Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@04:08:29 GMT

مراحل تبدیل سند شورایی به شش دانگ

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۳۳۳۹۶

در حال حاضر اکثر متقاضیان خرید ویلا در شمال و یا خرید زمین در شمال، بدنبال ویلا یا زمینی با سند ششدانگ، سند تک برگی و یا سند مشاعی هستند و سنددار بودن ملک برای آنها در اولویت برای خرید ملک می باشد. ناطقان: در حال حاضر اکثر متقاضیان  خرید ویلا در شمال و یا خرید زمین در شمال، بدنبال ویلا یا زمینی با سند ششدانگ، سند تک برگی و یا سند مشاعی هستند و سنددار بودن ملک برای آنها در اولویت برای خرید ملک می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما در اکثر مواقع در شمال کشور خرید و فروش ویلا و زمین بصورت قولنامه ای و اصطلاحاً شورایی معامله می گردد، که البته خیلی از این ملک های شورایی، دارای سند یا بنچاق اصلاحات اراضی می باشند که از آن طریق به راحتی می توان جهت اخذ سند ششدانگ اقدام نمود.

 
سند شورائی چیست؟

سند شورایی به سندی گفته می‌شود که در شهرها و روستاهای کوچک که دارای شورای محلی هستند صادر می‌شود و تمامی مدارک مربوطه با حضور چند شهود و شورای محل امضا می‌شوند و توسط رئیس شورای محل مورد مهر قرار می‌گیرد و به رسمیت می‌رسد.

 

سند شورایی برای ملک‌هایی صادر می‌شود که مدارک لازم برای سند تک برگ و شش‌دانگ را ندارند و اعضای شورا با بررسی‌ها و تحقیق‌هایی که انجام می‌دهند، اگر آن ملک مشکلات حقوقی و قانونی نداشته باشد، برای آن ملک سند شورائی صادر می کنند. پس در واقع می توان گفت، در شهرها و روستاهای کوچک این قولنامه‌ها و سند شورایی هستند که جایگزین سندهای رسمی تک برگ و شش‌دانگ شده‌اند‌.

عموما تنظیم سند شورایی به این شکل اتفاق می‌افتد که چند افراد موثق و قابل اعتماد آن را امضا می‌کنند و سپس برای رسمی تر شدن، رئیس شورای محل آن را امضا نموده و پس از مهر کردن در اختیار صاحب ملک قرار می دهد. لازم به توضیح است که چنین سندی را به عنوان یک سند عادی می‌شناسند، چون سند شورایی جایگاهی در دفتر اسناد ندارد، اطمینان از اصل بودن مدارک و اطلاعات چندان ساده نیست. و برای این که بتوان آن را یک سند رسمی خطاب کرد بایستی به تأیید اداره ثبت اسناد محل برسد.

 سند شورایی این قابلیت را ندارد که همانند سند رسمی به راحتی قابل انتقال به غیر باشد و باید حتما از سمت دادگاه به رسمیت شناخته شود. این مرحله کار فروش املاک با سند شورایی را کمی سخت می‌کند و باعث می‌شود که مشتریان کمتری به سراغ آن بیایند با این‌که هیچ‌گونه فرقی در خود مالکیت وجود ندارد.

 

به سندی که در محضر صادر می‌شود و همه اطلاعات آن به طور دقیق در سیستم بایگانی می‌شود و کاملا رسمی است؛ مانند سند تک برگ و شش‌دانگ، سند رسمی گفته می‌شود. این سند به سند محضری نیز شناخته می‌شود و در هر جایی از کشور معتبر می‌باشد. سند رسمی تقریبا از سمت دولت و شهرداری صادر می‌شود و مرجعیت قضایی داشته و کاملا مورد تایید است.

این سند زیر دست اداره کل اسناد به مهر و تأیید رسیده است از این رو معتبرترین و قابل استنادترین است. لازم به ذکر است که چون سند شش دانگ در دفاتر رسمی به ثبت رسیده، به راحتی می توان با یک استعلام ساده به صحت و درستی سند پی برد. و اگر قرار است خریدی اتفاق بیفتد، خریدار به سادگی از اصل و مطمئن بود ملک مطلع می شود.

سند شش دانگ به معنای سندی است که تماما متعلق به یک فرد است. یادمان باشد واژه شش دانگ بر شش جهت دلالت دارد به این معنا که شش جهت ملک مزبور از شمال و جنوب گرفته تا شرق و غرب و بالا و پایین آن متعلق به مالکی است که سند شش دانگ از آنش است.

 



    همانطور که در بالا ذکر شده سند تک برگ، سندی قطعی و از هر جهت قابل اطمینان و تحقیقات می‌باشد، تنها با یک استعلام می‌توان از اصل بودن سند و اطلاعات درون آن با خبر بود، زیرا تمامی این مدارک به ثبت کشوری رسیده‌اند. زیرا سند تک برگ غیرقابل جعل می باشد، هر بار که انتقال ملک صورت می‌گیرد این سند مجددا به نام صاحب جدید تنظیم می‌شود از این رو دارای درجه امنیت بالایی است. نوع کاغذ و حتی جوهری که برای ثبت اطلاعات در سند تک برگ استفاده می‌شود از قبل تعیین شده که این امر نشان می‌دهد سند تک برگ چارچوب دقیق و مشخصی دارد.
     سند رسمی این قابلیت را دارد که در عرض مدت زمان بسیار کوتاهی به غیر انتقال یابد و تنها بعد از چند امضا می‌شود صاحب زمین و املاک را تغییر داد.
    سند رسمی به دلیل این که از سمت دولت صادر می‌شود، می‌توان به صورت کاملا آسان به هر بندی که می‌خواهیم در سند مشاهده کنیم دست یابیم، اما سند شورایی این‌گونه نیست و در اوراق زیادی جمع آوری شده است و برای این‌که به بند خاصی دست یابیم حتما باید تمامی اوراق را مشاهده و مطالعه کنیم.
    اگر شخصی معارض یک ملک شود تفاوت‌های سند رسمی و سند شورایی به حداقل می‌رسد و اگر سندی برای آن ملک وجود داشته باشید صلاحیت آن به دست دادگاه مشخص می‌شود و در صورت صحت مدارک دادگاه به احتمال 99 درصد شخص معارض را محکوم می‌کند و حق را به شما واگذار می‌کند.
    صحت سند رسمی که کاملا قابل درک بوده و می‌توان به راحتی از صحت مدارک با خبر شد، اما وقتی که در حال خرید از یک فردی هستیم که ملک او دارای سند شورایی می‌باشد باید تمامی جوانب را بررسی کنیم و از صحت مدارک با خبر شویم، برای با خبر شدن از صحت سند شورایی باید به سراغ شورای آن محل بروید و در رابطه با سند شورایی که صادر کرده‌اند سوال کنید، اگر با پاسخ‌هایی که از سمت آن‌ها شنیدید قانع شدید می‌توانید به صحت آن مدارک نیز اطمینان حاصل نمایید.

 


برای تهیه ی سند تک برگ باید مدارک هویتی خریدار و فروشنده، سند شورایی که به تایید دهیار یا شورای روستا رسیده باشد و همچنین سند مالکیت اگر که مالک ملک باشید، را همراه داشت.

همچنین باید بدهی های آن تصفیه شده باشد، چنانچه ملک دارای پایان کار از شهرداری باشد یعنی تمام مالیات و عوارض آن پرداخت شده است.

سپس باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه و فرم های مربوط را پر و هزینه های لازم را پرداخت کنید.

همچنین از سند نیز باید استعلام گرفته، در این روند بازرسان و محققانی برای این‌که سند شما را به سند رسمی تبدیل کنند تحقیقاتی را انجام می‌دهند تا از عدم وجود معارض مطمئن شوند، تا اطمینان حاصل شود این ملک قبلا توسط شخص دیگری فروخته نشده است، که این کار نیازمند زمان دو روزه می باشد.

 سپس شما باید با پرداخت مبلغی کارهای اداری و دفتری را انجام دهید و خواسته خود را به صورت مکتوب و با ارائه کپی برابر اصل سند شورایی خود ارائه دهید سپس باید منتظر مراحل قانونی این قسمت از روند پرونده شوید و سند محضری و رسمی خود را تحویل بگیرید. برچسب ها: سند شورایی ، شش دانگ ، مراحل تبدیل

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سند شورایی شش دانگ مراحل تبدیل سند شورایی صادر می شود سند تک برگ شورای محل سند رسمی شش دانگ برای آن سند شش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۳۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر ورزش به تغییر نام باشگاه استقلال + ویدیو

به گزارش خبرنگار مهر، پس از اینکه ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال توسط هلدینگ خلیج فارس و شرکت های وابسته به آن خریداری شد، عبدالعلی علی عسکری مدیرعامل این هلدینگ خبر از تغییر نام باشگاه استقلال به باشگاه استقلال ایران داد.

در همین رابطه کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان پس از پایان جلسه هیات دولت و در واکنش به تغییر نام باشگاه استقلال گفت: هر باشگاهی که قصد تغییر نام دارد باید مراحل قانونی خود را طی کند و تا زمانی که مراحل طی نشود تغییر نامی صورت نخواهد گرفت.

کد خبر 6094015

دیگر خبرها

  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • تشکیل شورا نماد برجسته مردم سالاری است/ جان‌بخشی به نظام شورایی مزیت بزرگی برای کشور است
  • بی‌هویتی اراضی به یک ابرچالش تبدیل شده است
  • واکنش وزیر ورزش به تغییر نام باشگاه استقلال + ویدیو
  • تبدیل وضعیت رانندگان استیجاری ایثارگر چه زمانی انجام می‌شود؟
  • تغییر نام استقلال کِی و طی چه مراحلی انجام می‌شود؟
  • شش دانگ حواس حردانی به محمد نادری
  • مراحل پایانی طرح الزام ثبت رسمی معاملات غیر منقول در مجمع تشخیص
  • چمران: در شورایی که زنده است اختلاف‌نظر طبیعی است