Web Analytics Made Easy - Statcounter

به احتمال زیاد تا کنون عنوان «سلول‌های بنیادی» به گوشتان خورده است؛ عنوانی که در سال‌های اخیر به وفور در مطبوعات و رسانه‌ها مطرح می‌شود. پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز یکی از درمان‌های مهم و رایج بیماری‌هایی چون سرطان است؛ درمانی که می‌تواند عمری دوباره به یک بیمار ببخشد. در این روش سلول‌های بنیادی اهدا شده توسط فرد سالم، به فرد بیمار پیوند زده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین و حیاتی‌ترین عامل تحقق این درمان، یافتن سلول‌هایی است که با سلول‌های بیمار تطابق داشته باشند. پیدا کردن نمونه سازگار با بیمار کار آسانی نیست چرا که شانس سازگاری سلول‌های بنیادی والدین یا خواهر و برادر با بیمار تنها 25 درصد است و باید در جمعی خارج از این دایره به دنبال سلول سازگار گشت.

«مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک» یکی از مراکزی است که در آن اطلاعات ژنتیکی استخراج شده از نمونه‌ها  نگهداری می‌شوند تا در صورت تطبیق این اطلاعات با اطلاعات ژنتیک یک بیمار نیازمند به پیوند، درمان صورت پذیرد. 

دکتر منصوره حقیقی، سرپرست این مرکز با بیان آنکه محک، اولین مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز غیردولتی کشور است، می‌گوید: «مرکز پذیره‌نویسی یا همان بانک سلول‌های بنیادی محک در مرداد ماه سال 96 در راستای توجه به مسئولیت اجتماعی یک بخش خصوصی آغاز به کار کرده است و در طول این چهار سال با دریافت و ثبت بیش از  9 هزار نمونه، به سومین مرکز بین‌المللی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در سراسر کشور تبدیل شده است. این مرکز، یکی از مراکزی است که شبکه ملی پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز را تشکیل می‌دهند. تا پیش از راه‌اندازی مراکز داخلی، والدین یا خویشاوندان کودکان بیمار در جستجوی سلول برای پیوند به کودک بیمارشان مجبور به دریافت نمونه از مراکز خارج از ایران بودند. این فرایند علاوه بر زمانبر بودن، هزینه بسیار سنگینی به خانواده بیمار تحمیل می‌کند، در صورتیکه با استفاده از مراکز پذیره‌نویسی داخلی هیچ کدام از مشکلات فوق پیش نمی‌آید. تا همین امروز 545 مورد از داوطلبان مرکز پذیره‌نویسی محک با بیماران نیازمند در ایران – و حتی در سایر کشورها – تطابق داشته‌اند.»

توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هنگام دریافت نمونه از داوطلبان

برای بسیاری از داوطلبان به انجام این اقدام، چگونگی پیوستن به اهداکنندگان و فرایند اهدای سلول‌های بنیادی ناشناخته است. حقیقی درخصوص چگونگی و مراحل اهدای این سلول‌ها می‌افزاید: «تا پیش از شیوع ویروس کرونا، اطلاعات ژنتیکی لازم برای پیوند، از بزاق فرد اهداکننده استخراج می‌شد ولی امروز برای جلوگیری از شیوع این ویروس، برای ثبت سلول‌های بنیادی در مراکز پذیره نویسی یک آزمایش خون ساده انجام می‌شود. اطلاعات ژنتیکی مرتبط با پیوند از این نمونه استخراج شده و در بانک اطلاعاتی محک ثبت می‌شود و منتظر می‌ماند تا با اطلاعات بیماری نیازمند به پیوند انطباق پیدا کند. بنابراین اهداکنندگان می‌توانند بدون ترس از ابتلا به بیماری، اطلاعات ژنتیکی خود را در بانک محک ثبت کنند.»

سرپرست مرکز پذیره‌نویسی محک در ادامه در خصوص شرایط اهداکنندگان می‌گوید: «تمامی داوطلبانی که بین 18 تا 60 سال سن داشته باشند و سابقه بیماری قابل انتقال از خون، بیماری قلبی یا فشار خون وابسته به دارو، بیماری دیابت وابسته به انسولین و سابقه بیماری‌های بدخیم را نداشته باشند‌ می‌توانند یکی از اهداکنندگان سلول به مرکز پذیره‌نویسی محک باشند. این افراد با تماس با شماره‌های  ۲۳۵۰۱۱۳۲ – ۲۳۵۰۱۲۳۶ – ۲۳۵۰۱۲۹۱ و یا مراجعه حضوری به محل بیمارستان محک، نوبت اهدای نمونه خون دریافت می‌کنند. اگر جمعی از دوستان یا خانواده یا همکاران مؤسسه‌ای بخواهند همگی با هم در این کار خیرخواهانه شرکت کنند، همکاران ما در مؤسسه پس از هماهنگی با ایشان، به محل سکونت یا کار این عزیزان جهت دریافت نمونه مراجعه می‌کنند.»

بی‌شک بسیاری از نیکوکارانی که ساکن شهری به جز تهران هستند نیز به عضویت در این بانک تمایل دارند. حقیقی درخصوص تمهیداتی که محک برای این گروه از داوطلبان اندیشیده می‌گوید: «پس از تماس این عزیزان با محک، فرمی ارسال خواهد شد. داوطلبان می‌توانند پس از پر کردن این فرم، در محل سکونت خود به نزدیک‌ترین سازمان همکار که به اطلاع فرد متقاضی می‌رسد مراجعه کرده و نمونه خود را اهدا کنند. در صورتی که هموطنان ساکن شهرستان، تمایل به عضویت جمعی در مرکز پذیره‌نویسی داشته باشند، نمونه‌گیری از ایشان توسط تکنسین‌های آزمایشگاه محک، در همان محل سکونتشان انجام می‌شود.»

سرپرست مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک در پایان اظهار امیدواری کرد که با استقبال بیشتر نیکوکاران از عضویت در این بانک، هیچ بیماری منتظر سلول برای پیوند نماند و زمان حیاتی درمان را از دست ندهد.

منبع: الف

کلیدواژه: مرکز پذیره نویسی سلول های بنیادی خون ساز اطلاعات ژنتیکی داشته باشند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۱۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معافیت مردم شهرستان محمودآباد از پرداخت پذیره اولیه موقوفات

محمود فیاض بخش رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان محمودآباد در نشست خبری با خبرنگاران این شهرستان با اشاره به اعمال معافیت‌های ویژه در پرداخت بخش قابل توجهی از حقوق موقوفات برای اشخاص حقیقی، گفت: پذیره‌هایی که در بحث انعقاد قرار داد برای باز پرداخت حقوق موضوعات دارند معاف می‌شوند.

او افزود:معافیت کامل از پرداخت پذیره اولیه نسبت به کلیه کاربری‌ها در اراضی مشمول قانون ابطال اسناد فروش رقبات آب و اراضی موقوفه به استثنای کاربری‌های تجاری ۷۰ درصد، معافیت ۵۰ درصدی مستأجرین اراضی مزروعی از پرداخت اجور و اجرت المثل ایام تصرف و اشخاصی که سابقا نسبت به پرداخت اولیه اقدام نمودند از پرداخت پذیره انتقال همان رقبه کاملا معاف می‌شوند.

فیاض بخش با اشاره به این‌که وقف از دیرباز در صحنه حیات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی انسان‌ها نقش مهمی داشته، گفت: وقف سرمایه فنا ناپذیر و پر سود و برکتی بوده که از ایمان سر چشمه گرفته و با ساده‌ترین وضع و بهترین ترکیب، بدون مداخله مستقیم دولت، مشکلات مردم از طریق خیرات و میراث حل می‌گردد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان محمودآباد افزود: بنابراین وقف نهادی اجتماعی است که از وارستگی و آزادی واقف خود حکایت می‌کند و به عمل خیر واقف مهر ابدیت و جاودانگی می‌زند.

او از وجود ۱۰۸ موقوفه،۳۳ امام زاده،۱۴۱ مسجد،۷۲ حسینیه و ۲۴ تکیه در شهرستان محمودآباد خبر داد.

فیاض بخش در پایان در رابطه با برخی عملکرد اوقاف، گفت:بازبینی، بروز رسانی و تکمیل و صدور احکام هیأت امنا امام زادگان و اماکن مذهبی، اجرای طرح شمیم حسینی با رویکرد به مبلغ ۱۰ میلیارد ریال، پیگیری برای سند دار کردن ۲۰ موقوفات و رقبات آنها، تنظیم و تجدید۱۳۸ فقره قرار داد اجاره برای موقوفات غیر متصرفی از برخی اقدامات این اداره بود.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» کریستوفر نولان در شماره جدید فیلم نگار
  • معرفی بهترین مرکز کاشت ابروی طبیعی در تهران
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • اعلام برنامه‌های هفته ملی خلیج فارس و روز معلم در قشم
  • معافیت مردم شهرستان محمودآباد از پرداخت پذیره اولیه موقوفات
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • راهیابی نوجوانان چهارمحال و بختیاری به باشگاه استعداد‌های برتر کشور
  • وداع با نگرانی از مشکلات گوشی، اِلبان تضمین کیفیت عالی در تعمیرات موبایل