Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@18:31:05 GMT

کاهش نرخ ارز تاثيري بر بورس ندارد

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۹۴۵۲

خبرگزاری آریا-کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش فاصله نرخ ارز در بازار آزاد با نرخ نیما بر بازار سرمایه، تاثیری ندارد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما  فرزین آقابزرگی در خصوص تاثیرکاهش فاصله نرخ ارز دربازار آزاد با نرخ نیما بربازارسرمایه، اظهارکرد: نوسانات و بی ثباتی قیمت‌ها در بازار‌های مختلف، یکی از مهم‌ترین چالش‌های فعالان اقتصادی است و در حال حاضر بازار ارز نیز از این بحران بی نصیب نبوده به گونه‌ای که نرخ ارز از سال 95 تاکنون نوسانات قابل توجهی را تجربه اگرچه دولت برای کنترل بازار و جلوگیری از تلاطم در بازار ارز تلاش‌هایی انجام داد، اما مثمره ثمر واقع نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او بیان کرد: اقتصاد ایران بین سال‌های 1395 تا 1399 با شوک ارزی ناشی از افزایش حجم نقدینگی در مقایسه با رشد اقتصادی نزدیک به صفر مواجه بوده، که این امر به مرور تورم قابل توجهی را به وجودآورد.
این کارشناس ارشد بازارسرمایه گفت: ازآنجایی که تحریم‌ها درآمد‌های صادراتی دولت را کاهش داد این امر عاملی شد تا برنامه ششم توسعه محقق نشود و اکنون شاهد کسری 500 هزارمیلیارد تومانی دولت در بودجه 1400 باشیم.
آقابزرگی بیان کرد: نگاهی به عملکرد اقتصادی و سیاست‌های ارزی کشور طی 16 سال گذشته، بیانگر آن است که اگر چه برخی تصمیمات می‌تواند در یک بازه زمانی کوتاه مدت مانع از نوسانات قابل توجه شود، اما پس از یک مدت رانت‌های قابل توجهی را به وجود خواهد آورد.
این کارشناس بازارسرمایه گفت: تا قبل از از امضای سند برجام در سال 1394 نرخ ارز و شاخص بورس چنان تاثیر منفی و مثبتی از مسئله برجام گرفتند که انتظار تداوم این روند برای چند سال متصور بود لیکن به محض رونمایی از سند برجام و مشخص شدن آثار اقتصادی آن نظرات برخی از اشخاص را به طور کامل دگرگون ساخت.
آقا بزرگی گفت: تا وقتی که اصلاحات اقتصادی پایدار و برنامه ریزی شده در خصوص کوچک سازی دولت و انضباط مالی وجود نداشته باشد، نرخ ارز و شاخص بورس به هر تصمیم مثبتی واکنش موقتی نشان خواهند داد.
او بیان کرد: روند 16 ساله آمار و ارقام موجود از وضعیت اقتصادی نشان دهنده آن است که اصلاحات اقتصادی به مراتب اثر قابل توجه‌تری در بهبود وضعیت اقتتصادی دارد، هر چند برخی از تحریم‌ها می‌تواند درآمد‌ها و هزینه‌های دولت را بیش از پیش تحت تاثیر قراردهد.
این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد: با توجه به آمار و ارقامی که از 16 سال اخیر تا کنون منتشرشده هرگاه تصمیمات سیاسی اعم از مثبت یا منفی در خصوص کشور گرفته می‌شود حجم نقدینگی نیز افزایش می‌یابد.
آقابزرگی بیان کرد: افزایش هزینه‌های دولت و رشد اقتصادی در کشور ما اثرات تعیین کننده‌ای در تعیین قدرت پول ملی و نرخ ارز دارد، تا زمانی که اصلاحات اقتصادی در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی مبنی بر کوچک سازی دولت صورت نگیرد، هر میزان ارز ناشی از ورود منابع بلوکه شده و یا صادرات مستقیم نفت و فرآورده‌های نفتی منتهی به افزایش هزینه‌های دولت خواهد شد.
او تاکیدکرد: چون تناسب منطقی بین رشد حجم نقدینگی و رشد اقتصادی وجود ندارد در بازه زمانی میان مدت و بلند مدت قیمت ارز به مرور افزایش خواهد یافت.
این کارشناس بازارسرمایه گفت: لذا تاثیر توافق احتمالی حاصل از مذاکرات اخیر در وین با فرض عدم تغییر در ساختار اقتصاد کشورو نقش فزاینده دولت در اقتصاد همانطور که در 16 سال گذشته نیز چنین بوده، صرفا بطور مقطعی منجر به کاهش نرخ ارز‌ها خواهد شد که این امر علاوه بر افزایش سود شرکت‌های ریالی محور روند سودآوری شرکت‌های صادراتی محور را نیز تضمین می‌کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کاهش نرخ ارز کارشناس بازار نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۹۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مسعود خانی مجری طرح‌های بهینه سازی شرکت توانیر افزود: اگر مشارکت هر چه بیشتر در فروش انرژی در بازار بورس که می‌تواند به دریافت نقدی بلافاصله صورتحساب منجر شود را با بازاری که در آن شرایط فروش نقدی وجود ندارد، مقایسه کنیم قطعاً شرایط بهتر و مناسب‌تری است هرچند که این موضوع نیز قابل درک است که نمی‌توان از شرکت توزیع انتظار داشت وقتی امکان خرید در بازار عمده فروشی با نرخ مشخصی را دارد، در بازار بورس نقدی به قیمت بالاتری از قیمت بازار، برق را خریداری کند و این انتظار نمی‌تواند انتظار به جایی باشد.

وی با اشاره به درخواست نیروگاه‌ها برای افزایش قیمت‌های بازار تاکید کرد: این موضوع در اختیار توانیر نیست، بلکه باید از طریق هیأت تنظیم بازار برق پیگیری شود و مصوبات آن نیز به تأیید وزیر محترم نیرو برسد.

به گفته وی، این موضوع که فروش نیروگاه‌ها در بورس به قیمت کمتر از بازار منجر به کاهش سود حسابداری شرکت در صورت‌های مالی می‌شود و این مشکل به ویژه برای شرکت‌هایی که بورسی هستند حادث می‌شود که باید به مجمع و سهامداران خود درباره کاهش سودشان توضیحات ارائه کنند، موضوعی است که شاید درست به نظر برسد، اما می‌توان از این زاویه به موضوع نگاه کرد که شرکت‌ها با دریافت نقدینگی زودتر نسبت به حالت فروش در بازار، می‌توانند در کسب‌وکارهای موازی مشارکت کنند و با منابع حاصل از منافع ناشی از این کسب و کارها کاهش سود را به راحتی جبران کنند. در این صورت شرکت از این بابت هم نباید دغدغه‌ای داشته باشد، هر چند که به‌کارگیری منابع نقدی در کسب و کارهای دیگری نیازمند تغییر رویکرد در مدیریت نیروگاههای بورسی است.

کد خبر 6097401 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند