Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دانشجوی رشته مهندسی برق در فیلیپین توانسته است پنل‌های خورشیدی بسازد که نه تنها برخلاف پنل‌های موجود برای تولید انرژی نیازمند دریافت «نور مستقیم» خورشید نیستند، بلکه مواد به کار رفته در ساخت آنها نیز در واقع ذرات جاذب و بازتاب دهندۀ نور در ضایعات میوه‌ها و سبزیجات هستند.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، این اختراع او انقلابی در صنعت ساخت پنل‌های خورشیدی و یک گام بزرگ به سمت تولید گستردۀ انرژی پاک محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دانشجوی ۲۹ ساله که «کاروی اهرن مایگوئه» نام دارد، توانسته است با این اختراع جایزه بنیاد جیمز دایسن در سال ۲۰۲۰ میلادی را برای پنل‌هایی که در دانشگاه ماپوآی فیلیپین ساخته بود، دریافت کند.

استفاده از ضایعات میوه‌ها و سبزیجات در این اختراع باعث می‌شود که سلول‌های گیاهیِ جاذب نور خورشید، در ساختار این پنل‌ها نیز همان کاری را انجام دهند که پیش از این در مزارع انجام می‌دادند؛ یعنی جذب پرتوهای فرابنفش خورشید و تبدیل آنها به نور مرئی. سپس این پنل‌ها نور ایجاد شده را به برق تبدیل می‌کنند.

از آنجا که پرتوهای فرابنفش خورشید حتی در روزهای ابری نیز به ما می‌رسند، استفاده از این ذرات گیاهی در پنل‌های خورشیدی باعث می‌شود که بتوان از این پنل‌ها در مقیاسی گسترده در مناطق شهری همچنین در مناطقی که پنل‌های خورشیدی معمولی قابل استفاده نیستند، بهره برد.

این دانشجوی فیلیپینی، ذرات درخشندۀ گیاهی را با یک نوع رزین ترکیب کرده و به این ترتیب توانسته است آنها را به هرشکل و قالبی که مایل باشد، درآورد.

«کاروی اهرن مایگوئه» می‌گوید که می‌توان این مواد را در هر جایی حتی روی لباس‌ها نصب کرد و از توانایی‌شان در جذب و انتشار نور بهره برد.

او در حال حاضر قصد دارد به کمک این مواد گیاهی، نخ و پارچه‌هایی بسازد که به کمک آنها بتوان لباس‌هایی تهیه کرد که قادر به جذب نورفرابنفش و تبدیل آن به برق باشند.

نمونۀ اولیه اختراع او که یک پانل دو در سه متر است، روی چهارچوب پنجرۀ آپارتمان «کاروی اهرن مایگوئه» نصب شده و می‌تواند برق کافی برای شارژ دو گوشی تلفن را در روز تهیه کند.

او امیدوار است که بتواند نمای آسمان خراش‌ها را به این فناوری مجهز کند تا به این ترتیب بتوان اشعه ماورای بنفش خورشید را از پنجره‌ها و دیوارها و حتی سنگفرش‌ها جذب کرد.

او همچنین امیدوار است که بتوان صفحات منحنی از این اختراع ساخت و از آنها در خودروهای الکتریکی، هواپیماها و حتی قایق‌ها استفاده کرد.

اختراع او از ابتدا تا انتها کاملا سازگار با محیط زیست است. مایگوئه می‌گوید: «ما برای این کار، از محصولات کشاورزی استفاده کردیم که تحت تأثیر بلایای طبیعی مانند طوفان‌ها قرار گرفته‌ بودند؛ اتفاقی که بویژه به دلیل تغییرات آب و هوایی زیاد روی می‌دهد.»

او برای شناسایی محصولات کشاورزی که قابلیت بازتاب نور را دارند، ۷۸ نوع محصول محلی را آزمایش کرد و دریافت که ۹ محصول برای این کار پتانسیل بالایی دارند.

او سپس این محصولات کشاورزی را خرد کرد و آب آنها را گرفت و از فیلتر گذراند تا بتواند ذرات «شب تاب» آنها را جدا کند و این ذرات را با رزین ترکیب کند.

سپس با قالب‌های مختلف به این رزین شکل داد و توانست از محصول نهایی به عنوان یک روکش جاذب نور روی در و پنجره‌ها استفاده کند. بعد از نصب این روکش‌ها، سلول‌های گیاهی موجود در آن، کار جذب نور و تولید انرژی را آغاز کردند.

«کاروی اهرن مایگوئه» همچنین توانسته است به کمک رنگ‌های طبیعی محصولات گیاهی، پنل‌هایی به رنگ‌های قرمز، نارنجی، زرد، سبز و آبی بسازد.

این مخترع جوان امیدوار است با توسعه فعالیت‌هایش بتواند پنل‌های خورشیدی بسازد که ۱۰۰ درصد مواد تشکیل دهنده آنها از منابع گیاهی باشند.

برچسب هاانرژی های تجدیدپذیر پنل‌ خورشیدی فیلیپین (کشور فیلیپین)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انرژی های تجدیدپذیر پنل خورشیدی فیلیپین کشور فیلیپین آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو پنل های خورشیدی پنل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۹۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از یورونیوز، دانشمندان به تازگی روش جدیدی را برای ساخت الماس کشف کردند که در چهارچوب آن، ترکیبی از فلزات مایع می‌تواند یک الماس مصنوعی را در عرض چند دقیقه بدون نیاز به فشاری عظیم تولید کند.

البته برای این کار، هنوز به یک دمای بالای ۱۰۲۵ درجه سانتیگراد نیاز است تا یک قطعه الماس در ۱۵۰ دقیقه تشکیل شود. این معادل فشاری است که ما در سطح دریا احساس می‌کنیم و ده‌ها هزار بار کمتر از فشاری است که معمولاً برای تولید الماس نیاز است.

تیم سازنده این الماس جدید، پژوهشگران موسسه علوم پایه در کره جنوبی هستند که امیدوارند با این شیوه بتوانند انقلابی در تولید الماس‌های مصنوعی ایجاد کنند.

تکنیک حل کردن کربن در فلز مایع برای ساخت الماس کاملاً جدید نیست و جنرال الکتریک نیم قرن پیش فرآیندی مشابه را با استفاده از سولفید آهن مذاب به جهان معرفی کرد؛ اما برای این کار نیز نیاز به ایجاد فشاری معادل ۵-۶ گیگا پاسکال و یک «دانه» الماس است تا کربن به آن بچسبد.

پژوهشگران این تیم در مقاله‌ای درباره روش جدید نوشتند: «ما روشی برای تولید الماس در فشار یک اتمسفر و در دمای متوسط، با استفاده از آلیاژ فلزهای مایع کشف کردیم.»

آنها در این روش از مخلوط دقیقی از فلزات مایع گالیم، آهن، نیکل و سیلیکون استفاده کردند و یک سیستم خلاء در داخل یک محفظه گرافیتی ساختند تا فلز را در حالی که در معرض ترکیبی از متان و هیدروژن قرار می‌گرفت، به سرعت گرم و سپس خنک کنند.

این کار باعث شد تا اتم‌های کربن متان در سراسر فلز ذوب شده پخش شوند و به عنوان دانه الماس عمل کنند.

تنها پس از ۱۵ دقیقه، قطعات کوچکی از کریستال‌های الماس از فلز مایع جدا و نمایان شدند و پس از گذشت مدت دو ساعت و نیم نیز یک لایه پیوسته الماس شکل گرفت.

تحقیقات درباره این فرآیند هنوز در مراحل اولیه است؛ با این وجود اعضای تیم تحقیق معتقدند که این روش پتانسیل زیادی دارد و می‌توان به کمک آن، فلزات مایع دیگری را برای رسیدن به نتیجه مشابه یا حتی بهتر ترکیب کرد.

بیشتر بخوانید:

تصاویر روباتی که حرکاتش شما را انگشت به دهان می کند!

شیوه‌ای که در حال حاضر برای تولید اکثر الماس‌های مصنوعی استفاده می‌شود، چندین روز طول می‌کشد و به فشار بسیار بیشتری نیاز دارد.

اگر این تکنیک بتواند همچنان توسعه یابد، فرایند ساخت الماس بسیار سریع‌تر و بسیار آسان‌تر خواهد شد.

کد خبر 847565 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی کره جنوبی تکنولوژی (فناوری) جواهرات و زیورآلات

دیگر خبرها

  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛ اسامی فرآورده‌های سلامت بدون مجوز
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه