Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مدیرعامل موسسه جهاد نصر تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود میزان تولیدات محصولات کشاورزی با اجرای کامل طرح 550 هزار هکتاری ایلام و خوزستان به 9.5 میلیون تن افزایش یابد.
به گزارش سرویس اقتصادی آریا، محمدجواد صالحی‌نژاد ، با اشاره به اجرای فاز 1 طرح 550 هزار هکتاری تجهیز اراضی کشاورزی در ایلام و خوزستان، گفت: در سال زراعی 97-98 حدود 280 هزار هکتار اراضی به زیر کشت رفت که افزایش تولید محصولات کشاورزی نسبت به سال پایه بیش از 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون تن افزایش یافت.
وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود میزان تولیدات محصولات کشاورزی با اجرای کامل طرح 550 هزار هکتاری ایلام و خوزستان به 9.5 میلیون تن در 2 استان خوزستان و ایلام برسد.
صالحی‌نژاد با اشاره به‌صرفه جویی 1.5 میلیارد مترمکعبی آب با اجرای کامل این طرح، افزود: همچنین با اجرای کامل این طرح 300 هزار شغل به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌شود.
به گفته وی، در فاز اول اجرای این طرح 160 هزار اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده و از مجموع 1.5 میلیارد مترمکعب ذخیره آب در اتمام پروژه حدود 880 مترمکعب با اجرای 295 هزار هکتار در فاز 1 محقق شده است.
صالحی‌نژاد تصریح کرد: در فاز اول این طرح، 295 هزار هکتار در سال 97 در 4 شهرستان ایلام و 20 شهرستان خوزستان به بهره‌برداری رسید.
وی یادآور شد: 121 پیمانکار همراه با 40 شرکت مهندسی مشاور با رتبه 1 در فاز 1 این پروژه فعالیت داشتند؛ همچنین 23 شرکت تأمین‌ کننده تجهیزات موردنیاز با 3800 دستگاه ماشین‌آلات سنگین و نیمه سنگین که 550 دستگاه از ماشین‌آلات تخصصی بوده حضورداشته‌اند.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر با تأکید بر تولید 60 درصدی دستگاه‌های تخصصی پروژه احیای دشت‌های خوزستان و ایلام در داخل کشور، افزود: در فاز 1، بیش از 23 هزار کیلومتر شبکه آبیاری به‌صورت ثقلی، کم‌فشار و تحت‌فشار و 27 هزار کیلومتر اجرای زهکشی زیرزمینی انجام ‌شده است.
به گفته وی تا قبل از آغاز این طرح دستگاه‌های تخصصی از خارج وارد کشور می‌شده که با حمایت از صنعتگران داخلی حدود 330 دستگاه معادل 60 درصد آن‌ها در داخل کشور تولید شده است.
صالحی‌نژاد خاطرنشان کرد: برای فاز یک مبلغ 1.5 میلیارد دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی با مجوز مقام معظم رهبری هزینه شده است.
وی ادامه داد: در روند اجرای این طرح نیز نزدیک به 9 هزار و 500 نفر مشغول به کار بودند.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر تصریح کرد: همچنین برای فاز یک مبلغ 1.5 میلیارد دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی با مجوز مقام معظم رهبری هزینه شده است.
وی ادامه داد: در روند اجرای این طرح نیز نزدیک به 9 هزار و 500 نفر مشغول به کار بودند.
صالحی‌نژاد با اشاره به اینکه 255 هزار هکتار فاز دوم پروژه احیای دشت‌های خوزستان و ایلام در دست اقدام است، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین طرح‌های وزارت جهاد کشاورزی پروژه احیای دشت‌های خوزستان و ایلام در سطح 550 هزار هکتار بوده است.
وی با اشاره به اینکه پیشرفت فیزیکی پروژه در حوزه وزارت جهادکشاورزی بیش از 80 درصد است، گفت: بر اساس فهرست‌ بهای سال جاری، پنج هزار میلیارد تومان برای تکمیل آن مورد نیاز است.
این مقام مسئول با تأکید بر توافق وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی برای تخصیص آب در 255 هزار هکتار در فاز دوم این طرح، یادآور شد: در مرحله دوم طرح احیای اراضی ایلام و خوزستان سهم استان خوزستان 246 هزار هکتار و ایلام 9 هزار هکتار است و از 50 هزار هکتار سهم استان ایلام بیش از 46 هزار هکتار آن در فاز اول اجرایی شده است.
صالحی‌نژاد یادآور شد: مطالعات فاز 2 در سطح 100 هزار هکتار از محل ردیف اعتبارات متفرقه بودجه سال جاری انجام و در بودجه سال آینده اعتبار برای مطالعه و اجرا پیش‌بینی‌شده است.
به گفته وی، برآورد اولیه نشان می‌دهد که برای شبکه‌های فرعی آبیاری 40 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که برآورد برای اجرای عملیات وزارت نیرو برای این وزارتخانه نیز برای شبکه‌های اصلی همین میزان بوده است.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر درباره کشت محصولات در دشت خوزستان، گفت: در دشت خوزستان گندم جو و به‌صورت محدود برنج و سایر محصولات زراعی کاشته شده که البته امکان کشت چغندرقند نیز پیش‌بینی‌ شده است.
وی افزود: البته در شمال این منطقه مانند دزفول، اندیمشک و بخش‌هایی از بهبهان محصولات باغی کشت‌ شده است.
صالحی‌نژاد با اشاره به اینکه 75 هزار میلیارد تومانی فاز 2 طرح 500 هزار هکتاری مقام معظم رهبری برآورد شده است، یادآور شد: البته این رقم بر اساس نرخ سال 1400 تعیین‌شده و ممکن است بر اساس تورم این رقم در سال‌های آینده تغییر کند.
این مقام مسئول گفت: موسسه جهاد نصر آمادگی دارد در صورت تأمین اعتبار سالانه 50 هزار هکتار از این طرح ملی را اجرا کند و طی 4 سال آن را به اتمام برساند.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر در بخش دیگری از سخنان خود به یکی دیگر از پروژه‌های در حال اجرای این موسسه اشاره کرد و گفت: 227 هزار هکتار در سه حوزه آبریز غرب کشور ایلام کرمانشاه آذربایجان غربی و ارس برای مهار و تنظیم آب‌های خروجی در دستور کار است.
به گفته وی، 150 پروژه در ارتباط با پروژه آبریز غرب کشور برای 10 استان تعریف‌شده که امیدواریم بتوانیم آب مورد نیاز کشاورزی را تأمین کنیم.
صالحی‌نژاد حضور موسسه جهاد نصر و تصرف غیرمجازی به سواحل را کاملاً تکذیب کرد و افزود: جهاد نصر استان‌ها در قالب شرکت فعال است و زیرمجموعه موسسه جهاد نصر در تهران نیست.





کدM-ch2531

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: جهاد نصر مدیرعامل موسسه جهاد نصر خوزستان و ایلام ایلام و خوزستان اجرای کامل هزار هکتار یادآور شد پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۰۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش قدس آنلاین، حامد نجفی علمدارلو افزود: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، افزود: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند