Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@15:35:14 GMT

بصیرتی به نام کل گرایی خطری تمدنی که متوجه ایران است

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۸۲۶۸

بصیرتی به نام کل گرایی خطری تمدنی که متوجه ایران است

در مسیحیت تحریف شده انگاره مسیح (ع) فرزند خدا، ناگزیز راه کمال را بر انسان‌های دیگر می‌بندد، چراکه وجه انسان بودن ایشان را کاسته و بالنتیجه از قابلیت الگو بودن ایشان می‌کاهند. اما در اسلام انسان آرمانی به‌مثابه یک الگو توان تربیت انسان‌های دیگر را دارد. نظریه و انگاره انسان کامل و جامعه کامل مهدوی است که انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان مقدمه خود توجیه و نیز به‌وجود‌ می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع خود امام خمینی(ره) و پس از او مقام معظم رهبری نمونه بارزی از تأثیر فرهنگی-تمدنی انسان کامل در اسلام می‌باشند.

مسیحیت تحریف شده‌ دنیا و آخرت را در برابر هم می‌گذارد و می‌گوید که کار قیصر را باید به قیصر سپرد و کار مسیح را به مسیح. مسیحیتی که دنیا و آخرت و نیز دین و سیاست را ازهم جدا و دوگانه می‌انگارد و از سویی دیگر انسان کامل و آرمانی را کاملاً آن‌جهانی و الوهی می‌سازد نمی‌تواند همچون اسلام قابلیت انسان‌سازی و تمدن‌سازی داشته باشد. 

برخلاف مسیحیت که قایل به جدایی دین و سیاست است، در اسلام پیوند وثیقی میان امر قدسی و امر دنیوی وجود دارد. همچنین دولت و حکومت در اسلام تلاشی است تا آن‌چه که قدسی است در قالب ساختارهای بشری جنبه عملی و دنیوی بگیرد.

پیشرفت و تمدن‌سازی در الگوی اسلامی- ایرانی تنها با امتزاج و رشد توأمان دین و سیاست به‌وقوع می‌پیوندد این‌گونه تمدن اسلامی به مثابه یک کل منسجم و ارگانیک پویایی و حرکت خواهد داشت. تمدن اسلامی به عنوان یک آرمان-در الگوی اسلامی- ایرانی- به رهبری یک انسان اگرنه کامل، اما تابع انسان کامل(معصوم) دارد که مشابه او نیز عمل کند. این رهبر نیز مانند تمدن آرمانی اسلام باید دارای وجودی منسجم و جامعیتی لازم باشد.

رهبری معظم بر ضعف فرهنگی و علوم انسانی در غرب تأکید دارند و این امر که غرب برخلاف پیشرفت در حوزة سخت‌افزاری در عرصه نرم‌افزاری یا همان انسانی - فرهنگی دچار عقب‌ماندگی و از این حیث در وضعیتی نامتوازن به سر می‌برد. در واقع توجه رهبری انقلاب به سقوطی تدریجی است که به سبب همان عدم توازن گریبان‌گیر غرب شده است. این سقوط همانا ریشه در دوگانه‌انگاری دارد که در مسیحیت و سپس اندیشه دکارتی و مدرن میان دنیا و آخرت و روح و جسم(بعد معنوی و مادی) نهاده شده است.

در اسلام و تمدن اسلامی همان‌گونه که روح و جسم در برابر هم نیست، علوم روحانی(انسانی) و علوم مادی(تجربی)نیز در برابر هم نیستند.

تمدن غرب در دورة یونان باستان سقوط کرد، چراکه در آن تنها به علوم روحانی یا انسانی (مانند فلسفه) توجه جدی می‌شد و تمدن کنونی ما نیز با وارونه کردن آن روند، توجه به علوم تکنیکی را مطمح نظر قرار داده است و از این‌رو همچون یونان باستان راه انحطاط در پیش دارد.

در آخر باید گفت الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت، مبتنی است بر سازواری ارگانیک و کل منسجم دنیا و آخرت، روح و جسم، علوم انسانی و علوم تجربی و تعالی انسان در بعد مادی و معنوی. تأکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم نگاه جامع و کل گرایانه محصول چنین بصیرت و معرفتی در نزد ایشان است.

 

منبع: الف

کلیدواژه: دنیا و آخرت انسان کامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۸۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم صبحگاه بسیج پایگاه شهید رسول عسکری دیوان محاسبات کشور با حضور سردار رضا طلایی نیک، سخنگو و معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین جمعی از مقامات و کارکنان این نهاد نظارتی برگزار شد.

سردار طلایی نیک در این جلسه با گرامی‎داشت یاد و خاطره امام راحل عظیم الشان و شهدای ایران اسلامی، اظهار داشت: «احیای اسلام ناب»، «مردمی بودن انقلاب اسلامی» و «رهبری ولایی»، سه رکنی هستند که طی ۴۵ سال گذشته، مقوم و پیش‎ برنده این نهضت الهی بوده اند.

سخنگوی وزارت دفاع در ادامه خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی به معنای حقیقی کلمه، احیاگر اسلام ناب محمدی (ص) بود که پس از تلاش‌های ناکام رژیم شاهنشاهی در گسترش اسلام ستیزی و زدودن مذهب و معنویت از سطوح گوناگون جامعه، توانست سبکی بی بدیل از الگوی جامعه اسلامی را به جهانیان عرضه دارد.

وی همچنین در تشریح ماهیت مردمی نظام جمهوری اسلامی، بیان داشت: اتکای به مردم، از اساسی‌ترین اصول مکتب امامین انقلاب محسوب می‌شود چراکه هر زمان مشارکت مردم در امور کشور بیشتر بوده، به همان نسبت توفیقات نیز افزایش پیدا کرده است.

سردار طلایی نیک با با بیان اینکه مهمترین شاخصه شعار سال ۱۴۰۳، مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است، افزود: تاریخ گواه است که فتوحات در هشت سال دفاع مقدس، درست از زمانی به وجود آمد که موانع حضور مستقیم مردم در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل برداشته شد. بر این اساس، تا زمانی که اقتصاد کشور مردمی نبوده و مردم در عرصه تولید کشور دخیل نباشند، هیچ قدم مؤثری در بهبود اوضاع معیشتی را شاهد نخواهیم بود.

معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع در ادامه گفت: شاهکار انقلاب اسلامی در تحقق «رهبری ولایی» بود که با ممزوج نمودن ظرفیت‌های اسلامی و مردمی، افتخارات بزرگی را نصیب ملت کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از برکات انقلاب اسلامی، پیوند دادن حوزه دفاعی و مردم، از طریق ظرفیتی به نام «بسیج مستضعفین» بود، تصریح کرد: اگرچه بهره مندی از ادوات جنگی پیشرفته نظیر پهپاد و موشک مطلوب بوده و بازدارنده است اما این اراده و خواست ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی بود که عملیات «وعده صادق» علیه رژیم کودک کش صهیونیستی را به سرانجام رساند و بسیاری از معادلات منطقه‌ای و بین المللی را تغییر داد.

سردار رضا طلایی نیک گفت: امروزه بازدارندگی کارآمد، نیازمند قدرت ترکیبی است؛ چون دشمن در دو عرصه جنگ نرم و سخت علیه کشورمان در حال برنامه ریزی است و ما نیز نیازمندیم تا هم‎سطح با این تهدیدات، توانایی‌های خود را ارتقا دهیم.

وی در پایان با بیان اینکه رویکرد پیشگیرانه دیوان محاسبات، موجبات همراهی و همکاری بیش از پیش دستگاه‌ها با این نهاد نظارتی را فراهم نموده است، بیان کرد: مواردی همچون «دیدبانی از بیت المال»، «تحقق انضباط مالی»، «اثربخشی در کاهش فاصله فقر و غنا» و همچنین «مبارزه با فساد و ویژه خواری»، از جمله مواردی است که به حمدالله دیوان محاسبات توانسته نقشی ویژه در تحقق آنها ایفا نماید.

کد خبر 6090016 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • مورد عجیب فروش کارت سوخت با ۳۰ میلیون تومان
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور