Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حقوق کسب‌وکار در برنامه صبحگاهی شبکه پنج سیما ضمن بررسی مالکیت معنوی و کنوانسیون‌های مربوط به آن از چگونگی ثبت و اخذ مجوز برای مشاغل خانگی گفت.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ سمانه کافتری در «سلام تهران» با اشاره به ثبت مالکیت معنوی، گفت: مالکیت معنوی دو رسته اصلی دارد شامل مالکیت ادبی و هنری و رسته دیگر، مالکیت صنعتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما 2 کنوانسیون در حوزه بین‌الملل داریم؛ کنوانسیون برن و کنوانسیون پاریس که برای مالکیت ادبی و هنری و مالکیت صنعتی کشورهایی که عضو آن هستند این کنوانسیون حاکم است.

وی با توجه به کنوانسیون‌های موجود در ایران، عنوان کرد: در ایران به کنوانسیون ادبی و هنری نپیوسته اما به کنوانسیون مالکیت صنعتی پیوسته‌ایم. در کشور ما سازمان حمایت از مالکیت معنوی داریم؛ شرکت‌هایی که ایده تجاری یا یک کالای تجاری تولید می‌کنند می‌توانند به اداره ثبت علائم تجاری مراجعه کرده و از علامت تجاری گرفته تا محصولی که اختراع کردند را ثبت کنند.

کافتری در پاسخ به چگونگی استناد به مورد ثبت‌شده در دیگر کشورهای عضو کنوانسیون، ابراز داشت: استناد ۲ حالت دارد؛ اینکه یک کالایی را مثلاً در کشور ایران که عضو کنوانسیون است ثبت کنند که به این معنا نیست که می‌توانند این کالا را در یک کشور ثالث نیز به فروش برسانند بلکه باید به آنجا رفته و مجوزهای لازم برای تولید، انتشار یا پخش محصول از این کشور را اخذ کنند؛ اما ثبت محصول در کشورهای عضو کنوانسیون این اولویت را می‌دهد که در سایر کشورهای عضو کنوانسیون نیز بتواند اولویت داشته که محصول را ثبت کند و آثاری که از تولید محصول ثبت‌شده در یکی از کشورهای عضو دریافت می‌کند در سایر کشورها نیز مورداحترام است.

کارشناس حقوق کسب‌وکار درباره کنوانسیون آثار ادبی، مطرح کرد: به کنوانسیون بین‌المللی آن نپیوسته‌ایم. البته در کشور خودمان قانون حمایت از حقوق  مؤلفین و مصنفین را داریم که مطابق آن در ایران عمل می‌شود اما از آنجایی که یک قانون داخلی است و مستند به کنوانسیون بین‌المللی نیست پی مسائل تولیدی در حوزه فرهنگ و هنر که در کشور ما ثبت می‌شود، مورد حمایت کشورهای دیگر قرار نمی‌گیرد و در کشورهای دیگر باید مجدداً ثبت محصول را انجام داد.

کافتری با اشاره به قانون ثبت و اخذ مجوز برای مشاغل خانگی، گفت: می‌توان گفت برای حدود سه‌چهارم از رسته‌های مختلف مشاغل خانگی به‌صورت آنی و سریع مجوز صادر می‌شود که از طریق وب‌سایت اداره کار و تعاون صورت می‌گیرد و تمام مشاغل خانگی در آن تجمیع شده‌اند. تعدادی که هنوز به این سامانه نپیوستند بسیار اندک است. برای آن دسته از مشاغلی که به این سامانه پیوستند پس از ابراز مشخصات و وقتی‌که اظهار یک‌طرفه از طرف صاحب شغل خانگی صورت می‌گیرد در همان لحظه وقتی‌که شرایط وب‌سایت را پذیرفتند، مجوز صادر خواهد شد. مدارک موردنیاز مانند قبل است که شامل مدارک هویتی می‌شود.

وی با توجه به اجازه‌های موردنیاز برای ثبت درباره انتقادها به قانون جدید ثبت فوری مجوز، بیان کرد: شرط اولیه برای مشاغل خانگی این است که برای همسایگان ایجاد مزاحمت نکند. علاوه بر تأییدیه‌هایی که از فرد گرفته می‌شود اجازه‌هایی نیز باید داده شود که اگر در آینده فعالیت این شغل خانگی منطبق با استانداردها نبود بتوانیم مجوز را باطل کنیم. انتقادی به این طرح وارد است که بسیاری از این رسته‌ها نیاز به مجوزهایی دارد و نباید مجوز آنی صادر شود؛ مثلاً در حوزه غذا و دارو، سلامت مردم درگیر محصولاتی است که مورد استفاده قرار داده و تغذیه می‌کنند. محصول تولیدشده یک شغل خانگی که هیچ نظارتی بر آن نیست و صرفاً با خود اظهاری آن فرد مجوزی صادر شده است، می‌تواند سلامت بسیاری از افراد جامعه را تحت شعاع قرار دهد.

کارشناس حقوق کسب‌وکار با اشاره به اهمیت تدوین این قانون، اظهار داشت: این کار بسیار بزرگ و ارزشمند است و از بسیاری مفاسد، رانت‌ها و کاغذبازی‌ها جلوگیری می‌کند ولی نباید هدف ایجاد یک سری از قوانین را فدای یک سری مسائل دیگر کنیم.

گفتنی است برنامه «سلام تهران» برنامه صبحگاهی گروه اجتماعی شبکه پنج سیما است که به تهیه‌کنندگی علی شعبانی و مازیار مهاجر از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۶:۳۰ تا ۹ صبح با بخش‌های مختلفی چون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی ورزشی با اجرای مصطفی امامی، فریبا باقری و صدیقه مرادی روی آنتن شبکه پنج می‌رود.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر ایران حقوق قانون تغذیه سلامت جامعه ایران حقوق دارو فرهنگ و هنر قانون عضو کنوانسیون مالکیت معنوی کشورهای عضو مشاغل خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۷۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخت و زیان‌آور بودن مشاغل کارگران بررسی شود

استاندار زنجان با بیان اینکه این کارگران هستند که چرخ تولید را می‌چرخانند و شما کارگران افسران جنگ اقتصادی هستید، گفت: موضوعاتی همانند سخت و زیان‌آور بودن باید به صورت ویژه در دستور کار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، مراسم روز کارگر شامگاه چهارشنبه در یکی از واحدهای تولیدی استان زنجان با حضور مسئولان استانی برگزار شد.

محسن افشارچی، استاندار زنجان در این مراسم ضمن ادای احترام به مقام کارگر، اظهار داشت: درد کارگران را درد خود می‌دانیم و به‌خاطر همین موضوع دستورات ویژه‌ای را برای پیگیری تایید طبقه‌مندی مشاغل صادر کردم.

وی با بیان اینکه این کارگران هستند که چرخ تولید را می‌چرخانند و شما کارگران افسران جنگ اقتصادی هستید، مطرح کرد: موضوعاتی همانند سخت و زیان‌آور بودن باید به صورت ویژه در دستور کار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار گیرد.

استاندار زنجان گفت: با مشکلات کارگران آشنا هستم و در یک هفته اخیر هم در دیدار با کارگران با مشکلات آن‌ها بیشتر آشنا شدم و متأسفانه برخی مشکلاتی که به‌راحتی می‌تواند حل شود به خاطر عدم تدبیر سبب ادامه‌دار بودن مشکل می‌شود.

مصطفی طاهری، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس در این برنامه ضمن تقدیر از زحمات کارگران در راستای تحقق جهش تولید در کشور، گفت: برخی واحدهای تولیدی استان زنجان نیازمند نوسازی هستند تا بهره‌وری آن رشد پیدا کند.

وی با تأکید بر اینکه باید به سمت افزایش صادرات حرکت کنیم، گفت: در همین کشورهای منطقه مشتریان خوبی برای محصولات واحدهای تولیدی استان زنجان وجود دارد که باید از فرصت‌ها استفاده کرد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با اشاره به اینکه ارزآوری باید اولویت نخست واحدهای تولیدی بزرگ استان و کشور باشد، مطرح کرد: با ارزآوری است که وضعیت اقتصاد کشور ارتقا پیدا می‌کند و این ظرفیت را واحدهای تولیدی بزرگ استان زنجان از جمله ایران ترانسفو دارد.

گفتنی است، در این مراسم، سالار عقیلی خواننده کشورمان نیز حضور داشت و چند قطعه موسیقی خود را در جمع کارگران اجرا کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • بیش از ۳ هزار لیتر چسب مایع بدون مجوز در خراسان شمالی کشف شد
  • پول‌ های زیر فرش/ پردرآمدترین مشاغل خانگی کدام‌اند؟
  • سخت و زیان‌آور بودن مشاغل کارگران بررسی شود
  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • صدور ۱۲ هزار پروانه مشاغل خانگی طی سال گذشته در هرمزگان
  • ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان لازم است