد صنایع چوبی مساعدت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • صنعت نفت و گاز پیشتاز مسیر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود