Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@23:42:37 GMT

توانمندسازی و رفع مشکلات بانوان با تأسیس مرکز نوآوری

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۹۹۵۷

توانمندسازی و رفع مشکلات بانوان با تأسیس مرکز نوآوری

به گزارش خبرنگار مهر بانوان در عرصه اجتماع همواره تلاش کرده‌اند تا ضمن رفع مشکلات و دغدغه‌های خود گامی بلند برای بهبود زندگی خود و دیگران بردارند اما دنیای امروز دنیای معضلات زیادی است؛ بر همین اساس دستگاه‌های حاکمیتی نظیر بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام (ره) وظیفه خود می‌دانند تا بتوانند باری را از دوش بانوان ایرانی بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک سال از تأسیس مرکز نوآوری اجتماعی بانوان "مه نو" با حمایت بنیاد احسان ستاد فرمان امام (ره) می‌گذرد که یکی از اهدافش توانمندسازی بانوان بوده و زنان ایرانی و گروه‌های فعال در این حوزه هم از اقدامات این مرکز نوآوری اجتماعی استقبال زیادی کرده‌اند.
بر همین اساس، افراد دغدغه‌مند با ارسال ایده یا روزمه فعالیتشان در حوزه توانمندسازی بانوان، می‌توانند از حمایت‌های مالی، امکاناتی و آموزشی این مرکز بهره‌مند شوند. همچنین باتوجه به دغدغه و پروژه فعلی مجموعه مبنی برای هدایت و توانگری زنان سرپرست خانوار، از گروه‌ها و افرادی که در این حوزه فعال هستند یا طرحی دارند حمایت خواهد شد.

این مجموعه هم‌اکنون با ۷ ایده تحت حمایت و شبکه‌سازی بیش از ۲۰۰۰ گروه فعال در حوزه زنان سرپرست خانواده سعی دارد با نگاهی متفاوت به مشکلات این زنان و ارتباط ظرفیت‌های مردمی به راه‌حل‌های نوینی در این مسیر برسد.

رجبی مسئول مرکز نوآوری اجتماعی بانوان مه‌نو درباره مأموریت اصلی این مرکز گفت: مرکز نواوری اجتماعی بانوان مه نو سال گذشته به همت بنیاد احسان ستاد اجرایی تأسیس شد که مأموریت اصلی خود را نقش آفرینی تخصصی بانوان در عرصه‌های اجتماعی مبتنی بر دانش و تجربه می‌داند. در راستای این مأموریت، شناسایی و شبکه سازی فعالان اجتماعی و هدایت این ظرفیت‌ها برای ارائه خدمات به محرومین، جزو اهداف این مرکز است

وی درباره نحوه حمایت این مرکز از ایده‌های مرتبط افزود: مه نو در واقع کارگزار بنیاد احسان ستاد اجرایی امام (ره) در حوزه نوآوری اجتماعی بانوان است. افراد یا گروه‌هایی که طرحی در حوزه نوآوری اجتماعی بانوان دارند می‌توانند طرح خود را به این مرکز ارسال کنند.

مسئول مرکز " مه‌نو " تصریح کرد: گام اول مه نو شناسایی پرسونای مخاطب‌هایش (گروه‌های جهادی، فعالین اجتماعی و …) بود. در این راستا حدود ۲۳۰۰ گروه جهادی، خیریه، کارآفرین و فعال اجتماعی خانم را که در حوزه محرومین فعالیت داشتند در سراسر کشور شناسایی کردیم و ارتباط گرفتیم. در ادامه ۲۰ نفر از شاخص‌های این افراد و گروه‌ها غربال و درنهایت با ۷ نفر سمینار نقش بانوان در پیشرانی حرکت‌های اجتماعی برگزار شد که در کنار سمینار، کارگاه‌های آموزشی برای شرکت کنندگان سمینار برگزارشد. خروجی اصلی گام اول مه نو روشن شدن این واقعیت بود که فعالین حوزه بانوان در عرصه خدمت به محرومین و نقش آفرینی در پازل پیشرفت کشور نیاز به آموزش دارند.

وی خاطرنشان کرد: گام دوم مه نو ورود به حوزه آموزش و انتقال تجربه بود. یک دوره آموزشی کشوری در سه محور برگزار شد که نیاز اصلی مخاطبین برای ما مشخص شود. به همین خاطر مدرسه جهادگران" پیشران " ویژه بانوان را تأسیس کردیم که ان شالله در این مدرسه جهادگران می‌توانند در محورهای مختلف به صورت تخصصی آموزش ببینند. همچنین در حال حاضر هم سلسله نشست‌های انتقال تجربه نصرا برای بانوان جهادگر در حال طراحی و برگزاری است که اولین نشست نصرا چهارشنبه ۴ ام اسفند با حضور یکی از بانوان نخبه جهادگر خانم دکتر نظری به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.

رجبی گفت: از آنجا که مه نو رویکرد مساله محوری دارد علاوه بر کمک به ارتقا عملکرد بانوان به صورت تخصصی، از میان مسائل مختلف موجود در حوزه بانوان، مسئله بانوان سرپرست خانواده را به عنوان اولین مسئله پیش رو خود انتخاب کرد. در حال حاضر ۱۲ درصد از خانواده‌های کشور را خانواده‌هایی تشکیل می‌دهد که مسئولیت خانواده را یک خانم بر عهده دارد. این آمار نشان می‌دهد بانوان سرپرست خانواده یکی از مسائل مهم پیش رو جامعه و کشور است.

وی افزود: مه نو برای ورود به این مسئله در قدم اول به شناخت وضعیت موجود در این حوزه پرداخت که به نتایج خوبی هم رسیدیم در حال حاضر به دنبال این هستیم که نسخه اسلامی الگوی توانمندسازی بانوان سرپرست خانواده در نظام جمهوری اسلامی چگونه است و در این الگو نقش مردم و حاکمیت چگونه تقسیم بندی شده است چراکه نگاه فعلی موجود نقشی برای مردم که ظرفیت بزرگی هم هست، دیده نشده است.

هم اکنون مرکز مه‌نو بعنوان مهم‌ترین مرکز فعال در حوزه زنان سرپرست خانواده، از طریق سایت mahenocenter.com پذیرای تمامی طرح‌ها و رزومه گروه‌های فعال در این حوزه است به نظر می‌رسد باتوجه به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بهترین کسانی که این مساله (مسئله زنان) را می‌توانند دنبال کنند و حل کنند خود خانم‌ها هستند، ورود و مشارکت بانوان فرهیخته کشورمان در این حوزه امری ضروری است.

کد خبر 5430915

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری بنیاد احسان زنان سرپرست خانوار محرومیت زدایی شهرداری تهران آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش ترافیک موتور سیکلت شورای شهر تهران میراث فرهنگی گردشگری کمیته امداد امام خمینی پلیس راهور غلامحسین محسنی اژه ای سانحه تصادف قوه قضاییه آلودگی هوا نوآوری اجتماعی بانوان بنیاد احسان ستاد سرپرست خانواده مرکز نوآوری گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۹۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، متن توضیح روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به این شرح است:

باسمه تعالی

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیأت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

• تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمند پور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیأت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

کد خبر 6095570

دیگر خبرها

  • تأسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • بزرگترین مرکز توزیع پوشاک حجاب در مشهد تأسیس می‌شود
  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران