Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار ویژه ری در حاشیه بازدید از محدوده تاریخی دژ رشکان، میراث فرهنگی و تاریخی را شناسنامه هویتی یک ملت دانست و عنوان کرد: با توجه به مطالعات و تحقیقات فراوان صورت یافته، ایران عزیز ما بعنوان یکی از مهدهای اصلی شکل گیری تمدن بشری در جهان شناخته می شود و یکی از نشانه های آن وجود آثار باستانی پرتعداد در اقصی نقاط کشورمان می باشد که این آثار فرهنگی و میراث تاریخی به جهت انتقال به نسل های آینده نیازمند حفظ و حراست از سوی همگان می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا از تهران ؛ صبح امروزحسین توکلی کجانی معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری با همراهی معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری، بخشدار مرکزی ری، شهردار منطقه ۲۰، رئیس اداره میراث فرهنگی ری و تعدادی از مسئولین باحضور در محدوده تاریخی دژ رشکان از این محل بازدید و در جریان مسائل و مشکلات مربوط به آن قرار گرفت.

فرماندار ویژه ری در حاشیه این بازدید میراث فرهنگی و تاریخی را شناسنامه هویتی یک ملت دانست و عنوان کرد: با توجه به مطالعات و تحقیقات فراوان صورت یافته، ایران عزیز ما بعنوان یکی از مهدهای اصلی شکل گیری تمدن بشری در جهان شناخته می شود و یکی از نشانه های آن وجود آثار باستانی پرتعداد در اقصی نقاط کشورمان می باشد که این آثار فرهنگی و میراث تاریخی به جهت انتقال به نسل های آینده نیازمند حفظ و حراست از سوی همگان می باشد.

توکلی کجانی ادامه داد: سرزمین باستانی ری بعنوان یکی از نقاط شاخص کشور در زمینه وجود میراث گرانبهای مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و تاریخی چندین هزار ساله می باشد که مطابق مطالعات و کاوش های انجام شده قدمت برخی از نقاط و آثار موجود در آن بیش از ۸۰۰۰ سال می باشد که میتوان از آن بعنوان یک ظرفیت قوی در حوزه گردشگری و تفریحی در جهت رشد و پیشرفت منطقه و بهبود وضع اقتصادی ساکنین ری بهره برد.

معاون استاندار تهران گفت: متأسفانه در سالهای گذشته عده ای از افراد سودجو به حریم اطراف آثار تاریخی ری تجاوز کرده و باعث به مخاطره افتادن روند حفظ و صیانت از این آثار شده بودند که در مقاطع گذشته بویژه در ۲ سال گذشته با آنها برخوردهای لازم انجام شده است. بازدید امروز ما نیز در همین راستا و در جهت شناسایی مخاطرات موجود در اطراف محدوده های باستانی از جمله دژ رشکان می باشد که این امر نیازمند ورود جدی تمامی نهادهای متولی از جمله اداره میراث فرهنگی و گردشگری، قوه قضائیه، اداره ثبت اسناد و املاک، شهرداری ها و... و نیز همکاری و مشارکت مردم فهیم و فرهنگ دوست شهرستان ری می باشد.

توکلی در پایان عنوان کرد: درخصوص وضعیت فعلی محدوده معروف به جاده معدن و اطراف آن بررسی هایی صورت گرفته و مقرر گردیده است که مجموعه سیمان تهران با مدیریت بنیاد مستضعفان در ابتدا نسبت به تحویل اراضی به شهرداری تهران اقدام و پس از آن در راستای اجرای مسئولیت اجتماعی و به ازای ایجاد آلایندگی مجموعه کارخانه سیمان و تخریب کوه های مجاور جهت استحصال مواد اولیه به همان میزان نسبت ایجاد یک مرکز فرهنگی و تفریحی در خور شأن اقدام نمایند که سبب تبدیل وضعیت این محدوده از وضعیت اسفناک فعلی به یک منطقه تفرجگاهی شاخص در سطح تهران با ظرفیت جذب گردشگر و بازدیدکننده از تمامی نقاط استان گردد.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا معاون فرماندار میراث فرهنگی مشکلات ایران تمدن جهان باستانی شاخص گردشگری رشد آثار تاریخی تجاوز شهرداری معدن سیمان شهرداری تهران میراث فرهنگی و تاریخی فرماندار ری حسین توکلی کجانی میراث فرهنگی بعنوان یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۷۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد

محمد اسلامی گفت: در پاسخ به کسانی که می‌گویند میراث فرهنگی باعث خشک شدن درختان روستای تاریخی گیسک شده، باید بگویم که این یک ادعای گمراه‌کننده از سوی افرادی بود که آب این روستا را قبلا برای مصارف در اراضی دیگر انتقال داده بودند.

وی افزود: ما پیگیر موضوع برای بازگشت آب به روستا و زنده شدن محیط سبز و زیبای روستا هستیم و به هیچ عنوان اجازه انتقال باقیمانده آب را حتی به نزدیک‌ترین اراضی مجاور هم نمی‌دهیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به تغییر مسیر آب روستا که اخیرا رخ داده، گفت: پس از گزارش مردمی، بلافاصله به روستای تاریخی گیسک رفتیم و با مشاهده جاری شدن آب در جوی وسط روستا که از بالاترین قسمت ساخت و ساز تا استخر محوطه جنب بود، خیلی خوشحال شدم، چون یکی از زیباترین حالات در این روستای گردشگری _تاریخی، جاری بودن آب در این جویبار است.

وی اظهار کرد:، اما مطلع شدیم قصد احتمالی کشاورزان انتقال این آب از طریق لوله به مناطق دیگر است لذا به اطلاع تمام دوستداران میراث فرهنگی خصوصا علاقمندان به روستای تاریخی گیسک می‌رسانم که حفظ بافت تاریخی و منظر فرهنگی و طبیعی روستا از وظایف میراث است و اجازه تغییر در ماهیت فیزیکی چه در بخش ساختمان‌ها چه در بخش محیط و کشاورزی را نخواهد داد.

اسلامی تاکید کرد: طبق قانون، زمانی که یک اثر به ثبت ملی می‌رسد هرچند هیچ تغییری در مالکیت آن بنا اتفاق نخواهد افتاد، اما تغییر در شکل و محتوای آن اثر و نیز عرصه و حرایم آن غیرقانونی خواهد بود و عامل یا عوامل دخیل در هر اتفاقی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند افزود: به استناد قانون، تخریب بنا‌های تاریخی مجازات‌های بسیار سختی به همراه دارد و بعضا از آن بعنوان جرمی همسان با جرم‌های امنیتی یاد می‌شود.

 روستای گیسک شهرستان زرند بر اثر زمین‌لرزه سال ۱۳۵۶ ویران شد و بازماندگان زلزله با کمک دولت وقت در یک کیلومتری روستای ویران شده، خانه‌هایی بنا کردند (نام روستای جدید شهرک طالقانی است).

قرار گرفتن روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه‌های سرخ رنگ، وجود تالار‌ها و بازارچه‌های زیرزمینی، عدم آواربرداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل شود. 

میراث فرهنگی این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.

روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه‌های دیدنی در شمال کرمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج