Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی ثروتی گفت: راهبرد و استراتژیِ ایران اسلامی همواره گسترش تعامل با کشورهای شرقی و همسایگان بوده که متاسفانه در چند سال گذشته مورد غفلت واقع شده و امیدوار هستیم این خلا ارتباطی در دولت سیزدهم مرتفع شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هادی ثروتی کارشناس و تحلیلگر سیاسی در گفتگو با خبرنگار مرآت در رابطه با اهمیت سفر رئیس جمهور به قطر گفت: اولویت سیاست خارجی دولت سیزدهم توسعه روابط با کشورهای دوست و همسایه و مسلمان است و سفر به کشور قطر به عنوان یکی از اعضای شورای همکاری خلیج فارس که کمترین تنش را در طول چهل سال گذشته با جمهوری اسلامی ایران داشته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه با اشاره به  اینکه این سفر شاخص اولین حضور دولت سیزدهم در میان کشورهای عربی است، اذعان کرد: حضور در این کشور به  دعوت رسمی امیر قطر انجام شده و  ضمن تعمیق گسترش روابط دوستی و همسایگی میان دو کشور، از ابعاد و جهات مختلف دیگر نیز حائز اهمیت است.

ثروتی با بیان اینکه قطر حسن هم جواری خود را در این سالها برخلاف دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس ثابت کرده است، اذعان کرد: کشور دوست و مسلمان قطر در گذشته تبادلات اقتصادی خوبی با ایران داشته و از این لحاظ جایگاه برجسته ای دارد و در آینده نیز بحث گسترش روابط اقتصادی نیز مطرح است.

این کارشناس مسائل سیاسی  تاکید کرد: از آن جایی که جمهوری اسلامی ایران مبدع گازی بوده است و با توصیه رهبر معظم انقلاب تجمع کشورهای دارای گاز تشکیل شد، لازم است جمهوری اسلامی و قطر که جز مهم‌ترین دارندگان گاز در این منطقه و جهان هستند، روابط خود را یک بار دیگر و برای درازمدت تنظیم کنند و عقد قراردادهایی در این خصوص داشته باشند.

بنا به گفته این کارشناس سیاسی تحولات منطقه ای و مداخلات عربستان در قطر زمینه ساز گسترش روابط این کشور و افزایش اعتماد به ایران را فراهم کرده و همچنین نزدیکی این دو کشور موجب گسترش تفکر اسلامی در منطقه خواهد شد.

ثروتی با بیان اینکه متاسفانه در دولت لیبرال مسلک گذشته از تعامل با همسایگان محروم ماندیم ابراز کرد: راهبرد و استراتژیِ ایران اسلامی همواره گسترش تعامل با کشورهای شرقی و همسایگان بوده که متاسفانه در چند سال گذشته مورد غفلت واقع شد و این ارتباط در نهایت با چند کشور اروپایی و امریکایی در حوزه برجام محدود شده بود، در حالیکه این ارتباط با کشورهای همسایه می توانست زمینه ای برای کاهش فشارهای ترحیمی شود.

ثروتی اظهار کرد: امیدوار هستیم این خلا ارتباطی در دولت سیزدهم مرتفع شده و نگاه به داخل و تلاش در جهت اجرای منویات مقام معظم رهبری در زمینه بیانیه گام دوم انقلاب ، سند چشم انداز و اقتصاد مقاومتی نیز فراموش نشود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دولت سیزدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۹۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می‌باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری‌های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

کد خبر 6090376 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • مخبر: تهران علاقه‌مند به گسترش مناسبات خود با بورکینافاسو است
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند
  • برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد